Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Deschamps haalt twee debutanten bij Franse ploeg en laat drietal links liggen

Laatste update:

Didier Deschamps heeft zijn definitieve selectie bekendgemaakt voor de komende interlandperiode. De bondscoach van de Franse ploeg heeft met Christopher Nkunku en Jonathan Clauss twee debutanten geselecteerd. De veelbesproken Ousmane Dembélé en Kurt Zouma maken geen onderdeel uit van de 23-koppige selectie, net als Olivier Giroud. Frankrijk speelt eind maart twee vriendschappelijke interlands tegen Ivoorkust en Zuid-Afrika.

Van Zouma werd al verwacht dat hij niet bij de selectie zou zitten. De verdediger van West Ham United kwam in opspraak nadat beelden opdoken waarop te zien is hoe hij zijn kat mishandelt en door zijn miljoenenvilla schopt. Deschamps veroordeelde de acties van Zouma. "Het is ontoelaatbaar, ondraaglijk en wreed. De beelden zijn schokkend en ondraaglijk", aldus de Franse bondscoach onlangs in gesprek met France 3. Zouma is geen onomstreden basiskracht bij de Franse nationale ploeg. Hij kwam tot dusver elf keer in actie voor Les Bleus .

Ook Dembélé maakt geen onderdeel uit van de Franse ploeg. De aanvaller van Barcelona kwam afgelopen winter volop in het nieuws toen hij weigerde zijn contract te verlengen bij de Catalaanse grootmacht. Xavi besloot hem desondanks wel bij de selectie te nemen. Ook Olivier Giroud behoort niet tot het keurkorps van Deschamps. "Het gaat momenteel goed met hem en daar ben ik heel blij mee. Hij maakt belangrijke goals bij AC Milan. Maar ik heb keuzes te maken. Ik weet wat Olivier voor ons kan betekenen. Hij blijft in beeld bij de nationale ploeg, ook al heb ik hem nu niet geselecteerd."

Nkunku maakt wel onderdeel uit van de definitieve schifting. De aanvallend ingestelde middenvelder van RB Leipzig zit er voor het eerst bij. Nkunku staat dit seizoen op 15 goals en 9 assists in de Bundesliga. Bovendien was hij drie keer trefzeker in het bekertoernooi en zeven keer in de Champions League. Daarmee is hij de vierde topscorer van Europa. Ook Clauss mag hopen op zijn debuut in het shirt van de Franse ploeg. De verdediger annex middenvelder van RC Lens profiteert van de matige vorm bij Léo Dubois, die door Deschamps links is laten liggen. Clauss was dit seizoen tot dusver goed voor 4 goals en 9 assists in de Ligue 1.

De volledige selectie:

Doelmannen: Alphonse Areola (West Ham United), Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Mike Maignan (AC Milan)

Verdedigers: Jonathan Clauss (RC Lens), Lucas Digne (Aston Villa), Lucas Hernandez (Bayern München), Theo Hernández (AC Milan), Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain), Jules Koundé (Sevilla), Benjamin Pavard (Bayern München), Raphaël Varane (Manchester United)

Middenvelders: Mattéo Guendouzi (Olympique Marseille), N'Golo Kanté (Chelsea), Paul Pogba (Manchester United), Adrien Rabiot (Juventus), Aurélien Tchouaméni (AS Monaco)

Aanvallers: Wissam Ben Yedder (AS Monaco), Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern München), Moussa Diaby (Bayer Leverkusen), Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Kylian Mbappé (PSG), Christopher Nkunku (RB Leipzig)

Kun jij je vinden in de selectie van Didier Deschamps?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van ze allemaal verdienden Nkunku en Clauss idd een oproep. Die Clauss is echt een Daniel Alves in wording en is vooral offensief echt sterk.

17 maart 2022 om 14:47

Clauss is bijna 30, die wordt bij lange na geen Dani Alves.

17 maart 2022 om 14:56

Eindelijk is Nkunku er eens bij. Is toch één van de beste aanvallende spelers in Europa de afgelopen maanden. Vind hem echt een complete aanvaller. Ben wel benieuwd in welke positie hij zou spelen bij Les Bleus.

17 maart 2022 om 17:25

Echt hoor. Nkunku is op dit moment gewoon een top-10 speler.

17 maart 2022 om 14:58

Hij is wel al 29, dus voor een speler van lens moet het wel snel gaan komen dan!

17 maart 2022 om 15:01

Ik mis Camavinga; dat vind ik zo’n goede speler! Rabiot of Guendouzi zou ik daar daar voor thuislaten.

17 maart 2022 om 15:07

Tchouameni niet onderschatten hoor. Hoort nu al bij de beste defensieve middenvelders/ box-to-box middenvelders ter wereld. Guendouzi speelt een geweldig seizoen. Ik zie geen nationale selectie ter wereld met betere middenvelders op de bank hoor.

17 maart 2022 om 15:47

Kroos is gestopt en Draxler is enorm afgezakt. Verder wel met je eens.

17 maart 2022 om 15:50

Overigens zou ik toch geen Rabiot opstellen, dat vind ik pas echt een matige middenvelder. Tchouameni, Pogba en Kante zou mooi werken. Dan heb je een super aanval met Griezmann, Mbappe en Benzema en 2 aanvallend sterke backs met Clauss en Theo. Dan is dat middenveld verdedigend echt uitstekend. Tchouameni liet al zien op topniveau te kunnen presteren tegen Spanje.

17 maart 2022 om 16:03

Kimmich, Goretzka en Muller basis, die zijn irrelevant want ik spreek expliciet over de bank. Gundo en Draxler bank. Dat vind ik niet veel sterker hoor. Draxler is gewoon waardeloos de voorbije 18 maanden. Gundo is dan weer iets sterker dan beide Franse heren maar als je 2v2 doet verkies ik toch de Fransen

17 maart 2022 om 17:27

Draxler is niet eens relevant meer. Vergeten we bij Duitsland nog even spelers als Havertz, Wirtz en Musiela?

17 maart 2022 om 16:05

Ik heb Giroud nooit wereldtop gevonden hoor! Grote naam, maar nooit in de top 5 beste spitsen van het jaar waar hij heeft gevoetbsld.

17 maart 2022 om 16:22

Sowieso volstrekt belachelijk dat die Giroud jarenlang de voorkeur kreeg boven Benzema. Alleen daarom al vind ik die Deschamps echt een gigantische flapdrol

17 maart 2022 om 16:43

Dat had natuurlijk iets te maken met een lopende rechtszaak over een vermeende rol in het afpersen van Valbuena, Benzema is nooit op kwaliteit gepasseerd.

17 maart 2022 om 17:24

Dan vind ik het nog steeds een flapdrol want Benzema is destijds niet eens schuldig verklaard

"deschamps kiest doorgaans voor een driemansdefensie met Raphaël Varane, Jules Koundé en Theo Hernández." Is dat zo? Ik kijk niet veel naar Frankrijk maar Theo Hernandez is toch een hele aanvallende back? Ik zou dan eerder Kimpembe daar neer zetten, en dan Theo als je linker middenvelder / aanvallende back.

17 maart 2022 om 14:47

Denk dat ze zijn broer, Lucas Hernandez, bedoelen.

17 maart 2022 om 14:51

Inderdaad, wou het net reageren. Lucas Hernandez links centraal in de driemansdefensie, en Théo als linkerwingback.

17 maart 2022 om 17:41

Inderdaad speelt een beter seizoen dan Varane

17 maart 2022 om 18:54

Varane speelt gewoon goed hoor, alleen in een matig presterend elftal. Konate bankt veel te veel.

wist niet dat zouma uberhaupt nog in aanspraak kwam voor het franse nationale team joh, daar hebben ze toch veel betere jongens voor op die positie.
daarnaast inderdaad gewoon duidelijk wat dat betreft, klaar met zouma.. vind het sowieso bizar dat een west ham hem gewoon nog opstelt, snap dat het anders kapitaal vernietiging is maar je gaat toch geen dierenbeul opstellen?

17 maart 2022 om 14:59

Ik begrijp ook niet dat hi wel geselecteerd werd, maar dat Aymeric Laporte gewoon genegeerd werd.

17 maart 2022 om 15:14

Net zoals Pedri en Olmo genegeerd worden. Ohhh wait a minute…

17 maart 2022 om 15:51

Djulz, wat? Je weet wel dat Laporte gewoon Frans is toch? En pas deze zomer koos voor Spanje?

17 maart 2022 om 16:37

Dat klopt Hangover, dat Laporte de afgelopen jaren achter die namen stond bij Deschamps. Maar hij was in die afgelopen jaren toch echt beter dan Lenglet, Umtiti, Varane en Zouma. En - hoewel dit dan weer mosterd na de maaltijd is, want nu heeft hij al voor Spanje gekozen - sinds de laatste weken van dit seizoen is Laporte ook zeker beter dan Koundã© die een vrije val door de mand lijkt te maken nu Diego Carlos niet naast hem staat. Slecht ingecalculeerd van de Franse bondscoach, maar dat is hem niet vreemd.

Geen Mukiele wel Pavard. Geen touw aan vast te knopen soms met die Deschamps

17 maart 2022 om 15:43

Kijkt in dat opzicht vgm puur naar waar ze bij voetballen. Vind Mukiele ook echt een veel betere speler + back. Pavard bouwt nog steeds op dat WK waar hij die wereldgoal maakte, speelt bij Bayern wekelijks belabberd.

17 maart 2022 om 17:29

Best logisch aangezien Pavard alles speelt en Mukiele zijn basisplaats al een tijdje kwijt is bij Leipzig.

17 maart 2022 om 16:46

Juist een touw aan vast te knopen, Pavard selecteert hij immers altijd?
Verder heb ik eens geleerd dat ze in de Franse selectie proberen een 50/50 marge aan te houden tussen blanke en donkere spelers, wat de keuze wellicht ietwat verhelderd. Corrigeer me als ik iets foutiefs zeg, hoor.

Meeste vreemde is toch wel dat Lafont niet is opgeroepen ipv Areola. Die zit alleen op de bank bij WHU. Terwijl Lafont een wereldseizoen keept.

Wat een kolder weer..15 verdedigers, Kante en twee relevante aanvallers (Benzema en Mbappe).

Nul komma nul bruikbare creativiteit op het middenveld..

Dat wordt weer lange halen naar voren en dan hopen dat die twee voorin er iets mee doen.

Wat een matige bende en misbruik van je nationale team...gewoon zonde.

17 maart 2022 om 15:10

Pogba en Kanté zijn prima voor de creativiteit. Met name Pogba. En daarnaast heb je ook nog is Benzema lopen. Frankrijk is gewoon weer de topfavoriet om het WK te winnen. Het duo Benzema-Mbappe is erg sterk en dan heb je ook nog Griezmann die altijd wel prima speelt voor Frankrijk. Daarnaast hebben ze nu ook een echte linksback met Theo staan.

Ik zou Giroud als stormram altijd meenemen, heeft toch specifieke kwaliteiten om de laatste minuten een wedstrijd nog te kunnen beslissen.

Gelukkig dat Zouma er niet bij is, dat stuk afval zou nooit meer mogen voetballen maar helaas zijn ze daar bij West Ham te laf voor.

17 maart 2022 om 15:12

Het zijn maar oefenwedstrijden he, geen stormram nodig.

17 maart 2022 om 15:53

Inderdaad, Giroud zou ik altijd naar het WK meenemen maar voor nu is het toch niet nodig? Meer spelers mee om te experimenteren. Kijken of Nkunku en Diaby het benodigde niveau hebben (waar ik overigens zelf wel van overtuigd ben)

Mag ik vragen waarom Guendouzzi wordt opgeroepen? Was nooit fan van hem bij Arsenal, maar speelt hij nu sterk in Frankrijk?

Tja topfavoriet natuurlijk voor het WK dit Frankrijk. Geweldige selectie weer en nu hebben ze met Theo ook eindelijk een goeie linksback daar lopen met snelheid. Dat mistte ze wel tijdens het EK. En het duo Mbappé en Benzema wordt wel weer genieten hoor.

Ook geen Fekir? die doet het toch aardig bij Betis?.

17 maart 2022 om 16:42

Daarvan zal het korte lontje wellicht tegen hem werken bij Deschamps?

Is maigan daar 2de keus achter lloris?
Maigan is inmiddels wel beter toch? Al is het wat lastiger je aanvoerder te passeren natuurlijk.

Clauss ken ik niet echt, maar doet het dit seizoen gewoon prima bij Racing Lens zo te zien en is gewoon een laatbloeier (29-jaar) die zijn debuut nog maakt bij het nationale elftal. Maar Nkunku is echt wel zwaar terecht dat hij erbij zit, want deed het in de voorgaande seizoenen al prima bij RB Leipzig maar is dit seizoen echt onwijs goed, de beste speler van Leipzig en een van de beste spelers van de Bundesliga momenteel.

Heb bij Nkunku ook altijd het idee dat hij een speler is die meerdere posities tegelijk in kan vullen. Klinkt misschien raar, maar bedoel meer van dat ik vaak het idee heb dat hij als vleugelaanvaller, 2de spits, nummer 10, rechter- of linkermiddenvelder allemaal heel makkelijk invult en ook gewoon makkelijk z'n ding doet.

Speelt dit seizoen eigenlijk altijd als nummer 10 of een soort 2de spits bij Leipzig en heeft alle competities bij elkaar 38 wedstrijden, 26 goals en 15 assists achter zijn naam staan en dat zijn gewoon geweldige cijfers. Van die statistieken heeft hij 26 wedstrijden 15 goals en 11 assists in de Bundesliga achter zijn naam staan en 6 wedstrijden, 7 doelpunten en 2 assists in de poulefase van de CL. Was eerder dit seizoen ook echt heel goed tegen Manchester City. Leipzig verloor wel met 6-3, maar Nkunku nam alle goals van Leipzig voor zijn rekening en de verdediging van City hadden toch de gehele wedstrijd vrij weinig tot geen grip op hem.

Voor de rest hoop ik eigenlijk dat Maignan zo snel mogelijk eerste doelman wordt bij het Franse-elftal. Was in de afgelopen seizoenen al goed bij Lille, en dit seizoen bij AC Milan keept hij ook heel sterk en alsof hij er al jaren speelt. En vind hem momenteel ook beter dan Lloris, die ik de afgelopen 2 à 3 jaar wel wat minder vind en Maignan sowieso al een stuk beter vind.

Ook mooi voor Diaby dat hij erbij zit. Heeft natuurlijk al een paar keer eerder bij het nationale elftal gezeten en minuten gemaakt en vond hem in de voorgaande seizoenen al prima bij Bayer Leverkusen. Miste alleen wat rendement op het gebied van goals, terwijl hij wel altijd 10 tot 15 assists gaf per seizoen tegenover ongeveer 5 goals en dit seizoen lijkt hij daar een goede 'balans' in gevonden te hebben, want hij scoort meer en geeft nog steeds z'n assists.

Zitten met o.a. Maignan, Diaby, Nkunku en Coman toch 4 spelers bij die de jeugdopleiding van PSG hebben doorlopen en allemaal via een omweg toch zeer goed terecht zijn gekomen en/of potentie hebben om nog te groeien naar betere spelers en betere clubs. Blijf het toch zonde vinden dat PSG zo weinig met hun jeugdopleiding doet, want er lopen echt gewoon parels in rond.

En snap best dat die spelers niet meteen het gewenste niveau hebben of wat dan ook, maar hebben toch allemaal een goed niveau en best wel wat potentie.

17 maart 2022 om 15:59

Inderdaad laatbloeier die Clauss, maar speelt een enorm sterk seizoen bij Lens. 29 jaar is natuurlijk zijn piek en kan eventueel nog 3/4 topseizoenen draaien. Wat ik hieruit opmaak is dat Deschamps graag 5-3-2 wil spelen. Lens speelt dit seizoen namelijk met 5 verdedigers en dan met Clauss op de rechtervleugelverdediger positie. Deschamps heeft wel vaker met 5 verdedigers gespeeld en heeft zo ook de Nations League gewonnen. In Pogba en Kante heb je dan 2 sterke middenvelders met daarvoor eventueel Griezmann/Nkunku en dan in de spits het duo Benzema-Mbappe. Ziet er toch uit als een enorm sterk team. Lloris - Clauss - Kounde - Varane - Hernandez - Hernandez - Kante - Pogba - Griezmann - Mbappe - Benzema. Met op de bank nog 3 sterspelers uit de Bundesliga Coman, Diaby en Nkunku en ook nog Tchouameni en Guendouzi, 2 van de beste middenvelders uit de Ligue 1. Dat ziet er uitstekend uit voor Frankrijk!

Ik had Rabiot thuisgelaten. Roep dan een Fekir, Camavinga, Aouar, Kamara, Tolisso etc op ofzo. Rabiot is echt geen toevoeging. Verder; Maar 2 buitenspelers? Mbappe, Benzema, Ben Ketser, Nkunku en Griezmann zijn spiten of spelen in een vrije rol. Diaby en Coman zijn te weinig. Ook Pavard is discutabel. Mukiele is veel en veel beter. Matige selectie deze keer gezien wat er rondloopt aan Fransen.
Shoutout naar nkunku, mijn man heeft het gemaakt.

17 maart 2022 om 16:13

Ze spelen onder Deschamps toch 3-4-1-2 de laatste tijd dus vleugelspelers heeft hij niet echt nodig.

17 maart 2022 om 16:42

Volgens mij proberen ze in de selectie van het Franse elftal een 50/50 te houden tussen blanke en donkere spelers, waardoor dus droeftoeters als Pavard en Rabiot nog telkens worden opgeroepen. Corrigeer me als ik het fout heb, maar dit is wat ik had begrepen.

De keuze is reuze bij Frankrijk dus logisch dat niet iedereen mee kan. Dembele kan er op termijn natuurlijk weer bijkomen maar een Giroud zou ik er ook niet meer bijnemen en doorselecteren

Echt een mooie selectie hebben die Fransen en spelers als Dembele, Fekir, Upamecano, Ferland Mendy en Mukiele zitten hier niet eens bij. Deze selectie verdient eigenlijk een trainer die aanvallend wilt denken, met een aanvallende trainer was Frankrijk echt een legendarisch team geweest als Spanje 2008-2012.

18 maart 2022 om 07:23

Dat klopt! En kan je nagaan hoeveel spelers er eigenlijk nog voor Frankrijk konden kiezen maar hebben voor een ander land gekozen. Daarbij moet je beseffen hoeveel talent er uit de Franse competitie komt. Ik vind de Ligue 1 de grootste kweekvijver voor talenten van de wereld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren