Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen ziet perfecte mentor voor Hato: ‘Jammer dat Ajax hem niet haalde’

Laatste update:

Valentijn Driessen vindt het jammer dat Ajax geen poging gewaagd heeft om Stefan de Vrij binnen te halen. Dat laat de journalist weten in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De Vrij staat plots weer in de schijnwerpers, daar hij uitstekend speelde tegen Ierland en ook tegen Gibraltar aan de aftrap zal staan.

"Het is leuk voor die jongen, zeker omdat hij een hele tijd niet gespeeld heeft bij Inter." In Milaan heeft trainer Simone Inzaghi centraal achterin de keuze uit onder meer Alessandro Bastoni, Federico Acerbi, Matteo Darmian, Benjamin Pavard en Yann Bisseck. De Vrij is, in tegenstelling tot landgenoot en vleugelverdediger Denzel Dumfries, zijn plek niet zeker bij i Nerazzurri.

Dit seizoen kwam De Vrij (31) tot op heden tot 841 minuten, verdeeld over 14 wedstrijden. "Hij is eigenlijk net iets meer niet basisspeler dan wel basisspeler", concludeert Driessen. "Je ziet dat hij heel veel ervaring heeft en op heel veel zaken anticipeert in het veld."

"Ik vind het nog steeds jammer dat Ajax nog steeds geen poging heeft ondernomen om hem binnen te halen", vervolgt Driessen. "Ik denk dat hij een hele goede speler zou zijn om Jorrel Hato onder zijn hoede te nemen en die de kneepjes van het vak te leren."

"Zo is het niet, maar misschien dat hij het op de training bij het Nederlands elftal doet." Hato werd deze interlandperiode, wegens een blessuregolf in de verdediging, voor het eerst opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman. "Hij (De Vrij, red.) speelde echt indrukwekkend. Maar het zegt ook wel weer voldoende dat een verdediger de uitblinker is in een wedstrijd tegen Ierland in een thuiswedstrijd voor de EK-kwalificatie."

Oranje won zaterdag dankzij een fraaie pegel van Wout Weghorst met 1-0 van de Ieren, waarmee kwalificatie voor het EK een feit werd. Oranje speelde niet goed tegen Ierland, al onderscheidde De Vrij zich wel. Maandag maakte Koeman bekend dat De Vrij ook tegen voetbaldreumes Gibraltar aan de aftrap staat.

De Vrij, maandag ook aanwezig op de persconferentie, weet dat de concurrentie in het hart van de verdediging zeer groot is. "Ik denk dat er al een hele lange tijd goede verdedigers zijn, dus de bondscoach heeft enorm veel keuze", vertelde De Vrij. "Daarom was ik persoonlijk ook gebrand en gretig om te laten zien dat ik er ook bij hoor. Er zijn natuurlijk veel opties en in maart en juni was ik er niet bij. Uiteindelijk zijn de keuzes aan de bondscoach."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als die naar huis wilt past dat perfect als Geertruida en Hancko verkocht zijn.

20 november 2023 om 19:05

Nee joh… enige om hem volgend jaar te halen is als 3e centrale verdediger!

Alleen ik denk dat Stefan echt geen zin heeft om naar Ajax te gaan! Hij speelt CL en woont heerlijk in Italië! Snap wel dat ze het willen want hij is 2 klassen beter dan wat er nu rondloopt bij Ajax

20 november 2023 om 19:24

Daarom jammer dat ze het niet geprobeerd hebben. Hadden ze een nee gehad.

20 november 2023 om 21:20

In de huidige situatie natuurlijk niet.
Vorig jaar zat hij regelmatig op de bank en afgelopen zomer was het nog niet duidelijk dat Ajax zo'n puinhoop zou worden.

20 november 2023 om 21:58

Nou vorig jaar was natuurlijk ook een dramatisch jaar voor Ajax! Dat het uiteindelijk nog slechter is geworden kon je nog niet zeggen!

20 november 2023 om 23:28

Hij heeft zijn contract gewoon verlengd afgelopen seizoen. Dan lijkt het me sterk dat die weg zou willen.

20 november 2023 om 23:30

Het was ook bijna onmogelijk om het slechter te doen.
Maar dat is ook een beetje mijn punt.
Afgelopen zomer was Ajax nog een club die 1 slecht jaar had gehad nadat ze zich een paar jaar lang heel aardig hadden gemeten met de Europese top.
Als ze aan het begin van de zomer naar de Vrij, die toen 30-40% vd tijd op de bank zat, waren gestapt met de boodschap dat ze in de zomer ruim 100 miljoen uit zouden gaan geven en dat ze zijn salaris redelijk over konden nemen (hij staat immers voor minder op de loonlijst bij Inter dan Bergwijn of Tadic bij Ajax) en dat ze voor hem een rol zoals Tadic of Blind in gedachten hadden, denk ik niet dat ze op voorhand kansloos waren geweest.

Nu hebben we het niet meer over maar 1 slecht jaar en is het zo'n puinhoop dat het ook niet snel opgelost lijt. Met hoe we nu tegen Ajax aankijken is dat natuurlijk een mission impossible.

20 november 2023 om 23:35

@lierse1997 Maar hij verlengde pas na hele moeizame onderhandelingen toen hij inmiddels transfer vrij was.
Dat langere verblijf was dus absoluut geen zekerheidje

Waarom een poging wagen als er van tevoren duidelijk is dat de vrij nooit zou komen?

Die heeft van de zomer nog zijn contract verlengd bij Inter, waar die regelmatig speelt. Die speelt dus in een betere competitie en ook nog CL.
Daarnaast moest Ajax de salarissen naar beneden instellen voor binnenkomende spelers. De Vrij had daar absoluut dus niet ingepast.
Dan gaan we het maar niet over de club voorkeur hebben, wat ook nog een ding zou kunnen zijn.

De speler De Vrij had ik graag zien komen, maar dat was natuurlijk onmogelijk geweest.

Laat hij zich maar bewijzen tegen de betere landen. Ierland stelde niet zoveel voor.

20 november 2023 om 20:17

Hoorde bij de beste verdedigers van de serie A, maar moet zich volgens Toon bewijzen om bij Ajax te kunnen voetballen.... Haha man man man

Al die aanbevelingen achteraf. Ik heb in 24 uur zowel Reijnders, als Weghorst en De Vrij langs zien komen. Los van de vraag of ze toegevoegde waarde zouden hebben of dat ze uberhaupt naar Ajax hadden gewild, denk ik dat deze aanbevelingen (wellicht op Reijnders na) waren weggehoond. Dat Ajax zo diep zou weg zakken voorzag men toen natuurlijk ook niet. Dus dat die spelers toen niet benaderd zijn lijkt me niet vreemd.

20 november 2023 om 20:19

De Vrij zou voor iedere club in de eredivisie een aanwinst zijn, denk alleen niet dat hij als echte Feyenoorder naar Ajax zou gaan

20 november 2023 om 21:29

Dat is niet helemaal eerlijk in dit geval. Ze hebben de Vrij namelijk in de zomer ook al eens genoemd en hij zou een van de spelers zijn geweest die op het lijstje stond dat Steijn bij Mislintat had ingediend.

Het lijkt mij dat de Vrij voor elke Nederlandse top club, en overigens voor heel veel grote internationale clubs nog een toegevoegde waarde is, en zeker voor een voor de rest jong team als Ajax was hij heel nuttige geweest.

We zullen nooit weten wat hij had gevonden van een aanbieding van Ajax. Hij zat vorig seizoen regelmatig op de bank en zijn salais ligt een stuk (als je google mag geloven 20%) onder dat van Tadic bij Ajax dus weggehoond zal een aanbieding niet zijn. Ik denk eerder dat hij op sportieve gronden een andere club uit een top competitie had verkozen maar ik denk niet dat hij zo maar op basis van het sportieve en financiele plaatje een aanbieding van Ajax de prullenbak in had gegooid (toen was het immers niet zo'n puinhoop als nu).

20 november 2023 om 22:44

Ah, dat wist ik niet London Calling. Point taken

20 november 2023 om 23:30

De salarissen in Italië zijn vaak wel netto als je ze terugvindt op internet. Dus een grote kans dat je dat salaris x2 moet doen.

21 november 2023 om 16:54

Er gaan geruchten dat hij het als echte feyenoorder het moeilijk vond maar wel degelijk benaderd is.

De Vrij is 31 en dat is niet de geschikte leeftijd om er veel geld in te steken. Ajax moet verder met de huidige verdediging die steeds meer aan elkaar gewend worden. Een specifieke trainer voor verdedigers zou goed zijn maar Bogarde heeft voor iets anders gekozen, misschien Stam?

De vrij moet net als wijnaldum en rick karsdorp terug naar Feyenoord in 2024

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren