Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Drie wijzigingen bij Oranje: Timber, Koopmeiners en Klaassen starten

Laatste update:

De opstelling van het Nederlands elftal voor de tweede groepswedstrijd tegen Ecuador is bekend. Bondscoach Louis van Gaal kiest ervoor om zijn elftal op drie posities te wijzigen ten opzichte van de WK-ouverture tegen Senegal (0-2). Davy Klaassen, Jurriën Timber en Teun Koopmeiners starten in de basis. Vincent Janssen, Matthijs de Ligt en Steven Berghuis verhuizen naar de bank. Het duel in het Khalifa International Stadium gaat om 17.00 uur van start en staat onder leiding van de Algerijn Mustapha Ghorbal.

Van Gaal wilde donderdag tijdens de persconferentie weinig loslaten over de opstelling van het Nederlands elftal voor de wedstrijd tegen Ecuador. Wel verklapte hij dat Andries Noppert opnieuw het doel verdedigt. De goalie van sc Heerenveen beleefde een prima ouverture en behoudt voorlopig het vertrouwen van Van Gaal. In de achterhoede vindt één wijziging plaats. De Ligt wordt geslachtofferd voor Timber. De Ligt werd tegen Senegal onder meer opgesteld door zijn kopkracht, maar maakte met name in de eerste helft een gespannen indruk. Virgil van Dijk, Nathan Aké, Daley Blind en Denzel Dumfries completeren de vijfmansdefensie.

Op het middenveld heeft Van Gaal tot dusver de meeste keuze. Frenkie de Jong is verzekerd van zijn plek. Naast hem vindt hij Teun Koopmeiners. Gakpo, vier dagen geleden de nummer 10 van dienst, schuift een plekje naar voren en is de aanvalspartner van Bergwijn. Die wijziging gaat ten koste van Janssen. Laatstgenoemde is balvast en dient als aanspeelpunt, maar kwam in combinatie met Bergwijn niet uit de verf tegen Senegal. Klaassen fungeert als nummer 10 en neemt daarmee de plek van de doorgeschoven Gakpo over.

In aanvallend opzicht heeft Van Gaal met Memphis Depay een belangrijke troef achter de hand. De aanvaller van Barcelona kon tegen Senegal een halfuur meedoen en mag het tegen Ecuador maximaal driekwartier laten zien. Depay zal in de rust worden ingebracht door Van Gaal. Bij een overwinning op Ecuador is het Nederlands elftal verzekerd van een plek in de knock-outfase. Oranje komt dan op zes punten uit twee duels.

Opstelling Nederland: Noppert; Timber, Van Dijk, Aké; Dumfries, Blind; Koopmeiners, Frenkie de Jong, Klaassen; Gakpo, Bergwijn

Opstelling Ecuador: Galíndez; Preciado, Porozo, Torres, Hincapié, Estupiñán; Plata, Méndez, Caicedo, Valencia; Estrada.

Nederland - Ecuador:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weer wat namen in de blender geflikkert

Berghuis voor Klaassen! Kom op Louis... Maarrr ik juich even hard als onze Davy scoort hoort

25 november 2022 om 15:59

Precies. Dit snap ik echt niet. Berghuis brengt veel meer voetbal Klaassen

25 november 2022 om 16:02

Klaassen is tenminste een vechter. Alles beter dan slappehap Berghuis.

25 november 2022 om 16:05

Als er 1 iemand bij Ajax strijd levert dit seizoen is het Berghuis, terwijl Klaassen er als een verongelijkte vedette bijloopt.

25 november 2022 om 16:10

Nou heb ik iets minder met Berghuis sinds hij naar Amsterdam vertrokken is....maar slappe hap is het niet hoor (tenzij hij zijn dag niet heeft)

25 november 2022 om 16:04

Ik ben geen fan van Klaassen, maar het is wel zo n typische toernooispeler. Compleet opzichtbaar zijn en dan scoren.

25 november 2022 om 16:06

Alleen heb je tegen Ecuador toch juist voetbal nodig? En niet een onzichtbare middenvelder? Dat is juist hetgeen wat ik niet begrijp of begrijpen ga. Veel liever Berghuis of zelfs Simons

25 november 2022 om 16:08

Aan de andere kant zal je zonder Berghuis ook wel voetballend de betere zijn

25 november 2022 om 16:13

@mangs nee je hebt goals nodig. Met Koopmeinders, Frenkie en Gakpo heb je al redelijk wat voetbal.

28 november 2022 om 07:52

@la~decima: Zullen we de volgende keer toch maar voor voetbal kiezen ipv de o zo nodige goals?

Verassend Berghuis banden!

25 november 2022 om 16:20

Is dat verbrand rubber dan?

Waarom niet gewoon Berghuis 10 pfffff. Naja maak maar gewoon de 1-0 Dave.

25 november 2022 om 16:03

Jonge je kunt 5x wisselen per wedstrijd. Van Gaal gaat altijd wisselen en vaak met 4 spelers. Dus Bergwijn komt er heus wel in hoor.

25 november 2022 om 16:04

Ik weet inderdaad vrij zeker dat Bergwijn erin komt!

Interessant, geen Berghuis. Paar journalisten hebben zitten slapen. Defensie ziet er wel prima uit nu. Dit wint Oranje wel.

25 november 2022 om 15:55

Voorbereiding op de Depay wissel imo… Klaasen wisselen bij rust en Gakpo op 10… hopen dat Klaasen zijn bijnaam waarmaakt voor rust

25 november 2022 om 16:01

Ik mag toch hopen dat Louis stopt met Gakpo op 10 zetten, die plek past hem totaal niet. Gewoon Samen met Memphis in de spits gooien als je per sé 5-3-2 wilt spelen en dan Berghuis of Simons erachter.

25 november 2022 om 16:18

LvG laat Bergwijn staan, heeft een klik met Depay en levert in het NL elftal.. Gakpo moet erin, dus is 10 de plek. Al zie ik een vrije rol tussen de voorste 3 - allen in de aanval en allen op 10

Berghuis op de bank? Die zag ik niet aankomen, Klaassen en Timber daarentegen wel. Aftellen geblazen!

Berghuis had ik er toch in gezet ipv Klaassen, apart.

Klaassen ipv Berghuis, daar heb ik moeite mee. Maar Van Gaal zal het wel beter weten

25 november 2022 om 16:08

Inderdaad. Beetje vreemd. Lekker creatief middenveld zo…

25 november 2022 om 16:44

Totaal andere spelers dus zal wel met tacktiek te maken hebben. Klaassen en Koopmeiners hebben mogelijkerwijs meer duelkracht op het middenveld. Berghuis kan mensen wegsturen maar zowel Bergwijn als Gakpo, als ook Depay willen de bal in de voet en niet in de diepte.

Klaassen is een speler die goed is zonder de bal met zijn diepte en opduiken in de 16. Lijkt mij een uitstekende combi.

Berghuis lekker bankie, mis je niks aan.

25 november 2022 om 17:02

Zit het nog steeds diep ja?

Nou nou van gaal nu zit je berghuis sinds april al lekker te maken en dan mag hij nu op de bank zitten.

25 november 2022 om 15:59

Maar, zoals van Gaal zelf altijd zegt, je moet wel "leveren" en dat heeft ie niet gedaan in de wedstrijd tegen Senegal. Waarschijnlijk ook niet tijdens de trainingen.

Gooi Simons erin voor Klaassen en je hebt een echt leuk elftal.

25 november 2022 om 16:04

Ja precies, en dan ook gelijk Berghuis voor Koopmeiners en Depay voor Bergwijn als de stand het toelaat. Wordt smullen id tweede helft denk ik zo.

25 november 2022 om 16:05

Ik denk dat hij dit gedaan is, zodat er meer balans is op het middenveld. Voornamelijk met balverlies en in de verdediging heb je meer aan Klaassen. Dus ik snap zijn keuze wel.

25 november 2022 om 16:12

De laatste wedstrijd stond er ook gewoon maar 1 middenvelder in de basis (de Jong),verder aanvallers en verdedigers. Dus ik begrijp wel dat Koopmeiners nu speelt

25 november 2022 om 16:18

Ik zie Koopmeiners sowieso het liefst basis staan. Al helemaal als je ziet in wat voor een vorm hij steekt

Klaassen in de basis en Berghuis eruit laten. Van Gaal wil zich zo graag als genie presenteren door ook resultaten te halen met dit soort fratsen.

Wel een wat meer stabiele middenveld mbt restverdediging. Tegen Senegal zag je dat wanneer Frenkie de bal tijdens een dribbel verloor, de rest al veel te ver naar voren stond. Met Koopmeiners heb je iemand die de balans bewaard, aangezien Berghuis natuurlijk veel meer aanvallend ingesteld is.

Goede opstelling. Had alleen liever Berghuis of Simons gezien i.p.v. Klaassen. Op naar de 6 punten en plaatsing voor de knockouts

Blijft vervelend dat Depay niet mee kan doen. Verder op zich prima. Verdediging zou ik exacf hetzelfde doen. Middenveld vind ik Koopmeiners vooral een verrassing, Klaassen begrijpelijk omdat die de gave heeft om de aanvallers beter te laten renderen. En dat Janssen weg is, is helemaal goed.

Hmm van mij had Berghuis wel mogen starten ipv Klaassen. Klaassen speelt eigenlijk alleen goed met Memphis maar ik laat me graag verrassen. Voor de rest logische opstelling (los van Blind natuurlijk maar dat hoeft niet meer gemeld te worden).

Zo appt ie je een duimpie en “ben je klaar om wereldkampioen te worden” en zo zet ie je doodleuk op de bank.

Och Louis.

Het ellendige is dat als ik denk: Oh nee he, geen Klaasen, dan scoort ie meestal wel een belangrijk doelpuntje.

Alleen nog Berghuis op 10 en Memphis erin voor Bergwijn en de sterkste 11 is wel gevonden. Snap vandaag de keuze voor Klaassen niet tegen een tegenstander die graag fysiek speelt wil je toch gewoon uit de duels blijven.

Opstelling Senegal; nnb??

Hoopte al op Koopmeiners en Timber! Had alleen absoluut Berghuis boven Klaassen gekozen. Vond Berghuis ook best aardig spelen tegen Senegal, dus vind het wel verrassend.

25 november 2022 om 16:07

Ik vind het eigenlijk wel prima hoe het nu staat. Ik denk dat het allemaal vanaf nu wel zo blijft staan en dat Klaassen zal banken als Depay weer een volle wedstrijd kan spelen.

Klaassen ideaal als invaller om wat te forceren, maar als basisspeler? Berghuis heeft op zich geen slechte wedstrijd gespeeld toch.

Waarom start Klaassen?
Berghuis, Xavi en Gakpo zijn allen beter in vorm. Omdat hij toevallig gescoord heeft nu? En Klaassen een diepgaande middenvelder is? Maar waar komt je creativiteit dan vandaan? Van de diepere middenvelders Koopmeiners en Frenkie?

Ik zie het somber in. Hopelijk maakt Klaassen de 1-0, waar die ''om bekend staat'' en komt hij in de rust eraf voor Depay. Kan je Gakpo weer terug naar de 10 zetten...

Of gewoon Depay en Berghuis met rust brengen ipv Bergwijn en Klaassen... Tenzij ze presteren ofcourse.

Hier even de kritiek lezen. Na 90 min zal het wel weer conpleet omgekeerd zijn namelijk en is Klaassen de held

25 november 2022 om 16:00

Ik hoop het. Iedereen wel dunkt mij.

25 november 2022 om 16:01

Lijkt mij stug, maar Klaassen kan natuurlijk een uitzonderlijke dag hebben

Louis zal t weten. Complementair zijn gaat t om. Vergeleken met Louis is mijn kennis zeer beperkt.
Bergwijn is totaal uit vorm. Niet beter dan Simons.
Klaassen kan ik qua variatie wel begrijpen. Maar 1op 1 is Simons Klaassen allang voorbij.
Enfin,op naar de 3punter

25 november 2022 om 17:04

Klaassen zorgt voor mee balans. Xavi is meer aanvallend

Die Senegalezen zijn wel strijders. Eerst Qatar en daarna gelijk weer tegen Nederland

Ontopic: Begrijpelijke wijzigingen op basis van vorige wedstrijd waarbij sommige spelers niet thuis gaven (berghuis, Janssen en De Ligt) en sommige weer wel (klaassen).

Weet je, voor een keer begrijp ik dat Klaassen start wel. Nu heb je tenminste nog éã©n speler waarvan je zeker weet dat die in de zestien en voor het goal komt. Met Gakpo en Bergwijn heb je toch geen echte spitsen die wel meer dan eens uit de spitspositie lopen dus ook niet in de 16 te vinden zijn. Met Klaassen die continue daar is heb je tenminste 1 die voor het goal opduikt. Voetballend heb je dan precies niets aan hem, maar toch voor dat is hij wel goed genoeg.

alleen jammer dat Bergwijn start, die was samen met de Ligt de minste tegen Senegal

25 november 2022 om 16:03

Er is geen logische vervanger voor hem. Ja, Danjuma, maar die zit er verrassend genoeg niet bij

Als je dan zo nodig Klaassen wil opstellen doe dat dan in de plaats van Bergwijn, niet Berghuis.

Nadat het middenveld in de eerste wedstrijd te aanvallend was en er meer opbouwend vermogen in moest komen is dit ontzettend logisch. Gakpo in de aanval vind ik ook een goed idee, al had ik Bergwijn eruit gehaald. Janssen is misschien geen technisch wonder maar zat wel continu te sleuren. Verder jammer van Berghuis, maar ondanks dat ik geen fan ben van Klaassen snap ik dat Louis hem inbrengt met zijn scorend vermogen en loopvermogen. Timber voor De Ligt was ook te verwachten. Ik heb er zin in!

Hmm van mij had Berghuis wel mogen starten ipv Klaassen. Klaassen speelt eigenlijk alleen goed met Memphis maar ik laat me graag verrassen. Voor de rest logische opstelling (los van Blind natuurlijk maar dat hoeft niet meer gemeld te worden).

Vind Klaassen echt een speler van niks, zou niet eens bij Qatar spelen

Van wat ik heb gehoord over hoe Nederland speelt is het logisch. Meer stabiliteit op het middenveld met Koopmeiners. Klaassen heeft minder creativiteit dan Berghuis, maar is dan meer een toernooivoetballer.

Timber hopelijk beter dan de Ligt. Als we de 3 punten pakken zijn we in ieder geval een ronde verder.
Ik verwacht dat we sowieso een ronde verder gaan, want tegen Qatar moet je toch echt de 3 punten pakken.

Klaassen basis, wat een armoede.

Waarom niet eens Xavi proberen en de Vrij weer eens een kans geven?



Tegen dit soort tegenstanders redt klaassen het wel. Maar ik moet zeggen wel een voetballer met een drive voor een doelpunt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren