Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dortmund sluit nieuwe deal met Real en geeft Peter Bosz het nakijken’

Laatste update:

Reinier staat voor een transfer naar Borussia Dortmund. Zowel AS als Goal meldt vrijdag dat de achttienjarige aanvallende middenvelder annex buitenspeler op huurbasis naar Duitsland gaat verkassen. Volgens Goal betreft het een huurdeal van een jaar met de optie om de overeenkomst met nog een seizoen te verlengen.

De jonge Braziliaan is zelf al akkoord gegaan met de tijdelijke transfer naar Dortmund. De twee topclubs onderhouden een goede relatie, onder meer door de prettige onderhandelingen inzake Achraf Hakimi. De rechtsback was de afgelopen twee seizoenen op huurbasis actief bij BVB en maakt deze zomer een transfer naar Internazionale.

De kampioensvideo van Real Madrid 2019/20

Real en trainer Zinédine Zidane denken dat Reinier zich goed kan ontwikkelen bij de Duitse topclub. De Spaanse grootmacht verwacht dat de jongeling vooral op tactisch vlak veel kan bijleren bij Dortmund, dat de laatste tijd veel speeltijd gunt aan talenten. Real is ook blij dat Reinier bij Dortmund de kans heeft om zich te tonen in de Champions League.

Real Sociedad en het Bayer Leverkusen van Peter Bosz waren ook lange tijd in de race voor Reinier, maar beide clubs grijpen naar verluidt dus mis. Reinier kwam afgelopen januari voor circa dertig miljoen euro over van Flamengo en heeft vooral minuten gemaakt bij Real Madrid Castilla. De jongeling ligt nog tot de zomer van 2027 vast in het Santiago Bernabéu.

Een goede deal voor Borussia Dortmund?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima dat hij verhuurd wordt, alleen denk dat Sociedad of Leverkussen wat beter was geweest. Vraag me af of Dortmund net niet te hoog gegrepen is voor hem maar ik laat me graag verrassen. Wel heb je daar veel concurrentie en ook met die jonge Reyna die ook op de weg timmert. Ben benieuwd, iig prima dat hij verhuurd wordt want plek in het eerste van Real zit er voor komend seizoen nog niet in.

14 augustus 2020 om 17:18

Spelen Reyna en Reinier niet op verschillende posities? M.a.w., kunnen ze niet samen spelen? Ben wel benieuwd naar de speeltijd dan inderdaad. Dortmund wil toch wel graag met Bayern vechten om de titel en heeft wel wat meer opties op het middenveld.

14 augustus 2020 om 23:14

@socio zag hem idd liever naar Sociedad gaan. Kan hij beter wennen in Spanje en de competitie beter leren kennen. Ook voor straks met het oog op Spaans paspoort.

Waarom huurt Dortmund zo'n jong talent, zonder koopoptie? Zonde van je eigen talenten (denk aan een Reyna bijvoorbeeld).ik snap de huur niet echt. Hakimi was broodnodig en wat ouder, dus dat snapte ik nog.

14 augustus 2020 om 18:05

Wellicht dat Dortmund denkt: kans dat hij binnen nu en een paar jaar bij Real doorbreekt is klein, dus als we hem nu alvast tijdens een huurperiode laten zien wat wij hem kunnen bieden, dat-ie dan binnen een paar jaar definitief naar Dortmund wil verkassen.

14 augustus 2020 om 18:32

Dat gaat sowieso niet gebeuren. Als hij flopt wilt ie misschien wel definitief naar Dortmund, als hij slaagt gaat hij vol zelfvertrouwen op naar Madrid.

Real Madrid heeft over de afgelopen seizoenen bewezen uitstekend in staat te zijn om clubs uit te zoeken voor hun spelers om een volgende stap te maken in hun ontwikkeling. Achraf Hakimi bij Borussia Dortmund, Sergio Reguillon bij Sevilla, Takefusa Kubo bij Real Mallorca en Martin Odegaard via de Eredivisie naar Real Sociedad. Ze wisten talenten te stallen bij clubs waarvan ze wisten dat ze aan spelen toe zouden komen. Maar eerlijk gezegd begrijp ik weinig van de laatste bewegingen op de transfermarkt van Real Madrid. Takefusa Kubo stallen bij Villarreal bijvoorbeeld. Niet alleen staat Unai Emery erom bekend dat hij weinig vertrouwen geeft aan jonge spelers, met zijn nieuwe club was hij al een tijd bezig om Dani Parejo en Francis Coquelin aan te trekken. Ander type spelers natuurlijk, maar het zorgt er wel voor dat het middenveld bij Villarreal wel aardig vol begint te raken. Kubo is natuurlijk een geweldig talent, maar vraag me oprecht af of Unai Emery de voorkeur gaat geven aan speeltijd voor hem boven spelers als Samuel Chukwueze, Gerard Moreno, Javi Ontiveros of Moi Gomez. Ook het besluit om Reinier aan Borussia Dortmund uit te lenen begrijp ik niet helemaal. Met hoeveel aanvallende middenvelders moet hij daar gaat concurreren? Dat terwijl een Havertz-loos Bayer Leverkusen snakt naar een speler als Reinier. Ik bedoel, als Havertz daadwerkelijk vertrekt is het voor Reinier ideaal om daar zijn draai te vinden. Begrijp dat het vinden van ideale clubs voor huurspelers enorm lastig is (getuige het beleid van 'mijn' club op dat vlak), maar deze twee transfers begrijp ik niet helemaal.

14 augustus 2020 om 18:19

Ik heb steeds meer het idee dat Madrid bedreven is in de handel van spelers. Buiten Fede Valverde is geen van de jongelingen echt doorgebroken. En de fabrica levert vooral spelers aan de subtop. Ik ben benieuwd hoe het Barsa afgaat met Pedri, Trincao en consorten straks.

14 augustus 2020 om 18:54

Denk inderdaad dat er een mentaliteitsverschil is tussen beide clubs. In de jeugdopleiding van Barcelona hanteert men consequent dezelfde speelstijl in ieder jeugdelftal en worden spelers opgeleid om in die speelstijl succesvol te zijn. Op het moment dat je dat soort spelers in een andere ploeg zet moeten ze ineens heel andere dingen gaan doen dan wat ze gewend waren. Zet Riqui Puig bij een Spaanse middenmoter en hij zal minder effectief zijn dan bij Barcelona. Aan de andere kant betekent dat ook dat de extreme talenten bij Barcelona vaak geen tussenstop op huurbasis nodig hebben om bij het eerste elftal aan te sluiten. Bij Real Madrid moeten jeugdspelers via huurperioden zich opwerken naar het eerste elftal en dat kan op die manier ook succesvol zijn. Gewoon twee verschillende manieren van denken, maar beide clubs kunnen wel van elkaar leren in mijn ogen. Barcelona zou van Real Madrid kunnen leren hoe je omgaat met spelers die wél een tussenstop op huurbasis nodig hebben, terwijl Real Madrid van Barcelona kan leren hoe je spelers in de jeugdopleiding voorbereid op de speelstijl van het eerste elftal.

14 augustus 2020 om 19:04

Barcelona kan inderdaad veel leren van Madrid, met name hoe geld te verdienen aan talenten. De jeugdspelers van Barcelona leveren zelden veel geld op. Ik zie toch ook wel een breuk met het verleden van Madrid. Madrid gaat niet meer voor de grote sterren en probeert jonge spelers te halen als ze nog een redelijk normale prijs hebben (die ze dan vaak verhuren) met de hoop dat ze het bij Madrid maken of geld opleveren. City en PSG maken het voor Madrid onmogelijk om hun Galacticos beleid voort te zetten. In de goede oude tijd speelde bijvoorbeeld Mbappe allang bij Madrid. Mogelijk kan Madrid post-Covid met de inkomsten van het vernieuwde stadion weer meer met geld gaan smijten voor de grote sterren.

14 augustus 2020 om 19:18

Nou ja, uiteindelijk moeten we nog maar zien hoe die nieuwe strategie uitpakt voor Real Madrid. Toen ze de kans hadden om te profiteren van de strategie kozen ze ervoor om toch af te wijken van het plan. Achraf Hakimi was zonder twijfel klaar voor het eerste elftal, maar werd afgelopen zomer verkocht aan Internazionale. Natuurlijk lijkt de toekomst rooskleurig te zijn met talenten als Kubo, Odegaard, Vinicius Junior en Rodrygo, maar onder aan de streep heeft het Real Madrid nog niet heel veel gebracht op gebied van onbetwiste basisspelers. De laatste stap naar de wereldtop is niet eenvoudig en we zullen zien hoe die jongens zich blijven ontwikkelen. En of Ome Pérez de verleiding van het aantrekken van Galactico's (die de kansen van dit soort spelers aan diggelen schieten) kan weerstaan.

14 augustus 2020 om 19:31

Volledig akkoord met jou. Al kwamen de aankopen van Villarreal misschien als buitenkansje ineens aan bod. Maar lijkt mij met de huidige situatie niet de ideale omgeving. Voor hetzelfde zit hij daar nu een heel seizoen op de bank, zoals Lunin bij zijn eerste verhuurperiode. Tenzij ze een soort clausule hebben dat hij moet spelen, of er moeten financiele compensaties zijn. Dat lijkt me we irritant voor de speler zelf ten opzichte van zijn teamgenoten. Wel begrijpelijk vanuit Real perspectief.verder zou het me toch straf lijken dat Reinier naar daar gaat, als ook Sociedad zich serieus meldt. Daar kan hij Odegaard vervangen, dus toch wel meer kans op spelen en went hij aan het Spaanse voetbal. Ook naar naturalisatie toe is het belangrijk dat hij 2 jaar ononderbroken in Spanje speelt. Waarvan hij nu dus al een half jaar van heeft gedaan. En zoals je zegt zou ik dan nog eerder Leverkusen snappen dan Dortmund.

14 augustus 2020 om 19:40

Toch werd er al weken gesproken over een overstap van Dani Parejo en Francis Coquelin voordat Real Madrid besloot om Takefuso Kubo uit te lenen aan Villarreal. Denis Suárez en Gerard Deulofeu werden als grote talenten ook in een vroeg stadium uitgeleend aan Unai Emery, destijds als oefenmeester van Sevilla. Achteraf is dat ook een verkeerde beslissing gebleken aangezien ze nooit zijn volledige vertrouwen krijgen. Wat betreft Reinier... natuurlijk was Real Sociedad een betere keuze. Helemaal met je eens.

Waar gaat Dortmund hem laten? Ze hebben volgens mij al genoeg spelers voor eigenlijk alle posities.

Reinier is echt wel een goede speler met zeer veel potentie en Borussia Dortmund is over het algemeen natuurlijk de ideale club voor dit soort spelers. Maar Dortmund moet in mijn ogen echt gewoon proberen om Reinier voor 1-jaar te huren met een optie tot koop of 2-jaar huren en dan ook eventueel met een optie tot koop. Maar Dortmund kan Reinier volgens mij wel gebruiken. Over Sancho heeft Dortmund gezegd dat hij niet meer verkocht zal worden, maar toch zal het mij niets verbazen als Sancho deze transferperiode alsnog vertrekt. Hazard is vaste basisspeler en doet het gewoon prima, Reus is natuurlijk heel goed maar helaas blessuregevoelig en die is vaak helaas de helft van het seizoen geblesseerd, Moukoko is dat jonge talent maar die is pas 15-jaar en mag pas vanaf zijn 16de in Dortmund 1 spelen en daarnaast kan je ondanks zijn waanzinnige prestaties in de jeugd, niet meteen teveel van hem verwachten, Brandt kan er eventueel spelen maar kan ook centraal op het middenveld spelen en dan heb je Reyna ook nog, wat ook echt een diamant is maar zijn tijd en kansen komen ook echt wel bij Dortmund. Zie opstelling: ik heb Reinier dan niet in mijn opstelling staan en ik weet dat hij een nummer 10 is, maar als hij naar Dortmund gaat komt hij echt wel aan zijn wedstrijden. Hij zal dan waarschijnlijk in een vrije rol spelen en zoals ik al schreef: Reus is natuurlijk erg blessuregevoelig.

Burki
Piszczek
Hummels
Can
Meunier
Bellingham
Witsel
Guerreiro
Reus
Haaland
Sancho

Dortmund? Waarom Dortmund? Lijkt me niet dat ie daar veel aan spelen gaat toekomen. Daarnaast heeft ie nog 18 maanden in Spanje te gaan voor een Spaans paspoort. Waarom niet Sociedad in de plaats van Odegaard? Hier snap ik niet zo veel van

14 augustus 2020 om 19:44

Eens, Sociedad was zoveel beter geweest. Wennen in Spanje en betreft een paspoort bemachtigen ook. Plus hij zou zeker veel spelen bij Sociedad daar het bij Dortmund toch nog wel lastig kan gaan worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren