Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dirk Kuijt weet wéér niet te winnen met ADO; PEC Zwolle steviger aan kop

Laatste update:

ADO Den Haag is er opnieuw niet in geslaagd om een zege te boeken in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij Jong FC Utrecht kroop de ploeg van trainer Dirk Kuijt in de slotfase door het oog van de naald: 1-1. Verder was Jong Ajax met 3-1 te sterk voor NAC Breda, terwijl Almere City FC een punt pakte op tegen nummer twee FC Eindhoven. Koploper PEC Zwolle maakte geen fout op bezoek bij Jong AZ en heeft nu een voorsprong van twee punten op de Eindhovenaren.

Jong AZ - PEC Zwolle 2-3
De eerste kans van de wedstrijd viel na vier minuten te noteren. PEC-spits Lennart Thy kreeg een fraaie steekpass van Haris Medunjanin, waarna de Duitser uithaalde. Zijn poging ging echter voorlangs. Vijf minuten later kon Jong AZ-doelman Sem Westerveld zich onderscheiden op een poging van Thomas Beelen. In de 25e minuut was het wel raak voor de Blauwvingers. Thy dacht gescoord te hebben, maar Jong-AZ verdediger Finn Stam bleek de bal in eigen doel te hebben gewerkt. Drie minuten later had Bram van Polen voor de 0-2 moeten zorgen, maar hij zag zijn strafschop gered worden door Westerveld. Een strafschop aan de andere kant werd wel benut door Yusuf Barasi: 1-1. Vlak na rust kwamen de Alkmaarders op voorsprong via Iman Griffith, die de defensie te snel af was en afrondde: 2-1. Toch kwam PEC terug. Na een fraaie combinatie zorgde Younes Taha voor 2-2, waarna Dean Huiberts voor de drie punten zorgde: 2-3.

Jong Ajax - NAC Breda 3-1
De Amsterdammers ontsnapten in de achtste speelminuut aan een achterstand. Na een foute inspeelpass van doelman Sten Kremers kwam Kaj de Rooij in de gelegenheid om te scoren, maar Olivier Aertssen redde op de lijn. In de 23ste minuut was het wel raak voor NAC. Boyd Lucassen had een fraaie voorzet in huis op Jort van der Sande, die zijn ploeg met een hakbal op voorsprong zette: 0-1. In de 39ste minuut sloeg het noodlot toe voor Amourricho van Axel Dongen, die na een ongelukkig duel aan de linkerkant van het veld geblesseerd uitviel. De vleugelspeler werd vervangen door Ar'jany Martha.

In het tweede bedrijf zette Jong Ajax de comeback in. Drie minuten na de hervatting zorgde Kik Pierie uit de rebound voor de gelijkmaker. Doelman Roy Kortsmit tikte de bal voor de voeten van de verdediger na een kopbal van Donny Warmerdam. Enkele minuten later nadat een fraaie treffer van Gabriel Misehouy werd afgekeurd vanwege buitenspel, tekende hij alsnog de 2-1 aan. De middenvelder werd bediend door Sontje Hansen en schoot raak in de verre hoek. Het duel werd uiteindelijk in het slot gegooid door invaller Giovanni, die uit de rebound de 3-1 aantekende. Beide teams eindigden het duel overigens met tien man: zowel Hansen als Sabir Agougil werden met direct rood van het veld gestuurd.

Almere City FC - FC Eindhoven 1-1
Zeker in het eerste bedrijf was Almere City de bovenliggende partij, maar men verzuimde om de opgelegde kansen te benutten. In de derde speelminuut kreeg Jeredy Hilterman op aangeven van Pascu een goede mogelijkheid, maar het ontbrak de spits aan scherpte in de afronding. Uiteindelijk brak Hilterman een kwartier voor tijd de ban. Arbiter Martin Pérez legde de bal op de stip na een handsbal in de zestien en de spits benutte de buitenkans vervolgens op koelbloedige wijze: 1-0. Zes minuten later kwam FC Eindhoven langszij. Na een corner van Sven van Doorm kopte Collin Seedorf de 1-1 binnen. Hilterman dacht in de slotfase nog te scoren, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Roda JC - De Graafschap 3-2
De thuisploeg kwam al na een kwartier spelen op voorsprong toen Dylan Vente de bal op een presenteerblaadje afleverde bij Bryan Limbombe. De Belg bleef vervolgens koel en verschalkte Hidde Jurjus. Vervolgens verdubbelde Vente deze voorsprong hoogstpersoonlijk met een alerte kopbal: 2-0. Limbombe maakte vlak na rust zijn tweede treffer van de avond, toen hij een succesvolle dribbel beloonde met een droog schot in de rechteronderhoek. Een knappe kopgoal van Giovanni Korte en een beheerst schot van Devin Haen brachten de spanning nog even terug, maar uiteindelijk wist Roda de overwinning naar zich toe te trekken.

Jong FC Utrecht - ADO Den Haag 1-1
Al in de eerste helft bleek maandagavond dat Jong FC Utrecht niet onder deed voor ADO Den Haag. Kansen over en weer werden echter gemist, waardoor er na 45 minuten een ruststand van 0-0 op het scorebord stond. Na rust had de thuisploeg de overhand. Daishawn Redan pegelde een bal op de paal, waarna het vervolgens twintig minuten voor tijd wel raak was: invaller Derensili Sanches Fernandes wist Hugo Wentges in de verre hoek te passeren. Vlak voor tijd kwam ADO alsnog langszij toen een van richting veranderd schot van invaller Nigel Owusu binnen dwarrelde, waardoor Dirk Kuijt en ADO met een punt huiswaarts keren.

Jong PSV - FC Den Bosch 3-1
Jong PSV kwam in de beginfase goed weg, nadat doelman Kjell Peersman de bal niet goed controleerde en de bal bijna kwijtraakte aan Joey Konings van Den Bosch. De bal ging echter langs het doel. Evan Patoulidis probeerde het na een kwart wedstrijd met een omhaal, maar hij kon zijn poging niet genoeg drukken. De Eindhovenaren, met onder meer Richard Ledezma en Johan Bakayoko in de basis, kwamen in de 27e minuut op voorsprong via Jeremy Antonisse. Konings probeerde vervolgens tevergeefs Peersman te passeren. Twee minuten na rust was het wel raak voor Den Bosch. Uit een rebound wist Patoulidis dit keer wel te scoren. Toch kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Nadat de Bossche doelman Wouter van der Steen de bal niet kon pakken, was het Jenson Seelt die de 2-1 kon binnenschuiven. De centrale verdediger maakte tien minuten later wederom een doelpunt. Ditmaal scoorde Seelt met een kopbal: 3-1.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Willem II37221054176
2Roda JC Kerkrade37211243775
3FC Groningen3721973972
4FC Dordrecht37181452368
5ADO Den Haag37171282363
6De Graafschap37196121063
7NAC Breda37151012755
8FC Emmen3716615-254
9MVV Maastricht3715814253
10Jong AZ Alkmaar3715814-253
11Helmond Sport3714815-350
12VVV-Venlo3713915-348
13SC Cambuur3713717-346
14Jong Ajax37101017-1240
15FC Eindhoven3781613-1440
16Jong PSV3710720-1937
17Telstar379820-2035
18FC Den Bosch378920-2833
19TOP Oss3710324-3433
20Jong FC Utrecht3751022-4225

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar wat hadden ze bij ado verwacht? Trainer met niet veel ervaring die voor promotie moet zorgen bij een club waar al een tijd tramalant is. Ja kuyt is een grote naam, maar dat is het wel een beetje.

12 september 2022 om 22:16

Kuyt doet het wel heel erg slecht hoor, tuurlijk hij heeft geen ervaring maar het moet echt wel beter hoor. Of heeft Ado zoveel goede spelers laten gaan... Sem Steijn maar door de rest niet toch?

12 september 2022 om 22:40

Sem Steijn is nog niet eens de jongen die je het meest mist. Vooral de ervaring achterin in de vorm van Matthys, de ervaring voorin met Kishna. Daarbij is wonder boven wonder het contract van Amofa niet verlengt, hebben we met Bourard een speler die kan scoren weggedaan. ADO was vorig jaar een volwassen elftal en is dit jaar een half jeugd elftal. Dat is het grote verschil. Neemt niet weg dat je alsnog wel punten mag pakken tegen Jong elftallen en clubs als Den Bosch en MVV.

12 september 2022 om 22:55

Ik zie vooral ook geen plan bij ado. De aanvallen zijn schoten vanuit de tweede lijn, terwijl je gewoon een kopsterke spits rond hebt lopen. De verdediging bij ado wordt kapot gespeeld door één steekpass of 1-2tje. Er staat totaal geen organisatie achterin. De steekpasses van jong Utrecht waren ook gewoon over 30 meter, wat aangeeft dat de linies veel te ver uit elkaar lagen bij ado. Dat zijn toch echt basisprincipes die fout gaan. Een club die het moeilijk heeft moet zorgen voor een goede organisatie achterin en compact staan. Daar hoef je niet ervaren voor te zijn.

12 september 2022 om 23:27

En dat is ook gelijk het grootste probleem want dirkie denkt dat hij met zijn tactische denken het team beter maakt maar het is juist de basis die hij mist, hij denkt verder dan zijn spelers en daarom begrijpen ze het niet. Je hebt een vrij nieuwe ploeg waar nog geen automatisme in is en dan moet je vanuit een organisatie spelen dus alles op de goede plek en bouwen maar de geweldige Kuyt denkt dat hij dat kan overslaan en dat de spelers hem dan maar volgen, ze willen wel maar kunnen het nog niet. Zorg eerst voor een basis waar spelers weten wat ze moeten doen en ga dan evalueren om de tactiek eigen te maken. Maar als je in de pers al roept dat je Klopp bent en dat de ommekeer wel een keer komt dan zit je met je hoofd in een wolk en hoop je op een Disney verhaal 🤔 maar die gaat echt niet komen Dirk

12 september 2022 om 22:25

Puur realistisch bekeken hadden wij (of ja, ik praat eigenlijk voor mezelf) verwacht dat Dirk Kuyt niet beter zou gaan presteren als Franken of Ruud Brood, sterker nog, de aankondiging van Dirk Kuyt was juist een mokerslag, net nadat je op een haar na promotie misloopt.

Als vervolgens veel jongens met karakter en ervaring de club verlaten, en Dirk Kuyt of de technische staf denken dat het wel goed is om die lege plaatsen op te vullen met jonge spelers als de Waal, Wehrman, Hall dan is het vanzelfsprekend dat je minder gaat presteren.

Anderzijds hebben we wel Verheydt in de selectie, dat gegeven had mij het wel doen hopen dat we wel iets meer zouden scoren of wel punten zouden halen. Verliezen van MVV, Den Bosch, gelijk tegen Jong Utrecht en Jong AZ. Zelfs met alle mankementen had je niet kunnen verwachten dat je tegen al deze tegenstanders zo te kort komt. Neem aan dat jij dat nu ook weer niet had verwacht?

Van Jong Utrecht moet ADO altijd winnen. Dat is met alle respect 1 van de mindere ploegen in de KKD. ADO kennende zullen ze Dirk nog wel even de tijd geven, maar ik zie ze op deze manier niet eens in het linkerrijtje eindigen dit seizoen.

Dirk Kuyt is echt heel erg ongeschikt als coach. Eer aan zichzelf houden en opstappen, sommige oud-voetballers beheersen het trainersvak niet en Kuyt is hier overduidelijk een van. Helaas, had het hem gegund maar dit gaat echt nergens heen zo

Dirk is morgen werkloos. Die gaat z'n spullen moeten pakken vrees ik.

12 september 2022 om 22:24

*hoop ik

Vorig jaar heb ik nog mijn lof geuit over de amusementswaarde van de KKD, hoeveel meer ik ervan genoot dan van de eredivisie. Wat een gelag, haha, van altijd alles verliezen in de Eredivisie naar altijd verliezen in de KKD. Nu goed, de selectie is natuurlijk flink uitgedund ten opzichte van vorig seizoen. Er zijn wat talentvolle jongens bij, maar er is heel wat karakter en ervaring vertrokken. Ik mis jongens als Matthys en Kishna, ik mis bovenal Giovanni Franken of Ruud Brood. Hoe dan ook, perspectief voor meer punten komende weken is er niet, gezien de wel presterende tegenstanders waarmee we de degens kruizen, Kemper ligt er een poosje uit en ook Kolmjenovic ligt er sinds deze week voor een poos uit. Het lachen om de grote grap Dirk Kuyt en het de stadion naam is nu wel weer voorbij, tijd om eens aan het seizoen te gaan beginnen.

12 september 2022 om 22:51

Tot vrijdag in Zwolle, moet een zware avond voor je gaan worden gezien je aversie naar PEC.

12 september 2022 om 23:19

Ah vrijdag Zwolle dus. Nou, de drie punten plus het bonus punt aangezien je weet hoe slecht ik zal slapen die avond zijn je van harte gegund. Met minimaal nog een jaar KKD voor de boeg zie ik jullie maar wat graag promoveren.

Anderzijds is dit seizoen wellicht een glimlach waard als je in ieder geval 6 punten op Zwolle en 6 punten op Jong Ajax weet te pakken.

12 september 2022 om 23:03

Eens met je verhaal behalve 1 ding en dat is Franken. Die reken ik het persoonlijk aan dat wij nu nog steeds in de KKD spelen en daardoor het beetje kwaliteit in onze selectie zijn verloren ipv dat we ons hadden konden versterken met het geld en de aantrekkelijkheid voor spelers wanneer je in de eredivisie speelt. Met zijn achterlijke geschreeuw, gerol en gewissel in de wedstrijd tegen Excelsior heeft die ons de afgrond in geduwd.

12 september 2022 om 23:25

Dat hoor ik wel vaker en ten dele ben ik het met je eens, maar puur omdat hij zo stroef begon en we onder Ruud Brood een zeer goede reeks tot dan toe hadden neergezet. Ik denk dat we onder Brood een goede kans hadden zelfs rechtstreeks te promoveren.

Wat mij beviel aan Franken was zijn bevlogenheid. Zijn fanatisme heeft de ploeg echt hecht gemaakt waardoor ze in de play-offs echt niet klein te krijgen waren. De horror wedstrijd tegen Excelsior zijn fouten gemaakt door Franken, echter was die wedstrijd ook niet te coachen. Ongelooflijk wat er allemaal goed en vooral fout ging.

ter aanvulling : wat vooral jammer is van het mislopen van promotie is niet alleen het feit dat we niet konden uitbouwen met het team, maar bovenal dat jongens zijn vertrokken die mogelijk waren gebleven bij promotie (kishna, Matthys?). Zonde hoe dingen kunnen lopen, vorig jaar hadden we echt een prachtselectie, eentje om trots op te zijn, nu zijn we weeral het lelijke eendje.

12 september 2022 om 23:55

Ik wil je als mede hagenees niet afvallen 😂 maar wat franken betreft kan ik het echt niet met je eens zijn volledig zijn schuld zelfs buiten zijn achterlijke gedrag. Die paniek wissels na die rode kaart hebben er voor gezorgd dat Excelsior vol op de aanval kon en waardoor wij eigenlijk volledig in elkaar stortte. Qua promotie uiteraard met je eens op een promotie kan je voort borduren kijk naar een RKC als voorbeeld. Dit jaar in de KKD blijven is gewoon een soort ondergang en ik denk dat het nog een hele tijd gaat duren voor wij er weer boven op komen want ik zie ook totaal geen positieve punten waar we ons aan vast kunnen houden.

Goed voetballend Jong AZ gezien dat op ongeveer 10 minuten na goed meekon met PEC. Tweede helft sterk begonnen en op voorsprong maar daarna zette Zwolle aan en was de druk toch teveel. Ondanks het puntverlies wel een redelijk resultaat. Met minimaal verschil verloren van een titelfavoriet en daarmee pas het eerste verlies in speelronde 7.

Martens zet samen met zijn elftal de groei door en is wat mij betreft droomkandidaat om volgend seizoen plaats nemen op de bank bij het eerste. Elftal speelt goed en herkenbaar voetbal en hij is in staat tijdens wedstrijden tactische aanpassingen te doen. Daarnaast een hele fijne gozer en uiteraard geliefd bij de fans.

13 september 2022 om 07:53

Janssen doet het prima op het moment vind ik. Martens mag over 2 jaar wat mij betreft het stokje overnemen. Leuk om hem als trainer van het eerste te zien!

Dramatische eerste helft van Jong. Tweede helft was geweldig. Dik verdiend gewonnen. Misehouy wordt een hele grote, nu al. En ik weet niet of het echt zo was, maar de nac fans leken te juichen bij de blessure van van Axel Dongen, heel laag als het echt zo is. Dit keer zonder Ajax 1 spelers gespeeld, dus niemand kan zeiken. Heerlijke zege.

12 september 2022 om 22:31

Mooie overwinning met een echt jong team. Benieuwd wat de schorsing voor hansen wordt. Leek een slaande beweging te maken. Wat is dat toch met die jonge gastjes deze week.

12 september 2022 om 22:38

Schorsing van 2/3 wedstrijden meer hoort dat niet te zijn. Was wat duw en trek werk er is niemand geslagen maar word weer overdreven net als bij die PSV’er gister

12 september 2022 om 22:39

Mike: En ben je ook benieuwd wat voor straf de NAC-speler krijgt voor zijn rode kaart? Haar trekken is gedrag wat je ziet op de lagere school bij meisjes onderling. Niet bij volwassen mannen.....

12 september 2022 om 22:46

Haar trekken hoort niet thuis op het veld, het uitdelen van een klap ook niet. Vz zal als objectief medium een topic hierover wijden zodat iedereen zijn of haar plasje er over kan doen. Allebei 3 wedstrijden en klaar. Kleuter gedrag.

12 september 2022 om 22:49

Son, praat lekker alles recht wat krom is. Hansen is een opgefokt pubertje en verdiende de rode kaart. Ik heb gezegd dat het leek dat hij sloeg, ik ga niet roepen dat het zo was zoals de kop bij dat ventje van psv gisteren wel was hier op vz. Maar nogmaals, als jij dit allemaal goed wilt praten is dat prima. Beiden verdienen een schorsing van een paar wedstrijden.

12 september 2022 om 22:57

Haha een opgefokt pubertje nog wel hij komt op voor zijn medespeler die aan zijn haren word getrokken waarom benoem je dat niet? Hij kreeg terecht rood en een schorsing zal ook terecht zijn. Maar er zijn nog andere spelers bij betrokken en die noem je niet. Beetje vreemd toch? En praat ook zeker niks goed geef hierboven zelfs al aan dat een schorsing van 2/3 wedstrijden terecht zou zijn.

12 september 2022 om 23:24

Ik zat vrij dichtbij het opstootje en ik heb geen idee wat Hansen heeft gedaan. Hij zeurde niet bij zijn rode kaart dus het zal wel terecht zijn. Ik zat wel iemand van NAC een klap uitdelen aan Fitz-Jim, die was echt boos toen. En die mocht blijven staan. Onderzoek starten naar de nummer 3 van NAC, smerig ventje.

13 september 2022 om 10:16

Heeft die helemaal niet gedaan. Was gewoon opstootje. Was een belachelihk slecjte scheids

Aardige pot weer van Jong AZ met 100% eigen jeugd. Zwolle net wat doortastender maar dat is geen schande.

Pittige wedstrijd tegen een goede ploeg. Heel blij met de 3 punten. Na de gemiste strafschop van Bram en de achterstand had ik er weinig geloof meer in, maar uiteindelijk toch over de streep getrokken. Ik hou wel elke wedstrijd mijn hart vast met het kick and rush hotseknotse voetbal van PEC,maar tot nu toe lijkt het te werken op dit niveau.

Almere prima wedstrijd! Er had meer ingezeten maar dit is geen slecht resultaat tegen de nummer twee. En Thomas Poll wat een heerlijke back! Een echt dravertje.

Kan iemand Dirk AUB zeggen waar het op staat?? 90% van Nederland wilt de beste man geen seconde langer zien noch horen. Staat net doodleuk voor de camera te vermelden dat deze malaise niet aan hem ligt maar aan de spelers. Ongelofelijk, als dit langer duurt zeg ik mn ESPN abonnement op!

12 september 2022 om 22:56

Je zou ook een afstandsbediening kunnen kopen, kan je gewoon vanaf de bank het plusje drukken en weg is Dirk.

Tsja wordt een moeilijk verhaal voor Kuyt op deze manier.

12 september 2022 om 23:42

@daanson heel scherp van jou maar dan heb ik Dirk natuurlijk al gezien en dat is nou net wat ik wil voorkomen. Is het zo duidelijk voor je?

13 september 2022 om 07:46

maar een plusje is positief voor dirk dus doe dan maar een minnetje!

maar inderdaad Dirk graaft steeds meer en meer zijn eigen graf, en ik zie ADO dit ook niet meer rechttrekken dit seizoen, met welke andere trainer voor de groep ook.

Kuijt's kali yuga is aangebroken in het Cars Jeans stadion, maar hier in het dorp is onze hoop nog altijd op Hem gevestigd. Ik kom Zijn moeder weleens tegen. Het arme vrouwtje tuurt urenlang in het woeste water, terwijl een harde wind het zilt in haar gezicht spuwt. Haar eens zo frivole gelaat heeft plaatsgemaakt voor een pokdalig aangezicht waar de bittere ernst door naar buiten dringt. Haar hoop wordt, voordat ze in staat is het te uiten, meedogenloos neergehaald door een zweem van troosteloosheid. Als het water de zon opslokt, slaat ze de sluier om haar ingevallen gezicht en sjokt het magere lichaam naar huis. Eenmaal thuis verschaft slechts een foto van haar Zoon haar de nodige gemoedsrust om de nacht te lijf te gaan. Voor het slapen brandt ze een kaarsje bij het altaar, werpt haar blik eerst op de foto van haar Visserszoon, vervolgens kijkt ze wanhopig naar boven en perst er een welgemeend 'gott mit uns' uit, alvorens ze de kaars dooft.

13 september 2022 om 01:29

Het Bingoal Stadion*

13 september 2022 om 07:16

Het is Drik Kuijt en niet Dirk Uit !!

Dirk Kuijt, zijn trainerspapiertjes gekregen van de KNVB om wie hij is, niet om wat hij kan. Dat gebeurt veel te vaak bij de Knvb. Deze man heeft gewoon niet de kwaliteiten om hoofdtrainer te zijn bij een club. Hoogstens een assistent die zich alles moet laten vertellen. Maar goed, zo direct ontslagen worden bij een club in de KKD zal ervoor zorgen dat hij niet meer zo snel aan de bak komt als hoofdtrainer.

Vraagje, heeft Ado wel een team dat bovenin zou moeten meedraaien of is het niet gewoon minimaal? Ik volg de KKD divisie niet vandaar de vraag.

Pec en Eindhoven nog beide ongeslagen. Ik ben benieuwd hoe pec het doet tegen directe concurrenten voor de promotie.

En ADO, wat moeten we daar over zeggen? Ik ben benieuwd of er een trainer is die dit ADO beter kan laten voetballen.

Als je naast Kuyt iemand neer zet die kan over brengen op de spelers wat hij wil en hoe hij dit wil komt het wel goed! wat er nu omheen loopt denkt alleen aan zich zelf om zo snel mogelijk weer ergens hoofd trainer coach te worden, Kuyt weet echt wel hoe hij een team moet trainen en voor bereiden op de wedstrijd, wat hij niet zo goed kan is het over brengen op de spelers jammer voor Kuyt en Ado dat er niet bij stil gestaan is bij de aanstelling van assistenten die een visie kunnen overbrengen op de spelers, gezien Kuyt een onervaren trainer is een en ander valt Ado dan ook te verwijten.

Bakayoko weer in jong psv? Wanneer stop dat nu eens... Jij is speler van psv1... Blijft zo oneerlijk voor de teams die nu tegen psv moeten....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren