Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dolberg is op achttienjarige leeftijd beter dan ik toentertijd was’

Laatste update:

Kasper Dolberg wordt vergeleken met Wim Kieft, maar de 53-jarige oud-spits is er zelf niet zo happig op om de vergelijking te trekken met de achttienjarige Deen. “Ik ga toch niet over mezelf praten. Het enige wat ik erover kwijt wil is dat Dolberg op achttienjarige leeftijd beter is dan ik toentertijd was.”

/

Dolberg scoorde dit seizoen al zes keer in dertien officiële wedstrijden en begint ook Kieft te overtuigen. “Dolberg is een leuke, goede speler, sterk aan de bal met een goede aanname en goed voor het doel. Hij straalt frisheid uit (…) Bij Ajax kan hij in twee of drie seizoenen komen tot ruim honderd wedstrijden en dat is een mooie basis om verder te kijken en op een hoger niveau te slagen. Beter dan na zes duelletjes naar het buitenland te gaan.”

Kieft voegt er in zijn column in De Telegraaf aan toe dat hij het ook leuk vindt om naar de negentienjarige Enes Ünal van Manchster City te kijken. Hij vindt de Turk vergelijkbaar met Dolberg. “Het is jeugdige onbevangenheid bij zulke spelers, maar jaren later kan je pas echt goed inschatten hoever ze daadwerkelijk kunnen reiken in het internationale topvoetbal.”

Wie is beter?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In mijn ogen is Vincent Janssen vele malen beter. Stijgt boven Unal en Dolberg uit.

1 oktober 2016 om 07:49

Janssen is ook 2 of jaar 3 ouder.

1 oktober 2016 om 07:50

Was het naar waar.

1 oktober 2016 om 07:50

Vincent Janssen is dan ook 4 jaar ouder. Die speelde met z'n 18 jaar nog jeugdwedstrijdjes terwijl Dolberg nu al het verschil maakt in Europa.

1 oktober 2016 om 07:52

Ajaxfollower, maakt meteen verschil in Europa omdat hij tegen Luik een goaltje meepikt? Dat kan me toch niet serieus menen, mag ik hopen?

1 oktober 2016 om 07:55

Winnende goal=beslissend toch?

1 oktober 2016 om 07:55

Tegen Paok ook

1 oktober 2016 om 08:18

Dus volgens jou ben je niet beslissend als je de winnende goal maakt? Jij komt er wel..!

1 oktober 2016 om 09:08

Hoessen maakte ook een doelpunt tegen Barca. Die maakte toch ook niet het verschil voor Ajax. Gaat weer snel met de "talentenstempels" in Amsterdam. Volgend jaar speelt hij bij Utrecht of Groningen en spreekt iedereen weer van "had de potentie" of iets dergelijks.

1 oktober 2016 om 09:14

Retz. Op dat moment maakte Hoesen dus inderdaad wel het verschil voor Ajax tegen Barca. Een goal maken is het meest essentiele gedeelte in het voetbal, als je een beslissende goal maakt, dan maak je toch het verschil voor je club. Zo moeilijk is het allemaal niet.

1 oktober 2016 om 09:36

Nee Willgrigg, volgens mij staat dat nergens. Natuurlijk ben je beslissend als je een winnende goal maakt, maar om nu al te stellen dat Dolberg in Europa (dus dat is over meerdere wedstrijden, langere periode) het verschil maakt vind ik echt onzin. Zeker als je nagaat tegen welke ploegen het was.

1 oktober 2016 om 09:40

Precies dit ja Retz. Ajax hunkert wel weer heel graag naar the next best thing, ook omdat alle andere laatste talenten het steeds net-niet konden waarmaken. Logisch ook, aar leg dan niet teveel druk op zo'n jongen als hij het seizoen leuk gestart is, wamt meer is het nog niet. Bazoer was zelfs fenomenaal gestart en kijk waar die nu is?

1 oktober 2016 om 09:48

@gaudi als je de enige goal in de wedstrijd scoort ben jij dus het verschil tussen 1 of 3 punten. Dat is geen hogere wiskunde. Wel ben ik het met je eens dat we weer helemaal doordraven wat betreft de potentie van Dolberg. Natuurlijk ben ik fan van die jongen, maar we beginnen nu al te schreeuwen dat hij Gouden Bal-winnaar van 2020 wordt. Desalniettemin is het gewoon een groot talent. Dat kan je zien aan zijn instinctieve loopacties en de manier waarop hij tegen Luik die bal binnen legde. Daarnaast kan ik ook wel genieten van het feit dat hij de hele wereld rondom het spelletje niks aan lijkt te vinden, en gewoon wil spelen. Eindelijk weer iemand met beide benen op de grond. Daar was het ook wel weer eens tijd voor na al die kapsoneslijertjes.

1 oktober 2016 om 10:38

Gaudi, het is niet alleen de goal. Qua spel maakt hij ook het verschil. Constant de verdediging onder druk, bal vast houden, in de diepte rennen en kopt goed. Bovendien was het niet de enige keer tegen Luik dat hij een belangrijke goal maakte. Tegen PAOK ook. Dus nee niet zo kortzichtig en denigrerend praten over een keertje scoren tegen Luik. Hij maakt daar gewoon het verschil. En Retz, Hoessen stond op de goede plek op het juiste moment. Iets heel anders dan wat Dolberg deed. Niemand had dit soort teksten over Hoessen ook.

1 oktober 2016 om 07:58

Ik heb het idee dat het momenteel bij Dolberg meer geluk dan wijsheid is. Bosz geeft niet voor niets de voorkeur aan Bertrand Traore.
Ben benieuwd hoe Dolberg het doet tegen echte tegenstanders. Laten we eerlijk zijn: PEC en Luik zijn natuurlijk geen topploegen.

1 oktober 2016 om 08:00

Gebaseerd op?

1 oktober 2016 om 08:01

Voetbalinzicht in gesprekken bij Ajax

1 oktober 2016 om 08:11

In de Nederlandse competitie speel je in 90% van de gevallen tegen ploegen die slechter of gelijkwaardig zijn aan Luik. Dus als hij in de meerderheid van die wedstrijden weet te scoren heeft die jongen een topseizoen gehad.

1 oktober 2016 om 08:15

Echt een troll-opmerking dit.
Luik zou in de eredivisie in het rechterrijtje eindigen. Zelfs Johan Derksen zei dit.

1 oktober 2016 om 09:19

Urrie. Hahaa iemand anders een troll noemen en zelf de kwaliteiten van Dolberg meer geluk dan wijsheid noemen. Oh de ironie. Bosz moest in het begin van het seizoen inderdaad zo nodig zijn eigen gemaakte spits bij Vitesse Traore in de spits op blijven stellen, maar daar is hij inmiddels van terug gekomen he? Dolberg heeft Traore naar de buitenkant verdrongen. Ik snap ook echt niet hoe je het meer geluk dan wijsheid kan noemen als je Dolberg ziet voetballen. Die jongen heeft de techniek om makkelijk weg te draaien, een kiezelhard schot, en je ziet in al zijn passes en looplijnen een idee zitten. Dat is verre van geluk.

1 oktober 2016 om 09:20

Wat maakt dat nou weer in vredesnaam uit? Doet me denken aan die uitspraken over milik. Zogenaamd kon hij niet scoren tegen topploegen en ja hoor meteen de scoren geopend vs psv. En waar speelt milik nu? En voor hoeveel is hij ook alweer verkocht? Deze dolberg barst vh talent. Zijn eerste balaanname is 9vd 10 x goed. Benut makkelijk kansen en is niet traag. Eigenlijk het tegenovergestelde van luuk de jong. Wel is luuk fysiek velen malen sterker, maar aan de bal echt niet beter.

1 oktober 2016 om 11:43

Hoe kom je nou ineens op Janssen? Ik moet zeggen dat die 3 Zlatan zijn veters nog niet eens aan mogen raken, waarom weet ik eigenlijk niet

1 oktober 2016 om 15:21

Ik vind unal vele malen beter hij bewijst het ook keer op keer,als je vergelijkt waar Dolberg met dat team kom je makkelijker tot scoren dan twente dus k vind unal meer waardering verdienen

Het is natuurlijk moeilijk te vergelijken in de tijd dat Kieft bij Ajax speelde lag het niveau van de eredivisie vele malen hoger. Kieft was op zeer jonge leeftijd Europees topscorer dat zie ik bij Dolberg nog niet gebeuren.
Dolberg wordt weer op en oud Hollandse manirr de hemel in geschreven na een paar goede wedstrijden, laat hem nou eerst 50 wedstrijden in Ajax 1 een constant niveau halen en dan pas gaan vergelijken met top spitsen uit het verleden.

1 oktober 2016 om 09:27

Nee hoor hij kon het worden maar miste voor open goal.. Dan nog steeds knap maar is nooit Europees topscorer geweest

1 oktober 2016 om 09:51

Ik meen me toch te herinneren dat hij een Gouden Schoen thuis heeft staan. Zo staat het althans in zijn biografie. Die kreeg je toch als je topscorer van Europa werd? Of heeft ie die gejat?

En de volgende hype is geboren. Dit gebeurt nu eenmaal zo snel in het hedendaagse voetbal. Een jongen speelt een paar wedstrijden leuk voetbal en wordt meteen gebombardeerd tot toptalent. Wat dat betreft zie ik heel veel gelijkenissen met Andersen en Fischer en we weten allemaal hoe het daarmee is afgelopen. Het zou beter zijn als de media, maar ook medespelers hem minder zouden prijzen. Dan is het verval, als hij dadelijk een mindere periode heeft, een stuk minder groot,

1 oktober 2016 om 07:57

Ik neem aan dat je het nu over Dolberg hebt, en niet over Unal? Dolberg breekt net door. Unal kent al enkele jaren als spits. 2 jaar Bursaspor, Gent, NAC en nu Twente. En is eigendom van Manchester City. Het klopt dat hij gezien wordt als toptalent, althans, in ieder geval destijds toen hij gekocht werd door City van Bursaspor. En laten er eerlijk wezen, hij maakt die stempel wel enigszins waar. Hij doet het bij ons geweldig, en daarvoor bij NAC net zo. Ik ben benieuwd waar zijn plafond ligt.

1 oktober 2016 om 09:37

Heb het inderdaad over Dolberg Jopie22.

1 oktober 2016 om 08:24

Tja hype of niet tot nu toe laat hij het als 18 jarige gewoon zien, in eredivisie en Europa. Kijken of hij dit door kan trekken. Tot nu toe dus gewoon een knappe prestatie.

1 oktober 2016 om 09:37

Absoluut knap, maar laat zo'n jongen eens in de luwte zich verder ontwikkelen.

1 oktober 2016 om 10:48

Wordt een echte topspits. Hoef je niet veel kijk op het spelletje voor te hebben.

Leuk dat er momenteel 2 grote (spits) talenten rondlopen. Unal en Dolberg doen weinig voor elkaar onder, al zijn ze qua stijl wel wat verschillend.

1 oktober 2016 om 11:38

Unal is meer Zlatan, Dolberg is qua speltype meer vergelijkbaar met Benzema/ Braziliaanse Ronaldo.

Hopelijk voor ajax geen nieuwe Bazoer, El Ghazi, Fisher, Kishna, Andersen, Tete, Riedewald etc.
Bij ajax worden ze allemaal als de nieuwe messias gezien na 5 wedstrijden en na een jaar zitten ze op de bank te mokken omdat ze dan zelf ook denken de nieuwe messias te zijn.

1 oktober 2016 om 08:00

Schrijf Bazoer, Tete en Riedewald nou maar niet af. Die jongens hebben een dip, of te maken met zware concurrentie. Die komen er wel! Maar inderdaad, talenten bij Ajax worden regelmatig flink gehyped! Door supporters, (jeugd)trainers, neutrale toeschouwers en de media. Iets wat ook onvoorkomelijk is. Ik heb overigens wel het idee bij Dolberg dat hij erg koel is, en zich niet gauw gek laat maken! Kan goed voor hem zijn nu hij doorbreekt en er waarschijnlijk nog wel een keer een dip aankomt.

1 oktober 2016 om 08:58

Door media en niet door supporters deze onzin moet echt eens stoppen
Wij zeggen groot talent en daar is niets aan gelogen.
De media die zorgen voor die hype.

1 oktober 2016 om 09:22

Bazoer en riedewald nominatie golden boy. Zijn gewoon toptalenten en Kenny ook. Jammer voor hem dat Veltman het prima doet en Sanchez al helemaal centraal achterin.

Wie beter is/wordt kun je nooit met zekerheid zeggen maar de manier waarop Dolberg aanneemt en (vaak) de juiste kant opendraait is een klasse apart. Ook laat hij vaak de bal in 1x vallen voor bijsluitende middenvelders en die keuze tussen kaatsen en opendraaien beheerst hij goed! Beide hebben scorend vermogen maar ik denk (!) dat Dolberg een betere meevoetballende spits is. Neem daarbij dat bij Ajax het lastiger is als bij twente

Laat die jongen nu gewoon ballen. Fischer werd ook de hemel ingeschreven, maar ook bijvoorbeeld een Maduro in het verleden. Lyrisch waren ze over hem. Hetzelfde is afgelopen jaar ook ook met Riedewald, Tete en Bazoer gebeurd terwijl nu blijkt dat het toch geen zekerheid is dat ze over een paar jaar bij een Europese topclub spelen. Dolberg heeft wel iets, maar dat vond ik in het begin van Fischer ook.

1 oktober 2016 om 10:49

Wordt een echte topspits. Hoef je niet veel kijk op het spelletje voor te hebben.

Vind het leuk dat hij het goed doet maar laten we ophouden spelers te vergelijken en de hemel in te prijzen na een paar leuke wedstrijden. Lopen er nu ook 4 bij Ajax die hetzelfde meegemaakt hebben en nu allen bankzitter zijn....

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren