Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Doelman van Sevilla krijgt vuistslag in het gezicht: ‘Ik wilde hem slaan!’

Laatste update:

Marko Dmitrovic heeft donderdagavond de schrik van zijn leven gekregen in de slotfase van PSV - Sevilla (2-0). De doelman van de Andalusiërs werd in de blessuretijd plots van achteren aangevallen door een fan van de thuisploeg. De supporter vloog Dmitrovic in de nek, maar kon al snel worden overmeesterd. Hij is inmiddels overgebracht naar het politiebureau. In gesprek met Mundo Deportivo reageert de Servische sluitpost op het voorval.

"We zaten al in de blessuretijd", aldus Dmitrovic. "Een fan kwam het veld op, duwde mij van achteren, keek me aan en probeerde me te slaan. Hij streek een beetje over mijn neus en nek. Ik wilde hem slaan, maar dat is niet goed. Als je wil slaan moet je je aanmelden voor een sport als boksen. Voetbal verdient deze dingen niet." De goalie liep onder meer een schram in zijn nek op. De man kon door beveiligingspersoneel naar de zijlijn worden gedirigeerd. PSV wacht mogelijk een hele zware straf van de UEFA.

Dmitrovic kreeg pas vlak voor de wedstrijd te horen dat hij moest keepen, daar Yassine Bounou geblesseerd afhaakte. "Er is altijd wel een fan die dronken of gek is. Maar dit mag nooit gebeuren. Ik hoop dat ze hem zwaar straffen", gaat Dmitrovic verder. "Het was een complete verrassing voor mij, want je bent volledig gefocust op het spel. Ineens kreeg ik een duw. Ik heb nog nooit in zo'n situatie gezeten, maar ik weet hoe ik me moet verdedigen. Het belangrijkste is dat we geplaatst zijn voor de volgende ronde."

Ook vanuit het PSV-kamp is gereageerd op het voorval. Ruud van Nistelrooij keurt de actie ten strengste af. "Supporters horen niet op het veld. Spelers aanvallen, dat is ondenkbaar", citeert het Eindhovens Dagblad uit de mond van de PSV-trainer. Algemeen directeur Marcel Brands pleit voor een zware straf. "Als het aan mij ligt, wordt het een levenslang stadionverbod. Hij dupeert ook PSV en alle andere supporters. Ik vind dit moment erger dan de uitschakeling. Het hoort totaal niet bij PSV. Wij zijn verantwoordelijk als organisator en gaan dit uiteraard evalueren met onze stewards. Het is ongelooflijk dat iemand van de tegenstander wordt aangevallen."

Brands gaat zich hard maken voor een hele zware straf, zo vertelt hij. "Ik weet nog niet wie het is, maar van de politie zullen we uiteraard een en ander vernemen. Helaas hebben we in de maatschappij te maken met dit soort mensen. Onze eigen supporters zijn ook woedend op hem en inmiddels heeft hij van hen ook al een paar klappen gehad, heb ik begrepen. Het is zeer ernstig wat hier is gebeurd en dit roept dan weer reactie op omdat onze mensen dit niet pikken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hier moet hard tegen op worden getreden. Je moet gewoon met je handen van iemand anders afblijven.

23 februari 2023 om 22:06

Je meent het...?

23 februari 2023 om 22:12

Als dat voor iedereen zo duidelijk was dan was dit niet voorgevallen he.

23 februari 2023 om 22:54

Maar die ene die het niet duidelijk was, leest dit niet hè? Staat duidelijk in de tekst dat ie op het politiebureau zit. Hoewel hij zeker op een open deur te wachten zal zitten, zal ie deze niet tot zich nemen.

24 februari 2023 om 07:18

Nou, het kan zomaar zijn dat hij na z'n vrijlaten eerst even VZ checkt op z'n telefoon om te kijken of er mensen zijn die z'n actie goedkeuren. /s

24 februari 2023 om 10:32

met naam en rugnummer posten in de krant en social media zodat hij lekker voor lul staat in zn omgeving en op werk. enige oplossing tegen dit soort gasten. hij wilde toch aandacht hier krijg je aandacht.

Hopelijk PSV in de volgende wedstrijd in Europa zonder publiek. Dat is de enige straf die je als club verdient wanneer je de tegenstander niet kan beschermen, het moet een keer klaar zijn met dit idiote gedrag

23 februari 2023 om 22:05

Nou ja het is een vrij groot stadion. Hoe wil je 1 gek tegenhouden die over de boarding springt om iemand aan te vallen? Rennen zelfs in de champions league wel eens (naakte) mensen over het veld. Dat je iemand gaat aanvallen is wel ongekend (maar niet ongewoon). Zou niet weten hoe je dit kan tegenhouden, of je moet complete kooien om het veld bouwen (wat voor het kijkplezier weer geen pretje is)

24 februari 2023 om 05:24

Dat is heel makkelijk net zoals vroeger gewoon hekken plaatsen dat hebben ze eerder gehad en dit soort dingen laat zien dat ze weer nodig zijn.

24 februari 2023 om 06:32

@pascal omdat 1 gek het in zijn hoofd haalt om het veld te bestormen moeten er gelijk weer hekken geplaatst worden? nee hoor, laat ze maar eens een strenge voetbalwet aannemen, waarbij iedereen die zich al eens misdragen heeft zich gewoon moet melden tijdens de wedstrijd, maar nee, daar zijn we te soft voor in dit land, want ja privacy en zo

23 februari 2023 om 22:27

Dus 34.999 mensen de dupe laten woorden van een actie van één idioot. De enige juiste straf is een dikke boete voor PSV en dat zij die verhalen op deze idioot. Dat die de rest van z'n leven voor noppes kan gaan werken.

23 februari 2023 om 22:31

Die boetes kan je niet verhalen yo, 'van een kale kip kan je niet plukken'. Daar valt gewoon niks te halen. Hoogte van die boetes (voor clubs) staat ook niet echt in verhouding uiteindelijk.

23 februari 2023 om 22:40

Ja Neutraal1980, 34,9K mensen moeten inderdaad de dupe worden van 1 persoon in mijn opinie. Dit is niet zomaar even het veld op rennen maar gewoon een fysieke aanval op een persoon die zijn werk doet. Alleen boetes hebben geen effect, daar voelen de supporters niks van. Als je dit soort moment niet consequent ingrijpt dan is het een uitnodiging voor de volgende gek die zoiets van plan is. Er is geen ruimte voor zulk geweld in het voetbal

23 februari 2023 om 23:14

Waardeloze onderbouwing DanielRevezi. Althans dat vind ik. Je moet hem persoonlijk straffen, het is er een uit 35000. Niet voor niets heeft hij nog een paar klappen gekregen van supporters omdat hij hun ook dupeert.
En het hoeft niet alleen maar met boetes maar wel met persoonlijke straffen. En tuurlijk moet je consequent ingrijpen maar wel op diegene die schuldig is en niet al die onschuldigen.
Als hier een straf zonder publiek spelen uit komt, vind ik het erg onterecht. Als er een hele schare zich belachelijk had gedragen, had ik 'ja' gezegd. Nu is het er een en die moet je persoonlijk pakken, boetes, verboden, taakstraffen noem maar op

23 februari 2023 om 23:30

@Neutraal1980
Er was ooit 1 Ajax supporter die een staaf gooide naar de keeper van Austroaziatische Wien in 1989. Ajax werd 1 jaar uitgesloten voor Europees kampioenschap voetbal en de eerste drie wedstrijden ver buiten Amsterdam moesten spelen. Dus wat je zegt over die 34.999 supporters gaat helaas niet op. Ook toen werden er 49.999 supporters de dupe van 1 onverlaat en daarnaast ook nog de club.
PSV gaat hier echt een behoorlijke straf voor krijgen ben ik bang.

23 februari 2023 om 23:36

Klopt inderdaad, maar alsnog zou het natuurlijk belachelijk zijn. Psv kan dit soort zaken niet voorkomen. Vraagje? Hoe kom je eigenlijk bij 49.999? Het Olympisch stadion had een capaciteit van 64.000

24 februari 2023 om 06:33

@daniel, als dit een uitnodiging is voor de volgende gek, waarom is het in bijvoorbeeld de arena niet meer gebeurd na de aanval op de az goalie?

24 februari 2023 om 08:04

Daniël, laten we dan preventief gewoon publiek bij alle wedstrijden weren. Bij alle clubs. Je weet nooit hè.

23 februari 2023 om 22:27

Je moet niet iedereen over 1 kam scheren, doordat 1 idioot het veld oprent moeten volgens jouw alle supporters gestraft worden?..

En dan geef je hem een (terrechte) mep terug, en dan krijg je zelf een kaart. Spelers moeten ook altijd maar alles slikken eigenlijk. Was dat nou ook niet met die keeper van AZ?

23 februari 2023 om 22:13

Die zijn, terecht, met zijn allen het veld af gegaan na een rode kaart voor de keeper. Weet eigenlijk niet meer precies hoe dat toen is afgelopen.

23 februari 2023 om 22:18

Je krijgt de walgelijkste verwensingen naar je toe als speler, maar je mag alleen lachen en lief kijken. Gaan wel eens voorbij aan het feit dat die gasten uiteindelijk ook maar (jonge) mensen zijn. En zodra je als speler een tegenactie (al dan niet uit emotie) geeft: ben je af.

23 februari 2023 om 22:24

Wedstrijd werd vanaf het begin (stond toen 1 0 voor Ajax) overgespeeld dus weer vanaf 0 0 met alleen kinderen dacht ik. Az won uiteindelijk wat de mooiste wraak was. Ik hoop dat Psv ook goed gestraft word we staan als Nederland weer voor lul voor heel de wereld door 1 zo leeghoofd. Uiteindelijk is Psv verantwoordelijk voor de veiligheid en moet er dus goed opgetreden worden tegen Psv.

24 februari 2023 om 07:23

Dat was in de tijd dat bassie Nijhuis nog wel rode kaarten aan spelers gaf.

24 februari 2023 om 07:33

Je meent het....?

24 februari 2023 om 09:02

Ach wat lief, een fan. Sommigen kunnen maar beter kopieren dan een eigen gedachte ontwikkelen i guess

buideltasje check, northface jas check, capuchon check... je standaard tokkie tuig

23 februari 2023 om 22:07

Hij staat in ieder geval goed op beeld. Dat worden leuke koffiemachinegesprekken morgen

23 februari 2023 om 22:24

In zijn eigen keuken wellicht, dit soort tuig zal zeker geen vaste baan hebben.

23 februari 2023 om 22:33

Tuurlijk wel. Al is het de bouw. Gezien zn kleding, het feit dat hij binnen is gekomen en dat hij waarschijnlijk wel wat op heeft geeft toch al aan dat er een zakcentje zit. Je moet nooit denken dat iemand die zo raar is, meteen 'buiten de maatschappij staat'. Dan ga je heel veel missen.

23 februari 2023 om 23:10

Al is het de bouw?

23 februari 2023 om 23:33

Ik heb nog wel eens een interview met die kneus bij Esteban gehoord. Heeft zijn leven toch goed verziekt. Kan me niet voorstellen dat het bij deze jongen heel anders verloopt.

24 februari 2023 om 05:49

Al is het de bouw? Klinkt denigrerend

24 februari 2023 om 09:06

Rustig aan snowflakes. Een sector waar het doorgaans wat ruwer aan toe gaat qua fysiek en krachttermen. Anders dan kantoor.

23 februari 2023 om 22:50

Fan van North Face fc. Stoer allemaal n zwart jasje aan om de hooligan te spelen. Bij Madrid allemaal wit Madrid shirt aan. Veel mooier.

23 februari 2023 om 22:54

Tsja de dagjesmensen bij Madrid willen natuurlijk allemaal een souveniertje voor thuis

23 februari 2023 om 23:57

Je vergeet een snuifje check oreely

24 februari 2023 om 08:04



En een beperkte vocabulair

Doet me denken aan die keeper van az die toendertijd werd getrapt door een fan van ajax

Gewoon levenslang stadionverbod en iedere thuiswedstrijd melden bij de politie

23 februari 2023 om 22:16

Mooie was dat hij al een stadionverbod had.

23 februari 2023 om 22:19

Ach en dan heeft hij nu ook nog de publiciteit. Bofbil

23 februari 2023 om 23:17

Dan heeft psv wat aan te passen aan de beveiliging

23 februari 2023 om 23:48

Dit is een “probleem” in heel Nederland. Met een stadionverbod ken je vrij makkelijk alsnog in het stadion komen.

Ik ga dit niet goedpraten, maar voetbalzone dit is geen vuistslag. Levenslang stadionverbod en een verplichte cursus vechten geven, want een klein meisje zoundit nog beter doen.

Mooi dat een aantal supporters hem ook een knal hebben verkocht. Weet hij in ieder geval dat hij er alleen voor staat. Wat een sukkel.

Ik mag hopen dat de boete die PSV ontvangt keihard mag schuiven naar die randdebiel. Voor elke club hoop ik dat dit mogelijk is. iig top in beeld, en te pakken.

Deze debiel had al n stadionverbod van 5 jaar werd na de wedstrijd verteld. Hoop dat hij snel zelf klappen krijgt. Zet heel psv voor schut om stoer te doen. Vetzak

Altijd weer die Feyenoorders

dit soort dingen gebeuren echt vaak bij nederlandse supporters. Ik vind het daarom ook ongepast dat men hier altijd van alles roept als het bij andere landen gebeurd (wat 1x in de zoveel tijd is)

Typisch brabantse tokkies. Den Bosch, Eindhoven, wat is dat toch daar?

'Dit gebeurt altijd in dat soort landen.' zou Derksen zeggen.

Jongens, Wat is de straf voor deze gozer???
Stadionverbod voor 3 jaar?

Gewoon paar jaar uitsluiten van Europese voetbal. Het is toch gewoon te gek voor woorden dat zoiets gebeurd?

23 februari 2023 om 23:09

Ja, gewoon PSV 10 jaar uitsluiten. Ajax ook, vanwege het opstootje zojuist

23 februari 2023 om 23:12

Wat een mafkees. Das geen echte supporter.

Welke straf zal er voor psv uitrollen? Ik kan me nog een wedstrijd herinneren waar heel het internet in brand stond en die gozer kreeg het niet eens voor elkaar om de keeper te raken, in vergelijking met deze idioot, die hem echt een klap op zijn kaak geeft. Blijft bijzonder dat dit soort lui dit normaal vinden en vrij kunnen rondlopen en hiermee dus ook hun eigen club benadelen. Neem deze jongen alsjeblieft op want dit is geen gezond gedrag..



Dat zal wel een gigantische boete worden voor PSV. Gelukkig zwemmen ze in het geld in Eindhoven

Club voor een paar jaar uitsluiten van Europees voetbal. Heeft de beveiliging niet op orde.

Waarom blijven ze in NL ook nog steeds alcohol schenken in stadions? Je geeft dit soort sukkels ook gewoon de tijd om straalbezopen te laten worden en zichzelf daardoor te laten opfokken.

23 februari 2023 om 23:28

Maat geloof me. Van het bier dat in de staidons wordt geschonken wordjt je niet dronken hoor.

23 februari 2023 om 23:39

Ik weet niet wat er in Eindhoven wordt geschonken, maar in de JC heb je gewoon normale 5%.

23 februari 2023 om 23:58

Bier in het stadion is als elk ander bier. Gewoon, bier.

24 februari 2023 om 09:06

O. Nou ik vind het niet te zuipen.

23 februari 2023 om 23:49

Hier zit eerder een paar gram coke in, dan alcohol... Biertje drinken op de tribune hoort erbij. Lekker alles gaan verbieden

Hulde voor de keeper dat hij geen blessure veinsde anders had het waarschijnlijk al afgelopen geweest

Stoppen met dit soort idioten FAN te noemen!!!
Fans doen dit niet. Fans staan achter hun club en willen alleen het beste voor hun club!
Dit soort acties doen hooligans en relschoppers!
Noem ze dan ook zo!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren