Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dick Advocaat spreekt ‘grote angst’ uit: ‘Ik heb om meer spelers gevraagd’

Laatste update:

Dick Advocaat leidde maandag de eerste training van Feyenoord ter voorbereiding op het nieuwe seizoen en de ervaren oefenmeester kon al een beroep doen op nieuwkomers Bryan Linssen en Mark Diemers. Met Christian Conteh haalden de Rotterdammers bovendien ook een derde aanwinst binnen, al ontbrak hij nog omdat niet het papierwerk niet helemaal rond is. Als het aan Advocaat ligt, komen er in de komende weken nog een aantal spelers bij.

Feyenoord nam in de afgelopen periode afscheid van onder meer Renato Tapia, Jan-Arie van der Heijden en de huurlingen Rick Karsdorp, Oguzhan Özyakup en Edgar Ié. Advocaat is van mening dat er maar een smalle selectie is overgebleven: “We krijgen veel wedstrijden, met de beker en de Europese duels erbij zeker. Dat is namelijk mijn grote angst. Ik heb om meer spelers gevraagd, maar ik ben bang dat ik als het nodig is geen adequate vervangers heb”, tekende Voetbal International tijdens een persmoment op uit de mond van de trainer.

“Het gaat niet alleen om de vraag of de spelers naar ons willen komen, maar er moet ook ruimte voor salaris zijn. En dat is er bijna niet.” Advocaat zou graag nog een middenvelder en een linksback aan zijn selectie toevoegen, om onder meer beter voorbereid te zijn op eventuele blessures: “Als er niks gebeurt, is er niks aan de hand. Maar er lopen hier ook spelers rond die bewezen hebben dat het ook de andere kant op kan gaan. Ik vind wel dat Feyenoord daar rekening mee moet houden.”

Ondanks zijn zorgen over de kleine selectie, is Advocaat toch te spreken over het werk dat in de afgelopen tijd werd verricht. Naast het aantrekken van Linssen, Diemers en Conteh slaagde Feyenoord er in de afgelopen maand ook in om de contracten van Orkun Kökcü, Leroy Fer en Eric Botteghin te verlengen: “Dat is het mooie van de club. In alle moeilijkheden die er nu zijn, is er toch getracht het elftal bij elkaar te houden en al drie of vier échte versterkingen te halen. Vanaf nu is het even afwachten wat er nog gaat gebeuren.”

Mogelijk krijgt Advocaat ook nog te maken met een vertrek van Steven Berghuis. De aanvaller liet zelf weten een transfer niet uit te sluiten en zijn trainer heeft eveneens geen garantie gekregen dat hij volgend seizoen nog over de Oranje-international kan beschikken: “Hij heeft een geweldig seizoen achter de rug, dus er moet wel een heel leuke club komen wil hij weggaan. Ik hoop het niet natuurlijk. Hij heeft het naar zijn zin en is aanvoerder.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaat een lastig jaar worden voor Advocaat. Zeker als Feyenoord Senesi en Berghuis niet langer kan behouden. Wie kunnen ze dan als vervangers halen IE of Isimat Mirin? Berghuis waardig vervangen wordt helemaal lastig. In de eredivisie zie ik geen betaalbare waardige vervanger lopen voor hem.

27 juli 2020 om 16:22

Aan de andere kant, als je die 2 verkoopt komt er wel 35 miljoen binnen, althans daar ga ik vanuit. Je levert wel enorm veel kwaliteit in, dus je zal echt goed moeten scouten wil je die 2 waardig vervangen.

27 juli 2020 om 16:28

Alleen die 35 miljoen gaat niet herinvesteerd worden. Misschien alleen voor een klein gedeelte. Gisteren alleen alweer meer dan 200 besmesttingen erbij gekomen in Nederland. Lijkt er weer op dat de maatregelen aangescherpt moeten gaan worden en dan kan dit ook gevolgen gaan hebben voor het voetbal. De clubs gaan ook in het nieuwe seizoen veel inkomsten mislopen denk ik. En dus zullen ze zeker minder uit gaan geven aan transfers.

27 juli 2020 om 16:31

Maar van die 35 kunnen ze misschien wel 15 uitgeven? Geen idee hoor je kan best gelijk hebben.

27 juli 2020 om 17:22

Dat moet dan berekend worden wat haalbaar is. Volgens mij kan ieder stadion voorlopig maar voor 1 derde gevuld worden toch? En niemand weet nog voor hoe lang dat zal moeten. Verstandig dus om een flinke financiële buffer achter de hand te hebben voor de toekomst.

27 juli 2020 om 16:23

Misschien maar gewoon houden op Sinisterra, Linssen met Conteh, Summerville en Azarkan erachter? En dan daadwerkelijk investeren in een extra verdediger en middenvelder om volgend jaar het vertrek van Botteghin en Kokcu op te vangen. Dat zou mijn actie zijn. Linssen en Sinsiterra zijn prima buitenspelers en Summerville heeft het vorig seizoen wel laten zien in mijn ogen om als wissel bij de selectie te zitten.

Tja in elke linie zou er nog 1 bij moeten.maar verdedigend maak ik me voor nu de grootste zorgen.rechtsback heb je er 1 van. Geertruida vind ik nog steeds maar een noodoplossing,gaat er voorin niks weg ben je redelijk gedekt.middenveld is in tact gebleven dus hoef je voor nu ook weinig.ik zie voor nu graag een cv en een rechtsback komen.

27 juli 2020 om 16:17

Nieuwkoop heb je nog

27 juli 2020 om 16:19

Nieuwkoop kan het niveau niet echt aan. Verdediging is drama momenteel.

27 juli 2020 om 16:19

Klopt idd daarom zie ik er nog graag een RB bij.

27 juli 2020 om 16:23

Drama is een groot woord, Senesi, Botta en Haps (en daar achter Bijlow) is gewoon goed niveau voor de Eredivisie, maar de spoeling is veel te dun zoals bliek al zegt. Met alleen Geertruida en Nieuwkoop op de RB positie lever je daar toch wel erg veel in ten opzichte van Ajax en Psv.

27 juli 2020 om 16:23

Met Bijlow, Senesi en Haps/Malacia is de laatste linie voor 60% top op Eredivisie niveau. Haal je bijvoorbeeld nog een prima CV dan sta je er prima voor.

27 juli 2020 om 16:24

@Rashferr Nieuwkoop wordt erg onderschat. Is voor het niveau van Feyenoord absoluut een prima speler. Een Ajax of PSV zou misschien net wat te hoog gegrepen zijn maar voor Feyenoord is hij een zeer degelijke speler. Wel met je eens dat de verdediging verder drama is.

27 juli 2020 om 16:26

Centraal ook. Je heb daar van Beek. Die laat de laatste jaren zien niet van het niveau te zijn wat we graag willen en daarachter heb je niemand.geertruida is eigenlijk een CV maar weet niet of ik dat aan zou durven.ik zie graag die jongen van Nac komen kan die achter Botteghin klaargestoomd worden en af en toe minuten pakken

27 juli 2020 om 16:27

@Moraat: Feyenoord wil toch Ajax en PSV aanvallen? Dan heb je met jouw redenering weinig aan Nieuwkoop

27 juli 2020 om 16:27

@messibazoerIk hoop dat Senesi blijft inderdaad. Dan valt het allemaal nog mee. De 3 spelers die je noemt zijn echt goed, maar als 1 van hen geblesseerd raakt hebben we een groot probleem.

27 juli 2020 om 16:29

@moraat Zeer degelijke speler voor Feyenoord, maar PSV (dat onder feyenoord is geëindigd) is te hoog gegrepen haha oké. Nieuwkoop is geen top 5 club waardig.

27 juli 2020 om 16:35

@Rashferr Ik denk dat Feyenoord incidenteel boven PSV is geëindigd. In principe is dat namelijk wel de betere club namelijk. Makallelele maakt wat dat betreft een beter punt, zo had ik er nog niet over nagedacht.

27 juli 2020 om 16:40

@ moraat Hoezo is PSV de betere club? Heeft PSV een betere selectie? Onderbouw je mening waarom PSV te hoog gegrepen is en Feyenoord niet.

27 juli 2020 om 16:46

@Rashferr Zoals ik al aangaf denk ik dat deze 2de plek incidenteel is. Niets ten nadele van Feyenoord want die deden het erg goed sinds Advocaat. Maar PSV heeft het door de jaren heen altijd beter gedaan dan Feyenoord. 1 goed jaar brengt daar nog niet meteen verandering in. Als ik nu ook weer de aankopen van Feyenoord zie getuigt dat niet van de mentaliteit van een topclub.

27 juli 2020 om 16:48

@Moraat, Maar ga nou eens in op de laatste vraag van Rashferr. Heeft PSV een betere selectie? Ik denk namelijk van niet. En omdat PSV over het algemeen hoger eindigt gebeurt dat nu ook? Wat is dat voor kul argument.

27 juli 2020 om 16:52

@MessiBazoer Nee daar heb je gelijk in hoor, ik denk dat Feyenoord inderdaad wel een betere selectie heeft op dit moment. Achteraf gezien geen goed argument van mij inderdaad. Wel heb ik bij PSV meer het gevoel dat het wel weer goed komt en Feyenoord vind ik altijd het minst van de top 3 met af en toe een uitschieter, maar dat kan aan mij liggen.

27 juli 2020 om 16:52

@MoraatAfgelopen jaren telt niet mee. De verdediging van PSV stelt weinig voor. Vind je dat PSV een betere selectie heeft?

27 juli 2020 om 16:56

@Rashferr Volgens mij heb ik op die vraag net antwoord gegeven 😉

27 juli 2020 om 16:58

@ Moraat

Ik zie het inderdaad. Goed dat je toch bent bijgedraaid.

27 juli 2020 om 17:05

@Moraat, dan zijn we het over de selectie in ieder geval eens. Maar ik denk niet dat het zo snel goed komt bij PSV. Selectie past totaal niet bij de visie van te trainer.

27 juli 2020 om 17:36

@MessiBazoer Ook dat is waar. Wellicht dat PSV en Feyenoord de komende tijd dan aan elkaar gewaagd zijn. Ik zie ze in ieder geval nog geen gevaar vormen voor Ajax. Misschien had ik moeten zeggen dat Ajax voor Nieuwkoop te hoog gegrepen is en PSV niet.

27 juli 2020 om 17:20

@bliek jammer dat Feyenoord geen geld heeft. Voor 2 mil hadden ze die verdediger van Nac kunnen halen. En 4 a 5 mil Zeefuik oppikken bij Feyenoord. Hij zou snel publieklieveling worden daar met zijn inzet.

27 juli 2020 om 19:05

Ja dat is inderdaad het hele verhaal. Maar ja t duurt nog even dus maar even afwachten wat er nog gaat gebeuren

27 juli 2020 om 23:40

Met dat beleid was het hele ontslag van van geel ook niet nodig geweest 😂

28 juli 2020 om 08:49

Welk beleid bedoel je?

28 juli 2020 om 10:58

Bord-op-schoot-scouting

En daar heb je jeugdspelers voor he.
Niemand verwacht kampioenschap maar wel vooruitgang.

27 juli 2020 om 16:24

Vooruitgang? Sinds Advocaat er is waren ze de beste ploeg van de Eredivisie. Als je vooruitgang verwacht, verwacht je dus de titel?

27 juli 2020 om 16:57

Ik denk niet dat Feyenoordfans een titel verwachten. Ik verwacht persoonlijk een top-3 notering. Ik denk dat AZ, PSV en Feyenoord erg dicht bij elkaar liggen. Ik denk dat Critic met vooruitgang de groei van de spelers verwacht, waardoor er meer geld gegenereerd kan worden en Feyenoord een keer een reserve heeft om meer gerichte aankopen te doen, zoals Senesi dat is.

27 juli 2020 om 18:51

Feyenoord moet ten alle tijde voor kampioenschap gaan. Dat zei Koeman en Gio des tijd ook.
Of het realistisch is een ander verhaal.

Kom Dick trek zelf de knip eens even open. Sponsor je eigen team als een liefhebber. blijft genoeg over voor een goed belegde boterham. Hopelijk krijgt Feijenoord weer een leuk team en doen ze mee in de top 3. Ik gun het deze club.

27 juli 2020 om 16:29

Dat is wel de omgekeerde wereld: een coach die het salaris van zijn spelers betaalt. Enige argument: hij kan t betalen

27 juli 2020 om 16:37

Advocaat laat je zelfs voor een schaal met bitterballen zelf betalen De man is een echte succesvolle zakenman.

27 juli 2020 om 17:12

Makalele zijn assistent petrovic wilde ooit Becker zelf betalen bij den Haag. Maar advocaat zal wel te gierig zijn inderdaad

Apart wel dat Advocaat niet aangeeft dat er ook nog wel een CV moet komen want op van Beek kan je niet bouwen, Johnston hebben we nog nooit aan het werk gezien en Botteghin is ook een dagje ouder. De enige stabiele en zekere factor achterin is Senesi.daarnaast is een back-up voor Fer inderdaad erg hard nodig en een rechtsback want ik denk niet dat Nieuwkoop goed genoeg gaat zijn.

Mooie vent altijd die Advocaat haha. Deze interviews zijn een jaarlijks terugkerend fenomeen. Hij spreekt zijn zorgen uit over de kwantiteit en/of kwaliteit van de selectie en wijst op de concurrent die financieel gezien makkelijker zaken kan doen, in de hoop dat hij iets extra's los weet te krijgen. Ik heb hem dit voor mijn gevoel overal al wel een keer zien doen. Het mooie is dat het hem meestal nog lijkt te lukken ook. Mooi dat hij de laatste jaren weer 'gewoon' in Nederland aan het werk is.

Noujah Feyenoord heeft in ieder geval al meer nieuwe spelers dan psv! Maar daarnaast ook wel lastigere periode voor Feyenoord, zo met de minderinkomsten. Als Berghuis vertrekt kan er natuurlijk wel het een en ander gehaald woorden lijkt me. Al denk ik (met name nu gezien die blessure), dat hij wel blijft.

Snap wel dat Advocaat de verwachtingen tempert, als Haps zo geblesseerd raakt heb je al geen linksback meer. Gelukkig hebben we nog 7 weken tot het seizoen start en nog 10 weken totdat de transferwindow compleet sluit. Zal vast nog wel iets te regelen zijn, Dick is hier zichzelf enigszins aan het indekken zoals we dat al in het verleden vaker van hem gezien hebben!

27 juli 2020 om 18:55

Enig nadeel is dat verschillende landen hun transfer window hebben opgeschoven. Hier door kan de situatie ontstaan dat spelers van NL clubs vertrekken zonder dat er een vervanger aangetrokken kan worden.

27 juli 2020 om 19:10

Valt toch wel mee? Dacht dat de windows juist zo was gepositioneerd dat die in lijn zou zijn met de meeste landen in Europa.

27 juli 2020 om 19:36

Ik ben het even gaan opzoeken. Tm 5oktober is de transferwindow open. Voor Nederland zal dat 9wk zijn daar er nu 3wk verbruikt is heb ik gelezen. Daarmee is mijn conclusie Verkeerd

Zo kennen we dick weer. Continu om spelers vragen, dit deed hij ook in het verleden bij PSV Zenit sunderland Fenerbahçe, overal werden ze gek van hem. Ik zie t als een werknemer die elke dag bij je deur aanklopt om meer middelen, meer salaris etc. Promoveer wat jeugdspelers dick. Dat deed Koeman ook op jouw positie

En ja hoor Dicky begint weer te zeuren zoals bij elke club waar hij is geweest. Vorig 1/2 seizoen prima werk geleverd. Maar om nu te zeggen dat hij meer spelers van Caliber moet hebben vind ik ronduit belachelijk. Hij zegt nog een speler voor het middenveld nodig te hebben.hoezo. De spelers op die plaatsen waren of geblesseerd en slechts 2 wedstrijden gespeeld of nooit gespeeld omdat ze niet goed genoeg waren terwijl er een half speler bij kwam die volgens hem 1 van de betere in de eredivisie is. Voorin kwam Linzen goed voor een respectabel aantal doelpunten. Karsdorp was het over groot gedeelte geblesseerd en geopereerd . Hij wist dat er geen geld was zeker niet na de Corona . Werd er vorig seizoen niet luid geroepen dat er meer jeugd bij de selectie moet komen. Niet bij Dicky want dan lopen ze maar in de weg. Dus zullen er weer jonge spelers gillend naar de uitgang lopen. De vaderlandse pers zal ongetwijfeld zeggen dat er weer jonge spelers niet te houden waren bij Feyenoord. Of zou dat komen door de beleidsbepalers van het eerste lees Advocaat.

27 juli 2020 om 18:58

Reden betreft transfer window klopt niet.Maar de trainer wilt een zo breed mogelijke selectie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren