Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Domper voor Memphis: Lewandowski kan ondanks schorsing tóch spelen

Laatste update:

Robert Lewandowski is zaterdagmiddag tóch inzetbaar tegen Espanyol, zo meldt Barcelona via de officiële kanalen. De 34-jarige spits werd in het uitduel met Osasuna (1-2 winst) met een indirecte rode kaart van het veld gestuurd en kreeg daarvoor een schorsing van drie wedstrijden. Hangende een beroepsprocedure is Lewandowski echter beschikbaar voor de stadsderby van zaterdag.

De spits van de Catalanen werd begin november met een indirecte rode kaart van het veld gestuurd door scheidsrechter Jesús Gil Manzano. De Pool kreeg al na elf minuten geel en werd twintig minuten later met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Lewandowski zette zijn elleboog in de hals bij David García en moest daardoor het veld verlaten. De clubtopscorer van Barcelona maakte tijdens zijn tocht naar de kleedkamer tot twee keer toe een ‘snuifgebaar’ richting de arbiter en zijn assistenten, wat hem een schorsing van drie wedstrijden opleverde.

Xavi kan zaterdag dus ‘gewoon’ beschikken over Lewandowski. Barcelona neemt het in eigen huis op tegen stadsgenoot Espanyol, de nummer zestien van LaLiga. De Catalanen waren vóór de WK-break aan een indrukwekkende reeks bezig, met vijf competitieoverwinningen op rij. Barça klom daardoor op naar de eerste plaats, op twee punten afstand van Real Madrid. Atlético Madrid, dat op 8 januari de tegenstander is van Barcelona, staat derde op tien punten achterstand van de koploper. De ploeg van Diego Simeone heeft wel één wedstrijd meer gespeeld.

De terugkeer van Lewandowski is slecht nieuws voor Memphis Depay, die gehoopt zal hebben op zijn eerste basisplaats in LaLiga sinds 17 september. De Oranje-international stond sindsdien lange tijd aan de kant met een bovenbeenblessure, die hij opliep in de Nations League-ontmoeting met Polen (0-2 winst) eind september. Memphis was op tijd hersteld om minuten te kunnen maken op het WK, maar werd met Nederland in de kwartfinale uitgeschakeld door Argentinië (2-2, 3-4 n.s.).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou nou wat een domper, ik zal Depay een sterkte kaartje sturen. Als de man het beste voor heeft voor zijn club en werkgever, dan zal hij juist blij moeten zijn. Lewandovski is sowieso een paar klasse beter voor de goal dan Depay.

30 december 2022 om 13:15

100% met jou eens, neemt niet weg dat een voetballer altijd zelf wil voetballen ook al is hij een paar klassen minder dan zijn teamgenoot.

30 december 2022 om 13:30

Ik snap dat je zelf wilt voetballen. Maar niet dat je hoopt dat een teamgenoot geblesseerd raakt waardoor jij aan de bak kan. Dat zal ik echt een vreselijke gedachte vinden. Zelfde als je hoopt dat iemand ernstig ziek wordt zodat jij een baantje kan krijgen. Erg egoïstisch vind ik dat!

30 december 2022 om 13:32

Een blessure is toch wel iets anders dan een collega die ernstig ziek wordt. Hoeveel voetballers hadden nooit hun kans gekregen als spelers uit het basiselftal niet geblesseerd waren geraakt? It's part of life.

30 december 2022 om 13:37

@onzedirk: Er wordt ook nergens in het artikel geschreven dat Memphis hoopt dat Lewandowski een blessure oploopt?
Kan me wel voorstellen dat je voor je kansen wil gaan en het niet erg zou vinden als een concurrent één wedstrijdje langer last van z'n grote teen heeft o.i.d.

30 december 2022 om 13:54

Memphis mister verstoppertje bij grote wedstrijden met Oranje. Tegen Argentinië niet gezien en tegen Tsjechië ook niet.

30 december 2022 om 13:49

Wat een vreemde reactie van helios. Hij wilt toch zelf spelen, lijkt mij niet vreemd? Beste met de club voor moet een grapje zijn denk ik, we hebben over Barca, de club zonder normen en waarden.

Ik hoop voor Memphis dat hij niet echt zo denk. Het zal toch vreselijk zijn als Memphis hoopt dat zijn teamgenoot geblesseerd is zodat hij zelf een spelletje kan spelen. Erg verdrietige gedachte.

30 december 2022 om 13:45

Zo werkt het soms toch in het leven. De een zijn dood is de ander zijn brood. Oftewel in het voetbal, soms kun je je kans pakken wanneer je concurrent uitvalt. Het is ook niet dat hij het 'leuk' hoeft te vinden maar ook niet erg.

30 december 2022 om 13:50

Dat staat toch niet in het artikel onzedirk, dat verzin je er gewoon bij? Heel vreemd.

30 december 2022 om 13:57

Zelfs zonder Lewa maakt Depay minder kans hoor!

30 december 2022 om 14:23

Dirkje toch. Je maakt meerdere foute veronderstellingen.
1. Het gaat niet om een blessure maar om een schorsing.
2. Dit is suggestief van voetbalzone dat het een 'enorme domper' voor Memphis zou zijn.
3. De échte regenboog heeft 7 kleuren en niet 6 zoals alle woke-mensen pretenderen.

30 december 2022 om 14:57

Waar heb je het over? Nergens wordt daar over gesproken.

In beroep gaan nog wel had directe rode kaart moeten krijgen dat was gemikt je zag hem eerst kijken heel bewust ....

30 december 2022 om 17:48

Achja, je bent gek als je het niet probeert toch. Misschien vindt hij zelf wel dat hij vijf wedstrijden had moeten krijgen maar als ie de Spaanse bond kan overtuigen van een lichtere straf, is dat mooi meegenomen. In beroep gaan hoeft niet perse te betekenen dat je het enorm oneens bent. Minder straf is gewoon altijd prettig.

Domper voor Memphis, opluchting in Barcelona!

In plaats van een schorsing in de thuiswedstrijd tegen Espanyol zal het dus waarschijnlijk een schorsing worden in de uitwedstrijd tegen Girona. Althans, dat lijkt me de verwachting aangezien de Spaanse bond duidelijk heeft gemaakt hoe ze denken over deze zaak. Memphis Depay zal waarschijnlijk speelminuten gaan maken ongeacht de uitkomst van het beroep, tenzij hij al vroeg in de transferperiode een vertrek gaat forceren...

30 december 2022 om 18:04

Speelminuten als in min 83' erin voor de geweldige Ferran Torres. CAS had trouwens al geweigerd voor de opheffing van de schorsing en het zijn toch 3 wedstrijden.

Ik begrijp het nieuwsartikel niet.

'hangende een beroepsprocedure is Lewandowski echter beschikbaar...'

Moet Lewa die schorsing van 3 wedstrijden later gaan uitzitten of hoeft ie er maar 1tje uit te zitten? Of is de gehele straf kwijtgescholden? Zeer onduidelijk.

30 december 2022 om 15:24

Dat is dus nog niet duidelijk. Hij is in beroep gegaan en kan totdat er een beslissing is gewoon voetballen. Dan komt de uitspraak en krijgt hij alsnog die 3 wedstrijden aan de broek. En moet hij dan vanaf de tribune toekijken.

Geef hem maar een paar extra wedstrijden. Hoe kan je in beroep gaan als iemand zich zo misdraagt richting de leiding? Respect is ver te zoeken, dan maar hard optreden. 4 wedstrijden + 1 voor de 2 gele kaarten lijkt mij wel op zijn plaats.

Depay heeft eigenlijk nog nooit laten zien waarom hij zo wordt bejubeld. Bij Nice? was hij goed.
Het verbaasde mij dan ook dat analisten en Gaal altijd zo vol lof over hem spraken.
Goede speler hoor, maar goed voor sub toppers

30 december 2022 om 18:05

Barcelona speelt europa league lijkt me dat zei ook subtoppers zijn. Ze hebben ook de bankrekening van een subtopper. Het is alleen kwa naam een grote club.

De vorige bestuurder en Messi hebben barcelona kaal geplukt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren