Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Drogba was in tranen: ‘Waar moet ik nog in geloven? Het is bijna voorbij’

Laatste update:

Chelsea veroverde in 2012 voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de Champions League, na winst op Bayern München in een spectaculaire finale in de Allianz Arena. Didier Drogba tekende in de slotfase voor de cruciale gelijkmaker en de aanvaller uit Ivoorkust nam ook de beslissende penalty in de strafschoppenserie voor zijn rekening. Drogba kijkt acht jaar later via een post op Instagram terug op de voor Chelsea magische avond in München.

"Acht jaar geleden werd de manager (André Villas-Boas, red.) ontslagen", graaft de inmiddels gestopte Drogba in zijn herinnering. "Tijdens een teambespreking kwamen we tot de conclusie dat wij als spelers deels verantwoordelijk waren voor zijn vertrek. Aanvoerder John Terry deed zijn verhaal, net als Frank Lampard en Petr Cech." Het winnen van het miljardenbal werd het ultieme doel van met name de routiniers. "We maakten al acht jaar jacht op die prijs en kwamen nooit verder dan slechts een finaleplaats (in 2008, red.). We spraken af om onze ego’s opzij te zetten en elkaar uit te dagen voor dat ene doel."

"Na die vergadering vroeg ik aan de pas 23-jarige Juan Mata: ‘Alsjeblieft maestro, help mij met het winnen van de Champions League’. Hij keek me aan en zei: ‘Man, je bent gek, jij bent Didier Drogba, jij gaat mij helpen met het winnen van de Champions League", blikt de oud-aanvaller van Chelsea terug op het gesprek met de Spaanse middenvelder. "Ik vertelde Mata dat ik in mijn acht jaar bij de club er nooit in was geslaagd om die prijs te veroveren en dat ik er heilig in geloofde dat hij daarvoor ging zorgen. Ik zei ook dat ik hem dan een cadeau zou geven, dat was eind februari."

Dit bericht bekijken op Instagram

I bet you’ve all seen videos of the @championsleague final so I just wanted to tell you a little story of mine months before winning this trophy Eight years ago, the Manager had been sacked by the club and we, the players had a team meeting where we recognised being partly responsible for his departure. The captain @johnterry spoke, @franklampard @petrcech and other leaders in the group too. We decided to all give this competition everything, despite our defeat 4-1 against Napoli. We had been chasing this trophy for eight years and couldn’t do better than runner up. Everyone agreed to put egos aside and challenge each over for the same goal. After that meeting I asked a young 23 years old @juanmatagarcia “please Maestro, help me win the champions league “ he looked at me like “man you’re crazy, you’re Didier Drogba you are gonna help me win it, I then told him I’ve been here for 8 years and never won it so I believe you’re the one who’s gonna help us win. I’ll even give you a present if we win it, that was end of February. Three months later, we were in Munich, in the final, in their stadium, submerged with a red wave. The hosts took the lead with 8 minutes to go and on my way to kick the ball for the last 8 minutes I was so discouraged, the young man said to me “believe Didi, you have to believe” , almost in tears I answered after looking at the time score “believe in what? It’s almost over, I’m gonna cry like a few months ago when I lost the final with Côte d’Ivoire. Last minute, last corner, I mean first corner for us against eighteen for Bayern Munich. Guess who took that corner kick... @juanmatagarcia and the rest is history. The lesson is ALWAYS BELIEVE !!!! @chelseafc Happy 8th Birthday to US. ?????????????????? #theprideoflondon #ktbffh #munich2012

Een bericht gedeeld door didierdrogba (@didierdrogba) op

Chelsea wist de finale van het miljardenbal te bereiken, net als vier jaar eerder. "We waren in het stadion van Bayern, dat was ondergedompeld in een soort rode golf. Acht minuten voor tijd kwamen zij op voorsprong (kopbal van Thomas Müller, red.). Toen ik daarna moest aftrappen was alle hoop bij mij verdwenen." Drogba werd echter opgepept door Mata. "De jonge man zei tegen mij: ‘Geloof erin Didi, je moet blijven geloven’. Ik keek naar de klok en antwoordde haast in tranen: ‘Waar moet ik nog in geloven? Het is bijna voorbij’. Ik zal net zo huilen als drie maanden eerder, toen ik met Ivoorkust de finale van de Afrika Cup verloor."

In de slotfase was het uitgerekend Drogba die redding bracht voor Chelsea. Doelman Manuel Neuer kon zijn harde kopbal bij de eerste paal niet uit het doel houden. "De laatste hoekschop in de laatste minuut. Onze eerste hoekschop, tegenover de achttien van Bayern. Raad eens wie die hoekschop nam...Juan Mata. De rest is geschiedenis", aldus de voormalig topschutter van the Blues, die zijn volgers gelijk een boodschap meegeeft. "De les is om altijd hoop te houden!" Drogba toont in zijn post op Instagram tevens de ring die hij uitdeelde aan alle spelers van Chelsea na de triomftocht in de Champions League, terwijl ook de winnaarsmedaille zichtbaar is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe chelsea 2 wedstrijden tegen barca en de finale tegen bayern overleefde in 2012 is mij echt een vraag. Jezus wat kwamen ze vaak en goed weg jongen. Op het laatste moment tegen bayern tijdens de corner dacht ik, als ze nu scoren zou ik niet eens raar van opkijken. En ja hoor drogba scoort. Bayern had dan ook gewoon 27 schoten tegenover 7 van chelsea. En de wedstrijden tegen barca waren de statistieken en wedstrijdbeeld niet veel anders dan tegen bayern

20 mei 2020 om 09:53

Ik vraag mij eerder af hoe ze in 2009 niet langs Barça kwamen. Chelsea was in 2012 dodelijk in de omschakeling maar vooral uit dode spelmomenten. Bizar veel goede koppers in die selectie.

20 mei 2020 om 10:03

Je vond het verschil tussen barca en chelsea groter in voordeel van chelsea in 2009 dan het verschil tussen barca en chelsea in 2012 in voordeel van barca? Barca zat niet opgesloten in de eigen 16 voor 2 wedstrijden lang in 2009. Chelsea zat wel opgesloten in eigen 16 met het hier en daar een uitbraak dat is waar ik op doel.

20 mei 2020 om 11:01

Ik heb niet over een verschil, ik weet ook niet hoe jij op de park-the-bus tactiek komt in 2009. Lijkt me goed dat je even de “its a f. disgrace” video goed bekijkt en het aantal kansen van Chelsea analyseert. Onder Hiddink werd er Europees weliswaar vanuit een gesloten defensie gespeeld maar een stuk opportunistischer dan dat jij het nu laat overkomen. Zeker heeft Chelsea het geluk aan haar zijde gehad in 2012, maar dat lag niet aan dubieuze scheidsrechter zoals in 2009.

20 mei 2020 om 11:15

In 2009 hielp de scheids

20 mei 2020 om 11:28

Bf1994, Chelsea veegde Barça helemaal van de mat toen in 2009. Chelsea was in het laatste gedeelte van het seizoen het beste team van de wereld. Ze pakten weliswaar alleen de FA Cup. In de strijd om de titel eindigde ze met gelijke punten met Manchester United, maar ze hadden wel een achterstand van 7 punten goed gemaakt. Ongelukkig op doelsaldo 2e geworden. En ja de wedstrijd tegen Barça hoef ik niet over te beginnen. Chelsea had toen met 4-0 kunnen winnen, maar er werden 3 penaltys niet gegeven n ze moesten ook enkele grote kansen. Dat Ineasta zo'n zondags schot er dan in de laatste minuut in knalt... tja.

20 mei 2020 om 15:15

Park the bus heb ik het over 2012. Aangezien we allemaal de wedstrijd gezien hebben dacht ik dat het wel duidelijk was.

20 mei 2020 om 15:17

Dat staat los van de wedstrijdbeeld en verloop. Chelsea domineerde barca niet in 2009 ze waren wel wat beter, gevaarlijker. Dat is waar ik op doel en iedereen maar zuur doen over de scheids. Alsof ik doe alsof barca geen geluk had met de scheids die wedstrijd. Jezus mensen snel getriggered

20 mei 2020 om 16:34

“Barca zat niet opgesloten in de eigen 16 voor 2 wedstrijden lang in 2009“

“Park the bus heb ik het over 2012. Aangezien we allemaal de wedstrijd gezien hebben dacht ik dat het wel duidelijk was.”

Huh?

20 mei 2020 om 09:55

Een sublieme Cech heeft ons toen de eindzege bezorgd. Het was inderdaad geen fraai voetbal, maar in 2008 en 2009 viel het helaas net de verkeerde kant op en toen met goed voetbal. Kan me opvreten over die halve finale toen tegen Barcelona in 2009.

20 mei 2020 om 13:36

Vergeet ook niet dat Drogba het toen excellent deed als opkomende linksachter...

20 mei 2020 om 19:22

Nee dat was nog steeds Ashley Cole.

20 mei 2020 om 10:22

Dat parcours in 2012 was onvoorstelbaar. Elke ronde had je het gevoel van de tegenstander is beter en Chelsea gaat er uit. Maar toch overleefden ze telkens, regelmatig met meer geluk dan kunde. Je noemt de halve finale en finale, maar zelfs in de achtste finale waren ze al de mindere van Napoli en ook in de kwartfinale waren ze niet beter dan Benfica.

20 mei 2020 om 11:30

Bon Jovi, nou de wedstrijd op Stamford Bridge tegen Napoli was wel van grote klasse.

20 mei 2020 om 12:36

Het was een thriller als je dat bedoelt, maar Chelsea zelf was echt niet geweldig. Napoli was in Londen op z'n minst gelijkwaardig en verdiende meer. Zij waren echter bizar inefficiã«nt en de luchtmacht van Chelsea was te sterk.

20 mei 2020 om 15:16

Je vergeet er even doodleuk bij te vermelden dat een ene John Terry heel vroeg in de wedstrijd van het veld werdt gestuurd (terecht). Op een moment waar Chelsea in Barcelona een 1-0 voorsprong moet verdedigen. Wat denk je dat elk ander ploeg zou doen met 10 man? Juist jaa, Barcelona laten komen en dan omschakelen.. precies dat gene wat Chelsea deed, kijk de goal van Ramires maar eens terug. Ik zou het juist ongelooflijk vinden dat Barca niet die statistieken zou halen die jij zonet opnoemde.. immers zij moesten een achterstand goedmaken, wat ze ook voor even gelukt was.

20 mei 2020 om 15:18

Waarom gaf jhon terry een barca speler een knietje zonder een bal in de buurt? Verdiend rood. Domme reactie hoor hahaha. Of was je gewoon vergeten day jhon terry zo maar een knietje gaf?? Daar staat rood op weet je....

20 mei 2020 om 15:18

Het kan ook zijn dat Terry bij een 1-1 (beide wedstrijden meegerekend) stand een rode kaart kreeg, wat het nog dramatischer maakt. Kan het even niet meer herinneren.

20 mei 2020 om 15:21

Ik zeg nog dat hij terecht van het veld gestuurd wordt, en ik schets een reden waarom Chelsea dus verdedigend speelde en wachtte op de counter. Je zou wel heel dom zijn om met 10 man volop in de aanval te gaan tegen een ijzersterke Barca waardoor je ze alle ruimte gaat geven. En het heeft gewerkt.

20 mei 2020 om 15:21

Als je niet kan herinneren kan je de beelden opzoeken in plaats van zomaar te doen alsof die rode kaart onterecht was

20 mei 2020 om 15:21

Ik zeg nog dat hij terecht van het veld gestuurd wordt, en ik schets een reden waarom Chelsea dus verdedigend speelde en wachtte op de counter. Je zou wel heel dom zijn om met 10 man volop in de aanval te gaan tegen een ijzersterke Barca waardoor je ze alle ruimte gaat geven. En het heeft gewerkt.

20 mei 2020 om 15:22

Lees jij uberhaubt wel ofwat? Ik zei in mijn eerste post al dat die kaart terecht was. Leg nou geen woorden in mijn mond die niet van mij zijn.

Ik heb eigenlijk nog nooit een winnaar van de cl gezien die op mij op geen een moment van de hele competitie indruk heeft gemaakt. Dit was het eerste team dat dat heeft gedaan. Er zat niks speciaals in het team en er zat geen voetbal in. Echt doodsaai, een beetje net zoals het winnende EK team van Griekenland.Alleen die hadden geen miljoenen om een team samen te stellen.Ik vergeet bij deze twee teams altijd dat ze een prijs hebben gewonnen, evenals Portugal trouwens.

20 mei 2020 om 10:34

Tsja zo zijn er wel meer die de “mourinho” route hebben genomen: Porto (2005), Rode Ster (1990) en wat mij betreft ook PSV (1988) bijvoorbeeld. Gelukkig zijn de winnaars vaak wel sensationeel

20 mei 2020 om 10:40

Hebben die hem ook gewonnen??? 😂😂 Alle echte busparkeerders verban ik denk ik gelijk uit mijn hoofd. Een ac milan speelde ook verdedigend maar dat waren wel teams waar je van kon genieten qua spelers. Psv had je Romario natuurlijk. Porto was ook niet echt een leuke ploeg om te kijken toen. Rode ster weet ik niet meer.

20 mei 2020 om 10:46

PSV had Romario niet, die kwam pas in de zomer na de EC1 winst. Kieft was de spits in dat jaar.

20 mei 2020 om 11:08

Kan je nagaan hoe ik at verbannen heb. Was trouwens 6 toen.

20 mei 2020 om 11:16

Ik was 15 en het was niet best die campagne, vanaf de kwartfinale allemaal 1-1 uit en thuis 0-0 en dan door op het uit doelpunt. Finale was ook niet best 0-0 na verlenging en winst na strafschoppen. Maar PSV won hem wel.

20 mei 2020 om 11:19

Psv wind in ‘88 de cup door 5 oersaaie gelijkspelen (bordeaux 0-0, 1-1, real madrid 0-0,1-1 en een oersaaie 2 uur durende wedstrijd tegen benfica (0-0). De hoogtepunten van hun campagne: het mislukte schot van linsxkens en de penalty-stop van van breukelen. Ach ja als je hem zo wint loopt iedereen de polonaise zo is het ook weer

20 mei 2020 om 11:31

Ik kan die winnaars juist wel goed herinneren aangezien het zo uitzonderlijk is. Vind het ook zeker iets hebben dat Portugal en Griekenland het EK wonnen. Vooral Griekenland aangezien zij niet echt toppers hadden in het elftal.

20 mei 2020 om 14:13

Griekenland vond ik wel leuk op dat moment.
Maar als ik een lijst met ek winnaard moet opschrijven zullen die niet zo snel bij mij naar boven komen. En een spanje zal eerder boven komen evenals de laatste Duitse teams qua voetbal.
In het geval van Duitsland komt dat meer door de cultuuromslag die ze gemaakt hebben met attractief voetbal.
Een Portugal gaat ook wegzakken omdat ze nu nog EK winnaar zijn valt dat misschien nu nog mee.

20 mei 2020 om 11:34

Dortmund 1998, united 1999, Griekenland 2004, Spanje 2010, AC Milan 2003, Juventus 1996. Het beste team wint vaak niet de CL.

20 mei 2020 om 11:37

Waren allemaal niet zo zielloos als Chelsea.
By far niet zelfs.

20 mei 2020 om 11:38

Portugal 2016

20 mei 2020 om 11:51

Wve, hoe Chelsea de CL in 2012 was ook niet per definitie zielloos. Spectaculaire achtste finale tegen Napoli, een memorabele en hectische wedstrijd tegen Barcelona. Die goal van Torres zie je altijd overal voorbij komen. Chelsea heeft hem net zo "zielloos zoals jij het wil noemen gewonnen als de teams die ik heb opgenoemd.

20 mei 2020 om 12:07

Dat vind jij. En dat moet je doen.
Ik blijf altijd een ander beeld bij chelsea houden dan dat dit team de prijs heeft gewonnen.
Vind het niks met hun voetbalcultuur of wat dan ook te maken hebben.
Daarom vind ik het zielloos zoals dat team speelde.
Niks mis met verdedigend voetbal zoals je ziet kan ik daar heel goed tegen anders kan ik geen waardering voor een milan hebben.
Maar chelsea en hoe ze toen hebben gespeeld paste niet bij de club en er echt totaal niks in wat leuk was.
Neem de jaren daarvoor met mourinho waren leuker dan dit team.
Soms word je er door zo een artikel aan herinnerd dat ze cl gewonnen hebben.
Maar volgende week weet ik het niet meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren