Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen en Perez hebben sterke bedenkingen bij mogelijke transfer Ajax

Laatste update:

Johan Derksen en Kenneth Perez hebben serieuze bedenkingen bij de mogelijke transfer van Steven Bergwijn naar Ajax. In de uitzending van VI Vandaag spreekt Derksen van 'kapitaalvernietiging', terwijl Perez bij Voetbalpraat twijfelt aan het sportieve perspectief voor de buitenspeler. Als het aan Ajax ligt, wordt Bergwijn de opvolger van David Neres, die op het punt staat om te vertrekken naar Shakhtar Donetsk.

"Zouden ze bij Ajax niet pijn in de buik hebben?", vraagt Derksen zich af. "Ze hebben die jongen opgeleid, hij is naar PSV gegaan en PSV heeft dertig miljoen voor hem gekregen. Nu moet Ajax twintig miljoen betalen om hem terug te krijgen. In geen enkele branche komt kapitaalvernietiging op deze manier voor." De analist beseft echter dat Ajax vanwege de binnen- en buitenlandse verplichtingen op zoek moet naar een nieuwe vleugelspeler en vindt Bergwijn voor die vacature 'een goed alternatief'.

Perez vindt Bergwijn 'niet zo'n heel goede speler'. "Ik weet ook niet of Ajax er echt iets mee opschiet", geeft de voormalig middenvelder van Ajax aan. "De posities waarop hij kan spelen, zijn min of meer al bezet, dus ik weet niet wat er voor hem inzit om de stap te maken. En als speler wil je na een bijrol bij Tottenham bij je volgende club toch een grotere rol proberen te vertolken?" Als presentator Pascal Kamperman vraagt of Ajax bereid moet zijn een bedrag van 25 à 30 miljoen te betalen, stelt Perez dat hij 'niet eens de helft' zou betalen. "Maar ik ben niet degene die daarover gaat bij Ajax."

"Ik zie hem niet als een speler die je heel veel verder brengt. Maar gelukkig voor Bergwijn denken ze daar bij Ajax anders over", concludeert de Deen. Een eerste bod van omgerekend achttien miljoen euro werd snel van tafel geveegd door Tottenham. De Portugese journalist Pedro Almeida wist dinsdag te melden dat de Londense club Bergwijn alsnog tot het einde van het seizoen wil verhuren aan Ajax. Tijdens de gesprekken zou ook een koopoptie naar voren zijn gebracht. Manager Antonio Conte is echter niet van plan om Bergwijn zomaar te laten gaan, zo liet hij dinsdag weten op een persmoment.

Jesse Lingard
Tottenham heeft volgens Football London bij Manchester United geïnformeerd naar de mogelijkheden om Jesse Lingard over te nemen. Een transfer zou goed nieuws kunnen betekenen voor Ajax, omdat Bergwijn dan overbodig zou zijn in Noord-Londen. Het is echter de vraag of Lingard deze maand al haalbaar is. "Voor alle spelers met een aflopend contract geldt dat een zomerse transfer lucratiever is, omdat de speler dan meer invloed heeft op zijn eigen contractvoorwaarden en een hogere tekenbonus kan opstrijken", klinkt het. Lingard zou zodoende ook pas in de zomer naar Tottenham of een andere club kunnen gaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk niet dat zoiets speelt. Toen was een overmars nog geen td. Zelfs nu met brobbey kan hij zich erover heen zetten. Het gaat puur om de toegevoegde waarde. Ik zou zelf graag iets anders zien (ik vind dat bergwijn 80% moet spelen qua oranje en dat zie ik niet gebeuren bij ajax). Dan vind ik een 18 miljoen oid te veel, dat zou ik eerder aan een goede keeper ,cm, of back besteden. Tenzij een antony zeker vertrekt.

12 januari 2022 om 02:22

Het gaat denk ik niet om het sentiment maar meer vanwege het feit dat je hem had, door intern conflict naar je grootste concurrent laat gaan, die verkopen hem voor 30 miljoen en om hem terug te krijgen moet je 20 miljoen betalen. Onderaan de streep kost dit je 50 miljoen.

12 januari 2022 om 09:05

Zo werkt het natuurlijk niet, en gelukkig maar. De hele opbrengst die PSV heeft ontvangen is volkomen irrelevant. Zij hebben ook kosten (salaris en opleidingskosten) gemaakt en hij heeft een plekje in het elftal bezet gehouden. Ajax heeft in de tussentijd bijvoorbeeld Kluivert en Dolberg verkocht, die hadden anders mogelijk niet gespeeld en dus niet zoveel opgebracht. Daarnaast weet je totaal niet of hij bij Ajax ook zo goed gepresteerd had, erg speculatief karakter allemaal en dit is bij uitstek hoe het werkt in de voetballerij. Spelers vertegenwoordigen heel veel waarde, maar het is geen moderne slavernij. Spelers kunnen nu eenmaal overstappen naar andere clubs aan het einde van het contract.

De kosten voor Ajax zijn nu 20 mln (oid), maar hij is 24 dus vertegenwoordigd voorlopig nog wel wat waarde. Moet je dus ook niet als kapitaalvernietiging zien.

12 januari 2022 om 09:49

"Onderaan de streep kost dit je 50 miljoen". Hahah, een basiscursusje bedrijfseconomie zou geen overbodige luxe zijn zie ik

12 januari 2022 om 10:21

Dat noemen ze een beetje creatief boekhouden Yamiown. Dat gezegd hebbende denk ik niet dat Bergwijn het kwaliteitenpakket heeft om zijn verblijf bij Ajax tot een succes te maken. Ik vermoed een flop eigenlijk en snap deze move van 20 miljoen ook echt niet.

12 januari 2022 om 12:07



Sander 91

Hahah zo bijzonder wat mensen bedenken, om maar kritiek te uiten.
Verbaast mij dat hij ook niet de 30 miljoen van Malen erbij betrekt. Dan heeft het in korte tijd Ajax 80 miljoen gekost!
En als wij toch bezig zijn, Lang is ook een aanvaller. Dus die gaat vermoedelijk ook voor rond de 30 miljoen verkocht worden. Ontvangen 6 miljoen.

Neres "verlies ook in verwerken". Dat zal rond de 6 miljoen zijn.

Dus totale kosten om Bergwijn aan te trekken: 110 miljoen!

Te duur voor een bankzitter.

12 januari 2022 om 12:54

Wat ik bedoel te zeggen is, als Ajax hem had weten te houden dan had je hem niet voor 20 miljoen hoeven te kopen en had je hem hoogstwaarschijnlijk zelf voor een flink bedrag kunnen verkopen. Bergwijn stond op zijn twaalfde namelijk al bekend als een van de beste van zijn leeftijdsgroep.

Misschien een beetje kortzichtig om te zeggen dat het je 50 miljoen kost, maar je kan toch wel concluderen dat het slecht beleid is om een jeugdspeler weg te pesten en hem vervolgens 12 jaar later voor 20 miljoen terug te kopen?

@sanmarcos

De kosten die PSV heeft gemaakt voor Bergwijn, wegen dan weer op tegen hetgeen wat hij PSV gebracht heeft op sportief vlak. Op moment dat Bergwijn vaste waarde werd bij PSV was Youness dat bij Ajax. Misschien dat Kluivert dan een jaar later door zou breken dan nu, maar zit nog steeds in een andere leeftijdsgroep. Dolberg is een spits, vreemd dat je die erbij betrekt.

12 januari 2022 om 03:40

Dit is ook de reden dat Ajax laatste jaren structureel weet te presteren in Europa, omdat het geleid wordt door mensen met verstand en niet mensen als een Derksen of Perez. Die kijken niet verder dan hun neus lang is.

Ajax heeft nu al achtste finale CL bereikt waarbij Anthony hoge ogen heeft gegooid, die is voor 80-90% weg in de zomer als Ajax een bod boven 35-40 miljoen krijgt. Daarnaast wordt Neres ook bijna verkocht, het liefst in de transferperiode al. Stel je voor Neres vertrekt en een Anthony of Tadic raken geblesseerd, dan komt zo’n Bergwijn goed van pas. Tadic heeft daarnaast ook niet het lange voetbal leven meer. Ik vind Bergwijn helemaal niet zo’n gekke keuze dan, brengt toch enige zekerheid en ervaring uit de PL. Over Haller liepen we ook al hele heisa te maken.

12 januari 2022 om 07:33

Ik hoop eerlijk gezegd dat Antony (veel) meer gaat opleveren dan 35 miljoen. Zal ook met verdere CL prestaties te maken hebben uiteraard.

12 januari 2022 om 08:20

Bergwijn kan wel van pas komen, maar ik geloof nooit dat hij het niveau van Antony aan kan tikken. Ik vind het veel geld voor een voetballer die zich buiten de Eredivisie nauwelijks heeft bewezen.

12 januari 2022 om 12:09

Teesboer

Het geeft Ajax mogelijkheden. Bergwijn kan diep spelen en komt niet veel in de bal zoals Tadic. Als het nodig is heb je dan op beide flanken 2 jongens die diep staan. Zet Brobbey ook in spits in slotfase, dan kan je geweldig counteren.

Vanaf nu krijg je sterkere tegenstanders in de CL.

12 januari 2022 om 12:28

Daar heb je zeker gelijk in, echter is het een grote gok vind ik. Geen enkele garantie dat hij tegen de subtop en top van Europa potten kan breken.

Kapitaalvernietiging is Brobbey terughalen.
Neres tegen Bergwijn inruilen is een verbetering van je selectie. Neres heeft je overwinningen gebracht, dus die heeft je al geld opgeleverd.
Als het klopt van de doorverkoopclausule zit je ook nog eens goed als die daar de sterren van hemel speelt.
Speelt ie daar niet de sterren van de hemel, dan is het netto bedrag van 15 miljoen weer netjes.
Dus heeft niks met kapitaalvernietiging te maken.

12 januari 2022 om 07:15

Is niet helemaal waar wat je zegt, je ruilt neres niet voor bergwijn.
En wat betreft kapitaal vernietiging wat ze bedoelen zou ik de tekst nog even terug lezen... ze doelen erop dat hij door ajax is opgeleid, naar psv is gegaan en doorgebroken + 30 mil. heeft opgeleverd en nu halen ze een eigen jeugd speler mogelijk terug voor 20 mil. Dus in zekere zin klopt dat wel wat ze zeggen.

12 januari 2022 om 12:15

Ricotto

" en nu halen ze een eigen jeugd speler mogelijk terug voor 20 mil. Dus in zekere zin klopt dat wel wat ze zeggen."

Dat klopt helemaal niet, want je hebt a) 0% garantie dat Bergwijn bij Ajax ook doorgebroken zou zijn en b) dat je huidige sportieve successen ook behaald had met hem.

Enige feit wat staat is: Ajax koopt een (potentiele) Oranje speler, die ook nog eens een Amsterdammer is (pluspunt). Ajax wiil dat fans kunnen identificeren met de spelers en model Bayern met een kern van spelers uit eigen land.

Als Ajax hem nu kan huren en in de zomer verkoopt Ajax Antony, dan hebben zij toch al gelijk de opvolger. Idee is ook dat hij dan komende jaren blijft.

Heb je straks kern van Blind, Klaassen, Tadic, Berghuis en Bergwijn. Waar je omheen jeugd en andere aankopen ik kan passen.

Niet zoals jaren terug, ieder jaar opnieuw beginnen. Zekerheid en continuteit zijn belangrijk. Kijk succesvolle ploegen als Real Madrid, Bayern Munchen, Liverpool etc. De kern speelt al jaren bij elkaar.

12 januari 2022 om 09:45

Ben het met je eens dat het geen kapitaalvernietiging is. Alleen je argumentatie klopt niet.

Hoe kan Brobbey kapitaalvernietiging zijn? Als ze hem kopen en vervolgens niet opstellen dan wel, maar anders niet.

Kapitaalvernietiging is het waardeloos maken van een investering door er geen gebruik meer van te maken.

Dus je kunt Bergwijn nog geen kapitaalvernietiging noemen aangezien ik ervan overtuigd ben dat hij speeltijd gaat krijgen.

Neres staat hier helemaal buiten als je het over de term kapitaalvernietiging hebt.

12 januari 2022 om 07:49

Dat doet toch niks aan de situatie af?

Ik snap de interesse van Ajax in Bergwijn wel. Het is gewoon een goede speler met ook nog eens de Nederlandse nationaliteit, waarvan er maar weinig van zijn van het niveau dat ajax nastreeft.

Het enige waar ik mijn bedenken bij heb is wat Bergwijn zelf met deze transfer opschiet. Los van het wonen in eigen stad met een buitenlands salaris, verwacht ik niet dat hij iedere wedstrijd 90 min gaat spelen. Daarnaast is en blijft het ontzettend veel geld waar Ajax heel veel andere (betere) oplossingen mee kan bedenken. Spelers zoals Antony bijv, die je ook nog eens met dikke winst kan verkopen.

12 januari 2022 om 08:07

Ik heb wel mijn bedenkingen. Ten eerste vraag ik mij af hoeveel het uitmaakt welke nationaliteit hij heeft. Zie jij liever Berghuis dan Anthony op de rechter vleugel staan en Klaassen op 10 ? Daarnaast vraag ik mij af of hij het niveau heeft dat je wilt. Zowel bij PSV als in Engeland heeft hij toch niet echt laten zien bij de Europese subtop te horen, laat staan dat hij CL niveau heeft. Als hij dadelijk Tadic op moet volgen (bergwijn is meer linksbuiten dan rechtsbuiten) dan lever je toch wel heel veel kwaliteit in. Zo belangrijk dat als Tadic is / was zo belangrijk zie ik Bergwijn niet snel worden. Ik heb dan ook dezelfde twijfel die Perez en onze zuurpruim hebben.

12 januari 2022 om 12:19

Fckorsou

" Daarnaast is en blijft het ontzettend veel geld waar Ajax heel veel andere (betere) oplossingen mee kan bedenken. Spelers zoals Antony bijv, die je ook nog eens met dikke winst kan verkopen"

Het draait niet alleen om verkopen he. Ajax wil meedoen in de CL. Om dit te realiseren, kan je niet bijna iedere zomer je beste spelers verkopen.

Wat Ajax ook nastreeft is een kern van spelers die komende jaren bij elkaar blijven. Ze willen jongens als Blind, Tadic, Berghuis, Bergwijn en Klaassen met goed salaris hier jaren houden. Om deze jongens heen kan je nieuwe aankopen en jeugd inpassen.

Zal mij niet verbazen als Ajax goed contact onderhoudt met vd Beek en Veltman en goed in de gaten houdt wat hun status is.

geeft rust als je 4 tot 6 jongens hebt die komende jaren nog samen spelen, cultuur bewaken en weten wat er gevraagd wordt.

Een Taylor, Unuvar of een jonge aankoop kan dan rustig inkomen en wennen aan het niveau. Ipv dat je situatie hebt dat een Taylor de kar moet trekken.

De sentimenten van kapitaalvernietiging omdat hij ooit besloot om naar PSV te gaan vind ik onzin maar met Perez ben ik het wel eens, Bergwijn is niet zo geweldig qua rendement en dan is hij ook nog is gehaald voor een andere positie. En 18-20M is echt veel te veel geld voor iemand die zo weinig gespeeld heeft en weinig indruk heeft gemaakt, 15M zou echt de absolute max moeten zijn.

12 januari 2022 om 12:20

Homelander

Maar als Bergwijn hier straks 4 tot 6 jaar blijft bijv dan is het toch een koopje?
Heb je een speler uit de middengroep qua leeftijd, waarvan zijn beste tijd nog moet komen. Iemand die niet diep zakt door ondergrens.

Voor 20 miljoen kun je ook Adama Traore de Spaans international halen. Die beschikt tov Bergwijn wel over heel veel snelheid en gaat makkelijker z’n mannetje voorbij. Bergwijn is passend beter maar toch zou ik gaan voor Adama want een snelle linksbuiten heb je nodig in de CL tegen topclubs en door z’n snelheid heeft Adama veel meer dreiging. Ik weet alleen niet hoe salaris technisch de twee met elkaar te vergelijken zijn.

12 januari 2022 om 01:22

Net alsof Traore open staat voor de eredivisie, het is geen Carreer mode op fifa jongeman.. daarnaast speelt Traore vanaf rechts, niet vanaf links.

12 januari 2022 om 01:33

Bergwijn heeft als bankzitter zelfs meer rendement dan die overschatte Traore. Die kan wild rennen en is krachtig maar voetbal is geen American Football.

12 januari 2022 om 05:07

Traore, absoluut een leuke voetballer. Echter heeft Ajax niets aan een buitenspeler met veel snelheid. In eerste aanleg moet een buitenspeler van Ajax voetballend iets toe kunnen voegen. Helaas zie ik Bergwijn hetzelfde lot bestemd als Promes. Ja, Promes maakte een paar geweldige doelpunten met dank aan Ziyech. Voetballend voegde hij alleen helemaal niks toe. Ik heb persoonlijk liever dat ze 30 miljoen uitgeven aan een Braziliaans talent die Ajax als springplank gebruikt en hopelijk met winst verkocht word dan 15 miljoen uitgeven aan een Bergwijn. Zelfde verhaal als met Brobbey. De 'eer' om het Amsterdamse shirt te dragen verdwijnt een beetje, de trots om voor Ajax te spelen. Want weet je? Mocht het niet lukken bij een andere club, dan haalt mijn oude club mij wel weer terug voor veel te veel geld. Was het nou een directe kwaliteitsimpuls zoals Blind dat was. Gegarandeerd basisspeler en een toevoeging. Maar dat zijn zowel Bergwijn als Brobbey niet. Het is een speler voor de breedte van de huidige selectie. Ik mis de tijd dat een talent daadwerkelijk de kans kreeg, helemaal nu Neres vertrekt. Het aantal minuten dat hij kreeg waren puur om hem en de selectie tevreden te houden. Antony is 2 klasse beter. Helemaal omdat we nog kunnen schuiven met Berghuis op de buitenposities is Bergwijn totaal overbodig

12 januari 2022 om 07:01

Wel eens met je stukje, alleen toen blind kwam was het kwalitstief wel een stuk minder bij Ajax. Daarnaast kan ik me herrinderen dat toen Bergwijn nog bij PSV zat hij telkens aan Ajax gelinkt werdt, en dat voor meer geld dan nu ter sprake komt.

12 januari 2022 om 07:29

Wat een onzin, Blind was echt een enorme kwaliteitsimpuls

12 januari 2022 om 07:55

Begrijpend lezen is blijkbaar moeilijk... ik zeg nergens dat Blind geen enorme kwaliteitsimpuls was. Zeg alleen dat toen hij kwam het niveau een stuk lager lag.

12 januari 2022 om 11:47

@calimero waarom heeft Ajax niks aan een vleugelspeler met veel snelheid? Als Ajax ooit de CL wil winnen hebben ze deze echt keihard nodig en barca en city willen ook vleugelspelers met heel veel snelheid.

Derksen zou dan ook moeten kijken waarom Bergwijn toen weg was gegaan bij Ajax. Daarnaast waren er geruchten dat Ajax Bergwijn wilde toen hij bij PSV speelde. Als ze Bergwijn toen hadden gekocht , hadden ze meer dan 30 miljoen moeten betalen. Nu kunnen ze hem voor minder kopen , terwijl hij ervaring heeft in de PL

Waarom zou ajax meer dan 18 miljoen betalen voor een buitenspeler terwijl ze Tadic, Antony en Berghuis al hebben? Dan zou je denken ajax er ernstig rekening mee houdt dat Antony komende zomer weggaat. Anders hebben ze zo wel een hele brede selectie. Is het niet veel handiger om Unuvar of iemand anders van Jong ajax de kans te geven?

12 januari 2022 om 12:22

Arnout108

". Is het niet veel handiger om Unuvar of iemand anders van Jong ajax de kans te geven?"

Berghuis is en blijft op 10

Unuvar is een speler die de bal komt ophalen. Niet speler die diep gaat staan en veel snelheid heeft om voorbij de tegenstander te gaan. Dus totaal niet profiel die gezocht wordt.

Wel eens, dat Unuvar wat meer speeltijd gegund moet worden. Maar hiervoor moet je doorselecteren op jongens als Labyad.
Zelfde geldt voor Klaiber. Liever jeugdspeler op zijn plek.

12 januari 2022 om 13:45

Ohja Berghuis staat best wel vaak op 10 de laatste tijd. Dan is er inderdaad wel een vacature voor een type Bergwijn. Of je 20 miljoen moet betalen voor een bankzitter bij Spurs is een andere discussie maar dan snap ik wel dat ze een aankoop doen. Duidelijk!

Please mensen, neem die mening van Derksen toch niet zo serieus! Het is maar kantinepraat...

Bergwijn heeft maar liefst 9 jaar bij PSV gevoetbald. En ze doen nog steeds alsof hij op z'n 18e over is gekomen van Ajax naar PSV. Echt belachelijk. Bij een Frenkie de Jong lijkt het ook altijd alsof hij heel z'n leven bij Ajax heeft gespeeld en dat Willem 2 niet heeft bestaan. Terwijl hij op z'n 17e pas de stap naar Ajax heeft gemaakt.

12 januari 2022 om 08:13

Zit wat in... mij boeit het niet zoveel waar die vandaan komt. Ik vind het altijd een beetje dom supporter geneuzel. Even laten zien wie de grootste lul heeft. Lekker belangrijk!

Ik vind Neres in vorm veel beter dan Bergwijn, dus die ruil maakt je selectie imo zwakker. Het argument dat Bergwijn gewoon middelmaat is, vind ik hout snijden. De rest niet, want je hebt meer dan de 11 basisspelers nodig met de ambities van Ajax. Zeker als je bedenkt dat Daramy nu al een paar keer nodig was en we hebben allemaal gezien dat dat net zo'n succes was als Labyad of Schuurs. Had alleen wat meer creativiteit verwacht van Ajax dan geflopte psvers dik betalen... Hoop dat ie in ieder geval in de rangorde achter Brobbey, Klaassen en Berghuis blijft. En achter een fitte Kudus.

12 januari 2022 om 07:50

Neres is al jaren niet meer in vorm.

12 januari 2022 om 08:10

Klopt, en Bergwijn heeft nog maar zelden laten zien tot de europese subtop te horen laat staan CL niveau te hebben. Ik vind dat als je nu 20 miljoen uitgeeft, en eerder 12 a 13 miljoen voor Daramy dat je wel heel veel risico neemt met spelers waarbij er nog heel veel twijfels zijn.

Ik weet het niet met Bergwijn. Geen slechte voetballer, heeft zich al bewezen in de eredivisie. Maar is geen speler waarmee je een financiële klapper kunt maken zoals een Anthony. Ook zal hij niet de invloed hebben van een Blind of Tadic.

Is er geen speler in de jeugd die als back-up kan fungeren?

Mits er geen spectaculaire uitgaande transfer op komst is bij Ajax, dan zou dit wel een hele vreemde transfer zijn voor beide partijen, haast niet voor te stellen.

Ik vind dat je nu niet eens moet kijken hoeveel PSV heeft gekregen of dat hij van Ajax af komt.
Neres hebben ze een klein verlies mee geleden. Dan zou ik ten alle tijden een vervanger aantrekken die minder dan Neres kost en als je meer betaald, moet die significant beter zijn.
Dat is Bergwijn in beide gevallen niet. Sterker nog Bergwijn vind ik een bankspeler en die moet in deze tijd max 12 miljoen kosten.

Soms zit het mee (85 miljoen voor Frenkie) en soms zit het tegen Johan. Dat gebeurt ook wel eens in het bedrijfsleven.

Ach, Pogba is teruggehaald voor meer dan 100 miljoen. Lukaku ook soortgelijk door Chelsea. Het gebeurt wel vaker en een speler kan op dat moment niet goed genoeg zijn. Als Bergwijn het goed doet, paar CL goals maakt, en een goed WK speelt dan staat er wel weer een club op om hem over te nemen. Hij is 24 en international, er zit nog rek in.

Bergwijn is niet zo zeer kapitaalvernietiging. Johan bedoelt hier meer mee dat je een hele dure (Nederlandse begrippen) koopt en je er nooit meer op gaat verdienen. De vraag is ook of hij zich makkelijk in de basis gaat spelen voor dit bedrag. Of kan je niet beter een talent halen uit een ander land?

Gelukkig zit Derksen er vaak naast, dus Ajax hoeft zich geen zorgen te maken
Hij moet bij Story of Prive gaan werken, met al zijn roddelverhalen
Maar voor Derksen is geld wat telt

Wat iedereen ook denkt, vindt, zegt of beweerd, Ajax bepaald zelf wie zij huren of kopen, wij niet … Wacht het rustig af, tot nu toe is er maar een club in n Nederland die (boven verwachting?) presteert …

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren