Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Dortmund krijgt last minute forse concurrentie in strijd om handtekening Álvarez

Vrijdag, 9 juni 2023 om 14:40Jordi Tomasowa • Laatste update: 14:44

Declan Rice moet de nieuwe recordaankoop van Arsenal worden, zo meldt The Telegraph. The Gunners zijn naar verluidt bereid om een slordige 107 miljoen euro op tafel te leggen voor de middenvelder van West Ham United. Het vertrek van Rice kan mogelijk gevolgen hebben voor Ajax én Dortmund. The Hammers zien in Edson Álvarez namelijk een van zijn vervangers. De Ajacied is volgens BILD al persoonlijk akkoord met die Borussen.

Bayern München en Manchester United hebben ook interesse in Rice, echter ligt Arsenal momenteel op poleposition om de kersverse winnaar van de Conference League in te lijven. West Ham-voorzitter David Sullivan heeft inmiddels al groen licht aan Rice gegeven om te vertrekken. De onderhandelingen over een overstap naar Arsenal zijn momenteel in volle gang. West Ham zelf heeft inmiddels twee spelers geïdentificeerd om het aanstaande vertrek van zijn aanvoerder op te vangen.

De club is het erover eens dat Rice met zijn kwaliteiten niet een-op-een is te vervangen. Vandaar dat West Ham zijn pijlen richt op zowel James Ward-Prowse als Álvarez. De middenvelder van Southampton zou voor meer creativiteit, dreiging vanuit standaardsituaties en leiderschap moeten zorgen, terwijl Álvarez meer defensief is ingesteld. De Mexicaan van Ajax wordt door The Telegraph geroemd vanwege zijn sterke fysiek en veelzijdigheid. West Ham heeft ook interesse in Kalvin Phillips, echter wil de Engels international nog minimaal één seizoen voor zijn kans bij Manchester City gaan.

West Ham zal voor de komst van Álvarez de strijd aan moeten gaan met Dortmund, dat volgens BILD al een persoonlijk akkoord heeft bereikt met de centrumverdediger annex defensieve middenvelder. Álvarez moest toezien hoe Ajax in de zomer van 2022 voor een transfer naar Chelsea ging liggen, maar zou met een overgang naar West Ham alsnog de stap naar de Premier League kunnen maken. Begin deze maand sprak hij tegenover Voetbal International expliciet zijn vertrekwens uit.Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

West Ham zal vast bereid zijn meer dan Dortmund te betalen

9 juni 2023 om 15:12

Alvarez zal vast liever naar een ploeg als Dortmund gaan dan West Ham.

9 juni 2023 om 15:27

Tja, ieder zijn voorkeur. Ik zou persoonlijk liever naar West Ham gaan. Ik vind de Premier League aantrekkelijker en woon liever in Londen dan in Dortmund. Daarnaast denk ik dat je sneller een stap kan maken naar de Engelse top als je al actief bent in de Premier League. Maar goed, iedereen heeft zijn voorkeur natuurlijk!

9 juni 2023 om 15:30

Alvarez kiest puur voor het geld dat is een broodvoetballer logisch als je uit Mexico komt lijkt me. Die gaat naar de ploeg die het meeste betaald of dat dan Bundesliga, Premier League of de Luxemburgse competitie is maakt hem niet uit. Dit drijft wel lekker de prijs op.

9 juni 2023 om 15:42

Ben ik met je eens dat het een broodvoetballer is, maar Alvarez heeft ook laten zien dat hij wel moeite heeft met aarden. Dat zou ook nog mee kunnen spelen in zijn beslissing.

9 juni 2023 om 16:02

Wat aan aannames hier. Omdat hij uit Mexico komt is hij een broodvoetballer? Hij heeft geen ambities dus gaat liever voor meer geld in een Luxemburgse competitie spelen dan in de Premier League? Ga je schamen met zulke aannames man.

En Xavi, hij kon lastig aarden omdat de manier van spelen in Mexico anders was, hij in Mexico als CV speelde maar vooral; zijn vrouw en kind konden nog niet naar Nederland komen. Allemaal legitieme redenen.

9 juni 2023 om 16:38

Is Benzema een broodvoetballer? Volgens mij is 99.9% van de voetballers broodvoetballer.

9 juni 2023 om 16:50

Alvarez wilde ook naar Chelsea toen het al een wespennest was. Ik zie hem wel naar West Ham gaan. Sowieso ook zonde voor een club als Dortmund als ze een speler als Alvarez aantrekken.

9 juni 2023 om 16:54

Want? Hij is minder dan (bv) Emre Can?

9 juni 2023 om 17:44

Xajacfa Wie is geen broodvoetballer dan in het hedendaagse voetbal. Het draait toch alleen maar om de knikkers.

Hoe meer gegadigden hoe hoger de prijs uiteindelijk wordt , maar als er een club komt die 50+ miljoen op tafel legt wel accepteren en niet afwachten.

9 juni 2023 om 14:55

Vijftig miljoen lijkt me heel sterk. Ajax ging per sé de transfer van Alvarez blokkeren omdat het te last minute was van Chelsea. Maar na zo'n seizoen, waar Alvarez wel de meest consistente speler was maar Ajax Europees zich blameerde en derde werdzonder prijzen... Tsja. Bovendien was het zeker niet altijd perfect van Alvarez. De laatste wedstrijd tegen Twente en ook meerdere andere momenten dit seizoen laten toch wel zien dat er nog grove fouten in zijn spel kunnen opduiken die je bij de echte toppers op zijn positie tien keer minder ziet.

Het zal een miljoen of 30 worden. 40 met veel geluk.

9 juni 2023 om 15:42

Zal vooral voor Alvarez gunstig zijn dit, niet zozeer voor Ajax.

9 juni 2023 om 17:55

Ik heb eerder het idee dat die kranten maar wat te schrijven moeten hebben. Rice vertrekt mogelijk dus we openen de pot met potentiële vervangers maar even om een artikel in elkaar te kunnen flansen. Verder is 50 miljoen natuurlijk volledig buiten proportie.

Ik verwacht niet dat Alvarez naar West Ham gaat. Ze betalen wellicht een stuk meer maar voor het sportieve en de ontwikkeling van je carriere kan je naar mijn idee beter naar Dortmund gaan. Sowieso natuurlijk leuk om weer samen met Haller te spelen. Dortmund is naar mijn idee ook een stuk competitiever dan West Ham. Dortmund speelt eerder om de titel en CL dan West Ham.

9 juni 2023 om 15:22

Ik denk dat Edson naar zijn bankrekening gaat kijken. Een stap hoger na deze stap zie ik niet gebeuren.

9 juni 2023 om 22:59

Het is voor ons allemaal maar gissen, maar ik zou de premier league veel leuker vinden dan de bundesliga. Wonen in Londen is ook toffer dan wonen in Dortmund, vermoed ik zo. En je verdient meer geld.

Dortmund heeft twee voordelen: je kan in theorie kampioen worden, en je speelt in principe elk jaar Champions League. Geen idee wat voor Alvarez zwaarder weegt.

Mooi, dit kan de prijs opdrijven tot 40 miljoen; beide ploegen hebbengoed gecasht. Altijd lekker. Hopelijk snel duidelijkheid over de exacte deal, zodat Ajax ook weer verder kan!

9 juni 2023 om 14:55

Dat is toch veel te weinig voor zo’n goede speler?

9 juni 2023 om 15:09

Nee. 25 jarige verdedigende middenvelder uit de Eredivisie. Heeft zelf een uitstekend seizoen achter de rug, maar Ajax heeft als team niks laten zien. Ik verwacht zelf minimaal 35 (door eerdere berichtgeving) maar alles daarboven zou prima zijn

10 juni 2023 om 00:42

Hij heeft het al een paar seizoenen in de Champions League laten zien. Voor minder dan 40 miljoen moet je hem gewoon aan zijn contract houden.

Engelse interesse is altijd goed. Kan de prijs toch richting 40-45 miljoen zo.

West Ham of BVB. Dat moet toch geen moeilijke keuze zijn? Lelijke betonvoetbal tegenover aanvallend voetballen en CL-KO spelen.

9 juni 2023 om 14:57

Ja, dan zal Alvarez voor West Ham gaan. Alvarez staat nou niet bekend om zijn vloeiende combinatiespel. Bij West Ham kan de beuk erin, Engelse competitie zal hem wel liggen. Bij de flitsers van Dortmund zakt ie denk ik door de mand.

9 juni 2023 om 15:28

Niet dat het per se een argument voor hoeft te zijn, maar zijn vrouw (vriendin?) en dochter hebben een tijd in Londen gewoond toen ze nog niet welkom waren volgens de IND. In die periode woonden zij in Londen en vloog Alvarez op en neer. Afhankelijk van hun ervaringen destijds zou dat een argument voor West Ham kunnen zijn.

Je zou zeggen dat dit mooi is voor Ajax. Als speler zou mijn voorkeur naar Dortmund uitgaan. Daar heb je toch meer kans op de prijzen dan bij West Ham.

10 juni 2023 om 00:43

Nou ja, bij Dortmund win je misschien een keer de Duitse beker. Dat is de moeite ook niet waard. Als hij prijzen wil winnen kan hij het beste bij Ajax blijven.

Ja, dit altijd lekker natuurlijk. West Ham is ook echt zo'n team wat overbetaald voor z'n spelers, zoals vrijwel alle Engelse clubs natuurlijk

leuk voor ajax, boeit hun geen zak wie deze vent overneemt neem ik aan.
alles boven de 35mil is mooi meegenomen denk ik

Lekker op bieden tegen mekaar. Hoogste bod! Wellicht toch nog naar de 40 miljoen toe.

En dan zul je zien dat uiteindelijk Alvarez voor meer geld vertrekt dan Kokcu. Het Ajax effect laten we maar zeggen

Bijzonder wel.

Opbieden tegen elkaar kan geen kwaad. Ook denk ik dat hij bij West Ham beter uit de verf zal komen dan bij Dortmund. Meer fysiek, minder voetbal. En als West Ham écht gaat cashen voor Rice dan zullen ze moeten schakelen naar alternatieven voor Rice. Edson past daar beter.

Zou nu minimaal 50+ vragen Sven! Zelf willen ze meer dan 100 miljoen voor Rice..

Wat ben ik blij dat Ajax Chelsea een dikke 'nee' verkocht heeft toen we voor deze speler aanklopten.. Ik zie echt totaal niet in wat hij voor meerwaarde kan hebben bij een Champions League club, voor BvB zou het blessing in disguise zijn als West Ham zich vastbijt in deze speler.

Wat mij betreft is alles boven de 30 miljoen, voor welke speler in de Eredivsie op dit moment dan ook, teveel geld. Zeker voor een speler die dit seizoen meermaals zwaar door de ondergrens gezakt is, in Europees verband heeft laten zien dat er kraak noch smaak aan zijn spel zit en ook nog eens een notoire kaartenpakker is.. De beschermde status die hij als speler van Ajax genoot gaat hij bij West Ham niet krijgen, 1 zo'n achterlijke tackle zoals hij ze kan maken tegen Liverpool of Manchester United en hij kan douchen!

9 juni 2023 om 16:27

Tackles die hij in de ED maakt en waar iedereen moord en brand schreeuwt om een rode kaart wuiven ze in Engeland weg met slechts een overtreding. Het voetbal is daar véél harder, dat kan je niet ontkennen. Chelsea is inderdaad een niveau te hoog voor hem, maar ik zie niet in waarom hij niet bij West Ham kan slagen. Hij is echt niet minder dan bijvoorbeeld een Soucek die het daar ook niet onverdienstelijk doet.

Alvarez (en ook Sangare) is zo'n speler die in NL veel kritiek krijgt, maar je zult zien dat hij enorm gemist gaat worden volgend seizoen. Martinez werd ook node gemist...ajax zal een goede vervanger moeten halen. Ben benieuwd.

9 juni 2023 om 19:17

Als Casemiro in de top van Nl zou spelen zou hij ook kritiek krijgen. Gasten als Derksen, v Gijp zouden weer roepen die Timber van Feyenoord is toch veel beter.

Hopelijk gaan ze tegen elkaar opbieden, gunstig dit voor ajax!

Onbegrijpelijk dat zo’n houthakker als Alvarez straks meer opbrengt dan een juweel als Kokcu. De ‘naam’ van een club zou niets moeten betekenen, juist de kwaliteit van de speler is doorslaggevend. Maar t zal wel aan mij liggen

9 juni 2023 om 16:31

Valt ook niet te vergelijken. Alvarez is een stofzuiger, het slot op de deur, Kokcu is natuurlijk een dirigent. Maar natuurlijk speelt de naam wel mee. Die naam is immers gebaseerd op prestaties buiten de Eredivisie. Alvarez heeft veel in de Champions League gespeeld, en was ook bere goed tegen Dortmund vorig jaar bijvoorbeeld. Kokcu heeft een goed seizoen achter de rug, maar het blijft in de Eredivisie en Europa League.

9 juni 2023 om 16:35

Het ligt zeker aan jou. Er zijn meerdere redenen waarom clubs meer bieden voor Alvarez dan voor Kokcü. Alvarez is international van Mexico, nr 15 op de FIFA-ranking en speelde op het afgelopen WK. Kokcü, international van Turkije (43e) heeft die ervaring niet. Daarnaast heeft Alvarez meer dan 20 wedstrijden op het hoogste Europese podium gespeeld, de Champions League. Kokcü heeft er 0. Enkel EL en Conf.l ervaring. Tot slot, vraag me niet waarom, betalen clubs doorgaans meer voor spelers van Ajax dan voor Feyenoord.

9 juni 2023 om 17:40

Het wil er bij sommige Feyenoord fans echt niet in dat tussen goed spelen op CL niveau en goed spelen op EL niveau een gapend gat zit. Kokcu kent het deuntje alleen van tv, deze Mexicaan was er live bij. Wat beide spelers hebben laten zien in de eredivisie boeit geen enkele club. Het gaat om die Europese campagne.

9 juni 2023 om 18:04

Dat gat gaan jullie dan dit jaar ervaren. Kijken of dat CL deuntje nog een paar doelpunten maakt in de EL. Maar on topic; deze Mexicaan was er live bij, maar verder is de vergelijking mank. Volgens jouw stelling zou Alireza dan veel geld moeten opbrengen na volgend seizoen, hij was er immers live bij. Ik snap dat de ‘naam’ het verschil maakt bij andere clubs, ik begrijp t alleen niet

9 juni 2023 om 18:09

International zou niet zoveel moeten zeggen toch? Dat is Weghorst ook. Kokcu is jonger, talentvoller én in alles een betere voetballer dan Alvarez. Ik durf zelf te wedden dat er een hoop Ajaxfans niet rouwig zullen zijn om zijn vertrek. Je laatste punt is eigenlijk wat ik bedoel. Dát zal wel aan mij liggen

9 juni 2023 om 18:20

Dat is Weghorst ook ja, en die speelde afgelopen jaar bij United.

Je bent echt appels met peren aan het vergelijken met Alvarez en Kokcü. Jij hebt het over de betere voetballer. Maar wie is er een betere stofzuiger? Wie is er koppend beter? Zowel aanvallend als verdedigend? Dan valt het verschil van ca. 10 miljoen in het voordeel van Alvarez wel weer mee.

En ik ben er als Ajax-fan zeker niet rouwig om. Maar dat heeft niet echt invloed op de prijs hoor.

En dat Ajax-spelers duurder zijn dan Feyenoord-spelers, dat ligt niet aan jou. Maar dat je het niet wil accepteren dat het om wat voor reden ook zo is, dat ligt wel aan jou.

9 juni 2023 om 20:54

Als Alireza beslissend kan zijn met assist/goals en hij heeft een contract voor meerdere seizoenen dan kun je er zo 5-10 m meer voor vragen. Deze houthakker heeft dus wel geleverd in de CL met Ajax.

9 juni 2023 om 21:07

Ik wil er nog wel aan dat Kokcu de betere stofzuiger is ook. Wellicht dat hij koppend minder is. Daarnaast zeg ik niet dat ik niet wil accepteren dat Ajax-spelers duurder zijn. Ik vind het vreemd dat een slechtere speler meer waard is vanwege t shirt dat hij draagt. An sich geen gekke gedachte toch?

9 juni 2023 om 21:08

Er is geen enkele Ajacied die afgelopen seizoen geleverd heeft in de CL. Het jaar ervoor was hij slechts dragend

9 juni 2023 om 21:45

Is slecht of goed niet een relatief begrip? En wie ben jij? Wie ben jij om te bepalen wie beter of slechter is. Dat je zegt dat Kokcu een betere stofzuiger is dan Alvarez geeft al aan dat je niet objectief kunt zijn. Kokcu is voetballend veel beter, dat durf ik als Ajax-fan gewoon toe te geven. Maar serieus, Kokcu een betere bal afpakker dan noemen dan Alvarez....

9 juni 2023 om 22:41

Ik bepaal niet, ik geef mn mening. Ik vraag me af waarom een Alvarez meer op zou moeten leveren dan een Kokcu. Omdat hij bij Ajax speelt? Dat lijkt me verre van objectief. Omdat hij volgens jou iets beter een bal afpakt dan dat ik denk? Ook dat is wat fragiel. Blijft dus staan dat ik t gek vind dat een betere voetballer minder waard zou zijn vanwege het shirt dat hij draagt. Nogmaals; dat zal aan mij liggen.

9 juni 2023 om 23:21

Ja, het ligt helemaal aan jou.

9 juni 2023 om 23:55

Objectief van je

"de club is het erover eens dat Rice met zijn kwaliteiten niet een-op-een is te vervangen. Vandaar dat West Ham zijn pijlen richt op zowel James Ward-Prowse als Álvarez."

Ze weten bij West Ham hopelijk wel dat ze er maar 11 op mogen stellen?

Mn mattie die groot West Ham fan is, stuurde dit gister naar mij toe. Hier had ik op gehoopt. Zeker met een Engelse club er bij gaat de prijs omhoog neem ik aan.
Zie hem zeker bij West Ham passen, zelf vind ik Dortmund veel mooiere club

West Ham is de perfecte club voor hem. Qua voetbal een perfecte match.

Ongelofelijk als Arsenal 107 miljoen betaald voor een simpele voetballer. Ga dan voor Bellingham op z’n minst

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Excelsior6-1
12.Ajax51
13.NEC4-3
14.Vitesse3-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. TahirovićMiddenvelder40
K. TaylorMiddenvelder40
J. GorterKeeper40
B. van den BoomenMiddenvelder40
B. BrobbeyAanvaller42
Carlos ForbsAanvaller40
S. BergwijnAanvaller32
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

3 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 9 september
Ajax volgt de verrichtingen van Wesley nauwlettend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren