Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Discussie over Kroenke laait weer op bij introductie nieuw uitshirt Arsenal

Laatste update:

Arsenal heeft vrijdagochtend het uitshirt voor het seizoen 2021/22 officieel naar buiten gebracht. Het betreft een lichtgeel shirt dat op de website van the Gunners wordt getoond door onder meer Pierre-Emerick Aubameyang en Vivianne Miedema. Het nieuwe uittenue is een ode aan het elftal van Arsenal dat in 1971 de dubbel wist te veroveren. Op het tricot is in plaats van het logo een kanon zichtbaar, zoals dat vroeger gebruikelijk was bij de Noord-Londense club. De reacties gaan overigens van heel positief naar heel negatief.

"Geïnspireerd door het verleden, klaar voor de toekomst", zo omschrijft Arsenal het nieuwe shirt op de website. In de afsluitende competitiewedstrijd tegen Crystal Palace op 19 mei zullen de spelers het tricot voor de eerste keer dragen. Het is overigens niet ongewoon dat Arsenal kiest voor een geel uitshirt. In het seizoen 2003/04 bijvoorbeeld, toen men ongeslagen kampioen van Engeland werd, was dit namelijk ook het geval. Het is wel een groot verschil met het huidige witte uitshirt. Het derde shirt van Arsenal heeft momenteel een donkerblauwe kleur.

Pierre-Emerick Aubameyang toont het nieuwe uitshirt van Arsenal.

De reacties op de keuze van Arsenal om terug te keren naar een geel uitshirt zijn divers. Veel mensen vinden de kleur prachtig en roemen de club om het feit dat er aandacht wordt geschonken aan het succesvolle team van vijftig jaar geleden. Aan de andere kant weigeren veel Arsenal-fans om het nieuwe shirt aan te schaffen vanwege de aanwezigheid van Stan Kroenke. De schatrijke Amerikaanse eigenaar heeft een slechte imago bij de achterban, wat onlangs nog tot uiting kwam toen Arsenal zich had aangemeld voor de Super League. Daarnaast vinden veel supporters dat Kroenke veel te weinig ambitie toont. Het elftal van manager Mikel Arteta is met de huidige negende plaats ver verwijderd van de topploegen in de Premier League. "Pas als de eigenaren gaan investeren kopen we weer merchandise van de club", schrijft een teleurgestelde fan op Twitter.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Team is shit maar dit shirt is de mooiste van allemaal.

14 mei 2021 om 11:29

Vind het shirt ook echt heel mooi. Helaas win je daar geen wedstrijden mee 😔

Wat een fantastisch shirt zeg! Misschien gaan de spelers hierdoor ook wat beter voetballen 😉

Nou, aan het uitshirt zal het volgend seizoen in ieder geval niet liggen. Schitterend shirt.

Ja dit is een prachtig shirt man. Heerlijk simpel

Een heel mooi shirt. Toch nog iets van klasse bij Arsenal. Voor de rest is het inderdaad zo dat als je iets van een signaal wil afgeven, dan moet je massaal stoppen met het afnemen van seizoenkaarten en het kopen van merchandise.

14 mei 2021 om 11:58

Vijf jaar geleden betaalde je voor een seizoenkaart bij Arsenal tussen de 1300 en 2500 euro. Dat zal nu wellicht nog wel hoger liggen. Dat is extreem veel geld en zou ik er niet voor over hebben. Zeker omdat de wedstrijden van Arsenal weinig amusementswaarde hebben. Denk dat nu ook enkel de mensen met een goed gevulde portemonnee seizoenkaarten kunnen kopen en dat is toch jammer.

14 mei 2021 om 12:54

Jij kan werkelijk waar alleen negatief reageren op Arsenal topics... En daarnaast nog een reality check: 85% van de voetbalwedstrijden hebben geen tot weinig amusementswaarde. Dat is heus niet is dat alleen bij Arsenal zo ( maar dat past natuurlijk wel prima in je anti-Arsenal obsessie). ON topic: gewoon een schitterend shirt. Klasse.

14 mei 2021 om 15:56

Nou laten we eerlijk zijn, zoveel positief is er ook niet te melden over Arsenal. Maar nu dus wel, want dit is wel een heel mooi shirt.

14 mei 2021 om 16:35

Dat probleem is er in heel London. De vier clubs met de duurste seizoenskaarten zijn Arsenal, Spurs, Chelsea en West Ham.

Mooi shirtje! Lekker simpel ook

Echt een super mooi tenue. Vind de shirts van arsenal sinds ze bij Adidas zijn sowieso prachtig. Adidas is echt een meester in het maken van shirts.

14 mei 2021 om 13:57

Adidas is vooral enorm sterk bij clubs met historie. Zijn enorm goed in nostalgie opwekken middels shirts

Door geen merchandise meer te kopen heb je vooral de kledingsponsor mee, de club verdient relatief weinig aan die shirts. Kan indirect wellicht wel wat aanstichten, maar zou dan inderdaad eerder seizoenskaarten boycotten als je echt een statement tegen Kroenke wil maken.

14 mei 2021 om 10:58

Het nadeel is dat er mensen op de wachtlijst staan die al meer dan 10 jaar op een kans wachten voor een seizoenskaart. Kleine kans dat al die mensen ook nee zeggen als ze aan de beurt komen.

14 mei 2021 om 11:07

Hoe zit het dan precies met merchandise? Je hoorde ook altijd verhalen als een grote speler overstapt, dat verdienen ze alweer terug met de shirtjes. Wat mij wel sterk leek. Als Messi nu naar Real Madrid gaat voor 100 miljoen. Real verkoopt toch wereldwijd sowieso gigantisch veel shirts? Nu nemen mensen alleen eerder Messi achterop dan Benzema of iets. Maar nu ga jij een stap verder dat clubs er sowieso niet veel mee verdienen?

14 mei 2021 om 11:09

Meestal is er een vast bedrag voor sponsoring afgesproken en krijgt de club een klein percentage per verkocht shirt. Alsnog veel geld wereldwijd maar nooit genoeg om een speler’s aankoopsom mee terug te verdienen.

14 mei 2021 om 11:34

Dat is wel zonde. Die shirts zijn al gigantisch duur geworden, mede daarom dus. Bedankt voor de info in ieder geval.

14 mei 2021 om 11:48

@pablonino, wat wel zo is. Tegenwoordig neemt men vaker een shirtje voor de speler ipv de club. 3 jaar geleden zag ik amper iemand met een Juve shirt, nu zie ik hordes kinderen met een Juve shirt. Of puur voor de fashion, PSG haalt daar best wat verkoop uit. Amerikaanse jongens die bv helemaal niks met voetbal hebben maar het een dik fashionitem vinden.

14 mei 2021 om 12:18

Ja klopt, bij Juventus zal het zeker zijn toegenomen en PSG trainingspakken zie je overal. Maar bij een Real Madrid of Barcelona zal het toch wel meevallen als ze een nieuwe sterspeler binnen halen.

14 mei 2021 om 12:19

Primetime, sluit me bij jou aan. Support zelf geen van de grote clubs, maar heb zelf wel aardig wat shirtjes, trainingspakken enzo hangen thuis.

En met name PSG speelt handig in op de 'fashion gerichte' koper dmv de samenwerking met Jordan.

14 mei 2021 om 12:03

Ik weet niet... maar in dit geval worden er Arsenal shirts verkocht. Logo van de club. Waarom zou een club daar relatief weinig aan verdienen??Denk dat je je daarin erg vergist wat een club daaraan verdiend. Zeker met een grote fanbase als Arsenal. Seizoenkaarten worden weer aangenomen door mensen die in de wachtrij staan. Of vele toeristen die wedstrijdje mee willen pakken

Ik snap echt de positieve reacties niet. Wat is dit shirt ontiegelijk lelijk. Die kleur is zo vies...

14 mei 2021 om 12:02

Ik vind het een geweldig mooi shirt, wellicht haal ik hem ook. Ben wel benieuwd of de broekjes en sokken dezelfde kleur hebben, dat hoop ik wel, want dat maakt het alleen maar beter.

14 mei 2021 om 12:43

@flugelmeister, hahaha eerlijk ik moest denken aan papier wat zo oud is dat het een soort van vergeeld.

Schitterend! Prachtige kleur en geen epilepsie opwekkende strepen. Enige eten ik kan bedenken is dat er weer een bepaalde subcultuur gaat opstaan omdat er een kanon op staat; ik zeg, Risk als shirtsponsor!

Mooi shirt! Eindelijk ontwerpers die het begrepen hebben en gewoon voor een simpel, maar heel mooi en strak design kiezen. De kleur heeft ook nog eens een historische factor erin zitten, hopelijk een teken dat Arsenal weer teruggaat naar die tijden

Erg mooi shirt. Alleen over het kanon in plaats van logo, maakt het misschien net te simpel.

Mooi shirt bij een club die niet meer het 'sexy ' voetbal speelt wat hen zo kenmerkte. Het is te hopen dat oude tijden (net als met shirt) herleven maar ik ben bang dat dit nog lang gaat duren.

Ik snap niet waarom iedereen dit shirt zo mooi vind en het shirt van chelsea verafschuwt. Ik vind dit juist helemaal niks en dat van chelsea vind ik wel wat hebben.

Vrij simpel shirt. Vind het niks bijzonders. Leuk detail dat kanon maar verder, doet me niks.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren