Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Diego Costa donderdag gekeurd na akkoord Atlético en Chelsea’

Laatste update:

Diego Costa gaat Chelsea definitief verlaten voor Atlético Madrid. Volgens diverse Spaanse media hebben beide clubs een akkoord bereikt over een transfersom van 55 miljoen euro, een bedrag dat middels bonussen nog verder kan oplopen. De Spaans international reist donderdag nog af naar Madrid om zijn transfer af te ronden. Naar verwachting zit de aanvaller zaterdag op de tribune in het Wanda Metropolitano om zijn nieuwe ploeggenoten in actie te zien tegen Sevilla.

De geboren Braziliaan zal na de medische keuring zijn handtekening zetten onder een contract tot de zomer van 2021. Hij wordt de duurste speler ooit in de clubgeschiedenis van Atlético Madrid. De transfer hing al enige tijd in de lucht. Een vertrek bij Chelsea was onafwendbaar geworden nadat manager Antonio Conte aan Diego Costa had laten weten dat hij hem niet meer nodig had bij the Blues.

Diego Costa kwam al honderd dagen niet in actie voor Chelsea. De spits zal voorlopig nog moeten wachten op zijn rentree in het shirt van Atléti. Door een transferverbod mag de Spaanse topclub pas in 2018 weer spelers aantrekken. In Spanje zal hij de komende maanden worden klaargestoomd voor zijn terugkeer bij Atlético in januari volgend jaar. Tegen die tijd heeft hij al ruim tweehonderd dagen geen wedstrijd meer gespeeld.

Diego Costa is een betere spits voor Chelsea dan Álvaro Morata

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe is dat mogelijk? Hij kan nu toch niet al getransfereerd worden?

21 september 2017 om 13:15

in 2018 staat er.

Lezen?

21 september 2017 om 13:21

Er staat dat hij in 2018 pas mee mag doen. Echter doen ze blijkbaar wel nu een transfer, wat dus eigenlijk niet mag als je een verbod hebt.

21 september 2017 om 13:37

Wat Atletico niet mag is spelers inschrijven tot januari. Dat gebeurt ook niet.

21 september 2017 om 13:17

Natuurlijl wel, contracten kunnen ze op elk moment sluiten, Costa inschrijven kan natuurlijk pas in januari.

21 september 2017 om 13:25

Clubs kunnen ten alle tijden spelers alvast contracteren. Maar ze zijn pas speelgerechtig bij de eerst volgende transferperiode.

In principe staat Diego Costs nog steeds onder contract bij Chelsea. Maar aangezien hij weigert mee te trainen zou Atletico en Chelsea waarschijnlijk een deal hebben gesloten dat Atletico het resterende salaris van Costa gaat uit betalen onder voorwaarde dat Costa bij Atletico mee mag trainen.

21 september 2017 om 14:41

Ze kunnen toch nu al wel tot een akkoord komen voor januari 2018?
Dan is het voor Atletico en Costa het beste wanneer hij de laatste maanden van 2017 in spanje aan zn vorm en fitheid werkt....
Denk dat Chelsea daar ook niet zo heel veel problemen meeh eeft.

Win-win-win voor iedereen!

Mag mooi Torres vervangen (?)

Met griezzmannetje mooi duo

Dat we daar nog winst op hebben gemaakt... ja het is weinig geld voor een spits van zijn kaliber, maar gezien de situatie met dat smsje enzo was dit gewoon het hoogst haalbare. Stel het loopt tot 60 miljoen op, dan hebben we deze zomer 25 miljoen bijgelegd voor het spitsenprobleem. Daarmee bijgerekend dat Morata een stuk jonger is, nu al lekker scoort en Conte weer 'happy' is, ben ik prima tevreden. Gun Diego een mooi verblijf bij Atletico, heeft veel voor Chelsea betekend!

Wauw nog 55+ mil kunnen ontvangen voor Costa? Perfect onderhandeld van Chelsea in zo'n situatie! Had verwacht 40a45 max.

Fijn om te zien dat deze zaak opgelost wordt.. Ik was een beetje teleurgesteld dat dit niet in de zomer gebeurd is, maar dat had uiteindelijk toch geen zoden aan de dijk gezet want hij had toch niet kunnen spelen.

Het is jammer, maar Costa heeft deze situatie toch echt zelf in de hand gewerkt!

21 september 2017 om 14:09

De oorzaak ligt toch echt bij Conte.

21 september 2017 om 14:52

neen echt niet man !

de oorzaak ligt bij Costa toen hij in januari het team in de steek wou laten om zakken vol geld te gaan verdienen in China en daar verder te gaan voetballen .

chelsea accepteerde dit echter ,terecht , niet in volle titelstrijd maar toen wou costa de boel op stelten zetten in Cobham ,het trainingcentrum van chelsea.
Costa heeft toen ,op training, een incident uitgelokt waardoor hij meende een breuk te forceren maar het resultaat was dat hij uit de groep werd gezet en 5 dagen na dit incident heeft costa zijn excuses aan de groep aangeboden en mocht terug meetrainen.

Er werd Costa toen reeds beloofd dat hij wel in de zomer zou mogen vertrekken naar China, maar de veranderde transfer regels in China ,net voor de zomer, maakten een transfer voor Costa aan de voorwaarden die hij in januari nog had bedongen ....nagenoeg onmogelijk .

Conte had wel genoeg van het gedrag van Costa en maakte hem toen duidelijk dat , nu de befoofde transfer naar China niet kon doorgaan, Costa echt niet meer in de plannen van Conte paste, endat hij mocht uitkijken naar een andere club.

Conte had in januari al enigzins, vlug en tegen zijn zin,moeten accepteren dat Costa na zijn wangedrag, vrij snel en ook noodzakelijkelijkerwijs , terug in het team kwam maar Conte wou zulke toestanden niet meer in zijn groep meemaken en gezien de reputatie van Costa wou Conte naar de toekomst toe geen risico's meer nemen met de moeilijke persoonlijkheid van Costa ...

logische beslissing van Conte in heel dit dilemma .

21 september 2017 om 15:17

Costa heeft in volle kleedkamer voor training op dreigende wijze,neus aan neus gestaan met Conte, toen deze meedeelde aan heel de groep dat chelsea hun spits niet liet vertrekken.
Geen enkele coach , pikt zulk een gedrag en besloot Costa van training te weren, tot hij voor de groep zich excuseerde voor zijn gedrag.
Natuurlijk ging Costa hier niet onmiddellijk in mee want hij wou vertrekken ....maar toen bleek dat de transfer er niet kwam , kon zijn management Costa toch overhalen en met de belofte van een zomerse transfer naar China op zak, werd hij weer wat kalmer.
De rest kennen we ondertussen..... maar nogmaals, op dat ogenblik was het voor Conte al duidelijk dat hij het volgende seizoen niet verder ging gaan met Costa ...

21 september 2017 om 15:45

Domberg.. Ik ben zo blij met jou op dit moment! Dit is een hele treffende samenvatting van de situatie in januari! Los daarvan komt nog dat Costa vanaf zijn eerste zomer na zijn komst alweer naar Atletico terug wilde. Dat heeft hij keer op keer, intern en in de pers, herhaald.. Win-win. Wij zijn een onruststoker kwijt en hij kan weer lekker terug naar de club waar hij eigenlijk nooit had moeten vertrekken!

21 september 2017 om 17:28

costa is een steengoede spits die steeds net over de rand gaat en dat kan resultaat opleveren maar dat kan ook in de andere richting werken ....zoals bleek !

chelsea heeft met Morata een beter voetballende spits binnen gehaald maar wannneer de voet moet gezet worden om verdedigers met gelijke munt terug te geven ...wel dan zal Costa wel beter zijn ..... maar op de lange duur wordt je al die controverses ook wel beu en verlang je zelf ook naar meer normale situaties....

althans ik voel dit toch zo aan.

21 september 2017 om 14:38

Wat heeft Costa gedaan dan?

Een vraagje:
Waarom mag deze transfer eigenlijk doorgaan, terwijl de transfer markt al gesloten is?

21 september 2017 om 13:22

Dat vraag ik mijn eigenlijk ook af.Mischien komt het nieuws later pas naar buiten...

21 september 2017 om 13:25

Tja, waarom zouden ze geen akkoord kunnen sluiten over een deal? Als ze pas op 1 januari de papieren inleveren of hem inschrijven o.i.d., is er niks aan de hand toch?

21 september 2017 om 13:51

Ze hebben nu een straf en in mijn mening zouden ze dus ook geen spelers mogen aantrekken voor daarna.

21 september 2017 om 14:54

Toch mag je wel al spelers kopen. Heeft Barca toch ook gedaan met o.a. Arda Turan

21 september 2017 om 15:31

@007

Ze schrijven hem pas in 2018 in dus tot die tijd is hij niet speelgerechtigd voor Atletico. De straf die Atletico gekregen heeft is dat ze geen spelers in mogen schrijven tot 2018, ze mogen wel gewoon werknemers in dienst nemen, daar gaat de Fifa/uefa niet over.

21 september 2017 om 13:50

Je kunt altijd transfers doen, maar tot 31 agustus (ongeveer, afhankelijk van het land) spelers inschrijven.
Het is normaal gesproken dus nogal geldverspilling om daarna nog spelers te kopen, ook al kan het wel.

Daarom zie je ook dat de meeste transfers in de transferperiode plaatsvinden.

Ik moet Chelsea tog feliciteren met de bedwongen transfersom.. Hij is ook al 28 ...

Je hebt een transferban en je contracteerd een speler. Tja, erg leuk dat Costa pas over een aantal maanden kan spelen, maar op deze manier noem ik dit geen straf.

21 september 2017 om 14:10

Het wordt in de media een transferban genoemd, maar in weze is de straf dat ze geen nieuwe spelers in mogen schrijven tot 01.01.2018 - als ik het goed heb. Barca had Turan destijds toch ook overgenomen zonder dat hij mocht spelen?

21 september 2017 om 14:44

Jij mag het geen straf noemen, maar dat is het natuurlijk wel degelijk. Een transfer is het overschrijven van een speler, oftewel inschrijven van een speler zodat hij kan spelen bij een andere club. Door de transferban mag Atletico Costa niet inschrijven en kan hij dus niet spelen. Je mag altijd spelers contracteren, maar daar heb je normaal gesproken weinig aan, omdat die spelers dan pas bij een transferperiode daadwerkelijk mogen gaan spelen.

Ze kunnen in de tweede helft van het seizoen wel een lekkere opstelling maken zeg zo.

Heb je Torres, Correa, Gameiro, Gaitan, Thomas, Vrsjalko, Savic nog op de bank zitten. Erg complete selectie dan. Kunnen zeker meedoen om de prijzen

Oblak
Juanfran
Gimenez
Godin
Felipe Luis
Saul
Gabi
Koke
Vitol/Carras
Costa
Griezmann
21 september 2017 om 15:36

En Hernandez + Carrasco of Vitolo nog. Torres en/of Correa zullen wel vertrekken aankomende transferperiode of in de zomer.

Koude, kille club. Zegt veel over een club als je zo met je spelers omgaat. Verschrikkelijk gewoon. Lekker terug naar het warme en mooie Spanje. Ik kan heel goed begrijpen dat spelers verdrietig worden in Engeland. Altijd grijs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren