Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen: ‘Zij maken totáál geen sterke indruk, twee zwakke broeders bij Oranje’

Laatste update:

Johan Derksen ziet weinig geschikte opties voor de positie van doelman in het Nederlands elftal, zo blijkt maandagavond tijdens de uitzending van Vandaag Inside. Het onderwerp kwam ter sprake vanwege de blessure van achtvoudig international Justin Bijlow. Zijn grootste concurrenten bij Oranje, Mark Flekken en Bart Verbruggen, maken maar weinig indruk op Derksen.

Al in de eerste helft van het duel tussen AZ en Feyenoord ging het mis voor Bijlow. De keeper gaf een pass vanuit zijn eigen strafschopgebied, waarbij de blessure er meteen in schoot. Al huilend hinkelde Bijlow van het veld. Later bleek hij een kuitkwetsuur te hebben opgelopen.

"Het is wel lullig", begint Derksen over de nieuwe blessure van Bijlow. "Het is echt een man van glas. Hij heeft pas 100 wedstrijden (139, red.) gespeeld, terwijl hij al zijn hele carrière bij Feyenoord zit." Zonder blessures had Bijlow in totaal 214 wedstrijden kunnen spelen voor de Rotterdammers, zo weet presentator Wilfred Genee te melden.

"Ronald Koeman zit dan aan tafel (bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN, red) en die noemde Flekken en die andere die in Engeland keept, Verbruggen. Ik volg het Engelse voetbal, dat is het enige wat ik nog heel nauw volg", gaat Derksen verder.

"Nou, die Flekken en Verbruggen maken totáál geen overtuigende indruk, dat zijn zwakke broeders. Allebei. En Koeman vindt het potentiële Nederlands elftal-keepers", uit de Snor hardop zijn zorgen.

René van der Gijp kaart aan dat een andere Oranje-doelman inmiddels ook geen optie meer zal zijn. "Je bent het toch wel met me eens dat je Andries Noppert ook niet meer kan opstellen?", vraagt Gijp gekscherend. "Noppertje!"

"En toch schijnen die Turken hem zes maanden gevolgd te hebben en zeggen ze nu: 'Die moeten we hebben'", refereert Van der Gijp aan de interesse van Adana Demirspor in de Friese doelman. Nopperts werkgever, sc Heerenveen, heeft overigens al laten weten niet mee te gaan werken aan een vertrek van de sluitpost.

Wie moet op het EK in Duitsland de eerste keeper van Oranje zijn?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Net een verkeerde timing om dat over Flekken te zeggen.
Al is het niet geweldig wat ze het afgelopen half jaar lieten zien

6 februari 2024 om 11:33

Alleen zit Flekken natuurlijk nu op zijn piek als keeper terwijl Verbruggen op zijn leeftijd volop in de groei zit. Daarnaast is het voor hem ook niet makkelijk met het roulatiesysteem van De Zerbi, ookal is het wel fijn dat hij minuten maakt natuurlijk.

Zeker de wedstrijd van vandaag niet gezien

5 februari 2024 om 23:11

Denk dat ie toen even druk was met 1 of ander tv programma

Het ding is dat je met Flekken, Bijlow en Verbruggen in principe drie keepers hebt van vergelijken kwaliteit. Met allemaal hun eigen sterktes en zwaktes. Als het elkaar dan zo weinig ontloopt. Zou ik gewoon degene kiezen met het meeste talent, waar je een tijd mee vooruit kan. Dan zou ik dus lekker die Verbruggen meenemen. Flekken als oudere, betrouwbare backup. En dan mag Bijlow leuk mee als derde keeper als hij toevallig niet geblesseerd is.

Nee het is zeker geen wereldtop, noch subtop. Maar dat betekent niet dat ze niks kunnen. Dit zijn namelijk wel de twee keepers waar je het van moet hebben dit EK. Voor Oranje blijft Bijlow namelijk geen optie door zijn vele blessureleed, en naast deze jongens is er eigenlijk niemand meer. Noppert is alle vorm verloren, Cillessen is gewoon niet goed genoeg meer, en Olij is echt minder dan deze twee.

Eigenlijk is het jammer dat Unnerstall (als ik me niet vergis) altijd in Duitsland is blijven wonen, anders had je misschien nu even een versnelde naturalisatie aan kunnen vragen. De andere opties zijn echt lood om oud ijzer.

6 februari 2024 om 08:24

Unnerstal is niet beter dan flekken of Verbruggen hoor. Die twee spelen gewoon op een hoger niveau.

6 februari 2024 om 12:29

Puur als doelman is Unnerstall echt wel beter naar mijn mening. Dat is consistent een puntenpakker die al jaren nergens verzaakt, ook niet als reservedoelman bij PSV. Het nadeel is echter dat hij totaal, maar dan ook totaal niet kan voetballen. Op een Europees podium moet je dat op z'n minst een beetje kunnen. Overigens is dit wel een non-discussie, aangezien hij gewoon een geboren en getogen Duitser is. Dat moet je ook niet willen.

Slechte timing Johan .. laat Flekken juist vanavond een geweldige wedstrijd achter de rug hebben ..
Denk persoonlijk dat er niet veel verschil tussen Flekken en Verbruggen zit. Koos Koeman de laatste keer niet voor Verbruggen ?

6 februari 2024 om 01:02

Tja, da's dan weer niet meer dan 1 leuke wedstrijd. Onderaan de streep hebben we een aantal redelijke doelmannen, maar ook niet meer dan dat. Een volgende Van Der Sar of desnoods een Stekelenburg in vorm zit er niet enigszins tussen. Dan is die laatste meer een voorbeeld van hoe matig het eigenlijk gesteld is, al heb ik bij Bijlow nog altijd het idee dat er veel groei in zit vanwege zijn blessures en volwassenheid als hij wel fit is.

Per direct Marco bizot erbij halen. Doet het in Frankrijk echt zeer goed en dat met z’n klein cluppie.
Is op dit moment de beste keeper en echt in vorm iets wat op dit moment het belangrijkste is.

6 februari 2024 om 08:22

hahaha en jij kijkt alles van Bizot

Tsja als je gaat kijken naar de keepers die er nu zijn, zijn Flekken en Verbruggen toch de meest logische NL keepers?

Met Olij als 3e keeper imo.
Normaal zou ik Bijlow alsnog zeggen, maar weer geblesseerd.

Helaas heeft Derksen hier wel gelijk in, het is allemaal lood om oud ijzer wat betreft onze doelmannen. De ene keer heb je het gevoel dat Flekken er wat beter in zit en dan maakt hij weer een bokje, daarna is het Verbruggen die hetzelfde doet. Ik denk dat Bijlow over het algemeen dan iets stabieler is, echter is die veel te vaak geblesseerd. Je moet gewoon een keuze maken voor Flekken of Verbruggen en diegene het vertrouwen geven.

Wat goed van Johan dat hij wekelijks Brentford en Brighton kijkt en daardoor een goed weldoordacht genuanceerd argument heeft tegen Flekken en Verbruggen.Want zij maken totaal geen overtuigende indruk en zijn "zwakke broeders”. Een analyse van genialiteit en vol diepte en detail.

Die keepers zijn toch allemaal ongeveer even goed. Degelijke doelmannen die nooit de top zullen bereiken. Laat Verbruggen gewoon staan. Bijlow is gewoon te vaak geblesseerd, daar kan je niet op bouwen als je naar een toernooi toe werkt. Lullig voor em.

Flekken heeft anders gister bizar goed gekeept. Nee het zijn geen wereld keepers, maar wel allemaal prima hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren