Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Drie karakterzeges met PSV boeken in één week, dat is geen toeval’

Laatste update:

Luuk de Jong werd in 2010 landskampioen met FC Twente en gaat dit seizoen, nu hij bij PSV is teruggekeerd in de Eredivisie, opnieuw voor de titel. De ploeg van trainer Phillip Cocu heeft met twee nipte competitiezeges een goede week achter de rug, waarin ook Panathinaikos verslagen werd.

/

Vorig weekend waren tien PSV’ers na de rode kaart voor Jorrit Hendrix te sterk voor ADO Den Haag (1-0), donderdag werd in Griekenland een 2-3 overwinning geboekt in de Europa League en zondag zorgde Karim Rekik er in de blessuretijd van het duel met Heracles Almelo voor dat PSV met 1-2 won en dus drie punten mocht bijschrijven. “Teams die kampioen worden, blijven altijd geloven”, vertelt De Jong aan het Algemeen Dagblad.

“Dit zijn van die zeges die cruciaal zijn in een seizoen”, weet de van Borussia Mönchengladbach overgekomen spits, die zich nog herinnert hoe hij de titel pakte in Enschede. “Dat Twente was een team dat onwrikbaar bleef geloven in zijn kansen en in elkaar. Die vastberadenheid proef ik nu ook bij PSV. Drie karakterzeges boeken in één week, dat is geen toeval”, benadrukt De Jong.

Vind je dat PSV verdiend heeft gewonnen van Heracles Almelo?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelukkig is PSV niet afhankelijk van 1 speler (depay) die gisteren niet zijn beste wedstrijd speelde. Gelukkig zijn er andere spelers die het verschil kunnen maken zoals Willems, De Jong en Guardado.

10 november 2014 om 11:16

Precies, genoeg scorend vermogen, splijtende passes en werkers, maar vooral veel spelers die ook bij tegenslag blijven werken en vertrouwen in elkaars capaciteiten blijven houden.

Wat een verschil tussen het PSV met zuurbekken Strootman, Mertens, Toivonen en Matavz. Allemaal (voor Eredivisievoetballers) prima spelers met Strootman als absolute topper, maar bij elkaar in een elftal werd het een hoop gezeur en gezever als er een achterstand op het bord stond. Nu werkt men voor elkaar, zoals het hoort.

En nee, deze overwinningen zijn geen garantie voor een titel. Maar als je dit soort wedstrijden niet wint (zoals in de voorgaande jaren) dan word je zeker geen kampioen.

10 november 2014 om 11:18

Depay was gewoon weer heel belangrijk, 1 doelpunt door zijn assist & 1 bijna doelpunt.
De probleem is dat hij loopt te zwerven, moet gewoon op links blijven daar is hij levensgevaarlijk.

10 november 2014 om 11:33

Dat is het mooie aan Depay. Sinds hij terug is van zijn blessure heeft hij eigenlijk nog geen enkele echt heel goede wedstrijd gespeeld, maar desondanks blijft hij wel gewoon scoren en assists geven. Hij hoeft niet eens in vorm te zijn om levensgevaarlijk te blijven.

10 november 2014 om 11:41

daar is niks moois aan. Wil hij de absolute top halen moet hij ook zijn verstand gebruiken.. (positioneel blijven voetballen, verdedigend tactisch staan, überhaupt meeverdedigen, slimmere passen en geen ontzettende domme hakjes die mislukken op het middenveld.). De afgelopen weken is Depay op dat vlak uitermate slecht geweest. Natuurlijk maakt hij zijn goals en assists maar hij kan nog zoveel beter zijn.

Het valt mij op dat als hij na moet denken heel veel mis gaat. Intuïtief gaat veel goed maar neemt hij vaak te veel risico (vooral op eigen helft). Als hij bijvoorbeeld 1 op 1 met de keeper te veel tijd krijgt gaat dit vrijwel altijd mis.

Wat betreft traptechniek: Ik vind dat hij erg veel ballen in de bovenste ring jaagt. Dit vanuit vrije trappen als in beweging. Ook afvallende ballen waar een stuit in zit kan hij niet technisch drukken. Dat worden bijna altijd afzwaaiers. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Lasse Schone. Hij schiet vrijwel altijd op goal.. Aan zon traptechniek heb je meer

Hij kan natuurlijk geweldig passeren, is snel en daarom levensgevaarlijk.. Alleen om te slagen in de top zullen eerder genoemde punten echt beter moeten. Want je kan je ook vaak genoeg doodergeren aan Depay.

10 november 2014 om 11:54

Hij zit even in een mindere periode. Dat kan gebeuren en daar is inderdaad niets mooi aan, maar wat ik bedoel is dat het ergens ook weel een kwaliteit op zich is dat je zelfs in je mindere periodes, als het allemaal even niet wil lukken, toch je goals en assists mee blijft pikken. Daar ik toch een heel speciaal soort scherpte voor nodig.

10 november 2014 om 15:58

@De Jong: Knappe prestatie om 3 van dit soort wedstrijden te winnen, maar ik zou me eerder zorgen maken... je kunt niet heel het seizoen zulke wedstrijden winnen en aan het veldspel te zien zijn jullie niet beter gaan voetballen... De concurrentie (ajax en Feyenoord en Twente) wel en die komen er rustig aan...
@roybh: Wel is het erg belangrijk om deze wedstrijden te winnen en om meer dan 1 ster speler te hebben, zoals je inderdaad zelf al aangeeft.

Even ophouden met vergelijkingen maken met het Twente van toen of het PSV van toen. Nee, het gaat om het nu. Nu is PSV gewoon nog steeds niet in staat om een wedstrijd te controleren of te domineren, iets wat Ajax en Feyenoord wel lijken te kunnen, al kan Feyenoord ook even in slaap vallen tijdens wedstrijden.

Het gaat erom dat we constant scherp blijven en dat er een idee achter het voetbal zijn. Alleen dan kan PSV bouwen aan de toekomst. Je kunt zo wel een jaartje kampioen worden, maar we moeten een basis leggen voor een succesvolle periode over meerdere jaren. Ajax heeft zijn volgende lichting al klaar. Dát is visie. Dat ontbreekt bij Psv.

10 november 2014 om 11:25

Vergelijking slaat ook helemaal nergens op, totaal ander type voetbal.
Twente had toen een spits die goed een bal kon vasthouden zodat het middenveld kon aansluiten, wat als gevolg had dat het spel veelal op de helft van de tegenstander afspeelde, wat weer in het voordeel van Ruiz was, die echt geweldig is in de kleine ruimte
Als een club al zulke verschillende types spitsen heeft dan krijg je vanzelf al een heel ander type voetbal. (best te zien bij Feyenoord nu)
Snap dan ook niet zo goed vat de Jong hiermee wil zeggen

Hoe kunnen de meeste spelers van PSV nu een 8 of hoger krijgen, terwijl ze ternauwernood met de hakken over de sloot winnen van een club dat tot op heden slechts 6 puntjes bijeen heeft weten te spelen. Het kan aan mij liggen, maar ze hebben het zichzelf nog aardig lastig gemaakt gisteren. Als je de punten ziet zou je denken dat ze met 5-0 gewonnen hebben.

10 november 2014 om 11:34

Ze hebben op karakter gewonnen, al waren gedeeltes van de wedstrijd niet te pruimen.

Staan al een heel stuk los van Feijenoord en Twente, Ajax staat op vier punten en het lijkt erop dat deze twee het zullen gaan uitvechten.

10 november 2014 om 11:41

Ben bang dat PSV het met niemand gaat uitvechten, dit kon wel eens een saai jaar worden.

10 november 2014 om 11:51

Wandering, los van het programma van de concurrentie heeft PSV de volgende wedstrijden voor de winterstop:

Thuis tegen Feijenoord, Twente en Go Ahead en uit tegen Groningen en Dordrecht.

Bovendien beginnen ze na de winterstop uit bij Vitesse, denk dat het dus nog geen gelopen koers is maar we zullen het wel beleven.

10 november 2014 om 12:30

Zeker nog geen gelopen race, het verschil is enkel 4 puntjes dus dat is helemaal niks nog. Wedstrijd tegen Feyenoord en Twente zal cruciaal zijn, maar ook Groningen uit is lastig.

10 november 2014 om 12:39

Bovendien was PSV rond de winterstop wel vaker de te kloppen ploeg, maar gaven ze dat in het voorjaar keihard uit handen. Niet dat dit impliceert dat het dit seizoen weer zo loopt, wel dat het nog veel te vroeg is voor conclusies of zinvolle prognoses. Desalniettemin tellen de punten elke week even zwaar mee dus binnen is maar weer binnen en als we dan toch vergelijken met andere jaren dan heeft PSV daar stappen gemaakt, want vorig seizoen verloren ze dit soort wedstrijden.

10 november 2014 om 16:05

Wandering:

Ik hoop niet dat je dit serieus meent. Het verschil is nu al rete klein.

10 november 2014 om 16:04

Omdat die stem systeem nergens op slaat. Er zijn meer Psvfans dan Heracles fans, dus wordt er gewoon lukraak geplust. Daarom hebben alle PSV-ers ongeveer een 8.

Je moet het maar eens bijhouden, de club die wint krijg altijd hogere cijfers. En meer stemmen dan dat er werkelijk mensen gekeken hebben ! (of verstand ervan hebben)

3 karakterzeges in een week is inderdaad knap. Maar 3 keer had je net zo goed punten verspeeld. Ik noem het door het oog van de naald gekropen. PSV mag ook weer eens wedstrijden met grote cijfers gaan winnen. Het glas is in Eindhoven al een tijdje halfvol maar vergeet Ajax niet. Daar winnen ze met meer overtuiging, hebben ze de moeilijkste tegenstanders al gehad (feyenoord uit, Twente uit) en beginnen steeds meer op elkaar in te raken. Ze verspelen ook nauwelijks punten. Ik hoop dat PSV kampioen word maar dat ze al een tijdje eerste staan zegt niet alles. Dat gehijg in de nek van Ajax houdt niet op en dat baart me zorgen.

10 november 2014 om 11:55

Ajax won anders ook niet zonder moeite van Heracles (in eigen huis), Dordrecht (in eigen huis) en de Eagles (in eigen huis). Ja Ajax begint beter te spelen, maar aan de andere kant wint PSV nu wedstrijden die, onder vergelijkbare omstandigheden, vorrig seizoen (en de seizoenen daarvoor) niet werden gewonnen.

10 november 2014 om 16:23

Verschil is alleen dat er bij Ajax een stijgende lijn in zit en Ajax het veldspel perfect beheerst. Eventjes de poppetjes op de juiste plek gezet en het draait... Jammer dat de Boer Sightorsson niet gewoon even kan laten banken, want hij kost ons onnodig veel punten en kansen.
Psv lijkt in een kleine vormdip te geraken op deze manier: Depay die naast zijn pantoffels loopt en het veldspel is nog steeds erg pover. Als dat niet veranderd zal het waarschijnlijk weer een kopie van 2 jaar geleden worden en zal Ajax wederom kampioen worden.

Leuk zo´n overwinning op Heracles of ADO maar we zullen zien hoe PSV het straks na de winterstop doet als winnen echt moeten wordt en er een heel andere, veel zwaardere druk op de schouders van de spelers komt te liggen. Ik ben reuze benieuwd hoe ze daar dan mee omgaan, houden ze de rug recht of zakken ze alsnog door hun hoeven zoals gebruikelijk de laatste jaren.

Het is alleen maar Goed dat Psv, Ajax en Feyenoord allemaal een stuk meer punten dan vorig jaar na 11 wedstrijden. Ook in Europa gaat t beter. Het lijkt erop dat t niveau van de eredivisie een keer omhoog is gegaan ipv omlaag.

10 november 2014 om 11:58

De nivellering is inderdaad flink afgenomen, maar of dit wil zeggen dat het niveau van de eredivisie omhoog aan het gaan is weet ik nog niet. Misschien is de traditionele top 3 alleen maar in opmars omdat Twente, AZ en Vitesse slechter zijn geworden.

Dat Ajax, PSV en Feyenoord echt beter worden kunnen we pas concluderen zodra één van de clubs er weer eens in slaagt om, bijvoorbeeld, te overwinteren in de Champions League of de laatste acht te halen in de Europa League.

10 november 2014 om 16:25

@cabinessence: en zelfs dan kun je dat nog niet concluderen omdat je ook gewoon mazzel gehad kunt hebben met de loting. Pas als Nederlandse clubs structureel meer punten gaat halen op de ranglijst (internationale ranglijst) dan pas kun je spreken van een beter niveau.
Bijvoorbeeld: stel dat Nederland volgend jaar 1 positie kwijtraakt maar precies evenveel wedstrijden wint en gelijk speelt als nu, dan halen ze meer punten, maar doen het echt niet beter.. (meer punten omdat je dan alles door 5 deelt ipv 6).

PSV wordt makkelijk kampioen dit jaar, zeker in de eredivisie gaan ze gewoon makkelijk winnen met zo'n aanval en middenveld. De verdediging vind ik niet sterk en dat zie je ook Europees terug, maar in de eredivisie worden zulke fouten niet snel afgestrafd. Waardoor ze telkens de drie punten pakken.

10 november 2014 om 12:36

Je moest eens weten hoe zeer ik hoop dat je gelijk hebt

10 november 2014 om 14:12

@frgiooo

Niet mee eens. Het seizoen is nog erg lang en er kan nog veel gebeuren. Het gat met Ajax is maar 4 punten, en met Feyenoord en Twente 9 punten. Dat zijn op het moment gaten die nog makkelijk te dichten zijn. Vooral met het oog op de volgende wedstrijden waar PSV thuis tegen Twente en Feyenoord speelt.

PSV is op het moment de sterkste van de 18 naar mijn mening, en als ze zo doorgaan worden ze ook kampioen denk ik. Maar dan moeten ze dit niveau kunnen vasthouden. Maar ze hebben nu al vaker laten zien dat ze daartoe niet in staat zijn. Daarom twijfel ik nog of PSV wel kampioen gaat worden. Ajax heeft namelijk al meerdere malen bewezen een sterke 2e seizoenshelft te hebben.

Laten we in ieder geval hopen dat het erg spannend gaat worden.

10 november 2014 om 14:17

9 punten is veels te veel, ik verwacht dit seizoen niet veel misstappen van topclubs tegen de kleinere ploegen eigenlijk. Ajax heeft nog wel kans ja, die lijken meer in vorm te komen in de competitie en zakken niet meer door de ondergrens.

10 november 2014 om 14:22

Je weet ook dat de 2de seizoenshelft van Psv vorig jaar beter was dan die van ajax?

10 november 2014 om 16:18

@sleebos: je weet dat je uit je nek klets he?
puntenaantal eredivisie 2013-14 tweede seizoenshelft:
psv 36
Ajax 37
Ajax verloor geen enkele wedstrijd en psv verloor er 5.
Feyenoord had evenveel punten als Ajax, maar had een beter doelsaldo...

Dit soort wedstrijden zijn idd vaak de voorbode van een kampioenschap, zoals Ajax tegen Roda en Cambuur vorig jaar.

10 november 2014 om 16:28

Deze wedstrijden zijn alleen een voorbode als je het veldspel beheerst. Bij Ajax was het gewoon een kwestie van geduld hebben en de winst kwam wel. De wedstrijden die jij noemt waren dan wel dramatisch, maar op de meet had het volstaan om ze gelijk te spelen.
Uiteindelijk kun je dit soort wedstrijden alleen blijven winnen als je het veldspel beheerst, zoals Twente toen en Ajax nu... anders krijgt je de deksel gauw genoeg op je neus.

10 november 2014 om 17:09

Klopt we gaan echt zien hoe PSV ervoor staat als ze straks tegen Twente en Feyenoord moeten.

Karakterzeges zijn heel mooi, maar nu wil ik ook wel eens een duidelijke zege zien met redelijk tot goed voetbal. Dus de komende uitwedstrijd tegen Groningen er meteen vol op klappen en niet zo ontiegelijk zwak als tegen Heracles! En daarna natuurlijk Feyenoord thuis, wat al helemaal goed voetbal en veel concentratie vergt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren