Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dortmund baalt: Braaf valt terug in oude gewoontes uit tijd bij PSV en City’

Laatste update:

De leiding van Borussia Dortmund is niet tevreden over het eerste halfjaar van Jayden Braaf bij de club, zo onthult Kicker. De pas twintigjarige aanvaller voldoet zowel op het veld als daarnaast niet aan de verwachtingen, zo klinkt het vanuit Duitsland. Braaf werd afgelopen zomer transfervrij overgenomen van Manchester City en ligt in het Signal Iduna Park vast tot medio 2025.

Bovengenoemde krant noemt de uitwedstrijd van het Onder 23-elftal van Dortmund tegen SV Meppen van eind oktober als voorbeeld. Braaf kreeg als invaller tien minuten speeltijd en tijdens deze invalbeurt maakte de jonge aanvaller een nogal egoïstische indruk. Bij twee counters had hij de bal af moeten geven, maar in plaats daarvan ging Braaf voor eigen succes. Daarnaast kwamen zijn passes niet goed aan, waardoor er onvrede was bij de trainers van het beloftenelftal. De drievoudig jeugdinternational van Oranje kwam sindsdien niet meer in actie en zit dus al bijna twee maanden zonder speelminuten.

Braaf, die volgens Kicker een ongelukkige indruk maakte in Meppen, wordt rustig gebracht door Dortmund. Mede door de zware knieblessure uit 2021 krijgt de Nederlander de tijd om zich aan te passen aan de omstandigheden en het voetbal in Duitsland. Desondanks is er onvrede over de houding van Braaf, die zou zijn terugvallen in 'oude gewoontes' uit zijn tijd bij PSV en Manchester City. Ook in Dortmund zou de aanvaller soms moeite hebben met de discipline, waardoor hij zelfs al een geldboete kreeg opgelegd. Het talent wordt nog niet afgeschreven, maar volgens Kicker neemt de druk wel steeds verder toe.

Sportief directeur Ingo Preuss velde onlangs tegenover Ruhr Nachrichten een duidelijk oordeel over Braaf. "Hij voldoet nog niet aan de verwachtingen", zo klonk het duidelijk uit de mond van de bestuurder van Dortmund. "Ondanks de blessureperikelen had ik al wel zeven tot acht doelpunten van hem verwacht. In augustus dacht ik nog dat Jayden er helemaal klaar voor zou zijn. En dat dacht ik ook in september en oktober. Maar het jaar is nu bijna voorbij en zijn ontwikkeling verloopt niet naar tevredenheid", aldus de kritische Preuss. Braaf kwam verdeeld over zeven duels tot 265 minuten voor het Onder 23-elftal van Dortmund. Doelpunten wist het voormalig talent van Manchester City nog niet te maken.

Zie jij Jayden Braaf slagen bij Borussia Dortmund?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nu zal iedereen weer over deze jongen heenvallen, maar als je jong bent kan ik me voorstellen dat je ook af en toe lekker wil uitgaan en een drankje wil gaan doen in het weekend. Niet iedereen heeft nu eenmaal die absolute topsport discipline

21 december 2022 om 10:26

Fair enough. Alleen wat voor boodschap heeft een club als City of Dortmund daaraan?

21 december 2022 om 10:30

Ik val niet over m heen, maar moet hij dan niet zo eerlijk zijn en die keuze zelf maken en dus lekker naar fc emmen gaan of zo?

Als ik het talent had en de kans kreeg zou ik 10 a 15 jaar gas geven en dan kun je de rest van je leven zo veel uitgaan en op vakantie gaan als je maar wilt

21 december 2022 om 12:15

Want bij Emmen vinden ze het niet erg als je gaat stappen op de verkeerde momenten? Is dat geen prof(!)club waar de spelers zich als professionals(!) moeten gedragen? Raar..

21 december 2022 om 17:22

Duidelijk minder dan Dortmund. Tot voor kort trainden de spelers van Emmen geloof ik niet eens elke dag.

21 december 2022 om 10:30

Maar de kans om echt door te breken is enorm klein als profvoetballer. Voor Braaf zijn er duizenden die zijn plekje over kunnen nemen.
Je hoeft geen discipline te hebben maar verwacht ook niet dat je een prof kan worden als je er nog niet bent.

21 december 2022 om 10:32

Dan moet je geen profvoetballer worden. Iedereen kan zich voorstellen dat je dat graag wilt als je jong bent. Maar als je dat wilt moet je niet gek opkijken als een club na de zoveelste waarschuwing geen tijd, geld en energie meer in je gaat steken. Het is ook niet dat hij 16/17 is, maar 'al' 20. Als je dan eerst bij PSV, vervolgens bij City en nu bij Dortmund niet in staat bent om dat soort gedrag af te leren ben je wellicht niet geschikt voor de topsport. Zeker niet als je ook nog eens niet goed presteert.

21 december 2022 om 10:42

Je zegt het zelf, af en toe. Bijna elke jonge speler wil wel eens een drankje doen in het weekend, even stappen of geeft wel eens een bal niet af die hij eigenlijk af moet geven. Alleen bij de meeste jonge profs is dat niet in een mate dat het problematisch is. Bij Braaf blijkbaar wel, en dan mag je daar, gezien zijn beroep, gewoon kritisch op zijn.

21 december 2022 om 10:51

Mja en dan ben je dus ongeschikt voor topsport.

21 december 2022 om 10:59

Japie, jij zet je zelf ook echt dagelijks voor schut hier. Prima dat ie dat wil maar ga dan niet salaris opnemen bij een werkgever die juist niet wil dat je dat doet.

21 december 2022 om 11:19

Waar staat dat dan?
Veel woorden weinig inhoud, er word nergens gezegd wat die "oude gewoontes" daadwerkelijk inhouden.

En er is ook niks mis met af en toe een drankje doen denk ik. Zolang je s'ochtends fit en op tijd op de training bent, dan is er toch geen reden voor commotie lijkt me.
Op het moment dat je laveloos en meurend naar de drank op je werk aankomt begrijp uiteraard dat daar consequenties tegenover staan.
In de Duitse cultuur een drankje doen is helemaal niks geks. Neem aan dat er meer aan de hand is of andere dingen spelen.

21 december 2022 om 12:24

Dat klopt, maar dan wordt je ook geen prof voetballer uiteindelijk. Ik speelde jaaaaaren terug zaalvoetbal met een paar jongens die in de jeugd van o.a. Vitesse hebben gespeeld.

Die gasten warren technisch zo goed en tactisch superslim. Ik vroeg waarom zij niet waren doorgebroken naar het Eerste, was hun concurrentie zoveel beter?

Hun antwoord: de jongens die wél doorbroken waren niet zozeer getalenteerder, maar wel gemotiveerder. Zij gingen niet achter de meiden aan of begonnen bier te drinken. En mijn team-genoten wel.

21 december 2022 om 13:06

Dan moet hij geen prof voetballer worden. Met deze instelling is het niet meer dan logisch dat mensen over hem heen vallen

21 december 2022 om 13:12

Die jongen verdient nu al tonnen per jaar. Die professionaliteit is wat daar tegenover staat. Voldoet een speler daar niet aan, dan zak je steeds verder in de pikorde. Daar hoef je geen Einstein voor de zijn.

De club is duidelijk niet tevreden over hem en ze uiten dat zelfs extern. Ik vind het dus een vreemde beredenering, aangezien genoeg spelers weleens een drankje doen en uitgaan. Het mag alleen niet ten koste gaan van het voetbal en dat lijkt bij Braaf dus wel het geval.

Buiten dat zegt het ook wel wat dat hij niet eens een basisplaats heeft in de -23 van Dortmund. Dan kun je je beter maar professioneel op gaan stellen, want op dit moment is Braaf dus duidelijk nog lang niet klaar voor het grote werk. Hij is inmiddels 20 jaar en zal toch echt regelmatig moeten gaan spelen op een relevant niveau.

Ik had al gezegd dat het niks met braaf zou worden. Is gewoon een blind renpaard die extreem egoistisch is. Iedereen zei ja laten we afwachten, maar je gaat dat niet uit deze jongen halen

21 december 2022 om 10:35

Als je hem blind renpaard noemt, geef je hem voetbaltechnisch te weinig credit. Ik vind het echt een hele bijzondere speler met een gigantisch potentieel. Als hij mentaal zo was als Matthijs de Ligt had het een wereldtopper kunnen worden. Maar helaas, het tweede deel klopt wel, hij is extreem egoïstisch en er zit alleen geen goede kop op. Zal daarom waarschijnlijk erg weinig uit zijn carrière halen.

21 december 2022 om 12:10

En nog kun je er wel op wachten. Is nog maar 20 jaar.

21 december 2022 om 13:15

Maar die 20-jarige is momenteel bankzitter bij Dortmund -23 en heeft nog geen moment op een relevant niveau gespeeld. Dat terwijl zijn leeftijdsgenoten doorbreken. Wellicht in middelgrote competities, maar dat is nog altijd beter dan bankzitter zijn in de 3. Liga.

21 december 2022 om 13:16

ja laten we afwachten.

Wellicht dat Braaf over 10 jaar als hij 30 is denkt, had ik er maar wat meer voor geleefd. Met alleen talent gaat het nergens lukken in betaald voetbal.

Zal ook vast lastig voetballen zijn, als je de hele tijd naast je schoenen loopt. Aardige CV, waarschijnlijk is zijn bankrekening ook indrukwekkend, maar dit wordt (op deze manier) eentje die over 2 jaar op de bank zit bij een degradatieteam in NL, als niet ergens in de zandbak. Terend op zijn CV. Ik hoop voor hem, dat hij tijdig inziet wat voor luxe hij heeft en dat hij het zelf in de hand heeft.

Niemand die wel eens een wedstrijd van hem in een Oranje shirt heeft gezien zal dit verbazen. Heel egoïstische speler en blijkbaar krijgt geen enkele club dat eruit.

Het is natuurlijk ook niet handig om uit te spreken dat je al 7 of 8 doelpunten had verwacht en vervolgens het gek te vinden dat hij voor eigen succes gaat

Misschien kan Ihattaren hem als ervaringsdeskundige begeleiden? Is tegenwoordig wel in bij oud profs.

Het wordt tijd dat hij wat discipline krijgt en braaf de ballen gaat afspelen. Dan komt hij er wel.

Jayden Braaf moet gewoon voor Suriname uitkomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren