Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen genadeloos voor Oranje-international: ‘Het is tijd om te vertrekken’

Laatste update:

Valentijn Driessen ziet het somber in voor Matthijs de Ligt bij Bayern München. De chef voetbal stelt vrijdag in de Kick-off-podcast van De Telegraaf zelfs dat de centrumverdediger beter kan vertrekken bij de Duitse grootmacht. Trainer Thomas Tuchel kiest in het hart van de defensie doorgaans voor Kim Min-jae en Dayot Upamecano, waardoor De Ligt het bij Bayern voorlopig moet doen met invalbeurten.

"De Ligt zit voornamelijk op de bank", verwijst Driessen naar de netelige situatie waarin de Oranje-international in Zuid-Duitsland is beland. "Die wedstrijd (de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United, red.) eindigde in 4-3? De verdediging was net zo lek als een mandje als die van Ajax. Zowel bij United als bij Bayern München. Als je dan nóg niet komt te spelen en als je er dan inkomt dat dan doet als verdedigende middenvelder, dan is het gewoon tijd om te vertrekken. Deze trainer ziet het gewoon niet in hem zitten."

Presentator Pim Sedee brengt in herinnering dat Tuchel normaal gesproken geen veranderingen gaat doorvoeren in het centrum van de Bayern-verdediging. "Dan wordt het zorgelijk", vreest Mike Verweij voor de toekomst van De Ligt in München. "Want bij het Nederlands elftal heeft hij goede hoop dat er weer een plek voor hem komt. Dan moeten ze nog een keer drie doelpunten tegen krijgen, dan komt dat vanzelf. Ik vind De Ligt geen opgever en ik vind ook niet dat hij moet opgeven. Laat hem gewoon vechten voor zijn plek."

Bondscoach Ronald Koeman lijkt bij Oranje achterin meer vertrouwen te hebben in Virgil van Dijk, Jurriën Timber (door een zware blessure voorlopig afwezig), Nathan Aké en Lutsharel Geertruida. Laatstgenoemde ontbrak onlangs in het EK-kwalificatieduel met Ierland (1-2 winst) vanwege blessureleed, waardoor De Ligt mocht opdraven in Dublin. De Bayern-stopper vormde een verdedigingslinie samen met Van Dijk en Aké en deed negentig minuten mee.

Vind jij dat Matthijs de Ligt moet vertrekken bij Bayern München?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waar is hij genadeloos voor de ligt dan? Hij heeft gewoon z'n visie op de situatie, zegt nergens iets over de kwaliteiten van de ligt

De Ligt als verdediger in een 4 mans is fantastisch en dan moet hij ook als bewezen top verdediger gewoon een plek krijgen. Als we met 5 achterin spelen dan past dat totaal niet bij hem. Gek dat Tichel kiest voor een mindere Upamecano die Europees compleet door de mand viel.

22 september 2023 om 20:42

Ik zeg niet dat Upamecano beter is maar beetje flauw om zoiets te zeggen op basis van 2 wedstrijden. Is ook gewoon een topverdediger en had gewoon een heel goed seizoen op die 2 wedstrijden na.

22 september 2023 om 21:25

Het is natuurlijk niet op basis van twee wedstrijden. Die loopt al te schutteren sinds hij bij Bayern zit en speelt nog steeds allerminst overtuigend. Ook nu speelt hij enkel naar behoren. Die heeft het echt wel lastig, al speelt hij wel beter (of vooral stabieler) dan vorig seizoen.

22 september 2023 om 21:28

Totaal mee oneens. Sinds hij bij Bayern speelt is het gewoon een echte topper. Vorig seizoen ook overtuigend gespeeld.

22 september 2023 om 22:21

Nonsens. Ik vind Upamecano bijna altijd top wanneer ik hem zie spelen. Dus te schutteren sinds hij bij Bayern ziet? Echt niet.

22 september 2023 om 22:43

Maar beter dan de ligt? Die heeft bayern vorig seizoen vaak uit de brand geholpen met ijzersterk verdedigings werk. Dat hij nu opeens zo aan de kant word gegooid vind niet respectvol. In een viermans verdediging had ik hem in oranje altijd opgesteld. Met 5 achterin zou ik ook anders kiezen.

23 september 2023 om 00:00

Gelijkwaardig. Alleen beter aan de bal, dus dat Tuchel voor hem kiest is goed te begrijpen

22 september 2023 om 20:51

Upamecano is de beste verdediger van Bayern en is zeer geliefd onder de Bayern fans

22 september 2023 om 21:01

Hou toch op zeg want zelfs Min-Jae is bij het ene oog met een oogsterkte van -50 en bij het andere oog met een ooglapje ervoor nog steeds met stip een veel betere verdediger dan Upamecano en hetzelfde geldt voor de Ligt... Die Tuchel is gewoon een pannenkoek of er speelt iets op de achtergrond wat wij niet weten waardoor hij voor straf steeds op de bank plaatsneemt!

22 september 2023 om 21:26

Heb je wel wedstrijden van Bayern gezien? Kennelijk niet. Upamecano had het vorig seizoen erg lastig, speelt dit seizoen wel stabieler, maar indrukwekkend is het absoluut niet.

22 september 2023 om 22:22

@fan: Onzin. Kim is zeker de beste van de 3 en De Ligt en Upamecano zitten dicht bij elkaar. Maar het is te begrijpen dat hij voor Upamecano kiest hoor. Voor meer voetbal in cd ploeg is het zelfs logisch. Niet dat Upamecano top is met de bal, De Ligt is alleen heel zwak ermee

22 september 2023 om 22:31

Lastig had hij het echt niet vorig seizoen. Ja tegen City. Voor de rest echt niet.

22 september 2023 om 21:14

Vond hem anders goed spelen gisteren. In een op eens met Rashford iedere keer de winnaar.

Perfect voor Manchester United. Frenkie ook erbij, samen met Donny op het middenveld. Doen zeg ik.

22 september 2023 om 20:45

Waarom zou Frenkie een stap terug willen doen?

22 september 2023 om 21:33

Het is een flinke financiele stap terug, dat is natuurlijk helemaal waar. En daarom gaat het ook niet gebeuren. Bij Barcelona is Frenkie verzekerd van een basisplaats, een absoluut mega salaris, een top 4 finish, en lekker weer. Dat geef je niet zomaar op om te gaan lopen bikkelen voor speeltijd in het koude en natte Manchester.

23 september 2023 om 02:30

Ook al ben ik het met jr eens hoor, hij verdient zeker niet meer bij barca dan bij utd. Moet nu zelfs steeds salaris inleveren zodat andere spelers ingeschreven kunnen worden.

22 september 2023 om 20:47

Ik denk dat Ten Hag niet veel meer te zeggen zal hebben als hij zo door blijft gaan met resultaten. Als hij dat wel zou hebben dan zal De Ligt wel een goede optie zijn ja. Maar niet met Donny erbij.

Eens dat hij moet vertrekken als de situatie niet verandert, en tenzij Upamecano of Min Jae geblesseerd raakt gaat er ook niet iets veranderen. Tuchel is gewoon een eigenwijze maniak en De Ligt is natuurlijk door Nagelsmann gehaald.

Er zal genoeg interesse zijn in De Ligt, denk zelf dat hij het beste in de PL past. Man Utd zou logisch zijn, al hebben die niet veel meer te besteden. Misschien Liverpool als die besluiten alvast rond te zoeken naar een opvolger van Virgil?

22 september 2023 om 21:17

En Upamecano is door Tuchel gehaald? Nee, Upamecano heeft 2 bizar slechte wedstrijden gekend toen Tuchel pas had overgenomen. Nadien zichzelf herpakt en speelde goed gisteren. Geen reden om hem te wisselen.

22 september 2023 om 21:27

Onzin. Upamecano was vorig jaar over het algemeen verre van goed. Dit seizoen speelt hij absoluut beter, maar nog steeds is het hooguit redelijk voor dat niveau. Soms heb ik echt het idee dat mensen reageren zonder wedstrijden te kijken...

22 september 2023 om 21:33

Onder Nagelsmann was hij gewoon goed. Tuchel kwam pas in Maart en iedereen herinnert zich natuurlijk de tweeluik tegen City.
Maar nadien steeds beter gepresteerd. Uiteraard ook foutjes gemaakt maar dat doet iedere verdediger. Bij hem wordt dat misschien iets meer uitgemeten dan bijv. Varane die ik ook op kleine foutjes betrap maar niet hard wordt aangepakt.

22 september 2023 om 22:24

@Sirius: Ik heb oprecht het idee dat jij nooit kijkt. Of misschien wel, dan ervaar je het gewoon anders dan de rest

Upamecano is gewoon beter aan de bal dan De Ligt vandaar dat hij speelt en Kim speelt uitstekend tot nu toe dus daarom is geen reden tot wisselen bij Tuchel. Zuur voor De Ligt omdat hij natuurlijk niet fit aan het seizoen begon en ook een hele belabberde wedstrijd speelde tegen Leipzig in de Supercup. Jammer voor De Ligt natuurlijk want al een maand op de bank zitten is natuurlijk niet best.

23 september 2023 om 01:26

Beter aan de bal? hij komt juist heel onzeker over en vooral als die onder druk word gezet.
Het niveau zal elkaar niet veel ontlopen aangezien De Ligt wel heel vaak ongelukkige momenten kent met handsballen of lompigheid.

23 september 2023 om 07:24

Dat is wel de reden waarom Upamecano momenteel speelt. En onzeker heeft niks te maken met zijn vaardigheden aan de bal. En dit seizoen doet hij het gewoon prima samen met Kim…

Dan moeten we meteen weer vertrekken. Wat is er mis met die journalisten man, alles zo zwart en wit. Vecht een keertje voor je plek, heeft hartstikke veel gespeeld vorig seizoen. Komt nu terug van een blessure en staat er voorlopig buiten. Die krijgt z'n kansen echt nog wel.

Waarom vertrekken? Omdat hij op de bank zit? Dat is helaas altijd iemand zijn taak...om de bank op te warmen. Stel je voor dat elke bankzitter weggaat...dan heeft elk team dus maar 11 spelers.

Misschien een hot take, maar zou het niet kunnen dat we De Ligt een beetje overschat hebben? Hij was natuurlijk fantastisch bij Ajax, maar zo zijn er meer spelers na hun transfer gefaald. Eigenlijk is de enige die het overleefd heeft Frenkie de Jong. Zou het misschien niet kunnen dat rest gewoon goed gedijde in dat team, maar individueel geen uitzonderlijke spelers zijn? Het kan toch niet steeds aan de club/coach liggen dat De Ligt nergens meer weet te slagen?

23 september 2023 om 17:48

@messi_PSG

Bij Juve was hij zo goed dat Bayern hem wilden hebben en bij Bayern hebben ze 3 goede verdedigers en valt hij er net buiten.

Hij is ook pas 24.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren