Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Door zijn prijskaartje is een fantasie gecreëerd dat hij een topspeler is’

Laatste update:

Real Madrid ging zondag met 5-1 onderuit op bezoek bij Barcelona. Er is veel kritiek op het elftal van de Koninklijke en Jorge Valdano laat zich vooral kritisch uit over Gareth Bale. De oud-aanvaller van Real Madrid vindt dat de Welshman ten onrechte als sterspeler wordt gezien in het team van trainer Julen Lopetegui.

“We blijven Bale zo inschatten, vanwege zijn prijskaartje. Daardoor is een fantasie gecreëerd dat hij een topspeler is. Uit wat hij de afgelopen vijf jaar heeft laten zien, blijkt dat hij dit bedrag niet waard is. Het maakt niet uit dat hij ieder seizoen wel een aantal mooie doelpunten weet te maken”, zegt de Argentijnse oud-international in gesprek met Marca. Na elf minuten spelen kwam Barcelona al op voorsprong in el Clásico, nadat Philippe Coutinho scoorde op aangeven van Jordi Alba.

“Bale liet Alba al vroeg in de wedstrijd lopen. In eerste instantie respecteren sterspelers de tactiek, maar ze laten daarna andere dingen zien. Ze denken dat ze kunnen doen wat ze willen, ook al is dat slecht voor het collectief”, vervolgt Valdano. Door de nederlaag tegen Barcelona hangt de baan van Julen Lopetegui momenteel aan een zijden draadje. Antonio Conte zou hem moeten opvolgen bij de Koninklijke.

“De keuze voor een trainer moet je baseren op je spelersgroep. Een onvolwassen selectie heeft een autoritaire trainer nodig en een volwassen spelersgroep heeft een vriendelijke coach nodig. Ik denk dat Roberto Martínez op dit moment het beste bij Real Madrid zou passen, eerlijk gezegd”, besluit Valdano.

Ben jij het met Jorge Valdano eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja eigenlijk ook wel raar dat je 100 miljoen betaalt voor een back en hem als voorhoede speler gebruikt. Hij blijft gewoon moeite houden in de kleine ruimtes. Is echt een speler die moet komen en er niet al moet staan.

29 oktober 2018 om 13:22

Als je nou zei dat hij gehaald is als rechtsbuiten terwijl hij linksbuiten stond dan kon ik het nog snappen, nu slaat het helemaal nergens op.
Linksback stond hij al tijdje niet meer toen hij gehaald werd.

Daarnaast is het gewoon zeer ongelukkig geweest met blessures, hier kan hij helaas niks aan doen. Ondanks heeft hij toch wel zijn waarde gehad, vooral in de CL finales... (wat niet niks is).

29 oktober 2018 om 14:08

Ondanks dat hij de verkeerde positie aanhaalt snap ik wel wat hij hier constateert. Bale ging al heel snel van de linksback af toen hij aanvallend zoveel liet zien. Echter werd hij linker middenvelder, 10 en rechtermiddenvelder in een team wat veel minder diep stond dan Real. Ook vanaf rechts die laatste periode had hij een vrije rol waar hij vaak vanaf door het centrum ruimte vond voor een schot. Sinds hij bij real speelt is hij opeens een pure rechtsbuiten die in de kleine ruimte acties moet maken alsof hij robben is. Dat is gewoon echt zijn kracht niet. Heeft veel meer ruimte nodig en is in zijn kracht als hij onverwacht op komt stomen. Helaas lijkt hij er zelf ook in te zijn geloven dat hij wel goed is als pure rechtsbuiten. Bij Wales zag ik hem CM spelen en dan zie je dat hij toch nog een erg goede speler is. Natuurlijk vaak geblesseerd geweest, maar het ligt naar mijn mening ook zeker aan de manier waarop hij nu gebruikt wordt/speelt.

29 oktober 2018 om 13:23

Toen ze hem kochten stond hij allang geen linksback meer

29 oktober 2018 om 13:23

Het was natuurlijk al lang geen back meer toen hij gehaald werd. Speelde gewoon in de aanval bij Spurs.

29 oktober 2018 om 13:44

Bale is nooit een echte back geweest. Hij bestreek de hele linkerflank en had veel aanvallend impulsen. Maar echt verdedigen heb ik hem nooit zien doen.

29 oktober 2018 om 13:55

Bale is gewoon begonnen als een verdedigende back en deed dat ook zeker naar behoren. Dat heeft niet lang geduurd, maar hij is het zeker wel geweest.

29 oktober 2018 om 16:42

Het zit hem in het woordje 'echte'. Ik weet dat hij als linksachter begon maar vanaf het eerste fluitsignaal begon hij met naar voren rennen. Vergelijkbaar met zovelen backs tegenwoordig, aanvallend allemaal prima maar verdedigend valt het vaak erg tegen.

Martinez? Alsjeblieft niet. Ik hoop liever op onze vriendelijke vriend van Spurs. Guti heeft zelfs aangegeven terug te willen komen, als het minder gaat. Geen Jose, Geen Conte en geen Martinez.

Je kan gewoon geen elftal om Bale heen bouwen. Hij is te blessuregevoelig en totaal niet constant genoeg. Bale is een goede speler en heeft ook zijn goede momenten gehad, maar Real had hem moeten lozen afgelopen zomer. Na zijn goals in de CL finale kon je nog enigszins een goed prijsje vangen voor hem. Alleen dacht Florentino dat Bale los zou komen, en dat is dus totaal verkeerd uitgepakt.

29 oktober 2018 om 13:35

Denk dat hij ook verkocht zou worden als Ronaldo was gebleven.

Bale is gehaald door die wedstrijd tegen Inter.
Tottenham heeft Perez bij zijn keel gepakt en maximaal er uit gehaald.
Bale was en is nooit 101 miljoen waard.

Naruurlijk heeft hij ook belangrijk goals gescoord. Maar die kon iedereen ook scoren.
Hij kan een team niet dragen.

Hij moet het altijd van zijn snelheid hebben.
Ga je niet counteren dan heb je niks aan bale.

Ik zou hem gewoon gauw verkopen...alleen wie is dom om voor hem een hoofdprijs te betalen.

29 oktober 2018 om 13:23

Ik ben het met je eens dat Bale geen 100 miljoen waard was en is, en ook dat hij veel beter past in een counterploeg, maar een aantal dingen die je zegt klopt niet. De wedstrijd tegen Inter was heel lang geleden, dus daar heeft Real hem echt niet op gehaald.

Ook speelde Bale echt een geweldig seizoen in 2012-2013 en redde Tottenham keer op keer met prachtige goals, dus hij kan wel zeker een team dragen en die goals had niet iedereen gemaakt.
Bale heeft gewoon veel wendbaarheid verloren bij Real en de blessures keer op keer hielpen ook niet.

29 oktober 2018 om 13:33

Die goal tegen Barca waar hij Bartra eruit sprintte alsof hij er niet stond, kan iedereen maken ja. Net zoals die omhaal tegen Liverpool.

29 oktober 2018 om 14:43

Goat,

Als het zo is...waarom lopen jullie te huilen over Ronaldo.
Want jullie hebben nog steeds Bale en toch is het om te huilen.
Ik weet niet wat ik moet geloven. Jou of andere Real fans die om de wedstrijd om bale zeuren.

29 oktober 2018 om 20:00

Bale wordt vanaf dag 1 al fout gebruikt bij Real. Hij is een echte linksbuiten of op de 10. Dat gepaard met blessures heeft voor zijn huidige niveau gezorgd.

29 oktober 2018 om 13:37

Wedstrijd tegen Inter uit 2009/2010? Nee denk eerder omdat hij 2x de beste speler van de PL (volgens veel mensen de zwaarste competitie ter wereld) is geworden.

Jorge Valdano, wie kent 'm niet?

29 oktober 2018 om 13:23

Als je die niet kent zegt het meer over jou en je (gebrek aan) voetbalkennis dan over Valdano.

29 oktober 2018 om 14:02

Is van voor mijn tijd zie ik nu

Hij is helemaal geen aanvaller maar linksback of linker middenvelder. Zet hem daar neer en dan is hij top. Speelde hij bij spurs ook. Hij zal echter nooit van niveau messi ronaldo neymar modric zijn.

29 oktober 2018 om 13:28

Toen ie werd gehaald speelde Bale als buitenspeler, en soms zelfs op 10 bij Spurs. Hij heeft absoluut niet het talent van de spelers die je benoemt, maar ga geen lulverhaal over positie verzinnen

29 oktober 2018 om 13:47

Bale is een linkshalf of back... kijk de wedstrijden van Spurs nog maar eens na...

Real zit met Bale in zijn maag. Geen enkele club die zijn salaris wil overnemen, en ik neem aan dat Bale niet genoegen neemt met minder.

Gezien zijn prestaties de afgelopen 5 jaar ,kan hij rustig in het rijtje van grootste miskopen van de eeuw.

Real doet er goed aan om de komende tijd voorzichtig te zijn met het aantrekken van Britse spelers(red. Kane). Die komen uit een ander voetbalcultuur en kunnen op een of ander manier niet aarden in Spanje, alwaar veel meer nadruk ligt op het technische deel

29 oktober 2018 om 13:56

In de enige competitie die telt voor Real, de CL, heeft Bale toch een paar belangrijke goals gemaakt. Alleen op basis daarvan is miskoop al niet meer mogelijk. Hou me ten goede, maar volgens mij heeft hij 2x de winnende goal in de finale gemaakt.
Ben het er wel mee eens dat hij nooit echt het gat dat Ronaldo achterlaat op zal kunnen vullen, zeker niet als rechtsbuiten.

29 oktober 2018 om 14:05

Alsof La Liga niet telt, ajb zeg. Dat je in 10 jaar tijd hem maar 2x wint wil niet zeggen dat ie niet telt!

Wat ik niet snap is waarom Bale na het vertrek van Ronaldo niet gewoon naar zijn favoriete linkerkant is verhuist, de kant waar hij bij Tottenham uitblonk en op basis waarop Real destijds meer dan 100 miljoen voor hem over had.

Bale is een prima buitenspeler maar gewoon niet te vergelijken met een Ronaldo of een Messi, in mijn ogen zit die ook een treetje onder spelers als Neymar en ook Hazard.
Hij liet gisteren inderdaad Alba kinderlijk lopen, bij Spurs was die juist wel van het meeverdedigen maar toen bestreek die ook de gehele linkerkant, ik denk nog steeds dat hij op links veel beter tot zijn recht gaat komen als op de rechterkant.

29 oktober 2018 om 13:29

Bale zijn beste seizoen speelde hij op '10'. Dat was ook zijn beste jaar en daar wilt hij nu ook graag spelen. Alleen is de La Liga totaal niet te vergelijken met de Premier League. Benitez stelde hem daar wel op, maar dat werkte voor geen meter. Bale past gewoon veel beter in de Premier League.

29 oktober 2018 om 14:14

Ik heb het even nagekeken, maar wat jij zegt klopt niet helemaal. Hij heeft tot aan zijn laatste seizoen bij Tottenham alleen maar aan de linkerkant van het veld gestaan. Alleen zijn laatste 10 wedstrijden voor Tottenham heeft hij acht keer op '10' gestaan. Dit tegenover 26 wedstrijden als linksmid/linksbuiten dat seizoen.

29 oktober 2018 om 14:20

Je hebt het over op papier neem ik aan? Op papier staat Messi ook vaak rechtsbuiten, maar is ook vaak genoeg op 10 te vinden. Ik heb veel wedstrijden van Tottenham gevolgd dat seizoen (voornamelijk voor Bale), en hij stond toch echt heel vaak op 10. Tuurlijk kwam hij ook vaak genoeg op de flanken en ook vaak genoeg vanaf rechts. Bale speelde overal in de aanval dat seizoen, maar voornamelijk vanuit het centrum.

En even voor de duidelijkheid, ik bedoel het laatste seizoen bij Tottenham inderdaad. Daarvoor kwam hij wel altijd vanaf links.

29 oktober 2018 om 15:56

Dat is inderdaad alleen op papier, ja. Dus hoe hij die rol invulde heb ik geen kijk op nee. Dus dan zou het goed kunnen dat hij vaker op 10 heeft gestaan!

29 oktober 2018 om 16:47

Ik ben het eens met je reactie, maar de laatste zinnen zijn wat raar. Als hij op rechts staat zal hij zijn man laen lopen, maar op links zal hij wel meeverdedigen? Je kan dingen zeggen over dat hij op rechts enkel naar binnen draait etc, maar het aantal te lopen kms zou per flank toch niet zoveel moeten uitmaken. Een groot verschil is dat hij bij de Spurs veel dieper teruggezakt stond (zelfs als linksbuiten) vanwege de speelwijze en de status van de ploeg. Bij Real moet je het spel maken en speel je ver naar voren, en dat is niet waar Bale zn kracht ligt.

Hij schuift de eerste goal op Bale af om soort van zijn punt kracht bij te zetten, maar die eerste goal is nooit de fout van Bale. Nacho ziet Alba al vanaf eigen helft opstomen, Bale roept en wijst naar Nacho, maar Nacho gaat pas lopen op het moment dat Alba bij hem is. Wat verwacht hij nou? Dat hij Alba er dan wel even uit loopt? Bale deed daar exact wat hij moest doen: mee lopen en op het moment dat hij over de middenlijn komt doorgeven, want het was mogelijk. Maar ja, net zoals men altijd wat te zeiken had op Ronaldo, heeft men dat nu op Bale. Die kritiek is overigens terecht, want hij is gewoon niet de ster die Perez dacht dat hij zou gaan worden. Echter moet men niet ieder puntje of zelfs goede dingen gaan vertalen naar negativiteit. Maar hey, dat is de media, toch?

Veel mensen vergeten dat hij door Ronaldo jaren lang op rechts heeft gespeeld terwijl hij het beste op links was. Hierdoor is in combinatie met blessures zijn groei gestagneerd. Bale is een goede speler. Laat het bij Wales regelmatig zien. Het is makkelijk om de schuld bij een trainer en speler te leggen. Madrid heeft heeft het probleem dat de dragende spelers te oud zijn geworden of niet in top vorm zijn. Marcelo van wie ik persoonlijk fan ben begint ook minder te worden. Nacho is geen top rb, varane is niet in vorm. Ramos is dat ook niet. Toch 2 dragende spelers. Carvajal is te blessure gevoelig. Toni kroos is uit vorm en oud. Modric begint ook ouderdoms klachten te vertonen. Isco en Assensi brengen niet het gewenste voetballend vermogen. Casemiro doet ook maar half wat. Benzema heeft ook zijn beste tijd gehad. Het is niet alleen Bale. Zo zie je maar weer hoe dragend Ronaldo is en is geweest. Zidane is ook optijd gestopt. Die heeft eruit gehaald wat hij kon en hield de eer aan zichzelf. Dit Real heeft door niet optijd verjongen hetzelfde probleem als teams zoals, AC, inter, Man U... Alleen heeft real nu nog de status en het geld om er wat aan te doen en kunnen ze wereld spelers snel lokken.

29 oktober 2018 om 13:47

Kroos is 28 en Marcelo is het enige lichtpuntje in dit Real Madrid.

29 oktober 2018 om 20:13

Kroos is bijna 29...hij speelt zowel bij real als Duitsland belabberd nu. Soms is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Bedoelde te zeggen "en modric is oud." Marcelo is in aanvallend opzicht in dit real een zwakte punt. Veelal voor te vinden waardoor zijn mannetje vaak vrij staat. I like Marcelo. Is een goede back maar dan moet het hele elftal draaien. Ik zou hem nog ruilen voor Alaba nu het nog kan.

29 oktober 2018 om 16:37

Benzema is gewoon verpest omdat hij altijd in dienst van Ronaldo moest spelen, daarvoor was het een scoringsmachine. Dat Asensio en Isco het nog niet brengen is niet gek, dat ligt aan het team, zij moeten de dragende krachten worden. Kijk naar Spanje, daar zijn ze bijna altijd enorm goed. Hoewel Ronaldo dragend was voor Real heeft hij ook veel bij andere spelers kapot gemaakt door elke bal op te eisen. Ik denk ook dat een aantal spelers gretigheid verloren zijn doordat ze alles gewonnen hebben.

Ik vind wel dat Benzema ook kritiek verdient. Die kopbal had er gewoon in gemoeten, dan was het 2-2 en misschien een heel andere wedstrijd. Benzema rendeert zo weining,... onvoorstelbaar

Welk mens is 100 miljoen waard. Belachelijke bedragen die nu over tafel gaan

29 oktober 2018 om 14:56

Ja laten we die discussie hier nog een keer gaan voeren! Zo heeft de markt zich nou eenmaal ontwikkeld, iets met vraag en aanbod. Zal niet zo snel meer veranderen ook, tenzij er universele spelregels worden afgesproken vanuit Fifa/ Uefa.

Bale is in 2 van de 4 laatste gewonnen CL finales beslissend geweest met zijn doelpunten. Dat rechtvaardigt die 100 miljoen bijna alleen al.

29 oktober 2018 om 14:31

Vind je? Bale was in de finale van 2014 werkelijk dramatisch. Dat doelpunt was voor 90 van Di Maria (die ook man of the match werd). Afgelopen jaar viel hij dan wel goed in en was inderdaad belangrijk.

Bale is echt een momenten voetballer en daar kan je geen team omheen bouwen.

De bale van tottenham en van real zijn gewoon heel anders real gebruikt hem op de verkeerde manier + vind ik dat Bale ook lichaamlijk is veranderd sinds zijn komst naar Real , kwa postuur veel breder geworden waardoor die snelheid die hij bij tottenham had er niet meer is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren