Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Dest lijkt te moeten vrezen: De Jong en El Ahmadi lyrisch over vervanger

Laatste update:

PSV speelde woensdagavond voor rust een enigszins moeizame wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, maar na rust klaarden de Eindhovenaren het klusje (3-0). Grote mannen aan de zijde van PSV waren Luuk de Jong (twee goals) en Jordan Teze (twee assists). Laatstgenoemde speelde omdat Sergiño Dest zich ziek moest afmelden en maakte een uitstekende indruk op De Jong en ESPN-analist Karim El Ahmadi.

"Ik vond Teze vandaag echt geweldig spelen", liet El Ahmadi weten. "Niet alleen wegens zijn voorzetten en twee assists, maar ik vond hem aan de bal goed en verdedigend ook sterk." Presentator Toine van Peperstraten stelt dat Teze zich aandient als 'behoorlijke concurrent voor Dest'. De Amerikaans international kreeg in de voorbije weken de voorkeur boven Teze. "Ja, klopt", beaamt El Ahmadi. "Dest en Van Aanholt zijn wat aanvallendere spelers, maar waar wij altijd kritiek op hadden bij Teze was het aanvallende gebeuren. Als je twee assists hebt als rechtsback, dan doe je het gewoon goed. Hij moet die lijn doortrekken. Hij moet zich in de basis proberen te knokken."

Van Peperstraten plaatst wel een kanttekening en vraagt zich af of Teze kon uitblinken omdat de nadruk bij Go Ahead lag op Hirving Lozano, die voor Teze op de rechtsbuitenpositie stond geposteerd. "Je zag wel dat Go Ahead Eagles vandaag bewust Edvardsen op Lozano heeft gezet", antwoordt El Ahmadi. "En Kuipers naast Edvardsen, zodat als Lozano naar binnen trekt, Kuipers hem kan oppakken. Daardoor kwam Teze vrij te staan. Misschien dat ze dachten dat Teze geen hele goede voorzet heeft, maar ja... Het kwam alleen maar beter uit dat hij vrij werd gelaten."

Teze moest het in de duels met NEC en Almere City doen met een reserverol. Tegen Arsenal stond hij wel aan de aftrap, al stond zijn directe concurrent Dest in Noord-Londen ook aan de aftrap als linksback. De ziekmelding van de Almeerder bood woensdag kansen voor Teze. Ook De Jong liet na afloop weten zeer content te zijn met Teze. "Ik heb volgens mij al aardig wat goals gemaakt via Jordan. Dit is ook gewoon een heerlijke voorzet van Teze", vertelt de aanvalsleider bij het zien van de 1-0. "Op het moment dat hij hem geeft zie ik dat de bal over de centrale verdediger (Gerrit Nauber, red.) heen valt. Dan val ik 'm aan en knik ik goed binnen. Teze heeft een goede trap. Zijn voorzet is goed en zijn schot is ook gewoon goed. Ik loer er altijd op als hij de bal krijgt."

Wie is de betere rechtsback?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dest gewoon naar links. Patrick mag lekker gaan zitten.

27 september 2023 om 21:42

Boh wat was die slecht zeg buiten die ene voorzet. Slordig, laconiek en laat zich verdedigend makkelijk aftroeven. Daar kan je weinig mee als je verder wilt ontwikkelen met psv

27 september 2023 om 22:38

Zo, die valt me inderdaad behoorlijk tegen tot nu toe. Vorig seizoen vond ik van Aanholt wel een aanwinst maar dit seizoen blinkt hij vooral uit in het geven van slechte passes, balverlies en het maken van fouten.

28 september 2023 om 09:54

Het is al een tijdje geleden dat PSV een goede LB had. Willems Angelino en eerste seizoen Max.

Dest moet nog in wedstrijdrimte komen denk ik, die heeft weinig gespeeld.

Is aanvallend de beste verdediger dit seizoen terwijl die van de backs het minst opkomt. Ook heeft die een goede sliding

Je hoeft geen bijzondere speler te zijn om Dest eruit te spelen. Die kan namelijk totaal niet verdedigen. Neemt niet weg dat Teze een geweldige pot speelde. Die jongen heeft gewoon goede kwaliteiten. Het probleem bij Teze is meer zijn zelfoverschatting en laksheid. Meerdere afstandsschoten per wedstrijd. Laat dat lekker achterwege man.

Zie het liefst Sambo eigenlijk. Teze is super wisselvallig. Dest vind ik helemaal niks. En Sambo mag best eens wat kansen krijgen.

27 september 2023 om 21:41

Zolang Sambo en Babadi hun contracten niet verlengen zijn ze eigenlijk niks anders dan opvulling van de selectie. De 15-16-17de man. Daarnaast had ik hoge verwachtingen van Sambo maar laat hij eigenlijk bar weinig zien. Ik kijk meer uit naar de terugkomst van Mauro Jr. Die haalde echt een hoog niveau als back. En ook een afjager met pit. In tegenstelling tot bovengenoemde is hij wel iemand die trots is om het shirt te dragen.Zo zonde dat hij met langdurige blessures sukkelt.

27 september 2023 om 21:43

Sambo kan ook niks laten zien als hij geen minuten krijgt. Mauro blonk uit in een matig PSV omdat hij hard werkte. Betwijfel of hij goed genoeg is voor een basisplek in het huidige PSV.

28 september 2023 om 00:48

Harde werkers die goed kunnen voetballen komen in een goed team alleen maar mer tot hun recht. Ik denk dat hij echt een toevoeging zou zijn voor dit PSV, Samen met Lang een wapen aan de linkerkant.

27 september 2023 om 22:05

@benzema:

Ik ben nooit een fan van Teze geweest, zeker niet als back. Maar eerlijk is eerlijk: dit seizoen doet hij het echt heel goed. Verdedigend sterk en een prima pass/assist in de benen. Er zijn al meerdere wedstrijden geweest waarin ik hem een van de beste spelers vond.

En Sambo? Kansen krijg je niet, die moet je afdwingen op de training. Bosz ziet Sambo, Teze en Dest dagelijks aan het werk, hij zal dus wel beter weten dan wij wie van die drie moet spelen.

En zoals Storing al zegt: misschien zou Sambo ook wel iets meer de gunfactor krijgen als hij toch maar even bijtekent. Ik gun hem en Babadi momenteel eigenlijk helemaal geen speeltijd.

28 september 2023 om 09:19

Dest vind ik echt een uitstekende back. Aan de bal erg goed. Moet defensief alleen wat bijgeschaaft worden. Maar zie hem nu liever dan PvA.

Ik vind Dest eerlijk gezegd beter op links vooral aanvallend laat hij daar veel meer zien.

Teze vind ik aanvallend een beetje wisselvallig maar hij heeft soms een heerlijke voorzet in huis. Verdedigend vind ik Teze veruit de beste back die we hebben maar ik denk ook nog altijd dat Teze als CV beter tot zijn recht komt. Ik ben eigenlijk niet zo'n fan van Dest, aanvallend is het vooral veel dreiging maar tot echte kansen leidt het niet heel vaak, verdedigend komt hij gewoon tekort.

27 september 2023 om 23:22

Eens mbt Dest. Uiteindelijk is Teze veel belangrijker aanvallend voor ons spel met zijn goede inspeelpass en dit seizoen ook nog eens met assists. Dest zijn beste acties zijn als hij opeens 2 man mooi uitspeelt, maar dat leidt vaak niet eens echt tot iets. Bij Teze daarentegen wel aangezien we door zijn passing beter in ons spel komen.

28 september 2023 om 00:43

Dest speelt twee man uit, maar Van Aanholt slaat ze over en speelt Lang meteen strak in. En gaat meteen voor de overlap. Dat is het verschil. Alles gaat veel directer. Ik vind de chemie tussen Lang en Van Aanholt ook beter. En dan is dit pas het prille begin, en heeft Patrick de ultieme vorm ook nog niet echt. Maar die twee maken soms combinaties in de zestien van de tegenstander waar ik echt wel van kan genieten.

Vind sowieso dat men hyperkritisch op Van Aanholt blijft na zijn matige start. En bij Dest wordt alles met de mantel der liefde bedekt. Snap ik niks van. Maar hopelijk snapt Bosz het nu wel.

Teze ben ik helemaal weg van onder Bosz. Ik heb hem een heel seizoen een onzinrechtsback genoemd, maar ineens rendeert hij; ineens slingert hij de ballen ragfijn(!) op Luuks bolletje. Wat een wederopstanding. Ik wil aanvallend slechts twee dingen: loop je winger niet in de weg, en geef een voorzet. Dat doet hij. Natuurlijk is hij geen Cafu. Maar als een jongen van de club zo opbloeit? Dat is het mooiste.

Verdedigend was hij altijd al solide. Ik hoop dat Bosz hem veel kansen blijft geven want kennelijk is Peter de man die deze Teze als ruwe diamant kan slijpen. Ik zie hem wel definitief niet meer als CV, want in de drukte van de as komt hij compleet onder stroom te staan. En daar aan de zijlijn met rugdekking speelt hij veel vrijer.

Wel gunstig dat je hem als CV kunt gebruiken bij 3-0 om Sambo te brengen, maar Sambo vind ik nog erg druistig. Dus liever alleen brengen als het kan.

Dest is gewoon heel matig. Kan voetballen, maar is verdedigend slecht en aanvallend is het niet veel soeps. Teze is wisselvallig maar toch al 4 assist dit seizoen. Is van de backs het meest belangrijk op dit moment.

De Jong had bjj zijn 2 goals ook nog wel even naar Doetinchem kunnen gaan om z'n ouders de hand te schudden en vervolgens terug om ze erin te koppen.

Wat stond die vrij zeg haha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren