Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Die fase is voorbij, ze hebben door dat Twente zich niet laat afschepen’

Laatste update:

FC Twente heeft deze transferperiode niet bijzonder veel te besteden, dus technisch manager Ted van Leeuwen zal creatief moeten zijn om zijn selectie te versterken. De bestuurder is daarbij van plan om aan te kloppen bij grote clubs als Manchester City, waar Twente eerder zaken mee deed, in de hoop dat zij de Tukkers verder kunnen helpen.

/

“We moeten het niet ingewikkelder maken dan het is, het gaat puur om het huren van enkele talentvolle jongens”, vertelt hij aan Voetbal International. “Daar hebben de wat grotere clubs er over het algemeen wel genoeg van.” Van Leeuwen denkt aan een vertrek van Hakim Ziyech om financiële armslag te creëren: “Het kan snel gaan al is het niet aannemelijk dat hij deze week al gaat. De fase dat clubs denken hem goedkoop te kunnen oppikken is inmiddels voorbij. Ze hebben in de gaten dat we ons niet laten afschepen.”

Hij hoopt de selectie van de club uit Enschede op een aantal plaatsen te versterken en kijkt daarbij in eerste instantie naar een vleugelspeler, een linksback en een aantal middenvelders. Van Leeuwen is daarbij wel afhankelijk van welke spelers er nog op de markt zijn, aangezien de eerste keuzes, door het slepende proces om Eredivisie-voetbal veilig te stellen, inmiddels elders onderdak hebben gevonden.

Vind jij het een goede zet om spelers van topclubs te huren?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed standpunt. Ziyech moet je gewoon 15 miljoen voor kunnen vangen. Hij is de enige speler waar we nog geld aan kunnen verdienen. Ik hoop dat een Engelse club zich in de strijd gaat mengen.

13 juli 2016 om 14:26

Ik snap alleen niet wat er zou gebeuren als er geen interesse is voor Ziyech en er een club 8 miljoen gaat bieden? Er is op dit moment volgens mijn nog niet zo veel interesse, althans niet concreet als ik het nieuws zo volg. Twente kan een bod van 8 miljoen toch nooit weigeren, of zit ik daar nu naast?

13 juli 2016 om 14:32

De rekeningen moeten betaald worden en gaten gevuld.

Dus Twente heeft niet de lange adem.... Als de nood weer hoog wordt levert hij stukken minder op

En dat weten clubs

13 juli 2016 om 14:40

dan zal twente wel toe moeten happen, ze moeten de gemeente ook nog 4.8 mln euro afstaan uit transfergelden en ziyech is de enige die wat oplevert, er gaat echter ook een deel naar heerenveen en dus blijft er vrijwel niks over bij 8 mln. ze praten dat napoli interesse heeft maar die halve geruchten zijn er al zolang, ik vraag het mij af of hij nog weggaat.

13 juli 2016 om 14:48

Als er clubs zijn die Ziyech daadwerkelijk zo graag willen hebben hadden ze toch allang toegehapt? Dan heb je zo'n speler al vroeg in de voorbereiding en weet je zeker dat er geen andere kapers op de kust zijn. Volgens mij is er gewoon weinig (concrete) interesse in Ziyech. Zoals jij al zegt Twente199.

En zoals jullie boven al zeggen, dat dacht ik dus ook al. Dit is dus gewoon een beetje popi-jopi praat maar als er een bod komt moet hij dus wel overstag gaan.

13 juli 2016 om 15:00

Die 4.8 miljoen zit allang in de kas.
Is allemaal al rond

hopen dat het eens opschiet, we kunnen niks zo. als ziyech weg is moeten we naar mijn idee spelers huren zoals sinkgraven jozefzoon dat soort jongens en oudere jongens als brama bijv. met dylan seye ga je het niet winnen.

13 juli 2016 om 14:52

Ik denk dat Jozefzoon te duur is voor jullie, die kan vast wel ergens in het buitenland meer verdienen, en dat zelfde geldt voor Brama. Brama kan overigens beter bij PEC blijven, ik denk dat dat voor hem ook aantrekkelijker is, zij zijn op dit moment namelijk de betere club. Voor Sinkgraven zou Twente zeker een goede stap zijn om alles weer even op de rit te krijgen.

Hoop ook voor jullie dat het eens klaar is met die onzekerheid. Ziyech moet gewoon weg, maar het rare is dat er op de een of andere manier niemand is die hem wilt.

13 juli 2016 om 19:28

brama is een echte clubman, dat is een voordeel echter heeft hij nog een contract bij zwolle dus zal dat geen optie zijn. jozefzoon zou idd kunnen, die heeft met rkc ook al tegen degradatie gespeeld dus zou wel wat anders willen. ted kijkt naar tropische spelers dus ben bang dat hij niet naar een sinkgraven informeert, weet ook niet wat bosz met hem wil. ik hoop ook dat we van de onzekerheid afzijn, maar idd het lijkt erop dat het met de belangstelling wel meevalt en dat zal mss wel met de situatie te maken hebben. twente moet en hoelanger clubs wachten hoe goedkoper hij word. Daarbij is de mentaliteit van ziyech niet altijd even goed, egoistisch en verdedigd niet mee wat je tegengoals kost. de verhalen van hem in de media en de gebaren naar het publiek zijn ook van die nare trekjes, of ze nou terecht zijn ofniet.

Wat een onzin, Twente moet Ziyech wel verkopen om dit seizoen rond te komen. Een bod van bijvoorbeeld 8 miljoen kunnen ze gewoon niet weigeren als dit het enige bod is. Beetje grootspraak

13 juli 2016 om 14:37

Ik zie liever Twente failliet gaan dan dat ze Ziyech voor 8 miljoen euro gaan verkopen.
Het moet niet gekker worden, de beste speler van de Eredivisie hoort minimaal 20 miljoen op te brengen.

13 juli 2016 om 14:41

Als Janssen 22 miljoen oplevert dan Ziyech 25/30 miljoen! Ja is veel misschien zelfs teveel, maar dat is die 22 miljoen voor Janssen ook 😉

13 juli 2016 om 15:51

Idd, vind het gek dat janssen 22 miljoen kost en ziyech 8 miljoen.

13 juli 2016 om 17:13

ik niet az hoeft niet te verkopen en twente wel en dat is een groot verschil.

13 juli 2016 om 19:29

jij snapt het, daarbij voetbalt az bovenin mee en twente onderin

13 juli 2016 om 16:37

En waar baseer je je op dat Twente Ziyech moet voorkopen? Volgens mij zijn er allerlei akkoorden en garantiestellingen geregeld en heeft Twente ook geen accuut liquiditeitsprobleem?

13 juli 2016 om 19:11

Onder een steen geleefd de laatste maanden. Het water staat ze tot over de lippen. Het volgende meetmoment van de knvb komt eraan en Twente zal snel geld moeten incasseren, anders nog einde oefening.

14 juli 2016 om 09:22

Nee, niet onder een steen geleefd de laatste maanden en de discussies rondom Twente redelijk op voet gevolgd. Twente heeft het financieel niet makkelijk maar van acute liquiditeitsproblemen zijn er volgens mij op dit moment niet. Met het debiteurenakkoord en de garantie voor de gemeente is bovendien een grote stap gezet om weer financieel gezond te worden. Dus ja, verkoop van Ziyech helpt maar is geen absolute noodzaak om rond te komen dit jaar. Of heb ik wat gemist?

Edit
Zie nu ook dat van Leeuwen in een nieuw artikel een beetje hetzelfde roept. Dus dat met die steen valt wel mee zo te zien; beetje jammer dat je die woorden meent te moeten gebruiken terwijl je zelf kennelijk niet echt op de hoogte bent....

Ben bang dat het tot het eind van de transferstop gaat duren voordat Ziyech weg is. Nog meer interessante spelers zullen dan aan de neus van Twente voorbij gaan.
Het duurt ook wel lang vind ik dat er een serieus bod wordt gedaan op hem. Bij zoveel interesse had ik wel iets meer vuurwerk verwacht. Daarom ben ik bang dat de hoogte van de transfersom tegen zal vallen.

13 juli 2016 om 14:41

als het op het laatst gebeurd vraag ik mij uberhaupt af of twente nog tijd krijgt, ziyech kan dan nog wel meedoen met de competitie dat is dan wel een voordeel.

Niemand gaat de hoofdprijs voor Ziyech betalen...dat niveau heeft ie niet en voor de Nederlandse topclubs is ie te duur...

Trouwens van dat geld moeten ze ook gelijk weer schulden betalen dan...

Ben bang dat het dit jaar niets wordt met Twente...geen cent te maken...
Vrees dat dit kaartenhuis alsnog instort

13 juli 2016 om 14:54

Joh Josh...als Janssen voor 22 miljoen naar Tottenham kan, dan is de huidige prijs die men voor Ziyech wil bieden veel en veel te laag.

Hoezo en op basis waarvan zeg jij dat hij niet het nivo heeft? Ik vind, en velen met mij, dat hij afgelopen seizoen de beste speler van de ED was en dat hij niet zou misstaan bij een topclub als Ajax of Psv.

13 juli 2016 om 15:06

Omdat het veel makkelijker is om uit te blinken bij een Twente dat degredatie speelt. Dan bij ee club als Ajax, Psv, Feyenoord en AZ. Kijk een Sinkgaven uitblinker bij Heerenveen samen met Bilal, komen beide nu niet aan de bak.

Plus Twente zit nog steeds in nood. en dat weet de rest van de wereld ook, Twente moet hem verkopen. 1 ze hebben het geld nodig. 2 hij is te duur voor Twente om te houden.

Dit alles zal de prijs flink drukken van hem.

13 juli 2016 om 15:07

Wat is die huidige prijs dan precies?

Je moet niet vergeten dat Janssen topscoorder was en nog een heel lang contract had. Bovendien is AZ hartstikke gezond! Dat is toch een compleet andere situatie dan die van Ziyech en Twente? Totaal niet te vergelijken.

13 juli 2016 om 15:24

De vraagprijs is 15 miljoen, maar dat gaan we echt niet voor Ziyech krijgen. Twente heeft ook haast omdat de transfersom/salaris van Ziyech hard nodig is om ook maar iets te kunnen op de markt. Dat is noodzakelijk, omdat de selectie t.o.v. vorig jaar flink is uitgedund en de jeugd daarbij ook vorig jaar al werd ingepast.
Overigens wil ik niet zeggen dat we veel kunnen op de markt bij verkoop van Ziyech, maar zonder de verkoop is zelfs huur of transfervrij ophalen al lastig.

Het wordt vechten en proberen te overleven dit jaar.

13 juli 2016 om 15:35

Twente is dan ook geen degradatie kandidaat

13 juli 2016 om 15:51

Twentefan3, hou er nu maar rekening mee dat we dat wel zijn. Dan kan het alleen nog maar meevallen. Het grootste deel van ons huidige team kon 2 jaar geleden in de JL nog geen potten breken. Vrijwel alle ervaring is verder weg.
Hoort bij het saneren. Extra reden om vol support te geven aan je club.

13 juli 2016 om 15:54

Twente is samen met de nieuwe promovendi en een aantal andere clubs een degradatie kandidaat. Als Zyjech weg is, welke andere speler heb je dan die voetballend het voortouw kan nemen? Qua verdedigers loopt er niet bijzonder meer rond om het over de aanval maar niet te hebben. Twente zal het dit jaar echt van de sfeer en de collectiviteit binnen het elftal moeten hebben. Buiten deze factoren is er helaas weinig aanwezig in Enschede.

13 juli 2016 om 16:35

Er is wel een verschil tussen de clubs AZ dn FC Twente en dat weten buitenlandse clubs ook dondersgoed. Daarom kan AZ nee zeggen tegen 17 miljoen.

13 juli 2016 om 18:02

Nou azrsenal; kwalitatief is Ziyech 2x beter dan Janssen. AZ heeft een werelddeal gemaakt en hopelijk kan Twente dat ook! Twente hoeft hem niet te verkopen, al zal de club niet tegenwerken bij een mooie bieding!

14 juli 2016 om 11:44

Daar gaat mijn reactie niet over...ik reageer in dit geval op Josh wie zegt dat Ziyech niet het niveau heeft, ik vind nl wel dat hij van behoorlijk niveau is...nog geen topniveau..daar is hij nog te jong voor en heeft hij nog niet gevoetbald bij een topclub, maar hij heeft wel de potentie en laat dit al langer zien dan Janssen bij Az.

Ik begrijp ook wel dat AZ nee kan zeggen tegen een dergelijk bod, ik begrijp ook dat dit een van de vele gevolgen is van de perikelen bij Fct. En natuurlijk zal iedere club weten van de situatie bij FCT en hier ook gebruik van maken...zou iedere club doen.

13 juli 2016 om 19:31

4,8 mln moet uit transfers naar de gemeente en 10% naar heerenveen, wat zal naar de schuldeisers gaan maar twente moet wel wat gebruiken voor spelers want schuldeisers zullen ook wel snappen dat het nog fout gaat als er geen kwaliteit is.

Hoe lang heeft Ziyech nog een contract? 2 Jaar toch?

De kans is natuurlijk ook aanwezig dat clubs gewoon tot volgend jaar wachten. Met slechts nog een éénjarig contract gaat de prijs dan weer omlaag.

Daarnaast is het toch ook zo dat FC Twente een heel groot gedeelte van de transfersom aan andere partijen moet afstaan? Als dat zo is, ligt de vraagprijs van Twente misschien wel te hoog gelet op de financiële malaise..

Allemaal prima, dat gedoe om Ziyech bij Twente, maar het heeft geen enkele zin voor Twente om zich rijk te rekenen.

Bijna het gehele bedrag dat Twente voor Ziyech zou kunnen vangen gaat naar schuldeisers, gemeente, etc. Twente zelf houdt echt bijna niets over aan deze transfer. En het is wel van belang dat Twente de salarispost van Ziyech kwijtraakt.

Twente laat zich niet afschepen.... Gieren hebben de tijd meneer van Leeuwen. Wachten en wachten. Twente legt vanzelf het loodje, dan moeten ze wel.

13 juli 2016 om 15:45

Beetje domme opmerking. Twente heeft momenteel voldoende liquide middelen en het voortbestaan hangt niet af van de verkoop van Ziyech. De komst van nieuwe versterkingen wel (geen huurspeleers). Logisch dat Twente zich niet laat afschepen met een lage verkoopprijs. Geduld is een schone zaak. De belangstelling voor een talent als Ziyech wordt de komende tijd echt wel concreet. Ik verwacht dat hijj voor minimaal 10 miljoen wordt verkocht met een fors doorverkooppercentage daar bovenop.

13 juli 2016 om 16:08

Ik hoop het voor je, maar denk het niet. zolang is zijn contract ook weer niet, dus dat gaat ook meespelen. Twente kan niet eeuwig wachten. De rest wel.

13 juli 2016 om 16:20

Waarom verwacht je 10 miljoen? Clubs die hem dan zouden willen hadden hem toch allang gehaald? Volgens mij is er gewoon heel weinig interesse en is hij daarom juist niet zo duur.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren