Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Depay looft collega: ‘Door hem trekken we deze wedstrijd naar ons toe’

Laatste update:

Memphis Depay was donderdagavond tegen Engeland niet altijd gelukkig in zijn acties, maar had uiteindelijk wel een groot aandeel in de 3-1 overwinning van het Nederlands elftal. Depay was bij alle drie de doelpunten van Oranje betrokken, maar heeft na afloop vooral mooie woorden over voor Quincy Promes.

Promes werd halverwege de tweede helft bij een 0-1 achterstand ingebracht door Ronald Koeman en was uiteindelijk betrokken bij de 2-1 en de 3-1. De invaller maakte het Kyle Walker lastig bij de 2-1 waardoor de verdediger van Engeland in eigen doel schoot, en tekende zelf voor de 3-1, na een assist van Depay. Oranje mag zich zodoende gaan opmaken voor de finale van de Nations League, zondagavond tegen Portugal.

"Vandaag ontbrak het mezelf aan scherpte voor de goal. Gelukkig reageerde Quincy fantastisch op een van mijn gemiste kansen", is Depay in gesprek met de NOS complimenteus over zijn collega. "Door hem trekken we deze wedstrijd naar ons toe. Het is ook fantastisch voor hem dat hij laat zien wat voor waarde hij heeft voor het team"

Depay erkent dat hij zelf niet de meest gelukkige wedstrijd speelde. De sterspeler van Olympique Lyon had het fysiek zwaar. "Alles is leeg op dit moment, maar dat was nodig om een resultaat te halen vandaag. Dit gevoel van het bereiken van een finale is voor het hele team geweldig", aldus Depay, die het belang van een sterke bank benadrukt. "Je ziet het bij meer jongens, op een gegeven moment is het gewoon leeg. Ik kreeg zelf al kramp toen ik de assist voor de 1-1 gaf. De power was eruit, en als je dan zo iemand nog achter de hand hebt..."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Gestreden als een leeuw. Werd soms lachwekkend hoe slecht Memphis in de wedstrijd zat. Toch bij alle goals betrokken.

OT: hoop dat er ergens een goede linksback doorbreekt, zodat Blind op 6 kan spelen. Verdedigend sterk en voetballend vermogen. Mist snelheid als back, maar staat altijd goed. Die wil ik op 6 zien.

7 juni 2019 om 00:19

Inderdaad, Blind is centraal nog beter en lijkt me een stuk beter dan de Roon. Ik zou het zelf wel met van Aanholt/Ake willen zien.

Memphis had wel een hattrick kunnen scoren met 3 assists. Erg slordig vandaag maar het is bijzonder om zo vaak in dergelijke posities te komen, hou dat lekker vast en gefeliciteerd met je bestseller.

7 juni 2019 om 00:22

En tegelijkertijd hoop ik dat Dumfries leert om een bal aan te nemen. Goedendag zeg. Die heeft zoveel potentie om een geweldige back te zijn, maar iedere keer stuitert de bal van zijn voet waardoor hij terug moet. Aan de andere kant heb je Blind die juist geniaal kan voetballen (even aandacht voor die pass met buitenkant links langs de zijlijn - echt een bizarre pass hoor), maar geen snelheid heeft. Daarom kun je wellicht ook beter met Promes op links spelen, omdat die de hele linkerflank kan bestrijken. Dan kan Blind eigenlijk in de Frenkie rol wat meer naar binnen komen. Maar dan moet De Jong misschien nog verder in zijn ontwikkeling zijn, zodat hij ook rechts controlerend perfect uit de voeten kan. Met Van de Beek en Wijnaldum heb je dan twee topmiddenvelders met diepte.

7 juni 2019 om 00:22

Edit: ik bedoel dan Promes als linksbuiten en Blind gewoon op linksback. Maar waarbij Blind in de opbouw meer naar binnen trekt.

7 juni 2019 om 07:54

Onwijs veel potentie maar nog geen bal aan kunnen nemen. Is dat niet niet één van die facetten waarop je een talent in het beginstadium al scout en dus ook z'n potentie beoordeelt?

7 juni 2019 om 08:32

Gelukkig zijn er meer dingen dan alleen kunnen aannemen. Dumfries is gewoon erg wild en als hij leert om rustiger te voetballen, dan zullen zijn aannames beter worden tijdens een wedstrijd...

7 juni 2019 om 00:27

Hoewel ik Blind heel graag in de as zie voetballen denk ik dat daar helaas met de Ligt/Virgil/Frenkie geen plaats is voor hem

7 juni 2019 om 08:50

Nee en de Vrij staat ook nog ruim voor hem in die pikorde. Doet het prima op links, mogen we blij mee zijn.

7 juni 2019 om 09:54

@vesta, ik zou blind wel eens op het middenveld willen zien. Dit gebeurde ook onder Advocaat en hij speelde daar goed. Onder Danny Blind zag je hem ook ook veel doorschuiven om het middenveld verdedigend te assisteren.

je kunt veel zeggen over memphis, maar wat is hij blijven werken zeg.
niet altijd even gelukkig, maar toch een belangrijk aandeel bij de 2de goal (balverovering) en de assist op zowel de 1ste als de 3de goal.

op naar de finale!

7 juni 2019 om 08:48

En 20 verprutste aanvallen, onnodig balverlies door egotripperij en een paar 100% kansen. Ondanks Memphis gelukkig naar de finale ja.

Altijd maar die kritiek op Memphis maar hij is hier heerlijk kritisch naar zichzelf en down to earth. Zo is hij eigenlijk wel vaker. Hij speelde niet zijn beste wedstrijd maar slecht kon je hem ook niet noemen. Gewoon een uitstekende spits voor Oranje waar altijd de nodige dreiging van uitgaat en die elke verdediging handen vol werk bezorgd. Verder keepte Pickford ook een puike partij. Die hield veel van Memphis tegen. Hele leuke selectie heeft Oranje! Leuk om naar de kijken en er zit echt veel kwaliteit en verschillende soort spelers in deze selectie. Het zou me niks verbazen als de Nations League gewonnen word.

Strijden kan ie goed. Als hij beter in de wedstrijd zat had hij er twee gemaakt. Mooi om te zien dat hij dat san compenseerd door tot het gaatje te gaan.

Leuke statistiek:

De negen goals van Oranje in 2019:
1. Goal Depay
2. Assist Depay
3. Goal Depay
4. Assist Depay
5. Assist Depay
6. Goal Depay
7. Assist Depay
8. Eigen goal Walker
9. Assist Depay

7 juni 2019 om 00:29

Depay echt gruwelijk de laatste tijd inderdaad. Vandaag had hij veel scherper moeten zijn, zo gaf hij ook zelf uit. Mocht dat het geval zijn geweest had je je lijstje naar 12 punten uit kunnen breiden denk ik! Matige wedstrijd van hem vandaag, maar toch blijven vechten en beslissend zijn, top! Zondag moet en zal hij beter spelen, daar ben ik van overtuigd!

7 juni 2019 om 07:51

Zeker, zelden iemand gezien die zoveel ruzie met de bal heeft in een wedstrijd. Een 'matige wedstrijd' is nog vrij positief haha. En toch kwam ook gister de meeste dreiging van hem af. Zegt ook wel wat over de wisselvalligheid van de andere aanvallers trouwens. Depay wilde gewoon te graag had ik het idee maar mistte zoals je zegt veel scherpte. Gaf hij zelf ook aan in een interview trouwens. Moet zondag absoluut beter.

7 juni 2019 om 00:41

Die statistiek verbaast me niets. Ik zie Memphis echt als de belangrijkste speler van Oranje. Ja ook belangrijker dan De Jong en Van Dijk. Hij is de enige aanvaller die we hebben die op een goede dag de wereldtop aantikt. Zelfs op een mindere dag zoals vanavond is hij door zijn werklust een plaag voor elke verdediging en hij was toch weer bij alle goals betrokken. Zonder hem ben ik bang dat er van Oranje aanvallend niets meer terechtkomt.

7 juni 2019 om 02:12

Wat me ook opvalt is hoe hard Depay werkt in Oranje. Voorheen kreeg hij nog wel eens het verwijt er maar wat bij te lopen, maar je merkt dat Koeman hem echt weet te raken/prikkelen. Depay rent het veld over, jaagt op zijn tegenstanders als een bloedhond en gaat achter elke bal aan als er maar een kans is dat hij tot een kans kan komen. Ik houd ervan, en het is in het verlengde ook een teken dat dit team hecht is en plezier heeft in de reis die men samen aflegt.

7 juni 2019 om 08:32

Bij Depay houdt het voetbal op, 89 minuten aanvallen verprutsen voor de rest en dan 1 lichtpuntje. Nou geweldig en zo bijzonder dat hij assists kan geven als hij al 20? wedstrijden ongewisseld zijn gang kan gaan op de makkelijkste positie om betrokken te zijn bij een goal. Deze statistiek bewijzen maar weer wat een geweldenaar het is. Ahum ahum, eerder het tegendeel.

7 juni 2019 om 08:37

Haha, wat? Depay is letterlijk bij elke goal betrokken geweest die Oranje dit jaar gemaakt heeft. En dat bewijst dan het tegendeel? Deze logica is waanzinnig.

7 juni 2019 om 08:43

Ja want het komt verder nooit voor dat een spits bij 8 goals achter elkaar betrokken is.. my god. Betrokken bij een goal als spits is als eten bij een maaltijd.

Hij is ook betrokken bij het gros aan onnodig balverlies en verprutste 100% kansen, dat wel is opgevallen?

7 juni 2019 om 09:34

Kuipman. Voordat je beweringen gaat maken moet je misschien eerst even wat dieper in de stof duiken. Even op een rijtje, spitsen van andere landen die betrokken waren bij de laatste 9 goals: Engeland 3, Duitsland 4, Spanje 3, Frankrijk 2, Brazilië 4. Bij Nederland waa dit 8. Dus zo normaal is dat niet, helemaal niet bij interlandvoetbal. Het is knap en goed om te zien dat we eindelijk weer iemand met rendement hebben. Hij mag van mik elke wedstrijd 5 ballen de derde ring inschieten als hij er dan ook 2 scoort en een assist geeft.

7 juni 2019 om 11:44

Jij stelt dat bovengenoemde statistiek 'het tegendeel bewijst'. Welk tegendeel dan? Dus eigenlijk laten goals en assists zien dat iemand er geen klap van kan volgens jou. Uh oké.

Meneer was alleen met zijn eigen wedstrijd bezig, enigste goede bal was in blessuretijd op Promes. De hele wedstrijd bagger.

7 juni 2019 om 00:44

"Meneer" heeft anders gewoon 2 assists gegeven en die 2-1 kwam ook alleen tot stand door zijn felle doorjagen op Stones. Hij steekt in aanvallend opzicht gewoon met kop en schouders boven iedereen uit bij Oranje, laten we die jongen alsjeblieft koesteren.

Edit: typo

7 juni 2019 om 08:34

Poeh poeh een assist op de makkelijkste positie om bij een goal betrokken te zijn. Echt reden om de rest van de wedstrijd elk beetje aanval te verpesten.

7 juni 2019 om 02:22

Heel erg mee eens! Depay heeft misschien wel zijn slechtste interland gespeeld tot nu toe!

7 juni 2019 om 07:36

Als je bij je slechtste interland bij.2 doelpunten betrokken bent dan mag hij vaker slecht spelen.

Wat een machtige sprint was dat van Promes zeg, volgens mij waren de Engelsen en vooral Pickford daar ook verbaasd over. Ik dacht te merken dat Pickford wel dacht bij die bal te kunnen komen en behoorlijk verrast was toen Promes ineens op volle snelheid daar als eerste kwam, met de wanhoopsactie van Walker en uiteindelijk de goal tot gevolg. Promes is misschien geen wereldtopper, maar het is wel een uitermate nuttige speler met een goede allround set aan kwaliteiten, en hij is brutaal snel.

Ik wil niet negatief doen of iemand naar beneden halen maar deze depay was vandaag verreweg de zwakste van het NL elftal. Bij goals betrokken? Me reet! Een corner of een mislukt schot op doel is geen assist! Waarom ziet niemand in dat deze jongen gwn geen top is en zich de pleuris moet werken in het NL elftal! Hij komt te kort voor de top!!

7 juni 2019 om 05:28

Het is niet alsof we echt betere alternatieven hebben, daarnaast overdrijven mensen gigantisch. Ja, hij was ongelukkig vandaag, maar ga even terug naar de afgelopen wedstrijden van Oranje en zie hoe belangrijk Memphis daarin is geweest. Depay beschikt wel degelijk over behoorlijk wat kwaliteit. Of hij wereldtop is doet er niet toe, dat zul je weinig mensen hier horen roepen. We moeten het doen met de beste spelers die we hebben, en daar hoort hij gewoon bij. Het is onder Koeman daarnaast een harde werker. Wat hij deze wedstrijd wel goed deed? Nou, een prima corner voor de 1-0, het constant druk zetten en afjagen, met uiteindelijk de 2-1 tot gevolg en attent zijn op de verkeerde terugspeelbal van Barkley en daarna het overzicht bewaren de bal klaar te leggen voor Promes. Ik herhaal hier maar wat ik elders ook gezegd heb: als Ronaldo of Messi een flutpot speelt, maar wel belangrijk is met goals/assists hebben we het over ''topspelers''. Immers, topspelers zijn beslissend ook als ze er niet lekker in zitten. Bij Memphis wordt hij meteen omlaag gepraat, dat terwijl hij wederom belangrijk was en dat voor Oranje dit hele seizoen al is. Geef hem wat meer credits.

7 juni 2019 om 06:40

Wanneer Messi niet goed speelt bij Argentinië krijgt hij ook de nodige kritiek en vaak niet eens terecht dus dat valt wel mee. Iedereen is nu lyrisch over het Nederlands elftal maar ik vind Engeland wel een heel matig team, ik zou het veel knapper vinden als Oranje wederom van Portugal wint want daar zit toch heel wat meer kwaliteit dan bij Engeland.

7 juni 2019 om 07:55

We hebben afgelopen maanden oa toch net zo goed gewonnen van Duitsland en Frankrijk? En gelijkgespeeld tegen Italië, Duitsland en België. We doen het qua resultaten prima, ook tegen sterke tegenstanders.

7 juni 2019 om 06:47

Wie is er in de spitspositie beter dan Depay vind jij?

7 juni 2019 om 08:36

Promes of Donny zijn veel betere goalgetters. Donny kreeg 1 van diezelfde kansen in de CL maakte een simpele schijnbeweging en scoorde. Depay had meer tijd, minder druk, slechtere verdedigers en schiet gehaast de zoveelste op de keeper.

Promes wordt op de flanken gezet maar is centraal veel beter, zowel op 10 als in de spits.

7 juni 2019 om 09:49

Genoeg getrolled voor vandaag Kuipman, kritiek is niets mis meer van normaal. Alleen is het wel duidelijk dat jij memphis liever bij FC Balophetdak 6 ziet spelen. Je onderbouwingen raken kant nog wal en zijn vooral op een wedstrijd gebasseerd. Uitspraken als "kan geen schijnbewegingen of teamleden zien", dan ben je gewoon zaken aan het verzinnen. Ga lekker van het zonnetje genieten zou ik zeggen.

7 juni 2019 om 12:40

Ik vroeg om wie een betere spits is dan depay. Jij komt met vleugelspelers en middenvelders die ook goals kunnen maken.

7 juni 2019 om 07:26

Chrisgoita die corners waren bijna allemaal perfect genomen, wat een kwaliteit is. Verder verovert die zelf de bal bij dat 'mislukte' schot. Ook het in een keer terugleggen bij de 3-1 ipv eerst aannemen was goed gedaan en had die pech met die kopbal. Hij is in dit kalender jaar gewoon op de own goal gisteren na bij elke goal direct betrokken (goal/assist) he. En gewoon bij elke goal betrokken van oranje.

7 juni 2019 om 12:06

Ik zeg toch niks over het afgelopen seizoen. Ik vind gwn dat hij gister echt heel zwak speelde. En eerlijk die bal die hij breed legt.. dat kan iedere speler. Hij moet er gwn 2 inschieten en daarnaast was hij zo slordig in zijn passing. En met het werken viel ook wel mee want Engeland kon onder de druk van NL uitvoetballen omdat hij simpelweg te laat of geen druk zette! Begrijp me niet verkeerd! Ik vind depay voor NL de perfecte spits alleen was hij tegen Engeland erg zwak. Daarnaast is hij veel te wisselvallig voor de top! Dat was mijn tweede punt! Als je de ene week een 9 speelt en die week erna een 2 ben je simpelweg nog niet goed genoeg maar heb je wel potentie!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren