Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Drukke zomer voor Brands: tweetal zet zinnen op vertrek bij PSV’

Laatste update:

Jetro Willems en Santiago Arias lijken bezig te zijn aan hun laatste maanden bij PSV. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat de linker- en rechterverdediger ‘azen op een transfer’. Als een verrassing komt de vertrekwens van het duo niet.

De 25-jarige Arias liet twee weken geleden weten dat hij ‘met alle liefde’ bij PSV blijft, maar dat hij het gevoel heeft dat het tijd is voor ‘een volgende stap’: “In de zomer hoop ik dat er zo snel mogelijk duidelijkheid is. Mijn zaakwaarnemer weet dat ik naar Duitsland, Engeland of Spanje wil en is daarmee bezig”, sprak de Colombiaan.

Linksback Jetro Willems speelde tot dusverre 191 officiële wedstrijden voor PSV.

Het is onduidelijk of er serieuze interesse is in Arias, maar hij werd al wel in verband gebracht met clubs als Fiorentina, Bayer Leverkusen, West Ham United en Swansea City. Arias komt uit de jeugdopleiding van La Equidad en maakte daar ook zijn debuut in het betaald voetbal. De inmiddels 31-voudig international stapte in de zomer van 2011 over naar Sporting Portugal en na tien wedstrijden in het eerste elftal van de hoofdstedelingen te hebben gespeeld, vertrok Arias voor 675.000 euro naar PSV.

Arias heeft nog een contract tot medio 2019, maar de twee jaar jongere Willems ligt nog maar tot volgend jaar zomer vast in het Philips Stadion. Hij werd al gelinkt aan clubs als Napoli, AC Milan, Juventus, Barcelona, Liverpool en Olympique Lyon, maar in hoeverre die belangstelling serieus is, is onduidelijk.Willems gaf in februari in ieder geval al toe dat het zijn ‘ambitie’ is om in het buitenland te voetballen: “Ik moet mezelf nu wel voorbereiden op een buitenlandse competitie na zes jaar in Nederland”, zei hij.

Een vertrek van Willems en/of Arias zou Joshua Brenet niet slecht uitkomen daar de tweevoudig international van het Nederlands elftal op beide flanken uit de voeten kan. Wat de situatie ook wordt, Brenet zegt in het Eindhovens Dagblad dat hij altijd alles zal geven voor zijn club: “Ik heb toch weer een behoorlijk aantal wedstrijden gespeeld en geprobeerd het team daarin te helpen. Ook als je niet speelt, moet je dat altijd doen.” De 23-jarige verdediger ligt zelf nog tot medio 2020 vast bij de nummer drie van de Eredivisie.

Denk jij dat Santiago Arias en Jetro Willems in de zomer transfereren?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Brenet is een prima opvolger voor arias. Aanvallend iets minder maar verdedigend meer solide. Voor willems zal haps denken ik komen. Az heeft daar de opvolger al voor in huis ik ben zijn naam even kwijt. Maar die is in potentie beter dan haps. Eigenlijk zou psv die moeten halen maar die staat er niet direct.

24 april 2017 om 10:12

Ik zie het liefst een complete verbouwing bij PSV. Ik weet niet hoe brands het voor elkaar weet te krijgen maar ik denk aan een basis van Jurjus-brenet-aankoop-moreno-haps-hendrix-van Ginkel- Pereiro-Chucky-locadia- aankoop (liever niet Larsson). Flink wat fris bloed in de selectie en allemaal jonge jongens plus Moreno als leider in de verdediging.

24 april 2017 om 10:19

Chucky is neem ik aan onze vriend uit Mexico? Die is onbetaalbaar voor PSV ga ik van uit, die zet hoger in en de club wilt 15+ miljoen. Ook Van Ginkel zal te prijzig zijn denk ik en zodoende moet je hem weer huren of verder kijken. Ik zou als PSV zijnde kijken of Henry Onyekuru haalbaar is van Eupen, hele goede vleugelspeler met veel rendement maar wel een die je niet constant 2v1 met maar 10 meter ruimte moet zetten. Als PSV voor zo'n speler ruimte kan creëren zou dat een perfecte aanwinst zijn. Ook zou ik Bergwijn kansen blijven geven, die jongen kan voetballen en zal er uiteindelijk ook uitkomen.

24 april 2017 om 10:24

Ja Chucky is onze kleine vriend uit Mexico die daar de pannen van het dak speelde tot 20 maart als ik het goed heb waar hij een blessure opliep die hem buitenspel zetten voor de rest van het seizoen. Nu zou je als PSV zijnde de gok kunnen wagen en hopen dat hij goed terug komt. Hij zal zeker goedkoper zijn dan eerst. Bergwijn heeft dit seizoen genoeg kansen gehad naar mijn mening. Ik zou hem volgend seizoen af en toe wat invalbeurten gunnen maar niet weer zoals dit seizoen als basisspeler gebruiken. Kan die Henry ook op linksbuiten of is het echt een rechtsbuitwn? Nog nooit van gehoord namelijk.

24 april 2017 om 10:39

Zie je geen basisplaats voor Ramselaar? Want ik vond hem vooral in de eerste seizoenshelft een prima indruk maken.

En denk je niet dat het voor PSV beter zou zijn om 442 te spelen ipv 433? Want dit seizoen stond er toch steeds van te kijken dat er op beide vleugels spelers stonden die van nature geen buitenspelers waren, terwijl het middenveld uitpuilde. Waarom dan star vasthouden aan een systeem met buitenspelers?

24 april 2017 om 10:47

Mocht van Ginkel niet haalbaar zijn is er een basisplaats voor ramselaar.

24 april 2017 om 10:48

@rrombomcu met dat basiselftal ga je weer 3e worden,misschien 2e.

Brenet en Haps op de vleugels, Locadia als 1e spits dat is geen niveau wat PSV moet nastreven.

Middenveld ziet er dan weer wel prima uit als ze v Ginkel kunnen overnemen.

Is Letschert geen goede optie voor Psv? Die speelt volgens mij zelden in Italie.

24 april 2017 om 11:14

Henry Onyekuru is een linksbuiten die op rechtsbuiten zou kunnen, op links is hij echt klasse. Heeft er deze maand in 4 wedstrijden weer 5 ingeprikt voor Eupen en staat dit seizoen op 19 doelpunten en 7 assist, hij is pas 19. Maar heeft laatste seizoen de Interesse van Celtic en Liverpool gewekt (Ajax keek rond Oktober ook nog even naar hem) en zal geen enorm bedrag kosten.

24 april 2017 om 12:45

Hopelijk is die daardoor haalbaar. Blijft natuurlijk een gok maar bij moreno heeft t goed uitgepakt

24 april 2017 om 14:14

Lozano speelt gewoon wekelijks hoor, weet niet waar je vandaan haalt dat hij geblesseerd zou zijn. Hij speelde begin maart een paar weken niet mee. En hoe kom je erbij dat hij goedkoper zou zijn als eerst? De interesse neemt alleen maar toe. Het is zeer waarschijnlijk dat Lozano naar Celta zal gaan.

24 april 2017 om 14:49

Ik had in maart een artikel gelezen op Voetbalzone als ik het goed heb waarin werd gezegd dat dit wel eens einde seizoen kon zijn voor Lozano. Nu volg ik de Mexicaanse competitie niet op de voet en heb ook niet meer gekeken of hij beter was geworden. Als hij weer topfit is is hij niet meer haalbaar inderdaad. Jammer zeg

24 april 2017 om 14:52

@ricardo77
PSV hoeft toch niet meteen weer kampioen te worden? Als je zo een vernieuwing hebt is het gewoon bouwen aan een hecht team (het eerste jaar onder Cocu bijvoorbeeld). Er moet duidelijk iets gaan veranderen en met maar 3 wijzigingen bijvoorbeeld deze zomer ga je ook niet kampioen worden. Als PSV gelijk een kampioenswaardig elftal wou neerzetten moeten ze net zoals Ajax 30 miljoen uitgeven en dat zit er gewoon niet in bij PSV.

24 april 2017 om 15:15

Zou kostic geen optie zijn?
Kent de competitie en zal wellicht goed betaalbaar zijn wanneer hsv degradeerd

24 april 2017 om 17:52

Zekerheid met moreno. Hij is gewoon de beste in ED

24 april 2017 om 22:49

Locadia is juist een goede spits voor Psv. Een goed schot en actie en heeft temprament in zijn spel. Je kon dit seizoen zien hoe erg we hem missen terwijl hij dan nogeens niet op zijn vertrouwde plek stond. Nee dit wordt de 1e spits van Psv en daar krijgt niemand spijt van!!!
Ik hoop dat talenten als Paal, Lundqist, Rosario en Lammers definitief aansluiten of verhuurd worden aan een eredivisie club.

24 april 2017 om 11:20

Gaat PSV dan eindelijk de jeugdopleiding een kans geven? Ik bedoel: Jurich Carolina, Armando Obispo, Damien van Bruggen enz staan te trappelen om minuten te maken.
Haps zou ik begrijpen, maar ik zou niet weer een paar middelmatige dure buitenlanders halen. Geef voorrang aan eigen jeugd aub!

24 april 2017 om 11:39

Als PSV-zijnde zou ik zeker 2x nadenken voor ik Van Bruggen erin zou zetten, kan me namelijk niet voorstellen dat hij zoveel beter is geworden als dat hij was bij Ajax, hij kwam hier gewoon enorm veel te kort. Obispo is nog jong, zijn tijd komt wel, hele goede verdediger kan dat worden. Zou eerder in Jong op het middenveld kijken, daar lopen goede spelers rond. Voor de backposities zullen ze aankoop moeten doen, daar is geen ontkomen aan vrees ik. Voor het middenveld kan je best aanvullen met de uitblinkers van Jong PSV.

24 april 2017 om 12:18

Van de 3 spelers die jij opnoemt heeft alleen Obispo echt de potentie en die is net een maand 18. Die moet eerst wekelijks minuten gaan maken bij Jong Psv.

24 april 2017 om 13:42

Dat zie ik eigenlijk niet gebeuren. Ik snap sowieso niet waarom je nog jeugdtalenten van andere clubs aantrekt, als ze toch geen kansen krijgen. De jeugdopleiding en het beleid daar rond om zal bij PSV flink op de schop moeten, wil het het doorstromingsproces verbeteren. PSV is toch meer een club van scouting en het halen van spelers. Aan de ene kant ook wel interessant als je ziet hoe verschillend Ajax en PSV zijn en beiden relatief succesvol zijn.

En goed ook. Dit jaar vind ik ze beiden dramatisch en de lust lijkt er wel van af. Nu gewoon twee goede vervangers en aub Brands ook twee flankspelers.

Arias gaan we misschien nog missen al denk ik dat we met Brenet al een prima vervanger hebben. Maar als je Willems kan verkopen moet je dat zeker doen. Hij is niet meer de Willems van 2 jaar geleden en dus vervangbaar.

24 april 2017 om 10:42

Het is voor PSV alleen wel zonde dat ze nu waarschijnlijk een stuk minder opbrengen, omdat de club een minder jaar heeft doorgebracht.

24 april 2017 om 12:02

Arias en Willems vallen nog wel mee qua waardeverlies vergeleken met vorig seizoen. Arias was 1 van de weinige die wel een redelijk seizoen was en Willems is nu niet geblesseerd. Maar over spelers als Pröpper of De Jong ofzo heb je helemaal gelijk.

24 april 2017 om 12:14

Klopt! Ik zag het ook meer als een algeheel probleem, want los van deze twee spelers lijkt het erop dat de hele selectie gerenoveerd wordt. Dat is wel logisch na zo'n zwak seizoen, maar het is niet het beste moment om spelers te verkopen (financieel gezien).

Volgens mij moet PSV is eens investeren. Ik vind het echt zeer slechte selectie. Ze hebben geen buitenspelers die normaal functioneren. Het middenveld is verre van creatief. Dit team zal beter kunnen spelen met creatieve spelers. Ik denk dat Luuk de Jong ook nog wel weggaat en Guardado wellicht.

24 april 2017 om 11:40

Vrij open deuren die je in trapt, met wat er aan de selectie ontbreekt. Iedereen ziet dit al 6 maanden.

Waar baseer je op dat Luuk de Jong weggaat? Denk je dat er ook maar 1 club is, die Luuk de Jong wilt hebben na een seizoen als dit.

24 april 2017 om 12:04

Ik denk dat Luuk de Jong te veel geld verdiend om weg te gaan. Na dit seizoen zal hij nergens meer kunnen verdienen dan PSV dus ik zie hem het volgend jaar nog wel proberen met nieuwe spelers om zich heen.

24 april 2017 om 12:20

PSV werd bijna dezelfde selectie gewoon kampioen vorig jaar. Buitenspelers hebben ze inderdaad niet genoeg, middenvelders nu zeker wel maar die zullen er veel vertrekken. Opvolger van Guardado hebben ze met Hendrix al in huis en met Locadia voor de Jong wordt je er ook niet zwakker op.

24 april 2017 om 12:51

Snap niet dat zoveel mensen hier zo negatief over locadia doen, een vooruitgang tov de Jong en heeft sinds die terug is elke wedstrijd een doelpunt of assist

24 april 2017 om 14:10

Middenveld is op zich wel creatief toch? Ramselaar en Propper kunnen toch een goeie steekbal geven. Net als Guardado.

Zullen vast ergens in de subtop van Europa aan de slag kunnen. Willems heeft een goed seizoen gehad, maar op dit moment zijn het allebei beetje kleurloze spelers. Voeren hun taken uit, niks meer, soms minder.

Willems mag wel, Arias zie ik liever blijven. Willems heeft het gewoon niet. Arias vind ik wel echt goed, gisteren speelde hij ook weer fantastisch. Ook nog vaste basisspeler bij Colombia, deze man is veruit de beste rechtsback van de Eredivisie. En mocht Arias vertrekken, dan Tete ophalen bij Ajax.

24 april 2017 om 10:11

Zie tête ook graag komen, maar vrees niet dat dit gaat gebeuren.

24 april 2017 om 10:22

Vind je Arias echt veruit de beste rechtsback van de Eredivisie? Vind hem dit jaar juist helemaal niet zo goed en heeft nog tevaak momenten waar hij op zwart lijkt te gaan en domme kaarten pakt. Goede back maar niet onvervangbaar. Tete zie ik niet zo snel overstappen, Rasamsterdammer die daar heel de familie heeft wonen en liever naar het buitenland zal gaan is mijn idee. Zeker met Mino als zaakwaarnemer is Italië niet onmogelijk

24 april 2017 om 10:54

Ik vind Arias serieus echt goed, alleen zijn voorzetten zijn vaak matig. Maar hij bestrijkt de hele rechterflank, kan een mannetje uitspelen, is snel en staat zijn mannetje. Alleen uit tegen Feyenoord zakte hij volledig door de ondergrens, voor de rest draait hij persoonlijk een best goed seizoen.

24 april 2017 om 11:19

Zijn manier van spelen staat mij niet echt aan, hij is wel echt een back met drive die van lijn naar lijn kan gaan maar mist naar mijn smaak met teveel overzicht en moet daardoor soms met onnodige overtredingen herstellen. Als talent kan ik daar mee leven maar Arias moet dat label nu ontgroeid zijn, Sanchez heeft dat soms ook maar is pas 20 die heeft nog even om geslepener te worden en slimmer te zijn daarin. Vind Arias geen slechte back alleen niet mijn type back, Veltman is een stukje slimmer maar heeft ook nog zo'n momenten. Karsdorp heeft dat minder en zodoende vond ik hem dit jaar de beste back.

24 april 2017 om 14:55

Ik zie een betere versie van Rosales in hem, dan is een transfer naar Spanje denk ik niet ondenkbaar voor Arias. Middenmoot Spanje denk ik dan of naar de andere clubs die al interesse hebben getoond (Leverkusen en west ham)

24 april 2017 om 10:26

@mrgarrison

Je schrijft: "en mocht Arias vertrekken, dan Tete ophalen bij Ajax".

En hoe denk je dat te bekostigen? Je denkt toch niet dat Ajax PSV sterker gaat maken, terwijl de club zwemt in het geld en het zich zelfs makkelijk kan permitteren om hem aan zijn contract te houden en gratis de deur uit te laten lopen. Tete moet minimaal 8 miljoen opbrengen en gezien het sportieve succes in Europa, waardoor spelers automatisch meer waard worden, zal dat bedrag ook gewoon betaald gaan worden. Alleen niet door Psv. Zelfs als die club het zou kunnen, gaat ze niet zoveel geld op tafel leggen voor een back terwijl een blinde met zijn stok kan zien dat de prioriteit op de vleugels ligt. Bovendien gaat Raiola Tete echt geen contract bij een modale club laten tekenen waar hij persoonlijk amper beter van wordt. Er is geen enkele club in NL die zoveel geld betaalt aan zaakwaarnemers als Ajax en toch is dat kennelijk niet voldoende voor Raiola om Tete te late bijtekenen. Dat zou iemand toch tot nadenken moeten stemmen, lijkt me zo.

24 april 2017 om 10:53

Maar Tete zit nu ook al bij een modale club en kan zich niet eens in de basis werken. Dan lijkt mij het een goede stap om naar een andere modale club te gaan toch?

24 april 2017 om 12:15

Maar als die modale club niet meewerkt aan een transfer wordt dat lastig toch? Daarnaast is Raiola een geldwolf, er hoeft maar 1 Italiaanse club meer te bieden en hij gaat daar heen.
Persoonlijk hoop ik dat Ajax slim genoeg is om hem niet te laten gaan. Lekker Veltman verkopen en Tete in de basis zetten. Wil Tete zelf naar PSV de hoofdprijs vragen, we hebben toch geld genoeg.

24 april 2017 om 10:50

@mrgarrison Jahoor " Tete ophalen"..en waarom zou ajax dat doen? En waarom zou Tete dat willen?

24 april 2017 om 10:56

Vermeer is als reservedoelman toch ook naar Feyenoord gegaan? Waarom zou Tete als reserve rechtsback niet naar PSV kunnen gaan?

24 april 2017 om 11:48

Omdat Ajax en vermeer een gelimiteerde afkoopsom hadden afgesproken en vervolgens feyenoord kwam en Ajax niet meer kon weigeren, omdat ze het al hadden opgenomen in zijn contract.

24 april 2017 om 10:53

Tete even ophalen bij Ajax. Dat gaat PSV 15 milljoen kosten. Is hij dat waard? Absoluut niet, maar Ajax gaat echt niet een speler met flink wat potentie voor een habbekrats doorschuiven naar Psv. Dat het stom is dat Ajax zo om gaat met Tete moge duidelijk zijn, maar PSV kan Tete echt niet zomaar even ophalen voor 2-3 miljoen.

24 april 2017 om 10:58

Ja maar wat is het plan van Ajax met Tete dan? Zolang Veltman daar nog speelt, kan Tete zich niet in de basis werken. En ik denk niet dat Tete zin heeft om nog een seizoen op de bank plaats te willen nemen. Tete is niet meer dan 4 miljoen waard, maar ik snap dat Ajax hem niet voor dat bedrag wil verkopen.

24 april 2017 om 11:50

Wat het plan van Ajax met Tete is weet niemand, maar wat ik wel weet is dat als ze 8 miljoen van psv krijgen en 6 miljoen van lazio dat ze hem aan lazio verkopen.

24 april 2017 om 12:00

Ajax gaat echt niet aan een concurrent verkopen, neem ook aan dat ze iets van Vermeer hebben geleerd. Daarnaast zou het dom zijn van Ajax om Tete al vroeg ter verkopen, daar Veltman heeft aangegeven dat hij aan het eind van het seizoen wellicht wil vertrekken.

24 april 2017 om 15:13

@mrgarrison Dus als je zelf ook al weet dat ajax Tete niet voor minder dan 6 miljoen naar PSV laat gaan en PSV waarschijnlijk dat niet eens wil/gaat betalen...hoe kan PSV dan "tete ophalen" ?!!

24 april 2017 om 14:11

"veruit de beste rechtsback van de Eredivisie"

Ga toch weg man, die loopt bij Feyenoord. Meneer werd in de Kuip tureluurs gedraaid door Elia. Herinner je die aka-panna nog?

24 april 2017 om 14:58

Tjah, en heel Feyenoord werd tureluurs gedraaid in de Arena. Is Ajax nou ook op elke positie beter dan Feyenoord? Herinner je die 23 kansen nog die Ajax vergat af te maken?

24 april 2017 om 15:23

Nee dat zijn ze niet. Ik vind zelf dat Ajax over het algemeen een kwalitatief betere en bredere selectie heeft.

Vind alleen de gehele voorhoede, linksback, rechtsback en misschien keeper van Feyenoord beter

Vind bij het verval erg groot als er een basiskracht wegvalt. Dat was het geval die wedstrijd. De hele linkerkant was geschorst of geblesseerd.

Maar in ieder geval, gefeliciteerd met die overwinning en succes verder in Europa =)

Brenet vind ik geen goede vervanger. Hij is een prima invaller, maar Brenet heeft niet het basis niveau dat PSV moet nastreven.

24 april 2017 om 10:16

Joshua is juist zijn waarde laten zien in de toppers. Die waarde is minstens PSV-waardig.

24 april 2017 om 10:23

Op linksback heeft hij eigenlijk zeden slechte wedstrijden gespeeld maar op rechtsback vind ik hem eigenlijk minder. Brenet vind ik niet zo'n geweldige speler.

24 april 2017 om 10:49

Na zijn eerste paar wedstrijden had ik niet verwacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar ik vind Brenet een prima speler voor Psv. Hij is eigenlijk de enige speler in de selectie die zich dit seizoen heeft doorontwikkeld.

Ik verwacht dat minimaal een kwart van de selectie weg zal gaan / willen.
Gehuurde spelers als van Ginkel, Siem de Jong en Zivchenko zullen weer terug gaan naar hun club en niet nog een seizoen bij PSV blijven. Spelers als Luuk de Jong, Guardado, Moreno en misschien zelfs Propper zullen, wanneer er geen kans is op voorronde CL ook liever verder kijken en dan heb je nog de spelers als Willems, Zoet en Arias die er al jaren zitten en ook wel een keer een nieuwe uitdaging willen oppakken. Praktisch dus gewoon je hele team van gisteren.

Volgend jaar zal een zwaar seizoen worden voor PSV met heel veel nieuwe spelers in de selectie. Gaan ze kiezen voor een mix van eigen talent en nieuwe spelers of gaan ze groot geld uitgeven en 5, 6 of 7 nieuwe spelers aantrekken? Het zal hoe dan ook een onwennig begin van het seizoen worden, waar veel spelers moeten wennen aan elkaar of de manier van spelen. En dan is het kijken of het een overgangsjaar word of een vergelijkbaar seizoen als Ajax dit jaar heeft, met een slechte start maar vervolgens een goede 2e seizoenshelft, waardoor je nog mee doet om het kampioenschap ook.

En nee ik heb geen glazen bol, maar dit PSV zit vol met spelers die denken dat ze beter zijn dan ze daadwerkelijk zijn en dus graag naar een betere club / competitie zullen willen, zeker als er geen kans is op CL volgend seizoen.

24 april 2017 om 10:12

Bij Ajax gingen er afgelopen seizoen bijna geen spelers weg. Geen vaste basisspelers in ieder geval. Dat kan je dus niet vergelijken met hetgeen er bij PSV staat te gebeuren. Die krijgen echt een heel nieuw team voor mijn gevoel. Het wordt ook tijd om de boel eens goed op te schudden daar.

24 april 2017 om 10:20

Bij Ajax gingen er als ik het goed heb Bazoer, El Ghazi, gudelj, Cilissen en milik weg. Dit waren in het vorige seizoen allemaal basisspelers.

24 april 2017 om 10:25

Van der Hoorn, Gudelj, Bazoer, Fischer, Milik, Cillessen, El Ghazi en Van Rhijn hebben allen vorig jaar minuten gemaakt, Van Rhijn de minste eruit maar alsnog. Dat zijn toch een hoop basisspelers of spelers die sporadisch zouden spelen bij blessure of schorsing die wegvallen in een jaar tijd, is best vergelijkbaar in mijn ogen.

24 april 2017 om 11:52

Basis van De Boer speelde Cillessen, Dijks, Bazoer, Gudelj, Milik en El Ghazi. 6 van de 11 zijn dus weg. Neem daarbij ook nog vaste wissels als Van der Hoorn, Van Rhijn en Fischer en je hebt zo je halve selectie weg.

24 april 2017 om 10:14

Dacht dat zinchenko voor 2 seizoenen gehuurd was, jammer dat hij zo weinig speelde.
Mogelijk dat van winkel ook weer gehuyrd/gekocht wordt

24 april 2017 om 10:18

Ik dacht dat Zinchenko voor 1 seizoen was gehuurd met een optie tot nog een seizoen, dat zou ideaal zijn want dan kan je hem deze zomer terugsturen naar Engeland. Hij kwam goed uit de startblokken, maar heeft toch teleurgesteld dit seizoen.

24 april 2017 om 11:16

Hoe heeft hij teleurgesteld dan? Hij heeft amper de kans van Cocu gekregen. En als hij minuten mocht maken, dan liet hij altijd wat zien in tegenstelling tot de andere spelers.

24 april 2017 om 10:57

@bakkert

Je schrijft: "en dan is het kijken of het een overgangsjaar word of een vergelijkbaar seizoen als Ajax dit jaar heeft, met een slechte start maar vervolgens een goede 2e seizoenshelft, waardoor je nog mee doet om het kampioenschap ook".

Deze reactie toont aan dat je geen enkel, maar dan ook werkelijk geen enkel realiteitsbesef hebt. Ajax heeft vorig jaar voor meer dan 80 miljoen(!) aan spelers verkocht en 26 spelers van de loonlijst laten afvloeien. Daardoor heeft de club voor meer dan 40 miljoen kunnen investeren. Dat gaat PSV natuurlijk nooit lukken, tenzij men Harry Potter aanstelt als TD. De vergelijking met Ajax gaat derhalve volkomen mank en het is bespottelijk om deze zelfs maar te maken. Ajax had voor dit seizoen al een eigen vermogen van meer dan 100 miljoen en dat bedraagt inmiddels al 170 miljoen. Plus dat de club uit haar voegen barst van het jonge talent waar nu al de nodige belangstelling voor is en bij verkoop veel geld in het laadje zal brengen. PSV zit in een totaal andere situatie en had ondanks deelname aan de CL vorig jaar al problemen om nieuwe spelers aan te trekken, waardoor er vooral spelers werden gehuurd. Volgend jaar speelt de club EL, waardoor de inkomsten drastisch omlaag gaan. Als PSV 5 tot 7 nieuwe spelers zal aantrekken, zal dat pure middelmaat zijn omdat er zelfs voor een speler van Utrecht al 7 miljoen betaald moest worden, terwijl dat toch allesbehalve top is.

Als PSV zoveel spelers zal aantrekken, zal het op huurbasis zijn of in samenwerking met een buitenlandse club. Dan is het maar de vraag hoelang je er van kunt profiteren, maar Ajax loopt financieel steeds verder weg van PSV en de club is derhalve niet in de positie om buitensporige eisen te stellen. Het zou het beste voor PSV zijn als men de komende jaren bewust een stapje terug zoun doen en in de jeugd zou investeren. Volgens mij lopen er best talenten bij PSV rond en het zou mij niets verbazen als die op termijn meer zouden brengen dan aankopen in de prijscategorie die PSV zich kan veroorloven. Dat kost alleen wat meer tijd en ik betwijfel of de club en haar achterban bereid is om dat geduld op te brengen. Het is voor hen te hopen van wel, want de structurele inkomsten van alle Nederlandse clubs gaan nauwelijks nog omhoog, terwijl de spelers die beschikbaar zijn op de transfermarkt ieder jaar duurder worden. Daarom heeft het beleid van Psv, dat de club in het verleden zoveel succes heeft opgeleverd en waar men door de jaren heen heel goed in is geworden, haar houdbaarheidsdatum overschreden en is niet meer vol te houden. Dat werd pijnlijk duidelijk toen PSV de hulp van de gemeenschap moest inroepen om het vege lijf te kunnen redden.

Geen enkele Nederlandse club, ook Ajax niet, kan zich nog een beleid veroorloven dat voornamelijk is gericht op de transfermarkt en zal een succesvolle jeugdopleiding nodig hebben om te kunnen overleven. Ajax en Feijenoord zijn daar heel lang van doordrongen en Gerbrands en Brands hebben al aangekondigd dat PSV ook die kant uitgaat en de investeringen in de jeugdopleiding zal intensiveren. Dat betekent dat dat geld niet in spelers kan worden gestoken en daar zullen veel supporters in het begin aan moeten wennen. Al heeft men daar het afgelopen seizoen al een voorschot op gekregen omdat de club nauwelijks aankopen heeft gedaan en vooral spelers heeft gehuurd. Mijn inschatting is dat dat beleid in ieder geval het komend jaar vervolg zal krijgen omdat omdat PSV dit jaar geen CL zal spelen en de club ook geen spelers heeft die tientallen miljoenen zullen gaan opbrengen. En het geld voor investeringen zal toch ergens vandaan moeten komen, lijkt me.

24 april 2017 om 11:16

Goed betoog, en ik ben het ook met je eens. Incidenteel kun je voor een paar miljoen nog wel een goede speler ophalen, maar dat kan nooit meer het fundament van de selectie zijn, daar waar dit tot een jaar of 10 geleden nog wel kon toen de verschillen in inkomen en kapitaalkrachtigheid binnen Europa veel minder groot waren, en toen Nederland ook een aantrekkelijker land was om te gaan spelen.
Het probleem is alleen dat PSV een erfenis met zich meedraagt van 30 jaar lang de meest succesvolle club in de Eredivisie zijn geweest, waardoor het overgrote deel van de supporters zich alleen die periode kan herinneren als men aan PSV denkt. De clubleiding moet dus een eigen plan trekken en zich niet laten leiden door een deel van de supporters die toch verwend is met de successen van de afgelopen decennia.

24 april 2017 om 13:30

Mijn reactie is bespottelijk en hoe durf ik hem zelfs te maken? Omdat ik zeg dat het afwachten is of PSV mee kan doen om de titel, zoals Ajax dat dit jaar deed?

Nou vriendelijke vriend leg mij dan is uit hoe Feyenoord dit seizoen kampioen word? Ik zal de belangrijkste spelers van Feyenoord er is bij pakken.

- Karsdorp, Nelom en Vilenha eigen jeugd
- Jones en Berghuis gehuurd.
- Botteghin, VD Heijden, Kuijt, Elia, El Ahmadhi, Jorgensen en Bilal zijn gekocht of transfervrij overgekomen.

Dus van de belangrijkste spelers zijn er maar 3 spelers eigen jeugd en de rest is gehuurd, gekocht of transfervrij overgekomen. Een Feyenoord met minder financiã£â«le middelen dan Ajax en PSV wordt kampioen. Als ik me niet vergis zijn al die spelers aangetrokken voor (veel) minder dan 20 miljoen euro.

Ik zal mijn verhaal nu vooral hypothetisch houden qua bedragen, maar wel aan de lage kant. Van al die PSV spelers die ik net noemde zal je makkelijk 40 miljoen krijgen, laten we zeggen dat PSV daarvan 25 miljoen kan uitgeven aan de selectie en de rest in de club stopt dan heb je nog steeds meer financiã£â«le middelen dan Feyenoord heeft gehad in de afgelopen 2 seizoenen. Laten we zeggen dat je, met scouting in het buiten- en binnenland, 5 leuke / talentvolle spelers haalt van 5 miljoen. Dan heb je nog spelers als Locadia, Bergwijn, Brenet en misschien nog een of twee huidige basisspelers die blijven. De rest van de selectie vul je nog aan met eigen jeugd en misschien 2 of 3 spelers die je huurt.

Dan heb je toch feitelijk een zelfde type selectie als Feyenoord dit jaar heeft? Dus kan je toch gewoon mee doen om de titel, als het team gaat lopen? Of wil jij beweren dat het elftal wat Feyenoord nu heeft neergezet niet haalbaar is voor Psv?

Daarnaast geef ik Ajax als voorbeeld, omdat zij weliswaar 26 miljoen konden investeren, maar wel met een vrijwel geheel nieuw basiselftal aan het seizoen begonnen. Dus moesten de spelers aan elkaar, de nieuwe speelstijl en de nieuwe trainer wennen. Het ging niet om de financiã£â«le middelen van Ajax vs Psv, maar om een nieuwe selectie en vervolgens mee doen om het kampioenschap. Dat jij gaat beginnen over de financiã£â«le middelen van Ajax slaat als een tang op een varken, want daar ging mijn verhaal niet over. En nogmaals met een beetje goede scouting is het, zonder grote financiã£â«le middelen, goed mogelijk om kampioen te worden, zoals Feyenoord dit jaar bewijst.

Een heel relaas beginnen over de financiã£â«n van Ajax vs Psv, maar dan voor het gemak vergeten dat Feyenoord dit seizoen kampioen wordt....

24 april 2017 om 14:16

@bakkert

Ben het verder met je eens hoor, maar wil je Nelom aub niet onder belangrijkste spelers van Feyenoord scharen? en je vergeet Kongolo en Jones is gekocht dacht ik.

25 april 2017 om 10:03

@bakkert

Natuurlijk kan PSV meedoen om de titel. Dat is in het verleden tenslotte ook gebeurd met o.a. AZ en Twente. Daar gaat mijn reactie dan ook niet om, maar om de argumenten die je gebruikt en de vergelijkingen die je maakt. Je schrijft dat PSV "makkelijk" 40 miljoen kan krijgen voor de spelers die je in je reactie noemt. Dat valt nog te bezien, maar zelfs als dat zo is, valt bijna de complete basis weg en die moet je dan gaan vervangen voor spelers van 5 miljoen Euro. Hoe wil je er dan op vooruit gaan? De vergelijking met Ajax gaat volkomen mank omdat er bij Ajax al een basis stond die was ingespeeld en de jaren daarvoor ook om de prijzen had meegedaan. Door gerichte en kwalitatief goede aankopen is die alleen maar sterker geworden. De vergelijking met Feijenoord gaat ook volkomen mank omdat ook dat elftal al enige tijd samen speelt en door aanvullingen van buitenaf nog beter is geworden. Als PSV de spelers die jij noemt verkoopt, blijft er helemaal niets over en moet Cocu dus helemaal opnieuw beginnen. De titel van Feijenoord kun je voor minimaal 50% op het conto van Jorgensen schrijven. Die heeft weinig gekost en is derhalve net als Sanchez bij Ajax en Guardado bij PSV een buitenkansje waar een club af en toe tegenaan loopt. Het is nog maar de vraag of dat bij PSV volgend seizoen opnieuw gebeurt. De kans daarop is niet zo heel groot, lijkt me. Feijenoord wordt straks kampioen terwijl de club het hele seizoen bovenaan heeft gestaan. Dat is even knap als zeldzaam omdat dat nog nooit eerder is gepresteerd. De kans dat PSV dat volgend jaar wel even gaat herhalen, is nihil. De manier waarop je Feijenoord aanhaalt om je gelijk aan te tonen, is derhalve even opportunistisch als naief.

Je schrijft dat mijn argument over de betere financiele middelen van Ajax "als een tang slaat op een varken", maar als er iets slaat als een tang op een varken, is het jouw reactie daarop omdat in de voetbalwereld de financiele situatie allesbepalend is. Dat in 60 jaar betaald voetbal de titel 54 keer naar de traditionele top drie is gegaan, zegt m.i. genoeg in dat kader. Je vergelijking van de situatie bij PSV komend seizoen met die van Ajax vorig seizoen gaat volledig mank omdat Ajax het zich kon permitteren om spelers te halen die aantoonbare kwaliteiten aan de selectie toevoegden, terwijl er al een selectie stond die meedeed om de titel. Als PSV de spelers die jij noemt, verkoopt is er geen basis meer en bovendien hebben Brands en Gerbrands zelf al aangegeven dat de club zich de aankopen in de prijsklasse die Ajax heeft gedaan niet kan permitteren.

Ik ben niet vergeten dat Feijenoord kampioen gaat worden, maar ik ben ook niet zo een opportunist als jij door net te doen alsof het feit dat een club met een mindere begroting kampioen wordt de gewoonste zaak van de wereld is, terwijl uit de cijfers blijkt dat dat het juist de uitzonderingen zijn die de regels bevestigen. Dat maakt de prestatie alleen nog maar groter net als het unieke feit dat de club gedurende de hele kampioensrace aan kop heeft gestaan. Feit blijft echter ook dat het vorige kampioenschap van de club alweer 18 jaar geleden is, waar jij als een ras opportunist achteloos aan het voorbij gaat, net als aan het gegeven dat het de jonge en onervaren ploeg van Ajax bij de strijd om het kampioenschap parten heeft gespeeld dat de club nog als enige Nederlandse club in Europa actief was en daarom in een kort tijdsbestek veel wedstrijden moest afwerken. Dat gebruikt niemand bij Ajax als excuus, maar het speelt natuurlijk wel een rol. Aan al die zaken voorbij gaan, is niets anders dan opportunisme en daar ging mijn reactie over.

Brenet kan de plek van acties overnemen, en misschien proberen haps te halen?

Ja, dat zat er wel aan te komen. Voor de linksback zou ik proberen Haps te halen en voor de rechtsback Tete. Al denk ik niet dat die laatste haalbaar is. Anders Brenet mss toch als vaste rechtsback en een back van de jeugd laten doorschuiven.

Beide mogen vertrekken. Hebben veel betekend voor PSV en gun ze dus een mooie transfer, vooral Arias.

Denk dat er sws wel erg veel gaat veranderen daar. Stel je voor dat Arias, Moreno, Willems, Propper gaan en dan heb je nog huurlingen als Zinchenko, van Ginkel en de Jong die terug gaan. Wordt een aardige volksverhuizing en misschien wel het belangrijkste jaar qua transfers voor Psv en Brands.

24 april 2017 om 19:06

Waarom moeten top clubs uit NL spelers gaan huren van ginkel oke maar de rest is waardeloos of ga huren met koopoptie. Psv is toch geen vitesse.zo maak je psv kapot schaam je een beetje brands. Plaats van die ukrainjer had je eigen jonge spelers moeten laten en plaats van s de Jong perero late spelen.beter kopen dan huren. Of eigen jeugd spelers late spelen

Word weer een aardige verbouwing van de zomer, 3 huurlingen die teruggaan, Guardado,Zoet, Arias, Willems, Moreno en misschien De Jong en Pröpper die vertrekken. Is eigenlijk bijna je hele basis die ertussenuit knijpt.

Hoop dat Psv eigen/aangekocht talent de kans geeft in de vorm van Jurjus, Rigo, lunqvist, Gudmunsson, Lammers en een paar nieuwe aanvallers
.

Brenet kan op linksback, daar vind ik hem beter dan rechts en een rechtsback halen en misschien de Wijs centraal zetten, weet alleen niet hoe goed hij t bij Excelsior doet.

24 april 2017 om 10:50

Voor welke plaats wil jij volgend seizoen gaan? Lundqvist zal nog wel even duren voordat hij terug is, Rigo kan goed voetballen maar zie je die al op het middenveld tegen teams als Feyenoord spelen nee dat wordt helemaal niks, Jurjus zou je de kans kunnen geven, Lammers zou je 2e spits kunnen maken en Gudmundsson zou de plaats van Zinchenko wel in mogen vullen. PSV moet zeker nog spelers erbij gaan halen.

24 april 2017 om 11:00

Heb ook niet gezegd dat ze allemaal in basis moeten. Ze moeten alleen meer jeugd gebruiken voor de breedte van de selectie, anders halen ze weer spelers als jozefzoon en dergelijke die je ook makkelijk zelf kan opleiden.
En als ze een paar nieuwe buitenspelers, een links/rechtsback en een middenvelder halen voor de basis, dan je de rest gebruiken voor de selectie op te vullen, alleen moet onze grote vriend Cocu ze wel eens een kans geven.

Als je na een aantal jaren de selectie hoopt op te fleuren met huurlingen, geen buitenspelers, Hendrix niet als basisspeler ziet, doorgaat met spelers die liever niet meer voor PSV spelen en eindeloos blijft door klooien met een spits die niet scoort, wordt het opvolgende seizoen geen verbouwing maar een nieuw elftal. Dat er onvoldoende doorstroming is bij PSV uit de jeugdopleiding is al sinds jaar en dag zo. Zit niet in de cultuur van deze koopclub. Brands is waarschijnlijk na het succes in de CL van een jaar of 2 terug een beetje weggededut. De vaak uitstekende manager laat de laatste jaren weinig spectaculairs meer zien. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren en Brands er in slaagt om een representatief elftal met in ieder geval meer ballen, weet neer te zetten. Op deze wijze zakt PSV weer weg richting die gezapige provincieclub. Nu maar niet denken dat het na de overwinning op Ajax allemaal nog wel meevalt en we nog wel een jaartje kunnen doorklooien met die De Jongetjes, Moreno, Arias (niet te vergeten) Willems, Guardado en Pareiro. Maar goed, het gaat een paar centjes kosten. Of die middelen er zijn, weet ik niet, zeker niet als je volgend jaar geen CL speelt. Of is dat juist een voordeel om rustig nieuw team neer te zetten?

Ik hoop dat ze van Troupee afblijven. Dat is de talentvolste moderne rechtsback van Nederland.

Arias vind ik wel een aardige speler maar Brenet vind ik toch wel een stuk minder.

24 april 2017 om 14:14

Troupee is zeker een groot talent. Maar ik vind op dit moment Karsdorp nog wel een stukje verder. Speelt nu natuurlijk ook al zijn tweede seizoen in de basis. Ben erg benieuwd hoe Troupee het volgend seizoen gaat doen.

Toch altijd grappig dat spelers die een vertrek wens hebben een poepseizoen spelen en eigenlijk op geen enkele wijze in aanmerking zouden moeten komen voor een sportieve verbetering. Jetro zit al met zijn hoofd bij Real Madrid, maar komt er in de zomer achter dat zelfs de Championship niet op hem zit te wachten. Als PSV zijnde lekker de deur open zetten en afscheid nemen. Ten alle tijden de voorkeur geven aan Brenet. Speler die niet zeurt en gewoon poetst. Is geen topper, maar iemand die niet snel verzaakt of naast zijn schoenen loopt.

Brenet kan de plek van Arias/willems opvangen. Nog een back erbij is dus zeker nodig. Ik zou me als ik Brands was vooral zorgen maken over de povere aanval, en met name de vleugelspelers...

ik ben heel benieuwd wat brands voor psv kan regelen. deze selectie heeft een grote verandering nodig. ten eerste beginnen met het berkopen van spelers die weg willen. het is duidelijk dat spelers als arias, willems, guardado, de jong en ook moreno het heilige vuur om alles voor psv te geven niet meer hebben. ze zullen niet zo veel opleveren als vorig jaar, maar gewoon je verlies nemen en aan een nieuw elftal bouwen.

ik betwijfel of de vaak genoemde haps en larsson het niveau van de top 3 aankunnen.

ik ben ook benieuwd wat er bij feyenoord en ajax zal gaan gebeuren, want ik vermoed dat daar ook veel wijzigingen plaats gaan vinden. in de nederlandse competitie zijn niet veel spelers van niveau te vinden, dus zullen de scouts aan het werk moeten.

25 april 2017 om 10:34

@dr. Duck

Zo moeilijk is het niet, hoor. PSV zou er goed aan doen van de nood een deugd maken als er spelers vertrekken en het beleid aan te passen. Brands en Gerbrands hebben zelf aangegeven dat PSV zich alleen spelers in de prijscategorie van rond de 5 miljoen Euro kan permitteren en daar koop je tegenwoordig niet zo heel veel meer voor. Jong PSV doet het opvallend goed in de Jupiler League en het zijn vooral de aanvallers die opvallen. Je kunt je dan ook afvragen of zij zo heel veel minder zullen zijn dan de spelers die PSV van buitenaf kan aantrekken. Daar geloof ik eerlijk gezegd niet zo heel veel van en ik zou als ik Brands was eens overwegen of ik die die spelers niet eens een kans zou moeten geven ipv de knip te trekken voor spelers uit een prijscategorie waar de kans op een miskoop veel groter is dan die op een voltreffer.

Ajax raakt financieel steeds verder uit het zicht van PSV zoals dat voor Ajax geldt voor de Europese topclubs. Ajax heeft daarop ingespeeld en een beleid uitgestippeld waarin de financiele risico's beperkt blijven en de kans op sportief succes enigszins in tact blijft. Dat heeft de club na een droogte van 7 jaar al 4 titels opgeleverd, terwijl het eigen vermogen inmiddels bijna 3 keer zo groot is als vlak na de beursgang. En zelfs in de EL doet het team het dit jaar boven verwachting goed. Het is natuurlijk niet gezegd dat dat PSV ook gaat lukken als de club haar beleid aanpast, maar de kans daarop acht ik groter dan dat de club zich blijft richten op aankopen van rond de 5 miljoen. Voor die prijs kun je nooit kwalitatief hoogstaande spelers kopen, uitzonderingen daar gelaten. Als je als Nederlandse club over spelers met kwaliteit wilt kunnen beschikken, zal je ze derhalve zelf moeten opleiden. Voordeel is bovendien dat je voor jeugdspelers een relatief kleine of helemaal geen transfersom hoeft te betalen, er derhalve niet of nauwelijks op ze behoeft te worden afgeschreven en de winst bij verkoop de volle 100 bedraagt. Een dergelijk beleid zal mogelijk niet meteen succes opleveren omdat de kost nu eenmaal voor de baat uitgaat. De vraag is ook of de PSV supporters het geduld kunnen opbrengen dat nodig is om een nieuw beleid wortel te laten schieten. Ik heb daar mijn twijfels over en het is te hopen dat ik het mis heb, want aanpassingen in het beleid uit te stellen, betekent in de praktijk vaak aan blijven modderen tot er geen andere keuze meer mogelijk is omdat het kalf al verdronken is. En dat zou ik persoonlijk zonde vinden, niet omdat ik zoveel met PSV heb, maar omdat het Nederlandse voetbal de club keihard nodig heeft en het zonder haar nog moeilijker zal worden om de weg omhoog weer te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren