Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dost blijft blijft behouden voor de Eredivisie: spits tekent eenjarig contract

Laatste update:

Bas Dost heeft zich officieel verbonden aan NEC, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De aanvaller was transfervrij sinds zijn vertrek bij FC Utrecht. Verschillende clubs hadden hem in het vizier, maar de Nijmegenaren gaan dus met de routinier aan de haal. Dost tekent een eenjarig contract in De Goffert.

De Gelderlander wist woensdagmiddag al te melden dat NEC in vergevorderde onderhandelingen was met Dost, die slechts één jaar in actie kwam namens FC Utrecht. In 22 wedstrijden voor de Domstedelingen wist de aanvalsleider 9 keer tot scoren te komen. Dost werd in een eerder stadium al benaderd door FC Groningen, maar omdat die club degradeerde bedankte de spits voor het aanbod. Verder werd de aanvaller deze transferwindow in verband gebracht met PEC Zwolle, FC Emmen en Heracles Almelo.

“Ik heb de gesprekken met NEC altijd als positief ervaren en had vanaf het eerste moment het gevoel dat ze me graag wilden hebben", laat de 34-jarige aanvalsleider weten. "Daarnaast spraken me de verhalen over de club en de stad Nijmegen ook erg aan. Ik ben fit en wil graag zo snel mogelijk mijn waarde voor het elftal bewijzen." Ook technisch directeur Carlos Aalbers is verheugd met de transfer. “We zijn blij dat we onze selectie met een speler als Bas Dost kunnen versterken. Met zijn ervaring, winnaarsmentaliteit en doelpunteninstinct is hij van toegevoegde waarde voor ons team en onze club.”

NEC haalt met Dost een gerenommeerde doelpuntenmaker in huis. De lange centrumspits verdiende via Emmen, Heracles en sc Heerenveen een transfer naar VfL Wolfsburg, waar hij in 117 wedstrijden 48 keer wist te scoren en 14 keer aangever was. Ook bij Sporting Portugal (127 wedstrijden, 93 goals) was hij veelvuldig trefzeker. Na zijn avontuur in Lissabon kwam hij nog uit voor Eintracht Frankfurt, Club Brugge en Utrecht.

De komst van Dost moet naast doelpunten ook voor de nodige rust zorgen bij NEC. Afgelopen weekend, na de 2-1 nederlaag bij Heracles Almelo, werd de selectie en technische staf opgewacht door tientallen boze supporters. Zij eisten het vertrek van hoofdtrainer Rogier Meijer. NEC verloor tijdens de eerste speeldag al op eigen veld van Excelsior (3-4) en bivakkeert op een teleurstellende dertiende plek in de Eredivisie.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nog steeds een zeer goede en doelgerichte spits. Waarom haalt Ajax hem niet als pinchhitter?

23 augustus 2023 om 13:10

Omdat Ajax net Brobbey en Akpom de spits positie nu dubbel bezet heeft, waardoor Brobbey diezelfde rol kan gaan vervullen.

23 augustus 2023 om 13:23

Omdat we Driessen en Verweij zo min mogelijk munitie moeten geven.

Maar even serieus, Dost zou inderdaad de 'Lucca'-rol kunnen vervullen, alleen denk ik dat hij teveel salaris kost voor een 3e spits die in alleen maar speelt als Ajax in de laatste 10 minuten een achterstand moet goedmaken. Daarnaast heeft Ajax met Medic, Sutalo en Akpom redelijk sterke koppers binnengehaald.

23 augustus 2023 om 13:31

Wat zou hij nou een toegevoegde waarde zijn voor Ajax? Ik snap nooit waarom iedereen hier roept zodra iemand transfervrij vertrekt waarom haalt Ajax niet of PSV niet of Feyenoord niet.

Elke keer als ik hem nu zie, ben ik blij dat het vorige jaar alleen maar geruchten waren bij Feyenoord.

23 augustus 2023 om 13:41

@mr knowledge,
Nou vorig jaar konden we het laatste kwartier regelmatig een speler als Dost gebruiken.
Danilo heeft het goed gedaan, maar als als we de bal de pot in pompten had je er weinig aan.

23 augustus 2023 om 13:37

Waarom moet alles en iedereen altijd door Ajax gehaald worden? Belachelijk

23 augustus 2023 om 19:52

Onder Mislintat komt Dost sowieso niet want hij haalt alleen maar spelers uit de Bundesliga

23 augustus 2023 om 20:07

Daar heeft Dost het behoorlijk gedaan

Voor mij gevoel een paniekaankoop, ook omdat we onze nieuwe japanse spits dan gaat banken. Een van de weinige aankopen waar ik tevreden over was na 2 wedstrijden.

Je haalt wel doelpunten binnen en een kapstok. Dus het biedt mogelijkheden op tactisch gebied. Maar dat gaat Meijer wss te boven elke vorm van tactiek is al 2 seizoenen ver te zoeken

23 augustus 2023 om 13:13

Dat is wel zonde dan. Komt hij niet gewoon als supersub/breekijzer?

23 augustus 2023 om 14:51

Is voor NEC dan wel een dure super sub.

23 augustus 2023 om 14:31

Ja die japanse spits doet het tot nu toe niet verkeerd. Denk niet dat Dost vrolijk gaat banken..

23 augustus 2023 om 15:57

Ik denk dat Dost zijn lichaam prima kent en dus echt geen hele wedstrijden kan en of wil spelen. Conditie opdoen en vanaf de 75e min knallen. Kan prima werken en misschien bankt Dost dus heel vrolijk.

23 augustus 2023 om 16:46

Het is geen paniekaankoop omdat NEC al langer met hem bezig was.
Of het de juiste keus vraag ik me af.
Hebben al een Japanner die het goed doet en Dost moet aanvoer krijgen en ik zou niet weten wie die levert bij NEC.
34 jaar oud en best blessure gevoelig.
Denk dat het niet veel uitmaakt wie ze
halen als ze Meijer ook laten zitten.
Die speelt laf voetbal en dan heb je sowieso niet veel aan Dost of zelfs Messi!
We hebben hele dure spelers in de selectie (Schone, Dost en Cillessen) maar een trainer die niet op dit niveau thuishoort!
Beste zou dus zijn om een goede trainer voor de ploeg te zetten dan dure spelers te halen die Meijer toch niet goed gebruikt!

Topaankoop voor NEC. Vreemd dat Utrecht hem laat gaan. Blijft ook gek dat Utrecht al jarenlang met zoveel spelers die een relatief hoge piek bereikt hebben nooit echt presteerd.

23 augustus 2023 om 13:19

Ik vind het persoonlijk net niet beleid bij Utrecht de laatste jaren, spelers zijn het net niet, trainers op ten Hag na ook net niet. Zonde want ik denk dat een club met de potentie van Utrecht (regio/sponsors) zich met goed beleid structureel naast of net onder AZ kan nestelen.

23 augustus 2023 om 16:27

Probleem lijkt mij eventueel de emotie bij Utrecht. Van Seumeren is ook supporter en ik ben benieuwd bij hoeveel clubs dat goed gaat. Iemand voorbeelden? Toevallig zit bij NEC ook een supporter als vermogend man, maar hij is geen voorzitter zoals Van Seumeren. Hij vertrouwt de mensen om hem heen en wil ook geen voorzitterschap omdat Boekhoorn vindt dat hij te weinig voetbal-knowhow heeft. Daarbij weet hij als geen ander (succesvol zakenman) dat emotie en zakendoen zelden samengaan.Je kunt de lijn zelfs doortrekken naar Formule 1. Ferrari heeft na Ascari nooit meer een Italiaanse kampioen gehad. Ze zijn daar allemaal fan van Ferrari zoals wij fan zijn van het Nederlands Elftal (en dan keer drie). Italiaan aan het hoofd van de renstal? Werkt eigenlijk niet. Maar het ging over voetbal. Excuus voor de uitstap.

23 augustus 2023 om 21:53

Blijf er toch om lachen dat vele denken te weten hoe het bij de FC Utrecht zit zonder de feiten te kennen.
Dus nog maar een keer Van Seumeren is geen voorzitter maar groot aandeel houder(net als nog twee onbekenden)
Thijs van Es is voorzitter en hoor je helaas alleen maar als het goed gaat.

En Dost kan het geen 60 minuten volhouden als meneer het niet naar zijn zin heeft. Waardeloos is hij. Die Japanner kunnen ze heel veel meer plezier aan beleven als je het mij vraagt.

24 augustus 2023 om 02:32

Dat ik hem voorzitter noem, betekent niet dat de rest niet klopt. Van Seumeren is veel meer aanwezig bij beslissingen. Dat zegt hij ook in de docu.

Ik vind het erg jammer dat Almere City Dost niet heeft gekocht. Almere City heeft nog een extra spits nodig om er zeker van te zijn dat ze volgend jaar niet degraderen.

23 augustus 2023 om 13:14

Wie hoop je eigenlijk dat gaat degraderen omdat ze in de 1e Divisie thuishoren?

23 augustus 2023 om 13:43

Misschien is zijn tekst aangepast, maar ik lees nergens dat hij zegt dat ze in de Eredivisie horen

24 augustus 2023 om 08:41

Met alle respect maar waar moet Almere het geld vandaan halen? Deze Dost is te oud (risico) en vooral te duur

Kijk, dit zijn nog eens namen en aankopen waarvan je denkt: hehe, eindelijk!

Waarom kan Dost in eerste instantie niet worden ingelijfd in plaats van Ogawa? Niets ten nadelen van Ogawa hoor, want hij scoort er twee in twee duels, maar op Nederlandse toer is toch veel interessanter? De speler kent de competitie al en de fans kunnen zich er beter mee identificeren. Dost heeft altijd een neusje voor de goal. Nu nog een rechtspoot op rechts en een linkspoot op links, want anders heb je 'niks' aan Dost. Dit is een hele welkome versterking!

23 augustus 2023 om 14:11

Sorry, misschien snap ik niet helemaal wat je zegt, maar ben je nou enkel blij met deze transfer omdat hij Nederlander is? Je benoemt zelf nog de goedspelende concurrent en het gebrek aan mede spelers om Dost te laten presteren. Buiten het 'Nederlandse tour' stukje, lees ik vanuit jou eigenlijk geen voordelen. Ja... Het neusje voor de goal, waar je volgens jou dus niets aan hebt zonder 'klassieke' links- en rechtsvoor

Schiet er bij de top 3 nog steeds 25 in

23 augustus 2023 om 14:28

Niet als hij steeds geblesseerd is, zoals afgelopen jaar.

23 augustus 2023 om 14:55

Zou bij de Top-3 niet eens een plek op de bank meer innemen, knap als hij er daar nog 25 inschiet, of zijn ze bij de top-3 blind in de scouting?

23 augustus 2023 om 16:55

Als dat het geval was geweest dan had Dost zeker bij de top 3 gespeeld. Dus lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Dost is vooral aan het clubhoppen om nog wat geld bij elkaar te harken. Zal mij niet verbazen als hij volgende jaar in de KKD te zien is.

24 augustus 2023 om 06:46

Heeft ie nooit gedaan, zal die nu al helemaal niet meer doen. Het is al een tijdje over met Dost.

23 augustus 2023 om 13:21

34

Let me get this straight. Je haalt nu een spits die…

*Ongetwijfeld een heel fors salaris verdient
*Met zijn 34 jaar geen enkele restwaarde heeft
*Blessuregevoelig is
*Totaal geen wedstrijdritme heeft omdat ie de hele voorbereiding op z’n reet heeft gezeten
*Helemaal niet past binnen de defensieve c.q. laffe speelstijl van de huidige trainer

…terwijl je al een dure Japanner hebt die uit 2 halve kansen 2 goals weet te scoren in even zoveel wedstrijden.

Schiet mij maar lek. Dit is gewoon een paniekaankoop om de gemoederen wat te bedaren door een spits te halen waar op social media al 2 jaar om wordt geroepen. Eigenlijk ben je het paard achter de wagen aan het spannen terwijl het veel rationeler zou zijn om eens flink te investeren in een goede trainer omdat de huidige al een tijdje aan het onderpresteren is.

23 augustus 2023 om 13:33

Dus je vond Barreto, Cillessen, Schöne en Nuytinck wel gerenommeerde aankopen die geld op konden leveren? Die zijn misschien nog wel erger dan deze aankoop want zij maken geen goals en dat doet een Dost wel...

Minder dan wat er nu voorin loopt bij NEC kan haast niet. Dit is gewoon een welkome versterking man. Zeker met het niveau dat de Eredivisie vertegenwoordigt.

23 augustus 2023 om 13:43

Natuurlijk hoeft niet iedere speler geld op te leveren maar je hebt nu al 3 routiniers die een fors salaris verdienen. Om daar dan een vierde aan toe te voegen terwijl hier helemaal de prioriteit niet ligt is een beetje vreemd. Ik kan zo drie posities opnoemen waar een versterking harder nodig is.

23 augustus 2023 om 16:58

Moet nog maar blijken of Dost doelpunten gaat maken. NEC had beter kunnen investeren in de lange termijn. Nec gaat Utrecht achter na met de koopziekte.

23 augustus 2023 om 13:33

Totale onzin wat je nu beschrijft. Koki heeft 2x gescoord in twee wedstrijden maar verder heb je hem niet gezien. Daarnaast heb je nu geen alternatief want Marques is totaal niet eredivisiewaardig. Nu kunnen Koki en Dost samen de strijd aangaan voorin. Loopt het niet met Koki gooi je Dost in de spits of andersom.

Je weet bij Dost in ieder geval zeker dat hij zich heeft bewezen op eredivisie niveau en hoger. Die gaat z'n doelpunten wel maken bij ons.

23 augustus 2023 om 13:46

Nee natuurlijk zie je Koki niet want spits zijn in een elftal van Rogier Meijer is de voetbalequivalent van een taakstraf. Je staat constant op een eiland, weinig aansluiting, hele tijd twee centrale verdedigers in je nek, je speelt ver van de vijandelijke goal en moet je ook nog eens te pletter lopen. Hij heeft amper een fatsoenlijke bal gehad en wist desondanks al gewoon twee keer te scoren uit situaties die amper een kans te noemen waren.

23 augustus 2023 om 13:55

Buiten het feit om waarom je Koki nog maar weinig hebt gezien is het toch heerlijk om nog een eredivisiewaardige spits achter de hand te hebben?? wat als Koki geblesseerd raakt wie ga je dan opstellen???

23 augustus 2023 om 14:01

Eens mbt het spel van NEC. Ik vind Meijer ook niet de juiste man voor NEC. Er zit geen enkele lijn of progressie in het spel.

Met Dost ben ik wel heel erg blij. Naast het feit dat hij doelpunten maakt, kan hij op een goede manier ook een beetje een vervelend mannetje zijn in het veld. Dat laatste mist bij het huidige NEC ook. Hij kan het vuurtje opstoken.

Ik denk dat de tegenstanders ook anders spelen tegen NEC met Dost. Je weet gewoon dat hij niet veel ruimte nodig heeft voor een goal. Ik vind het knap dat Koki er al 2 in heeft liggen zoals je mooi beschrijft. Wellicht dat ze samen, naast elkaar kunnen spelen ipv 4-3-3.

23 augustus 2023 om 14:55

Maar nu geef je ook een beetje het probleem aan bij NEC. We hebben nu twee kopsterke spelers, maar wie gaat nu de voorzetten geven op ze? We hebben geen echte buitenspelers die de achterlijn kunnen halen en de ballen kunnen voorgeven. Ik had liever een linksbuiten en extra CV gezien.

23 augustus 2023 om 15:04

Daffy, we hebben die buitenspelers wel, alleen Meijer stelt ze op aan de kant waar ze met hun goede been naar binnen kunnen snijden. Als hij ze gewoon omdraait zou er aanvoer kunnen zijn. Maarja, moet ie dat wel doen hahaha

23 augustus 2023 om 14:16

Ik snap je punt. Ik ben in ieder geval blij dat zijn forse salaris bij ons verdwenen is! Dost is haast constant geblesseerd en verdient idd een berg geld. Misschien leuk voor de jonkies om skills over te brengen maar daar hebben jullie ook al Nuytinck, Schone, Cillessen etc voor!

23 augustus 2023 om 15:09

Zolang Meijer onze trainer is kun je aankopen doen wat je wil, dan blijf je tegen degradatie strijden. Vleugelspelers mogen niet diepgaan, backs moeten verdedigen maar ook in de aanval de achterlijn opzoeken, niemand mag van buiten de 16 schieten en we gaan pas aanvallen als we achterstaan.
Daarnaast is het ook onbegrijpelijk dat NEC al sinds ik NEC kijk nooit een speler op de middenlijn laat staan tijdens een defensieve corner. Wat moet een Hansen bijvoorbeeld nou achterin staan doen tijdens zo'n corner? Laat die man lekker op snelheid eruit counteren als die mogelijkheid er is.
Maarja.. Meijer en aanvallen, haha.

23 augustus 2023 om 17:44

Als ie tegen Vites de winnende maakt zet je een tattoo van m 😂

23 augustus 2023 om 20:50

Geef het een kans man, ik heb in ieder geval liever een Dost die als breekijzer wordt ingebracht als een Marques. Misschien is dit wel een schot in de roos.

Ajax had gewoon de 10 miljoen in de zak moeten houden en Dost aan moeten trekken. Die maakt ze echt wel af in de zestien

Was toch wel heel vaak geblesseerd dit seizoen.
Hoop voor nec dat hij fit blijft, want in de 16 blijft hij levensgevaarlijk.

Het grappige aan Dost is dat ie altijd gekleineerd is maar stiekem de meest dodelijke Nederlandse spits van de laatste 10 jaar is geweest

23 augustus 2023 om 13:39

Huntelaar?

23 augustus 2023 om 17:28

Dost is sinds 2013 een effectievere spits geweest dan zowel Huntelaar als van Persie.

23 augustus 2023 om 17:41




@bongiorno

Van Persie, Huntelaar, en misschien ook Luuk De jong zijn beter dan hem.



Begint ook langzamerhand een paradijs te worden voor versleten 30 plussers bij nec.

23 augustus 2023 om 15:06

Als je inderdaad alleen de 'grote' namen kent ala Barreto, Schöne, Cillessen en Nuytinck wel ja. Verder is de selectie gemiddeld gewoon 23,83 jaar en een Cillessen is nog altijd een zeer goede keeper (al is hij wat uit vorm). Schöne en Barreto ook nog genoeg toegevoegd na hun terugkomst.
Daarnaast lopen er dus genoeg jonge jongens rond zoals Proper, Hansen, van Rooij en Tavsan (helaas).

24 augustus 2023 om 19:58

Ik zeg toch ook niet dat het alleen 30plussers zijn ik zeg alleen dat het langzaam aan er steeds meer worden.

Had me ook voor Ajax perfect geleken. Ideaal om in een wedstrijd als tegen Excelsior de laatste minuten erin te gooien.

Ik mag toch hopen dat we eindelijk afstappen van dat kansloze 433 waar we al 2 seizoenen lang mee aan lopen te prutsen. Met Koki en Dost heb je twee spitsen voor een 442, misschien dat het dan wel gaat lopen. Met die naar binnen komende vleugelspelers waar Meijer zo blij van wordt, wordt Bassie Dost toch niks. Dus hopelijk verandert hierdoor ook de tactiek

23 augustus 2023 om 16:20

Koki en Dost in een twee spitsensysteem lijkt me nou ook niet echt een optie. Zijn toch een beetje dezelfde type 16 meter spitsen. Als je nu 442 gaat spelen hadden ze ook geen Olden Larsen en Hansen moeten halen.

Dat wordt helemaal NECs! 😁

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren