Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen hakt in op ‘twee wassen beelden’ en ‘kleuterschooljongetje’ van PSV

Laatste update:

Johan Derksen begrijpt wel dat Ruud van Nistelrooij zo plotsklaps is vertrokken bij PSV. De analyticus vindt dat er smerige spelletjes zijn gespeeld achter de schermen, en noemt het zelfs 'karaktervol' dat Van Nistelrooij zijn ontslagbrief heeft ingediend. Volgens Derksen moeten er grote vraagtekens gezet worden bij de gang van zaken in Eindhoven.

Het vertrek van Van Nistelrooij is woensdag gespreksthema nummer één bij Vandaag Inside. Derksen springt meteen in de bres voor de oefenmeester. "Cruijff zei altijd: 'Wanneer je trainer wordt van een topclub, moet je zorgen dat je financieel onafhankelijk wordt zodat je kunt opstappen wanneer je wilt.' Ze (PSV, red.) hebben daar een grote voetballer neergezet, dan weet je dat er fouten worden gemaakt, en hij pikt het niet dat er achter z'n rug om gekonkeld wordt. Ik begrijp hem wel", aldus Derksen.

Luuk de Jong is de eerste die ervan langs krijgt van De Snor. "Dat vind ik de eerste verantwoordelijke als aanvoerder. Die had nooit toe moeten staan dat de spelers verslag uitbrachten aan de directie van de gesprekken met de trainer. Dat ziet Van Nistelrooij allemaal in de krant en dan denkt hij: hier leen ik me niet voor." Ook Xavi Simons zou bij de 'muitende spelers' hebben gehoord. "Hij zit in de spelersraad", weet Derksen, die vervolgens zijn vraagtekens zet. "De spelersraad is voor de ervaren jongens, daar hoort geen kleuterschooljongetje tussen te zitten."

Tot slot moeten ook Marcel Brands en Earnest Stewart het ontgelden. Het bestuurlijke duo kon Derksen niet bekoren op de speciale persconferentie naar aanleiding van Van Nistelrooijs vertrek. "Als ik dan zie dat de directie totaal niet goed ingeschat heeft wat er speelde bij de spelers en dan als twee wassen beelden bij de persconferentie zitten te brabbelen: ze hebben het gewoon uit de hand laten lopen."

René van der Gijp: 'Ik was blijven zitten'
René van der Gijp had, ondanks dat hij Van Nistelrooij begrijpt, een ander besluit genomen. "Ik was blijven zitten", aldus Gijp. "Zondag is toch een hele belangrijke wedstrijd voor de Champions League. Ik had dan toch de club voorrang gegeven, ook omdat ik dat voor mezelf prettig had gevonden. En daarna was ik dan met die gasten gaan zitten. Ik had die paniek niet gezaaid en het over een week getild."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb je derksen weer..
Ruud is gewoon terecht weg gegaan anders hadden ze hem moeten ontslaan.

(Voorlopig)niet geschikt als trainer voor de TOP

24 mei 2023 om 22:25

Jammer Ruud heeft gezicht verlies. Terwijl hij al mooie prijzen al te pakken had .Iets meer klote en van AZ winnen en hij was de grote man geweest.

24 mei 2023 om 22:31

Zie ons niet van AZ winnen, die gaan vol voor plek 3 enige hoop op plek 2 is dat Twente van Ajax wint. dus Ruud is precies optijd gegaan

24 mei 2023 om 22:48

De grote man? Sorry hoor maar het vertrek is niet op de juiste manier gegaan dat zeker. Maar Zo’n topper was het niet hoor, maakte hele rare beslissingen met Emmen, Cambuur uit. Een goede trainer kan de spelers motiveren tegen de kleintjes waar PSV het juist heeft laten liggen dit jaar. Verder is ook het verlies tegen Rangers aan te rekenen aan Ruud waar die Simons gewoon bijna 90 minuten over 2 wedstrijden op de bank hield. En toen Simons inviel was hij degene met constante dreiging.

24 mei 2023 om 23:09

Als beginnende trainer was hij best goed bezig. Vergeet ook niet dat hij minstens drie goeie spelers kwijt raakte .

24 mei 2023 om 23:53

Het was helemaal niet goed, het spel was niet om aan te gluren en blijkbaar komt hij in zijn management taken ook tekort. Ik vind het heel makkelijk om maar weer naar de directie te wijzen, terwijl ervaren assistenten ontevreden waren en spelers in de bres moeten springen voor een eigenwijze trainer door de problemen te melden bij directie. Dan doe je als trainer toch gewoon iets niet goed. Ruud is net als van Bommel een icoon voor de club, maar ze zijn ook allebei geflopt doordat ze vreselijk eigenwijs zijn en de spelers niet voor hun konden winnen. Laat dat nou met ervaring te maken hebben. Ik vind het heel jammer voor de speler Ruud van Nistelrooij, maar waarschijnlijk een verlossing voor het elftal wat vaak zielloos speelde en het op velen momenten aan mentaliteit ontbrak.

25 mei 2023 om 04:53

Als topclub met 4-2 en 3-0 van degradanten verliezen, dan kun je nooit goed bezig zijn.

25 mei 2023 om 06:36


4x van Ajax winnen, als enige 1x van Feyenord, JC schaal en beker. Dan ben je best goed bezig als beginnend trainer. Er was nog wel heel veel leren, dat zeker!

25 mei 2023 om 09:30

Heb je oprecht ajax dit seizoen wel gezien..?

24 mei 2023 om 22:32

Derksen zegt toch ook dat Ruud terecht is weggegaan?

25 mei 2023 om 07:39

Snap zijn zin ook niet. Ook niet de: "anders hadden ze hem moeten ontslaan". Dit wisten ze klaarblijkelijk al weken, waarom hebben ze dat dan niet gedaan?

24 mei 2023 om 22:43

Hij is daar gaan zitten op aandringen van de directie. In eerste instantie had hij bedankt net als Heitinga bij Ajax. Later is hij gezwicht, dus kan je hem dit kwalijk nemen? Denk net zo veel als de directie die hem gepusht heeft.

24 mei 2023 om 22:57

Haha donderstraal een eind op joh, moeten ontslaan? Omdat hij met dit gemankeerde elftal geen kampioen is geworden? Omdat hij die diva's wat mentaliteit bij wilde brengen? Het is gewoon schandalig hoe er wederom een trainer sneuvelt door de incapaciteit van het bestuur.

24 mei 2023 om 23:57

Onzin hij heeft 2 bekers gewonnen hij was 15 wedstrijden ongeslagen. Hij is van de Men serieus kom op zeg ze eerste jaar als hoofdcoach en hij wou het niet eens en dan nog dit op de mat leggen. Er zijn bij elke club spelers die de coach haten maar als jou belangrijkste spelers ( de een Sangare loopt weg en Simons die nog een bericht de wereld in gooien ) louter positief over je spreken. Sorry maar dan gaan de assistenten weg en daarbij een paar spelers maar je belangrijkste pilaar Simons blijft dus al met al je bent een prof zo hoor je je te gedragen

25 mei 2023 om 00:55

Dan hadden ze hem in eerste instantie niet eens moeten aanstellen. Dezelfde brands die maar bleef zeuren bij Ruud om het te doen steunt hem nu niet. Ruud achtte zichzelf nog niet klaar en brands wel. Je weet een beginnend trainer daar gaan dingen mis. Dan hadden ze tegen die spelers moeten zeggen niet zeuren en luisteren. We steunen Ruud. Dat deden ze niet, dan zou ik Idd ook gaan.

25 mei 2023 om 07:36

Nee, is gewoon jammer hoe ze achter de façade van een topclub gewoon allemaal hun eigen belangetjes behartigen. Ruud wilde in eerste instantie deze verantwoordelijkheid helemaal nog niet nemen. Is na veel aandringen er toch aan begonnen en is daarna gewoon door een aantal spelers in de rug gestoken toen het niet liep. Ipv in de spiegel kijken naar je eigen falen is het makkelijker om de schuld bij een ander te leggen, in dit geval de trainer. Als je dan ook het gevoel hebt door de clubleiding niet meer voldoende gesteund te worden vind ik het begrijpelijk dat je zegt: zoek het maar uit met je zooitje...
En hoe makkelijk de PSV ers hem laten vallen verbaasd mij ik. Was toch altijd een icoon.
Ik als Ajacied was een groot liefhebber van de voetballer Ruud en vind het eigenlijk belachelijk hoe hij door zijn "eigen volk" wordt afgemaakt.

25 mei 2023 om 14:32

Misschien moet je de tekst beter lezen!

Een spelersraad hoeft natuurlijk niet louter uit ervaren spelers te bestaan…. Simons lijkt me, door z’n mentaliteit en kwaliteit, wel een speler die je in zo’n raad kan hebben.

24 mei 2023 om 23:05

Mee eens dat het niet om leeftijd gaat. Mathijs de Ligt had bij Ajax destijds ook in de spelersraad gemogen. Simons is dan wel de belangrijkste speler van Psv, misschien dat hij daarom sowieso in zo'n raad hoort. Ik vindt hem echter geen leider in woord of uitstraling.

25 mei 2023 om 06:51

Het is inmiddels allang bekend dat Simons helemaal niet bij de klagende spelers hoort. Dus Derksen heeft zn info niet op orde.

25 mei 2023 om 07:04

Fossen. Het artikel is een beetje vreemd geschreven (onbewust of bewust voor reacties). Maar in deze uitzending zegt Derksen alleen dat Xavi in de spelersraad zit. Dat van die 'muitende spelers' is door voetbalzone toegevoegd. Wordt zelfs aangegeven in de show dat Xavi geen onderdeel was van de klagende spelers (bewust of onbewust weggelaten door voetbalzone). Alleen dat Xavi dus aanwezig was bij deze gesprekken omdat die in de spelersraad zit.

25 mei 2023 om 07:10

Ah, helder. Heb de uitzending niet gezien dus dat verklaart een boel.

v.d. Gijp heeft gelijk. En dat is echt niet degene die vanuit clubliefde denkt. Even over je zere tenen heen stappen en deze week af maken.
Had graag gezien dat Ruud was gebleven. Hij is fanatiek én niet onaardig. Top voor PSV.
We maken allemaal fouten, van Nistelrooij en de spelers. Ik zou zeggen; geef de spelers ook de kans om het goed te maken. En ja dat mag best even duren tot na de laatste wedstrijd. Ruud is al een tijdje volwassen, veel voetballers moeten nog leren omgaan met dit soort weerstand van leidinggevenden in hun leven.

Over L. De Jong, heeft hij dit niet al keer eerder geflikt bij een trainer?.
Op een of andere manier staat me iets van bij dat hij ook toen bij een groepje hoorde die een trainer eruit wilde werken.

24 mei 2023 om 23:43

Staat mij niks van bij. In zijn PSV tijd kan ik het me bijna niet voorstellen, Cocu was zeer succesvol en van Bommel had ook een goed eerste seizoen, denk niet dat de Jong tegen hen ingegaan is.

Misschien bij Twente maar hij was toen erg jong en Mcclaren en Preudhomme waren ook goede trainers.

Buiten dat is Luuk de Jong wel een van de weinigen die een oordeel over de trainer mag hebben. Hij had het alleen beter zelf aan kunnen kaarten bij van Nistelrooy.

Toch opmerkelijk hoe dat "kleuterschooljongetje" de boel aardig op zijn schouders draagt dit seizoen. Oneens dat er ervaren gasten in moeten zitten, was de situatie anders zou Derksen zijn gevallen op het feit dat er een aantal "nobodies" de trainer achter zijn rug wilden wegwerken.

Ik snap de mensen niet die RvN hier een veeg uit de pan geven. Hij heeft zelf in eerste aanleg aangegeven zich niet klaar te voelen voor PSV 1. Hij heeft zich door mooie praatjes van Brands laten overtuigen en als puntje bij paaltje komt laten ze hem keihard vallen.

Desondanks de JC schaal en de beker gepakt en met een beetje geluk ook nog plek 2. Voor een trainer op zijn eerste klus en gelijk bij een topclub, waar in de winter de twee beste aanvallers verkocht zijn, is dat gewoon een knappe prestatie. Er zijn coaches met meer ervaring en beter materiaal geweest die minder gepresteerd hebben.

Als het klopt dat Luuk de Jong naar de directie gestapt is dan ben ik bij deze echt alle respect die ik nog voor hem had kwijt. Wat een kwallen actie en dat van de aanvoerder.

24 mei 2023 om 23:36

Ze laten hem niet keihard vallen. Hij laat PSV kei hard vallen en de spelers kun je dit ook kwalijk nemen.

Ik begrijp best dat ze wilde dat Fred Rutten zou blijven, want hoor alleen maar lovende woorden over hem. Het is dan ook een fout van, van Nistelrooy dat hij zijn relatie met zo iemand niet goed kan houden. Dat valt hem te verwijten en vind ik persoonlijk jammer.

Dat hij zich door mooie praatjes heeft laten overtuigen zal allemaal best hoor, maar het feit is dat, dat nooit een excuus mag zijn. Als je, je handtekening zet dan weet je wat de consequenties zijn als je niet presteert. Buiten dat hoorde ik ook vandaag weer zeggen dat een slecht eerste seizoen volgens Brands niets hoefde te betekenen, met deze prestaties had hij gewoon mogen blijven.

Van Nistelrooy gooit hier zelf de handdoek in de ring en dat is zeer jammer gezien zijn status als clublegende. Als trainer weet ik niet of het een topper zou kunnen worden, vond zijn eerste seizoen niet heel slecht maar ook zeker niet fantastisch en sommige beslissingen discutabel.

25 mei 2023 om 00:48

Ik kan me van RvN anders goed voorstellen dat wanneer je niet gesteund wordt je de eer liever aan jezelf houdt. Het kan geen toeval zijn dat ik één seizoen de TD en de hoofdcoach het voor gezien houden omdat ze zich niet gesteund voelen door de directie.

Ik wil niet zeggen dat RvN hier de beste keuze gemaakt heeft en ik ben het zeker met je kritiek punten eens, met een asterix.

25 mei 2023 om 01:13

Beide stappen ze wel gewoon zelf op. JdJ heeft gewoon niet goed genoeg gepresteerd, als PSV supporter ben ik met alle respect voor hem blij dat hij weg is. Daarnaast heeft Brands hem ook niet ontslagen.

Dan van Nistelrooy, hij kon gewoon blijven als we de verhalen mogen geloven van de directie. Denk gewoon dat het vak niks voor hem is, als je ook leest dat hij al 2 keer eerder wilde opstappen, terwijl helemaal niemand heel ontevreden is. Hij stapt niet op door de steun van de directie maar de steun van zijn spelersgroep. Vraag me echt of dit echt niet meer te lijmen was en hij gewoon te emotioneel heeft gereageerd.

25 mei 2023 om 07:39

Fred Rutten was er het hele seizoen bij en toch deze resultaten.
Ik zou ook proberen te ontsnappen uit die slangenkuil in Brainport Eindhoven.

Hoezo mag Simons die deze amateurs bij elkaar op zijn kleine schouders zijn menig niet uiten? slaat nergens op.

(Rutten) Sliske de Rat werd ie ook wel genoemd
Ruud een Kat in het nauw maakt rare sprongen

Ik kijk niet naar de spelers, want volgens mij is dat totaal niet de reden waarom Van Nistelrooy vertrokken is. Daar was niet zoveel aan de hand. Hij was zelfs geliefd.

Rutten en Ooijer maken me ook niet zoveel uit. Rutten was gekozen als Ruuds trainingswieltjes, en zijn rol was uitgespeeld. Ooijer was kennelijk een wederzijdse mismatch, dat kan, en wat maakt het uit als tweede assistent. Alles wat hierin speelde had intern opgelost kunnen worden zonder een centje pijn. De spelers hebben zich drie weken geleden beklaagd, en wat ik nu lees vooral om het behoud van Rutten, wat een goede kerel is. Daar had je makkelijk met zijn allen uit kunnen komen.

Waarom is dit dan geëscaleerd?

Van Nistelrooy kwam voor een media-management gesprek, om het gezaag van de Telegraaf tegen te gaan vlak voor een cruciale wedstrijd, maar kwam terecht in een voortijdig evaluatiegesprek. Een uitgesteld exit-gesprek. Zoveel twijfel had hij niet verwacht. En terecht, want hij heeft gezien alle omstandigheden bovengepresteerd. Al die omstandigheden ga ik niet nog eens typen; de PSV ' ers hier hebben dat al lang en breed gelezen van mij de afgelopen dagen. Het punt is dat Stewart en Brands hadden moeten zeggen:

" Joh, Ruud, hang al die Telegraaf artikelen maar in de kleedkamer op en haal die vCL . Dan zorgen wij ervoor dat je een selectie hebt waarmee we kunnen knallen."

Maar nee, het was:

" Haal die vCL nog even voor ons, en dan bespreken we je potentiële ontslag daarna wel."

Ontslag?

Die hele optie is een grove belediging.

Laten we nu niks uit de context halen. Het ligt niet aan de spelers. Het ligt niet aan de assistenten. Alles was een storm in een glas water. Het ligt aan een compleet onverwacht evaluatiegesprek, en aan het bestuur dat zijn vertrouwen niet uitsprak. Integendeel, zij opperden ineens de mogelijkheid tot een 'exit'. Van Nistelrooy is vertrokken omdat hij niet misbruikt wilde worden.

25 mei 2023 om 02:02

Goede uiteenzetting. Als Stewart en Brands hem hadden willen behouden hadden ze hem wel publiekelijk en anders intern en anders gesteund binnen deze media soap. Dat deden ze allebei niet en in plaats daarvan wordt zelfs gesproken over “eventueel exit”. Ruud had dus sowieso na AZ ontslagen geweest, maar kiest ervoor de eer aan zichzelf te houden.

25 mei 2023 om 08:26

Snap niet dat Stewart en brands hier zo makkelijk mee wegkomen. Hun hebben de trainer keihard laten vallen. En iemand carrière beschadigd. Het is een beginnend trainer. Die gaat gewoon fouten maken. Jammer dat Ruud niet naar zichzelf heeft geluisterd aan het begin van het seizoen. En gewoon had gewacht. Beste is altijd om ergens bij een middenmoot of keuken Kampioen Divisie te starten. Waar fouten maken minder erg is.

Johan brandt de boel natuurlijk compleet af, dat is ook z'n rol natuurlijk. Maar de positie van Ruud was natuurlijk onhoudbaar geworden als er een grote groep spelers en de trainer lijnrecht tegenover elkaar staan. Als het verhaal over Joey Veerman klopt dan was dit dus ook al een hele poos het geval met z'n assistenten. Het moment is op z'n zachtst gezegd niet heel ideaal. Maar zo doorgaan was ook geen optie meer.

Demente Derksen is weer lekker aan het schreeuwen. Hoe ooit de hoofdredacteur van vi zo simpel is te beinvloeden. Lekker xavi neerhalen terwijl hij niet eens één van de spelers was die tegen RvN was.

Wat l*lt die Gijp nou? In z’n carierre dronken een warming up doen en doen alsof dat allemaal grappig is, maar nu zeggen dat je de club voor je eigen gevoel had gezet? Mannen worden krankzinnig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren