Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dolend De Graafschap kruipt tegen amateurs door oog van de naald

Laatste update:

De Graafschap werd vorig seizoen in de eerste ronde van de KNVB Beker na strafschoppen uitgeschakeld door Kozakken Boys en ook dit keer ging het bijna mis. De Superboeren kwamen dinsdag na 25 minuten met een man minder te staan en hadden een strafschoppenserie nodig om VVSB te kloppen. SC Cambuur rekende na verlenging af met SVV Scheveningen en FC Oss had net als De Graafschap een penaltyserie nodig. De Brabanders waren te sterk voor Rijnsburgse Boys.

VVSB - De Graafschap 3-3 (3-5 w.n.s.)
De Graafschap kwam rampzalig uit de startblokken in Noordwijkerhout. Doelman Agil Etemadi verloor de bal na 22 minuten voetballen op knullige wijze aan Tommy Bekooij, die vervolgens simpel de score kon openen. Kort daarna kwam de Eredivisionist ook nog eens met tien man te staan door een directe rode kaart voor Robert Klaasen, maar Myenty Abena zorgde met een rake kopbal toch nog voor een 1-1 ruststand.

De Graafschap stond sinds de 25e minuut met een man minder op het veld, maar slaagde er met nog negentien minuten op de klok in op voorsprong te komen. Leeroy Owusu haalde doeltreffend uit na een assist van Daryl van Mieghem. Het antwoord van VVSB liet echter niet lang op zich wachten, want Bekooij zorgde vrijwel onmiddellijk voor de gelijkmaker. In de verlenging bracht Lulinho Martins op voorsprong, maar via Frank Olijve dwong De Graafschap toch nog strafschoppen af. De Graafschap had de zenuwen beter onder controle, want Tommy Bekooij miste.

Rijnsburgse Boys - TOP Oss 1-1 (4-5 w.n.s)
De ploegen hielden elkaar in de eerste 25 minuten in evenwicht, maar daarna nam het team van Klaas Wels de leiding. Rick Stuy van den Herik zette een aanval op, combineerde met Patrick N’Koyi en Delano Ladan, waarna Philippe Rommens de 0-1 heerlijk binnenkrulde. TOP kon de voordelige marge echter niet behouden: in de 73e minuut werkte Jeffrey Jongeneelen een voorzet achter Nick Olij. In de noodzakelijke verlenging ging het duel op en neer: Stuy van den Herik had de 1-2 voor het intikken, maar miste, terwijl een bal van Max Hudepohl op het dak van het doel belandde. Het was uiteindelijk TOP dat de strafschoppen beter nam dan de amateurs: 4-5.

SVV Scheveningen - SC Cambuur 2-3
Cambuur maakte een kwetsbare indruk in Scheveningen. Nadat het houtwerk aan weerszijde een doelpunt had voorkomen, kwam de club uit de Keuken Kampioen Divisie na een halfuur voetballen toch op voorsprong. Andrejs Ciganiks rondde beheerst af na een fraaie pass van Justin Mathieu. De thuisploeg toonde echter karakter en wist de achterstand dankzij twee treffers van Joël Donald nog in de eerste helft om te draaien in een voorsprong.

De thuisploeg leek vervolgens lang af te stevenen op een stunt, maar in de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd wist Nigel Robertha er toch nog een verlenging uit te slepen voor Cambuur. Daarin ontving Scheveningen-verdediger Kevin Gomez Nieto snel zijn tweede gele kaart van de avond, waarna Sai van Wermeskerken Cambuur na 105 minuten spelen definitief in veilige haven bracht. Scheveningen eindigde het duel met negen man, nadat ook Levi Schwiebbe met rood van het veld werd gestuurd.

Denk jij dat De Graafschap dit seizoen gaat degraderen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een droevige wedstrijd was dit. Ik heb via de radio vanaf de tweede helft kunnen volgen maar het had maar zo gekund dat het over was in deze ronde, zelfs al na 90 minuten.

De blunder én de rode kaart van je CVM Klaasen helpen daar absoluut niet aan mee.

Verder begin je met je tweede keeper (etemadi i.p.v. Jurjus), hebt een middenvelder en een tweede keus centraal achterin staan (straalman Vet i.p.v. vdpavert en Sven Lars Nieuwpoort). Je hebt niet je eerste keus CVM (klaasen i.p.v. Tutuarima) en je mist Serrarens in de spits.

Toch zou het team zich na al deze wijzigingen veel beter moeten kunnen representeren tegen de nummer laatst in de tweede divisie. De Graafschap kan het spel gewoon niet maken. In de competiite is dit gebrek aan creativiteit geen probleem, maar als je achter staat en iets wilt forceren heb je wel goede vervangers en creativiteit nodig om iets te klaar te kunnen spelen. Maar goed, dat gaat lastig worden nu.

Nijland laat het als de man met ervaring nog niet zien, Etemadi en Thomassen hebben niet hun kans kunnen grijpen nu ze in de basis mochten beginnen, en het debuut voor jeugdspeler Janssen (cv) was ook niet ideaal, al kun je hem dat wellicht niet kwalijk nemen op 18-jarige leeftijd. Lichtpuntje was Hamdaoui die met erg weinig speeltijd en vertrouwen wel schijnbaar positief opviel.

Met de blessure van Vet en de rode kaart van Klaasen ben ik benieuwd wat de opstelling dit weekend is.

Geschorst: Serrarens, Klaasen
Geblesseerd: L. Nieuwpoort, S. Nieuwpoort, Vet, Abdulahi, Vreman, van de Pavert

Ideaal zou ik het zo zien met alle afwezigen:

Jurjus
Abena-Janssen-Straalman-Owusu
Tutuarima-Bakker-El Jebli
Van Mieghem-Thomassen-Hamdaoui

25 september 2018 om 22:55

Waarom niet
Jurjus
Owusu-Abena-Straalman-Tutuarima
Bakker-El Jebli-Olijve (Klaasen)
V Mieghem-Nijland-Hamdaoui

25 september 2018 om 23:03

Zou inderdaad liever Abena centraal achterin zien en dan met Owusu op rechtsback gaan spelen. Zal sowieso een lastige wedstrijd worden tegen Willem 2 want die Sol heeft meer kwaliteit dan de hele Graafschap selectie bij elkaar.

25 september 2018 om 23:05

Blijkbaar is Straalman ook niet 100% fit/geblesseerd uitgevallen. Nouja dit zou kunnen, maar dan moet je meteen verschillende posities wisselen. Daarnaast zijn Olijve en Bakker beiden geen echte Cvm's maar spelen een linie aanvallender en heb je Tutuarima en Owusu die niet op hun favoriete posities spelen. Het hangt ervan af wie allemaal kunnen spelen, ben benieuwd. Nijland was ook niet echt top maar misschien kan hij het inderdaad laten zien op 10, ben wel een beetje klaar met hem op 10 en zie liever El Jebli denk ik.

25 september 2018 om 23:17

Nou mag toch hopen dat Straalman wel meedoet zondag anders heb je helemaal geen echte centrale verdediger tegenover Sol staan. Het zit ook allemaal niet mee zeg we zitten in de hoek waar de klappen vallen. Enige lichtpuntje is dat je vandaag nog wel door bent gegaan.

26 september 2018 om 03:27

Als je net zoveel scorend vermogen ertegenover zet, kan het 4-4 worden hehe.

26 september 2018 om 11:44

Persoonlijk zou ik een 4-4-2 opstelling willen zien. Spelen met buitenspelers zonder voorzetten is totaal kansloos en zorgt enkel voor veel te aanvallend ingestelde spelers waardoor ze vooraf al 1-0 achter staan. In mijn ogen is het ook een visieloze spelopvatting en een visieloos beleid als wordt gekeken naar de laatste aankopen en gratis weggeefacties van de laatste maanden.

Mijn opstelling:
Jurjus
Abena - Straalman - Janssen - Owusu
Hamdaoui - Vet - Bakker - Tutuarima
Nijland - El jebli

Strijdplan: Dran! Owusu en tutu afwisselend opkomen, abena en hamdaoui idem. Mouwen opstropen op t middenveld, daar verliezen wij echt teveel.

leuke pot, goeie scheids en de wedstrijd duurde 2x 45 minuten. Ook was de bal rond en stonden er 22 mensen op het veld. Verder liep iedereen te klagen over de scheids dus het klopte wel weer dat ieder nadeel een voordeel had. Jammer dat er 1 ploeg verzaakte meer te scoren dan de tegenpartij, maarja anders is er nooit een winnaar. Ook spijtig dat er geen groene kaarten bestaan en dat domineren niet altijd gelijk staat aan winnen. Meedoen is belangrijker dan winnen.

Zolang Henk de Jong trainer blijft hoeft niemand bang te zijn voor de Graafschap. Het zegt genoeg dat NAC en Groningen alleen punten tegen de Graafschap gepakt hébben.

26 september 2018 om 10:18

Maar ze hebben wel lekker getraind, hebben plezier gemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren