Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Donnarumma wordt de beste keeper van de komende vijftig jaar’

Laatste update:

Gianluigi Buffon stopt na het WK 2018 als international en naamgenoot Gianluigi Donnarumma wordt gezien als diens natuurlijke opvolger. De zeventienjarige keeper maakt grote indruk bij AC Milan, is opgenomen in de Italiaanse selectie en heeft ook Giovanni Galli geïmponeerd. De oud-doelman van onder meer Fiorentina en Milan dicht Donnarumma een gouden toekomst toe.

/

"Als ik kijk naar de progressie van Donnarumma in het afgelopen jaar... Laat ik het zo zeggen: als Buffon een keer kou vat, maak ik me geen zorgen meer", zegt de negentienvoudig international van Italië tegen GazzaMercato. "Tot vorig seizoen zag ik geen geschikte opvolger van Buffon rondlopen in Italië, maar nu heb ik een rotsvast vertrouwen in Donnarumma. Buffon helpt hem ook om zich te ontwikkelen en zowel binnen als buiten het veld een winnaar te worden."

Als Donnarumma niet naast zijn schoenen gaat lopen, kan hij volgens Galli een legende worden. "Hij moet absoluut niet denken dat hij er al is, want dan kan hij door de ondergrens zakken en door iedereen vergeten worden. Hij lijkt me echter niet arrogant, maar juist gedisciplineerd, intelligent en professioneel. Ik geloof dat er iedere vijftig jaar een topkeeper wordt geboren. Dino Zoff tussen 1900 en 1950 (geboren in 1942, red.), Buffon tussen 1950 en 2000 (geboren in 1978, red.) en Donnarumma wordt de beste keeper van de komende vijftig jaar."

Denk jij dat Gianluigi Donnarumma uitgroeit tot een absolute topkeeper?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
4 oktober 2016 om 23:22

Wat Donnarumma tot nu toe presteert is ongekend. Ook Buffon en Zoff hebben hun bewondering uitgesproken en gezegd dat hij een grote toekomst tegemoet gaat. Soms kan je met uitzonderlijke talenten gewoon zien dat ze grootsheid in zich hebben. Zoals wij dat hebben met Max Verstappen.

4 oktober 2016 om 23:43

Er blijft toch een verschil tussen een talent in wording bij psv of bij Milan.. Iedereen weet dat het moeilijk is om door te stromen bij de jeugd van Milan dus ik denk wel dat deze jongen de nieuwe buffon wordt. Wat een idool

Wel grappig dat Buffon echt op het nippertje van z'n carrière een opvolger heeft.

De redenatie klopt niet. Donnaruma is 17 dus geboren voor het jaar 2000, wat betekent dat hij in de tijdperk 1950-2000 is geboren!!

4 oktober 2016 om 23:23

Haha, goeie

Dat verhaal van eens in de 50 jaar is sowieso al flauwekul. En nu is het ook mog eens een niet-kloppend flauwekul verhaal.

Hij wordt sws 1 vd beste keepers op deze aardebol van de laatste jaren. Wat hij kan en presteert op 17 jarige leeftijd, heeft nog nooit een keeper hem nagedaan, gewoon niet normaal. Alleen daardoor al kan hij miss 1 vd beste ooit worden, wie weet.

5 oktober 2016 om 09:39

Niet? Ene Iker Casillas vergeten die op 17-jarige leeftijd de keeper van Real was? Dat was wel even een niveautje hoger dan het Milan van nu en hij had ook nog eens concurrentie van legendary Santi Canizares. Nee, het gebeurd zeker niet vaak, maar Donnarumma is zeker niet de eerste die dit doet.

5 oktober 2016 om 10:28

Iker debuteerde op zn 18e. Donnarumma al op zn 16e. Een stuk knapper. Omdat milan een niveautje minder is, krijg hij ook veel meer schoten te verduren en in een slechte en onrustige periode bij Milan.

Dus wat donnarumma is nooit nagedaan. Een fenomeen

5 oktober 2016 om 11:43

Wat ik ook zo geweldig vind is dat het hem niet uitmaakt wie er voor hem staat. Hij stuurt ze allemaal aan. Er zit zo veel vertrouwen en volwassenheid in zijn spel. Hij straalt echt wat uit. Iets wat Casillas minder heeft (vind ik). Zelfs op 30 jarige leeftijd.

5 oktober 2016 om 14:20

Ben het niet helemaal met je eens. Op zo'n jonge leeftijd keeper zijn van Real Madrid met al haar sterren is toch nog een stap hoger dan wat Donnarumma laat zien bij een Milan wat op dit moment niets meer voorstelt.

Neemt niet weg dat Donnarumma een uitzonderlijk talent is en dat het zeer knap is wat hij laat zien. Ik zie hem ook als opvolger van Buffon.

5 oktober 2016 om 15:03

Er is toch wel een verschil tussen een cannavaro sergi ramos en een pepe of bv paletta

Het is ongelooflijk wat deze jongen laat zien op deze leeftijd. Niet alleen qua keepersvaardigheden, ook qua uitstraling en leiderschap. Er staat echt al een persoonlijkheid in de goal. Hij moet gewoon zijn kop erbij houden en geen gekke dingen gaan doen. Dan komt 'ie er wel.

En uiteraard zijn hele carriére voor Milan spelen :P. Al heb ik daar wel vertrouwen in als ik het interview las deze zomer in La Gazzetta Dello Sport.

Donnarumma kan weliswaar Buffon verplaatsen onder de lat, maar Buffon bij de Azzurri staat voor veel meer dan alleen een doelman. Een dergelijke patroon zal nooit één op één vervangen worden. Donnarumma moet zich daar trouwens ook niet te veel mee bezig houden, die moet en gaat zijn eigen persoonlijkheid ontwikkelen. Overigens is de toekomst van de keeperspost bij het Italiaans elftal het laatste waar ik me de afgelopen jaren druk heb om gemaakt. Absolute topkeepers zijn het (nog) niet, maar jongens als Sportiello en Perin kennen het vak ook uitstekend. Die laatste geef ik trouwens ook nog kans op flink wat matches als doelman voor de nationale ploeg: Straalt ook altijd enorm veel rust en leiderschap bij Genoa uit.

5 oktober 2016 om 10:28

Hoe zit het met Scuffet dan? Ik meen mij te herinneren dat hem ook altijd een grote toekomst werd toegedicht namelijk.

5 oktober 2016 om 18:47

Heeft inderdaad op 17-jarige leeftijd zijn debuut bij Udinese mogen maken. Deed het een half jaar lang uitstekend voor zijn leeftijd: Degelijke keeperskwaliteiten, koel hoofd. Vervolgens kwam er een trainerswissel, nieuwe coach prefereerde de ervaren man Karnezis en Scuffet kwam niet meer aan de bak (op een uitleenbeurt na aan een degradatiekandidaat in de Serie B).
Denk dat het gevalletje Scuffet wel aantoont dat dit soort jongens vooral vertrouwen nodig hebben om te kunnen groeien. Ze hebben vaak nog niet de mentale weerbaarheid om een echte klap m.b.t. carrière op te vangen. Het ziet er ook niet zo snel naar uit dat Scuffet binnenkort weer eerste keeper bij Udinese wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren