Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derby van het Noorden prooi voor scherp FC Groningen

Laatste update:

FC Groningen heeft in eigen huis afgerekend met sc Heerenveen. Voor de Friezen is de wedstrijd tegen provinciegenoot SC Cambuur wellicht nog wat belangrijker, maar in Groningen is de Derby van het Noorden wél een van de hoogtepunten van het jaar. Mede door een bliksemstart trok de thuisploeg met 3-1 aan het langste eind.

/

Van de laatste acht ontmoetingen tussen beide ploegen won FC Groningen er slechts één en de ploeg van trainer Erwin van de Looi was vastbesloten weer eens te winnen. Dat voornemen kreeg binnen een minuut een flinke opkikker door een doelpunt van Danny Hoesen. De spits stond voor het eerst sinds april 2015 weer eens in de basis bij FC Groningen en hij bekroonde die plek in de eerste elf met een razendsnelle treffer. Hoesen was bij een ouderwetse scrimmage bij de les en prikte al na 38 seconden de 1-0 binnen.

FC Groningen was in eigen stadion heer en meester, claimde al twee keer vergeefs een strafschop, alvorens de onvermijdelijke 2-0 alsnog viel. Een heerlijk balletje van Simon Tibbling werd door Bryan Linssen op waarde geschat en de van Heracles Almelo overgenomen vleugelspeler rondde fraai af. De bezoekers, die het in de aanval moesten doen zonder de op de training geblesseerd geraakte Mitchell te Vrede, kwamen nauwelijks in het stuk voor.

/

Pas in de slotfase van de eerste helft kreeg sc Heerenveen wat kleine kansjes. Luciano Slagveer kreeg zijn voet niet tegen de bal en Henk Veerman verscheen weliswaar voor keeper Sergio Padt, maar hij deed dat in buitenspelpositie. Direct na rust was FC Groningen weer sterker, maar Albert Rusnák en Hoesen vergaten voor de nekslag te zorgen. Hoesen kreeg twintig minuten voor tijd opnieuw een dot van een kans, door uit de draai rakelings naast te schieten. Die misser werd aan de andere kant direct afgestraft.

Een afgeslagen bal werd door Branco van den Boomen (die even daarvoor voor een wilde tackle wellicht rood had moeten krijgen in plaats van geel) tot bij Simon Thern gebracht. De Zweed wurmde zich langs zijn directe opponent en schoot de bal fraai in de verre hoek. Voor FC Groningen werd het billenknijpen, maar tien minuten voor tijd besliste invaller Mimoun Mahi de wedstrijd. Keeper Erwin Mulder van sc Heerenveen gaf de bal zomaar weg, Mahi slingerde het strafschopgebied in en rondde met het nodige geluk af.

Denk je dat FC Groningen hoger eindigt dan sc Heerenveen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi potje! Heerenveen kwam nog goed terug in de tweede helft. De 2-2 hing zelfs in de lucht. Desondanks een verdiende winnaar.

Leuk elftal fc Groningen ! Tibbling geweldige speler en Hoesen gaat eindelijk los.

Groningen goed en Heerenveen bijzonder matig

Gefeliciteerd jongens!

Fantastische overwinning. Duidelijk de betere vandaag en zoals genoemd zeker in de beginfase zeer scherp gespeeld. Lekker dat Hoesen scoort, met hem in de punt voetbalt het een stuk makkelijker. Tibbling weer ouderwets de baas op het middenveld en Maduro brengt rust, ervaring en defensieve kwaliteit in het elftal. We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen, soms lijkt het alsof er wat gemakzucht in de ploeg sluipt na een snelle comfortabele voorsprong. Zeker met het oog op de Europese wedstrijden moet dat er uit. Op naar donderdag voor een heerlijke pot tegen Marseille!

13 september 2015 om 15:34

Tibbling en Maduro waren absolute heersers op het middenveld. Leuk en aanvallend Groningen gezien!

Zielloos Heerenveen, geen strijd. Je ziet hier doodsimpel ook dat het bij Groningen meer leeft en dat Groningen er tenminste echt voor werkt. Groningen had de juiste instelling, een instelling waarmee je als team altijd op het veld hoort te staan.
Dikverdiende overwinning voor Groningen, dus. Het mag tegen NEC volgende week wel een stuk beter voor Heerenveen!

Helaas maar terecht verloren. Thuis gaan we dit 'gewoon' rechtzetten. Ik hoop dat deze wedstrijs een goede boost geeft aan Groningen voor de EL wedstrijd!

13 september 2015 om 17:32

Thx, top zo'n sportieve reactie!

Verdiende overwinning voor Grunn, waar we in de voorgaande jaren nog wel eens afgetroefd werden op felheid door Heerenveen was het nu eindelijk eens andersom.. Goed van van der Looi dat hij Drost en Reijnen er uitgegooid heeft.. heerlijk..

Heerlijke wedstrijd, Groningen oogde gretig en scherp. Met deze instelling kun je het Marseille lastig maken. Heerenveen viel mij erg tegen

Mooie wedstrijd, waar een heel apart moment toch is bijgebleven. Rusnak neemt de vrije trap, wil hem naar achteren passen, maar de scheids 'schiet' de bal heel hard terug, waardoor er een enorme kans voor Heerenveen ontstaat. Zo ontneemt hij een kans voor Groningen en geeft hij een hele grote aan Heerenveen. God zij dank ging die bal er niet in, maar het blijft een apart moment.

Ben toch benieuwd wat hier omtrent de regels zijn, want het lijkt mij gewoon dat deze vrije trap opnieuw genomen had moeten worden.

13 september 2015 om 17:34

Vreemd moment inderdaad..maar de regels zijn heel duidelijk wat dit betreft. De scheids is een "dood" element..dus dit hoefde zeker niet opnieuw overgenomen te worden.

Volgens mij doet de scheidsrechter niet mee aan het spel. Een soort onzichtbare man. Een bal tegen de scheids is gewoon doorgaan.

Heerlijke pot van Groningen! Hoesen eindelijk van grote waarde. Terechte overwinning. ☺

Heerlijke en verdiende overwinning! Blij dat we weer een keer drie punten hebben gepakt tegen heerenveen. Vond de FC prima spelen en echt een stuk beter als tegen Utrecht.

Groningen heeft het verdient inderdaad.was vandaag ook in het stadion Maar man wat was die scheids slecht zeg. Die eerst goal had nooit goedgekeurd mogen worden vanwege handsbal vooraf in het strafschop gebied. En elke keer als heerenveen de counter in wilde zetten werd de snelheid van het spel eruit gehaaald door de scheids. Deze scheids kan samen met blom beter de amateurs gaan fluiten want dit was echt dramatisch.

13 september 2015 om 15:48

Ja hij was weer lekker dramatisch vandaag. Maar ging beide kanten op voor zover ik vanaf tribune kon zien. Benadeelde ons Groningen ook redelijk vaak.
Maar dat nam ik waar vanaf tribune en heb dat wel vaker gehad. Dan dacht ik wat een drama die scheids en bleek hij het achteraf aldoor goed te hebben....

13 september 2015 om 16:28

Ik dacht juist dat er een handsbal was van een Heereveen speler, maar ik zat er ook niet geweldig voor, aan de andere kant van het stadion
Het allerbelachelijkst vond ik nog die vrije trap die tegen de rug van de scheids aan ging waarna heerenveen kon counteren en nog een heel goede kans op de gelijkmaker kregen, die er gelukkig niet inging.

13 september 2015 om 16:36

Houd maar op. Heb me doodgeergerd aan die scheids.

Ik ben zo blij met Maduro. Dankzij hem kan Tibbling weer spelen in een wat meer aanvallende rol, kan hij weer lekker dribbelen en hoeft hij niet te veel aan het verdedigende werk te denken.
Hoesen scoorde in de eerste minuut, maar had nog zeker een of twee goals moeten maken, maar we hebben gewonnen dus het maakt niet uit.

Wanneer komt zahovic eindelijk een keer in de basis. Ik vond veerman zeer matig en liep als een natte lap over het veld.

Goede overwinning van Groningen. Als we nou de hele wedstrijd een aanvallende instelling hadden ipv in te zakken na de 2-0 hadden we het ook voor rust kunnen beslissen. Verdediging was goed, als prefereer ik Reijnen boven Kappelhof. Maduro-Tibbling en Hoesen-De Leeuw top tandems. Ook een goede en brede selectie met verder Rusnak, Linssen, Mahi, Drost en Antonia. Dit geeft me weer hoop op een paar puntjes in Europa.

Ik ben heel erg blij met deze goede overwinning! Een zeer belangrijke voor de FC. Wanneer deze wedstrijd verloren was gegaan hadden we kunnen spreken van een drama start, nu blijft het rustig en heeft Groningen wat meer vertrouwen getankt. Ben vooral ook heel blij dat Hoesen heeft gescoord, met hem erbij speelt Groningen gewoon beter. Maar een spits moet nu éénmaal scoren, misschien dat dat vanaf vandaag wat vaker gaat gebeuren ( ik hoop het zo ). Ik ben absoluut geen fan van Kappelhof ( hiervoor heeft hij in de vorige seizoenen het veel te vaak laten afweten, hoop dat Reijnen zich weer in de basis kan spelen, was overigens zeker niet onterecht dat hij niet speelde. Ook op het ontbreken van Drost in de basis viel niets af te dingen. Wat min betreft moeten we met de volgende kern starten;
Padt, Hateboer Maduro, Tibbling, de Leeuw, Linssen en Hoesen. Voor de overige 4 spelers kan er een keuze worden gemaakt uit een grote groep spelers waarbij Mahi en Lindgren er het dichtst tegenaan zitten.

Padt
Hateboer
Reijnen
lindgren
Tamata
maduro
Tibbling
Linssen
Rusnak
hoesen
de Leeuw
14 september 2015 om 13:56

Vond het centrum gisteren een stuk zekerder overkomen dan met Reijnen de afgelopen weken. Ik ben ook geen fan van Kappelhof, maar vond hem gisteren in combinatie met Lindgren gewoon een degelijke pot spelen. Lindgren is voor mij trouwens ook een zekerheidje, en Mahi rendeert op een of andere manier beter als hij invalt dan wanneer hij vanaf het begin speelt.

Rusnak en Tamata zijn voor mij nog twee spelers die absoluut in de basis horen te staan. Vond Rusnak gisteren nuttig spelen, en Tamata is gewoon een heel goede back voor ons. Je kunt aan hem zien dat hij ervaring heeft bij een betere ploeg (ook al maakte hij daar niet veel minuten). De Leeuw is voor mij de enige zwakke schakel. Ik snap dat je zo'n goalscorer niet zomaar op de bank zet, maar voetballend bewees hij gisteren ook gewoon weer de minste te zijn. Met een Drost (die inderdaad nog niet meevalt tot nu toe) of Rusnak op 10 komt er denk ik veel meer gevaar als je rond de zestien van de tegenstander kunt voetballen.

Tweede poging om mijn verhaal te doen (gisteren wilde hij hem niet versturen...)

Heerlijke wedstrijd gisteren gezien, met name de eerste helft was van onze kant heel sterk. Tweede helft was iets minder, maar ook hier heb je eigenlijk nog steeds de controle over de wedstrijd en sta je zonder problemen op een eenvoudige 2-0 voorsprong. Na de 2-1 werd het ineens weer billenknijpen voor Groningen, alsof de angst er ineens insluipt bij sommige spelers. Groningen begon weer achteruit te lopen, en als er iets is waar Groningen niet echt sterk in is, is het verdedigen (al moet ik zeggen dat de defensie met de terugkeer van Lindgren een stuk zekerder oogde dan met Reijnen). Vond het defensief dan gisteren ook een stuk beter dan ik eerder dit seizoen heb gezien, maar desondanks bleef het spannend aangezien er soms best veel ruimte werd weggegeven. Vooral Larsson mocht centraal op het veld veel meters richting de goal maken.

Ook mooi om te zien dat Hoesen weer eens scoort, en ook een professionele reactie van hem na de wedstrijd. Ik blijf er bij dat ik liever Hoesen in de spits zie dan De Leeuw (ook al scoorde Hoesen voorheen amper), ik vind het begrijpelijk dat je een speler die 15+ goals heeft gemaakt in het voorgaand seizoen niet passeert. Echter vond ik Hoesen gisteren heel scherp ogen, en speelde hij echt een heel sterke wedstrijd. Ging veel dreiging van uit, en toonde ook veel inzet en meer duelkracht dan hij in eerdere wedstrijden liet zien. Aan de bal liet hij eveneens zien toch veel meer in huis te hebben dan De Leeuw, die ik eerlijk gezegd een van de minderen vond bij ons. Vrij veel balverlies (uiteindelijk ook resulterende in de 2-1), maar gelukkig wel weer 100% inzet.

Hoesen was voor mij persoonlijk dan ook de man of the match, maar ook Tibbling en Maduro op het middenveld waren een genot voor het oog. De assist van Tibbling bij de 2-0 was fantastisch, en met de toevoeging van Maduro lijkt Tibbling veel beter in zijn spel te komen. Erg fijn om een ervaren en rustige speler als Maduro op het middenveld te hebben lopen. Ook Lindgren was weer heel sterk. Net als Maduro toch iemand met meer ervaring dan de rest van de selectie, en zoals gezegd zag de verdediging er een stuk stabieler uit dan in voorgaande wedstrijden. Wat mij betreft betekent dit dan ook dat Reijnen voorlopig gepasseerd wordt. Desondanks is het natuurlijk wel fijn om zulke spelers op de bank te hebben. Met Antonia, Mahi, Reijnen, Drost en Burnet heb je gewoon een aardige bank, dus in de breedte lijkt het nu ook eindelijk eens goed te zitten.

Overigens hoor ik heel veel mensen over een slechte start van Groningen, maar als je kijkt naar de resultaten die we vorig seizoen boekte tegen dezelfde tegenstanders zie je dat we nu vier punten meer hebben behaald. Vorig seizoen verloren we zowel van PSV als Utrecht uit (net als dit seizoen), en speelden we alle drie de tot nu toe gespeelde thuiswedstrijden gelijk (nu twee winst, één gelijk). Nog één vraag aan de H'veen supporters ten slotte. Ergeren jullie je niet kapot aan een speler als Bijker? Liep continu Mahi aan de verkeerde kant te dekken. Eerste keer loop het goed af met een schot in het zijnet, tweede keer staat het 3-1. Ook als centrale verdediger verliest zo'n speler gewoon bijna elk luchtduel.

Mijn opstelling:

Rusnak staat bij mij absoluut in de basis. Het is alleen de vraag of je Mahi vanaf de eerste minuut al laat spelen, of dat je hem laat invallen waarmee hij tot nu toe beter rendeert. Linssen is voor mij ook een zekerheidje. Opties zouden dus zijn: Linssen - Rusnak - Mahi, of Linssen - Drost - Rusnak.

Padt
Hateboer
K''hof/Larse
Lindgren
Tamata
Tibbling
Maduro
Linssen/Mahi
Rusnak/Drost
Rusnak/Mahi
Hoesen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren