Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dick Schreuder vertrekt per direct bij PEC Zwolle

Laatste update:

Dick Schreuder is niet langer de hoofdtrainer van PEC Zwolle, zo maakt de promovendus bekend via de officiële kanalen. De 51-jarige oefenmeester gaat 'elders in Europa' aan de slag. Om welke club het gaat wordt niet bekendgemaakt. Schreuder promoveerde afgelopen seizoen met de Overijsselse formatie naar de Eredivisie. Zijn contract liep nog twee jaar door.

Schreuder kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd bij PEC. "Ik heb veel clubs afgezegd, omdat ik niet wilde stoppen met waar we hier mee bezig waren. Voor de kans die me nu is aangeboden wil ik echter gaan", laat hij weten in een eerste reactie. "Een goed moment om te vertrekken is er nooit, maar ik wil mijn opvolger ook de kans geven vanaf de voorbereiding met dit team aan de slag te gaan. Daarom verlaat ik PEC Zwolle nu voor een nieuwe project elders."

Om welke club het gaat wordt niet bekend. Schreuder heeft er alle vertrouwen in dat hij PEC goed achterlaat. "Ik weet zeker dat het afgelopen jaar in vele opzichten goed is geweest voor de club", aldus de Barnevelder. "De komende jaren hoop ik dat PEC Zwolle zich weer stevig nestelt in de Eredivisie en daar heb ik ook alle vertrouwen in. Tot slot wil ik iedereen bij deze club bedanken voor de kans die mij is geboden en de prettige samenwerking."

Technisch directeur Marcel Boudesteyn spreekt zijn dank uit richting Schreuder. "Dick had nog een contract tot medio 2025. Die periode hadden we graag volgemaakt, maar de interesse van clubs uit binnen- en buitenland was al die tijd groot. Het siert Dick dat hij de voorbije maanden is gebleven en samen met zijn team PEC Zwolle heeft teruggebracht naar de Eredivisie. Het is ontzettend jammer dat hij ons nu gaat verlaten, maar ook dat hoort bij de voetballerij. Ik wens Dick en ook Johan (Plat, red.) veel succes voor de toekomst en dank hen voor bewezen diensten."

Schreuder begon zijn trainersloopbaan bij de amateurs van Fortissimo en Barneveld, alvorens hij in 2013 aan de slag ging als assistent bij Barnet FC. Een jaar later keerde hij terug in Nederland voor een dienstverband bij KV Katwijk. Via Philadelphia Union, TSG Hoffenheim en Vitesse kwam hij twee jaar geleden bij PEC voor het eerst op eigen benen te staan in het Nederlandse betaalde voetbal. Als opvolger van Art Langeler wist hij degradatie niet af te wenden, maar promoveerde hij een jaar later wel weer naar de Eredivisie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is een enorme aderlating voor PEC zeg. Schreuder heeft het meer dan prima gedaan! Ik zie ook niet zo snel een vervanger. Misschien Zwollenaar Ron Jans nog eens lief aankijken? Die heeft aangegeven meer tijd met zijn familie door te willen brengen. Met een baan als trainer van PEC moet dat toch lukken en hij is eerder zeer succesvol geweest in Zwolle natuurlijk

27 juni 2023 om 11:48

Haha met alle respect hoor, maar hoe ver denk je dat Enschede en Zwolle van elkaar af liggen? Als hij meer tijd met zijn familie wil doorbrengen zou hij gewoon voorlopig geen klus aan moeten nemen. Behalve bondscoach van Nederland, dat zie ik hem wel graag doen.

28 juni 2023 om 10:07

Enschede Zwolle heb ik regelmatig moeten rijden voor m'n werk en ik kan je vertellen, dat is een serieus pokken end.

Ik volg Zwolle natuurlijk niet op de voet. Maar is het gek dat dit wel een beetje onverwachts komt?
Had oprecht wel verwacht dat ie zou blijven..

27 juni 2023 om 09:17

Dit komt heel onverwachts. Hij heeft het wel verdiend om een stapje hoger te doen.

27 juni 2023 om 10:13

Er was volgens mij niks over bekend, maar had het wel verwacht. Zeker na het winnen van de prijs staat hij natuurlijk in de spotlights.

Zo die zag ik niet aankomen.

Dit gaat helemaal de verkeerde kant op. Een bak aan spelers weggegaan, en nog maar 3 jonge jongens gehaald die nog helemaal niks bewezen hebben in het betaald voetbal. Wordt een zwaar seizoen vrees ik.

27 juni 2023 om 09:18

Typisch Zwolle weer. Alles weg laten gaan voor het minimale om zo goed als niks terug te halen

27 juni 2023 om 09:48

hij had nog een 2 jarig contract en ik zie nergens dat hij gratis weg gaat, hoezo minimale?
Ik heb begrepen dat aanstaande donderdag de nieuwe trainer op het veld staat met een nieuwe staf

27 juni 2023 om 09:55

gait: en waar haalt Zwolle zo snel een nieuwe trainer vandaan en wie mag dat zijn dan? Je brengt het wel heel stellig namelijk.

27 juni 2023 om 09:59

Nog even 2 dagen geduld aub

27 juni 2023 om 10:28

Dit meldt Zwolle zelf. De nieuwe trainer wordt op zeer korte termijn gepresenteerd.

Wie is natuurlijk speculeren, maar ik denk: Heitinga, Henk de Jong of Jaap Stam. Andere opties zie ik niet zo vlug.

27 juni 2023 om 11:22

Ron Jans? Zou ik mooi vinden

Die zag ik niet aankomen, maar denk dus dat hij een mooi avontuur aangaat. Succes!

Dit is echt een aderlating. Denk dat we volgend jaar weer degraderen want de selectie is heel matig. Verder hoop ik dat we Henk of Ron als coach kunnen aantrekken.

27 juni 2023 om 09:22

Henk gaat al naar rkc en Ron zou wel gek zijn.

27 juni 2023 om 09:26

Ik had eigenlijk idee dat hij Henk de Jong bedoelt ..

27 juni 2023 om 09:31

Ik dacht juist Henk Ten Cate..

27 juni 2023 om 09:33

Sorry, niet helemaal duidelijk van mij. Ik bedoel Henk de Jong.

27 juni 2023 om 09:36

Overigens, waarom zou Ron gek zijn? Hij heeft al een succesvolle periode bij Pec gehad, heeft er zelf gespeeld en hij woont ook nog eens in een dorp 20 minuten rijden van het stadion. Ik zou het zelf niet zo gek vinden.

27 juni 2023 om 09:58

De Jong heeft 'Cambuur DNA'. Die zie ik niet zo snel naar een andere club stappen maar je weet het nooit natuurlijk.

27 juni 2023 om 10:09

Sorry maar van hoge subtop naar degradatie kandidaat terwijl je al honderd x gezegd hebt een sabbatical te nemen. Dan zou je wel een beetje gek zijn als je dit nou ineens gaat doen.

27 juni 2023 om 11:07

Hij zat ook bij de Superboeren in Doetinchem

Die verdraaide functies elders ook altijd, ben benieuwd waar hij aan de slag gaat. Aderlating voor Zwolle, zo 'laat' eigenlijk nog van trainer moeten wisselen.

Verrassend nieuws. Had gedacht dat Zwolle en Schreuder samen de eredivisie ingangen. Moet wel heel iets speciaals zijn om Zwolle te verlaten.

Schreuder dus naar Spanje. Naar een club die niet op het hoogste niveau speelt ben benieuwd welke

27 juni 2023 om 09:46

Espanyol

27 juni 2023 om 10:26

Volgens een ander site zou het CD Castellón zijn. Een ploeg die op het 3de niveau in Spanje speelt.

Dit is denk ik een club voor John Heitinga om in te stappen anders Jaap Stam terughalen? Man van de regio die het daar al eerder goed heeft gedaan.

27 juni 2023 om 11:05

Ik denk niet dat je hier als beginnende trainer in moet stappen. Selectie is zo uitgekleed dat kans op degradatie levensgroot is en dus ook afbreukrisico voor de trainer.

De familie Schreuder is niet wars van een zeker opportunisme. Die Spaanse zon is lekker maar de nieuwe club is geen aansprekend voetbalto

Echt verrassend is dit niet. Dick Schreuder is al meerere malen met andere clubs in gesprek geweest. Afgelopen winter nog in gesprek geweest met FC Groningen en daardoor met Fortuna Sittard.
Je merkt aan alles dat hij ambitieus is en Zwolle niet als zijn plafond ziet.

Mooie club voor Heitinga om zijn trainerscarriere rustig te beginnen

27 juni 2023 om 09:50

die lijkt me uitermate ongeschikt voor PEC Zwolle

Hij gaat naar Alaves. Mooie club en rijke historie! Hopelijk wordt het een succes!

27 juni 2023 om 10:21

Roep nou toch niet zomaar wat. Het is CD Castellón, 3e niveau

Ik zal misschien een van de weinigen zijn maar ben hier niet heel rouwig om. Ja Dick heeft met een eigen speelstijl resultaat gehaald. Echter, dit was wel uit een kansloze positie in de eredivisie en in een KKD waar je vrijwel altijd de betere bent. Het kamikaze voetbal een heel seizoen in de eredivisie was nooit goed gegaan, en ik denk niet dat Dick iets anders voor ogen had.

In dat opzicht zie ik liever een pec als onder Ron Jans, met degelijk voetbal naar de kwaliteiten van de selectie. Zou mooi zijn als Rom terugkomt, maar ga er niet van uit.

Denk overigens dat er allang iemand in de coulissen klaar staat. Qua moment, dag van de eerste training, anders ook wel een heel vreemd moment om uit te kiezen.

27 juni 2023 om 10:07

Redey, ik heb net ook een soortgelijke reactie geplaatst! Ik ben het helemaal met je eens, het was het afgelopen seizoen absoluut kamikaze voetbal waar we heel dankbaar mogen zijn dat met name Beelen zoveel gaatjes kon dichtlopen.

Ik zag ook nog geen scenario voor me waarin PEC geen regelrechte degradatiekandidaat zou zijn met Schreuder aan het roer.

Ik ben toch wel enigszins verrast, al hoorde je al tijden dat het achter de schermen wat aan het rommelen was.

Qua voetbal weet ik niet of hij dit wel voor elkaar had gekregen, Zwolle speelde een soort voetbal met 8 aanvallers en 3 verdedigers die met al het kunst- en vliegwerk moesten proberen de boel te redden. Van restverdediging hebben we in Zwolle het afgelopen jaar niets gezien.

Qua opvolger denkt iedereen direct Jans, maar dat zal hij niet doen gezien zijn uitspraken.
Henk de Jong heeft aangegeven graag weer te trainen, ook niet zo ver rijden vanuit het Friese land.

Heeft het natuurlijk geweldig gedaan bij ons, maar vind het niet perse heel erg dat hij gaat. PEC speelde voornamelijk kamikaze voetbal en als ze tegen een ploegen speelde die goed konden counteren hadden ze vaak geen oplossing. Ik denk dat PEC in de eredivisie af zou gaan op deze manier.

27 juni 2023 om 10:28

volledig met je eens!

Het gaat waarschijnlijk om een club uit de derde divisie namelijk castellon

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren