Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Duarte had ‘klotegevoel’ bij Ajax: ‘Pesterijtjes wil ik het niet noemen'

Laatste update:
/

Lerin Duarte geeft toe dat hij mislukt is bij Ajax. De 26-jarige middenvelder verliet Heracles Almelo in de zomer van 2013 voor de club uit Amsterdam, maar een succes werd het nooit. Deze zomer besloten beide partijen het contract te ontbinden waardoor Duarte transfervrij kon vertrekken. Inmiddels is hij terug bij Heracles.

Duarte kwam in zijn eerste jaar nog regelmatig aan spelen toe, maar raakte geblesseerd en daarna ging het bergafwaarts, ook met zijn status binnen de club. Hij merkte dat hij anders werd behandeld dan voorheen. "Pesterijtjes wil ik het niet noemen, maar er kwamen scheve gezichten tussen mij en de staf. Ik had het idee dat ze me zochten. Via kleine dingetjes”, vertelt Duarte in gesprek met Voetbal International. “Ik kreeg het gevoel dat ze me boos wilden maken, of me gekke dingen wilden laten doen.”

"Bijvoorbeeld: ik had een jaar met de staf en fysio's van het eerste gewerkt, maar toen ik bij Jong Ajax zat, groetten sommigen me niet eens meer als ik 's ochtends op de club kwam”, vervolgt de Heraclied, die gedurende zijn tijd bij Ajax werd uitgeleend aan sc Heerenveen en NAC Breda. “Ik snap dat niet. Ik ben toch niet ineens een ander persoon? We hebben toch geen ruzie? Behandel me dan ook niet anders. Het waren geen grote dingen, maar ik reed daardoor wel elke dag met een klotegevoel naar de club", aldus Duarte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alles heeft twee kanten natuurlijk. Maar ik kan me Duarte heel goed begrijpen.
Ik begrijp sowieso nooit dat je iemand ineens niet meer groet. Dit komt heel veel voor in de voetballerij (of misschien wel de topsport). Maar waarom??
Ik heb echt geen idee.. Misschien om iemand de deur uit te werken?

Wat denken jullie?

8 september 2016 om 17:37

Ligt gewoon aan de club zelf als iemand 5 ton per jaar opstrijkt terwijl die speler niet in de selectie zit. Clubs geven de spelers zelf dergelijke contracten, er is geen enkele reden om dergelijke spelers dan maar minder te behandelen.

8 september 2016 om 20:58

de club zag het blijkbaar in hem zitten en hebben hem zelf dat contract gegeven .
en voor niets doen slaat ook nergens op hij traint gewoon mee, net als de rest en doet zijn stinkende best ook al is het niet goed genoeg voor ajax.
dus als er iemand dan een scheef gezicht mag hebben is het duarte wel als het klopt.

8 september 2016 om 18:58

Ajax had al niet echt een imago van warme club, maar dit versterkt dat beeld natuurlijk alleen maar. Ik denk dat men binnenkort er een geregiseerd charme-offensiefje tegenaan gaat gooien.

8 september 2016 om 20:25

@tannat dat imago wordt hoofdzakelijk gecreëerd en in stand gehouden door de anti's. Ik ken ook een heleboel spelers die het tegendeel beweren , maar als je zelf faalt zoek je al snel een zondebok of voel je alsof iedereen tegen je is.

8 september 2016 om 20:55

Dat gezeur altijd of Ajax een warme club is of niet. Lekjker belangrijk. Wat maakt het uit ? Ajax is gewoon Ajax en er wordt topsport bedreven en we zeggen tegen Duarte welkom in de grote mensen wereld en in de grote stad.

Als je warmte zoekt dan moet je naar FC Knuffelen gaan of naar Psv, want daar is het toch altijd zo gemoedelijk en warm, geweldig gewoon

8 september 2016 om 20:56

Zij hebben wel veel oud spelers in het bestuur zitten, dat zegt toch wel iets positiefs als je het mij vraagt. Maar goed, je moet het verhaal van twee kanten horen natuurlijk.

8 september 2016 om 21:09

ajax heeft overal anti s in hou eens op.
duarte is niet goed genoeg en dus niet goed gescout door ajax.
dat salaris wat hij verdiend heeft ajax hem zelf gegeven.
dat duarte niet voor minder wil spelen (dat salaris krijg hij nooit meer) gaan we hem maar treiteren nou dat slaat gewoon nergens op en het doet de naam ajax geen goed
met boilessen gebeurde het ook dus blijkbaar is dit beleid.

8 september 2016 om 23:55

Net was je nog genuanceerd en zei je terecht, als het klopt. Nu mis ik dat voorbehoud. Het is een speler die vertrokken is die nu met negatieve uitspraken komt die wij niet kunnen controleren.

Boilessen was een andere situatie, hij kon bijteken maar wilde niet. Hij kon weg, er waren diverse opties maar hij wilde niet. Ja dan houdt het op, dan krijg je netjes je salaris maar daar blijft het dan ook bij.

9 september 2016 om 07:13

boilessen was een zelfde situatie die kreeg idd gewoon zijn salaris en toen vond de boer het nodig om hem in een interview af te maken op tv.
aangezien die twee zaken erg op elkaar lijken kan ik mij niet aan de indruk ontrekken dat het klopt.

8 september 2016 om 20:54

ik denk hetzelfde simpelweg treiteren om hem eruit te werken gebeurde overigens met boilessen ook nog niet zo lang geleden.
maar dit gebeurd niet alleen bij ajax hoor er zijn meer clubs waar dit gebeurd en ik vind dat erg onsportief van die clubs en het hoort niet bij topsport,zo ga je gewoon niet met mensen om .
hij heeft het niet gered jammer, maar niemand maakt mij wijs dat hij bewust faalt en het is voor hem net zo vervelend als voor ajax.

8 september 2016 om 23:57

Nogmaals, je weet niet of het waar is of niet. Achteraf horen we dit na zijn vertrek.

Wat betreft Boilessen, zie boven.

"lerin Duarte geeft toe dat hij mislukt is bij Ajax" Dit had hij ook moeilijk kunnen ontkennen

Maar zijn prestaties terzijde, soms trek je een speler aan die het niveau niet aankan. Dat kan gebeuren, maar een simpele hallo van de staf en mensen rondom Ajax, is volgens mij niet veel gevraagd.

8 september 2016 om 18:13

Hij kon in het begin het niveau wel aan, tot grote vriend Montolivo even een einde aan de carrière van Duarte maakte.
Daarna werd hij niet meer de oude.

Heel zonde dat zoiets gebeurd.

8 september 2016 om 23:58

En wie zegt dat het waar is? Komt op mij erg ongeloofwaardig over, Frank de Boer is een keurig persoon, die groet echt wel netjes terug. Hetzelfde voor Bergkamp of Spijkerman, dat zijn gewoon aardige mensen.

Achteraf komt een speler met negatieve verhalen die wij niet kunnen controleren. Een voorbehoud is dan wel op zijn plaats.

9 september 2016 om 11:26

Sjaak Swart niet, die hoopte dat die gek degradeerde! Helaas voor ons gebeurde dat niet, jammer Sjaakie!

8 september 2016 om 17:11

Ik vind dit een heel andere situatie. Andersen omschreef meer dat hij vrienden misten waar hij bijvoorbeeld mee kon praten als het slecht ging. Blijkbaar had hij geen vrienden binnen het voetbal team waarmee hij buiten het voetbal ook mee omging. Dit gaat over kilheid en vooral bijzonder raar gedrag van de staf. Waarom zou je iemand ineens negeren, ik vind het maar raar. Topsport is hard, maar we blijven toch gewoon mensen.

8 september 2016 om 18:06

De kleine dingetjes zijn juist het belangrijkste wat een nieuwe speler bij een club doet thuis voelen. Mensen waarderen de kleine details, waardoor zij zich geaccepteerd voelen en zich in het systeem beter en makkelijker kunnen werken en accelereren. Ofwel een warm bad. Elke club of organisatie kan zich hierop versterken en voorkomen dat het de verkeerde kant op gaat en vergeten wordt.

8 september 2016 om 19:36

Sorry hoor maar waarom zou men Duarte niet meer begroeten? Dat is natuurlijk grote onzin maar als je het gevoel heb dat je er niet meer bij hoort dan ga je op dit soorten dingen letten en dan denk je dat ze je zoeken. Alles wat jij raar vindt, word dan als negatief uitgelegd. Gewoon een kwestie van perceptie

8 september 2016 om 22:32

Maar het is tegelijkertijd naïef om te denken dat er bij clubs geen spelletjes worden gespeeld. Niet alleen bij Ajax hoor, maar er worden daar echt wel dingen gedaan om uit de gratie geraakte spelers met kleine dingen te beïnvloeden.

8 september 2016 om 19:53

Ik snap best dat een dominee, die doorgaans met koorknaapjes werkt, geen idee heeft hoe het in de echte wereld aan toe gaat, maar elkaar groeten doen mensen in de stad al 30 jaar niet meer.

Daar kan je van alles van vinden, maar zo is het.

In situaties waarin men elkaar kent, maar elkaar niet groet, komt dat meestal omdat men elkaar niet zo aardig vindt. Misschien is een beetje zelfreflectie van meneer Duarte in deze op zijn plaatst

8 september 2016 om 20:04

Praat jij nou maar goed wat er allemaal fout gaat bij deze club.. Deze spelers waren blijkbaar goed genoeg om ze een contract te geven met een boven modaal salaris. Op de een of andere manier is het niet gelopen zoals het zou moeten lopen en deze jongens geven aan wat er volgens hun binnen de club aan schorte. Lekker niks mee doen en gewoon doorgaan op dezelfde manier, dan zijn dit zeker niet de laatste die niet slagen bij Neerlands ooit zo grote voetbalclub..na Olympic Marseille heb ik zelden een zo grote club in zo'n snel tempo af zien glijden, zowel voetbaltechnisch als beleidsmatig.

8 september 2016 om 21:03

Ajax heeft honderden contractspelers en af en toe komt er zo'n verhaal voorbij, en daar gaan haters graag prat op. Maar die haters snappen niet dat voor vijftig mensen die lekker gaan er altijd iemand is die niet zo lekker gaat. Dat heeft te maken met te weinig inzicht en kennis en teveel met conclusies trekken met te weinig kennis en informatie.

Hoe dan ook, ik heb van alles aan te merken op het beleid van Ajax, maar niet over hoe de club met spelers omgaat. Het spijt me echt heel erg voor jongens waarvoor de grote mensenwereld te hard is, maar daar zouden deze kerels overal last van gehad hebben; niet alleen bij Ajax. Bij Spakenburg in de tweede divisie heb je deze issues ook, alleen wordt dat dan niet breeduit in de pers uitgemeten, want who cares; het gebeurt dan niet bij het grote Ajax, dus het is geen 'nieuws'.

Als je allerlei verhalen hoort van stabiele gasten waarbij hun carriere gelukt is, dan heb je een punt, maar die vind je niet. Hooguit doorgesnoven gekkies(pun naar een bekende dopegebruiker in de voetballerij die vaak overal moe van wordt). Je bent echt wereldvreemd als je denkt dat iedereen je altijd maar groet in deze wereld.

Echt oprecht als het waar is dat mensen hem niet meer wilde groeten mogen deze op opvoedcursus. Dat is gewoon horkerig gedrag richting iemand die zich altijd netjes heeft gedragen.

8 september 2016 om 18:18

Als je presteert, ben je de grote man. Presteer je niet, ben je voor een club nou eenmaal vervangbaar. Zo gaat het overal in de voetballerij. Duarte is mentaal en technisch niet vaardig genoeg voor een topclub in Nederland, laat staan in de grote competiities van Europa. Helaas gebeurt het te vaak dat talentjes zichzelf overschatten en als het dan allemaal niet lukt, krijg je dit soort verhalen in de media.

Deze verhalen hoor je vaker bij spelers die het niet hebben gehaald bij een topclub. Als het er niet uitkomt en je baalt daarvan, dan ga je je aan meerdere dingen storen. Ik geloof ook wel dat je dan denkt dat men je niet meer moet en je met een klotegevoel rondloopt. In gedachte ben je al afgeschreven door iedereen die op de club rondloopt, terwijl dat misschien helemaal niet zo is. Vaak een gevalletje miscommunicatie.

8 september 2016 om 17:53

Spelers die het niet halen worden ook anders behandeld heh.
Als je top bent, wordt je op handen gedragen.

8 september 2016 om 19:37

Ja dat klopt maar is natuurlijk onzin dat mensen geen gedag meer zeggen

Duarte blijft natuurlijk een provinciaaltje en de Amsterdamse cultuur is hard. Als je gehaald bent voor een bepaalde [positie en je maakt het niet waar , dan keren de mensen zich van je af. Dit gebeurt in de top van het bedrijfsleven ook . Mensen die niet meedoen met wat de leiding wil worden genegeerd en hebben slechts 1 keus : presteren of wegwezen . Dat gebeurt dus aan de top van de voetballerij ook en degenen die daarover klagen zijn zeurpietjes. De wetten van de topsport zijn keihard .

8 september 2016 om 17:45

Het probleem is dat in een provinciaaltje meer gevoel zit als een mensje uit de grote stad.

8 september 2016 om 18:15

Weet de expert die overal iedereen heeft onderzocht. Onzin natuurlijk.

8 september 2016 om 18:44

Dat verschilt per persoon hoor. Kom uit een kleine boerendorpje, maar ben in therapie gemoeten omdat ik emoties niet begreep en geen gevoel uitte. De conclusie was dat ik dat gewoon niet in me had, ik was namelijk extreem van de ratio en sloot mijn gevoel altijd uit. Dat me dat uiteindelijk duidelijk werd heeft me overigens heel erg veel geholpen, doordat ik nu heb leren omgaan met zogenaamde 'gevoelsmensen'.

8 september 2016 om 17:52

Duarte komt uit Rotterdam hoor. Lijkt mij toch ook wel een grote stad

8 september 2016 om 19:30

@ Verus

Zou je voor mij misschien het begrip provinciaaltje kunnen omschrijven?

Je hebt geen idee, maar vervolgens wel het antwoord geven op de vraag.

Ik vind helemaal niet dat Duarte is mislukt. Hoe goed Duarte het bij Heracles ook deed, je bent toch gek geweest als je het toen als een echte versterking zag. Om te mislukken moet er ook een verwachting zijn. Duarte heeft best een paar keer aardig gespeeld zoals tegen AZ in 2014 toen Ajax met 4-0 won, maarja. Hopen dat hij het goed gaat doen bij Heracles!

Het probleem is toch vooral de mentaliteit van al die jonge spelers. Ze denken allemaal het nieuwe grote talent te zijn, maar als de tijd ze inhaalt kunnen ze het mentaal niet opbrengen om nog harder te werken of om zich een spiegel voor te houden. Ze willen allemaal dat het ze voor word gekauwd en dan val je uiteindelijk gewoon af.

Een speler als Duarte zal het toch moeten hebben van keihard werken, wil hij bij Ajax voetballen. Talent hebben ze bij Ajax zat, dus daarin zal Duarte zich niet gaan onderscheiden. Je leest steeds vaker dat talenten het hebben over 'pesterijtjes' of 'slechte begeleiding'.

Respect moet je verdienen, zeker bij een grote club als Ajax. Hij was 23 toen hij bij Ajax kwam. Dan ben je volwassen en oud genoeg om voor jezelf op te komen. Natuurlijk zijn blessures niet makkelijk voor een voetballer, maar de echte kampioenen staan erboven en komen sterker terug.

Ik ben 3 jaar geleden gestopt met voetbal. Ik speelde lange tijd in de selectie, ik ben gestopt omdat ik gewoon een stom team had, onvolwassen altijd en die jongens paste niet bij mijn karakter. Ja dan ga je je toch snel irriteren.

Nu ben ik weer begonnen met voetbal, zit in een bier team. Iedereen wordt gelijk behandeld, leuke uitjes, ik merk meteen dat ik ook meer gemotiveerd ben. Ik snap Duarte dus helemaal, hij kan leuk voetballen! Jammer van dat "macht" gebeuren.

Je krijgt kolere veel betaald voor je werk,altijd die huilie huilie verhalen van voetballers die overal een aai over het bolletje willen.....ik vind ook niet iedereen aardig op mijn werk en andersom zullen er ook mensen zijn die mij niet aardig vinden en daar ga ik ook niet over zeiken.

Het zelfde geld voor die zogenaamde moeilijke jongens en dat mensen daar beter mee om moeten leren gaan, ipv dat ze die moeilijke jongen aanpakken op zijn gedrag en hem vertellen dat hij zich maar eens beter moet gedragen en niet zo moeilijk moet doen.

Ik snap wel dat het Nederlandse voetbal naar de klote is gegaan, er zijn teveel huilebalken en watjes op het veld tegenwoordig....

Ajax is keihard als je niet presteert, dat doen ze al bij de pupillen. Dus Duarte had dat kunnen weten. Achteraf daarover klagen is te laat. Dan had hij eerder moeten praten en dan was hij ook sneller weg geweest.

Ik vind deze jongen niet echt goed behandeld. Er zijn een hoop spelers die niet perse meer kwaliteit hebben die meer kansen hebben gegeven. Deze jongen moet in een aanvallende rol de kans krijgen, had een redelijke invalbeurt tegen milan en werd vervolgens alleen maar als linksback of cvm gebruikt met elke keer 20 minuten. Is hij de klasbak die heel ajax naar een hoger niveau tilt, dat denk ik niet maar hij heeft ook niet echt een goede kans gekregen.

We moeten er spontaan van huilen na het onrecht wat hem allemaal is aangedaan.

Wat een slap gemekker zeg, Deze jongen heeft helemaal niets aan Ajax toegevoegd en mag blij zijn dat ie bij Ajax heeft mogen rondlopen.

Ik denk dat niemand hem herkent heeft bij Ajax en dachten dat het een vreemde stagiair was ofzo. Volgende keer zullen we hem gedag zeggen, beloofdd.

Voor de rest is het de aandacht niet waard.

Waar ik vooral benieuwd naar ben is of Duarte hun groette en zij niks terug zeiden of dat ze allebei niks zeiden. Als het tweede het geval is kunnen de mensen van Ajax exact hetzelfde zeggen over Duarte.

Tja, als Duarte dacht bij Ajax naar een hartelijke, warme club te zijn gekomen... Zeg ik trouwens niet om flauw te doen, want volgens mij beamen zelfs Ajacieden dat de cultuur bij Ajax redelijk hard is. Overigens zal Duarte het verhaal uiteraard met zijn eigen bril op vertellen en belicht hij vast niet zijn eigen gedrag.

9 september 2016 om 00:01

Nee hoor, Ajax is een warme, vriendelijke club, alleen a;ls je niet meer bij het eerste mag trainen, dan wordt dat als hard ervaren terwijl het gewoon door selecteren is. Doet elke club, ook Psv.

Spelers die er buiten vallen, klagen achteraf altijd. Helaas kunnen wij het niet controleren maar ik kan me niet voorstellen dat Frank de Boer, Bergkamp of Spijkerman niet netjes terug zouden groeten. Ik vind het niet zo geloofwaardig.

De voetballerij is keihard. De ene dag ben je een held en de andere dag word je uitgekotst. Ik geloof best dat het zo is gegaan als Duarte schetst. Heel naar. Aan de andere kant hebben voetballers ook een mooi leven. Ze veridienen iha goed, werken niet overdreven hard en hebben van hobby hun beroep gemaakt. 2 kanten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren