Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dembélé krabt Diego Costa in oog: ‘Het is schokkend, zijn seizoen is over’

Laatste update:

Tottenham Hotspur zag de hoop op het kampioenschap maandagavond vervliegen en zal het in de laatste wedstrijden tegen Southampton en Newcastle United waarschijnlijk ook nog eens moeten stellen zonder Moussa Dembélé. De middenvelder krabde Diego Costa maandagavond in het oog.

/

Het incident werd niet waargenomen door scheidsrechter Mark Clattenburg en Dembélé lijkt dus nog te moeten vrezen voor een schorsing. “Het is schokkend”, zei oud-verdediger en analyticus Jamie Carragher in de studio van Monday Night Football. “De man waar hij tegenover staat, Diego Costa, hoe vaak heeft hij zoiets dit seizoen al moeten zien?”

“Dit is het einde van het seizoen van Dembélé, geen twijfel over mogelijk. Het is wel gek, want de assistent-scheidsrechter kijkt recht naar Dembélé en Diego Costa, maar is verstijfd en neemt geen enkele beslissing”, sprak Carragher. Tottenham speelde met 2-2 gelijk en kan Leicester City daardoor niet meer inhalen.

Denk jij dat Moussa Dembélé geschorst wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer van Dembele. Heel het seizoen fantastisch en dan laat hij juist nu aan de hele wereld zoiets zien. Die zien we voorlopig niet meer terug.

2 mei 2016 om 23:43

Ze konden het totaal niet verkroppen op een gegeven moment zelf Kane maakte een belachelijke overtreding.

2 mei 2016 om 23:45

Dit zie je normaal nooit bij Spurs. Misschien kwam het door de derby. Misschien is het een vechtersmentaliteit die de afgelopen jaren juist ontbrak. Maar ze moeten zich beheersen.

2 mei 2016 om 23:54

Er zal inderdaad behoorlijk wat frustratie in zitten bij Spurs spelers. Chelsea spelers lieten zich constant uit hoe graag ze Leicester wel niet kampioen wilde hebben. Maar dat betekend inderdaad ook niet dat ze zich zo mogen laten gaan. Geschrokken van ze want normaal vind ik ze heel fijn om naar te kijken, heel sportief goed en fris voetbal.

Nu gewoon focussen op de tweede plaats (of is die al zeker) en volgend jaar in de CL hetzelfde proberen te laten zien.

Ik hoop Dembele voorlopig niet meer te zien, misselijk makend dit!

3 mei 2016 om 00:01

Onwerkelijk dat de anders zo rustige Dembélé dit doet.

Misschien moesten ze idd hun frustratie uitten, misschien geloofden ze nog in de titel terwijl het na West Brom wel duidelijk was vond ik. Pochettino heeft hen misschien charismatisch toegesproken, dat zou veel over zijn invloed zeggen.

3 mei 2016 om 01:56

ergens ook logisch dat ze hopen dat leister kampioen word die avond, want dat betekende dat ze zelf punten pakte. En wie ter wereld hoopte dat niet het sprookje komt eindelijk uit!!!.

2 mei 2016 om 23:44

Hoeveel wedstrijden is Diego Costa geschorst geweest dit seizoen? Denk dat ze wel consistent willen zijn bij de FA.

2 mei 2016 om 23:53

Hoeveel keer heeft Diego Costa dit seizoen in iemand zijn oog gekrabd?

2 mei 2016 om 23:53

Costa is 7 wedstrijden geschorst geweest, 3 voor het gedoe met Gabriel, 1 voor het verzamelen van 5 gele kaarten en 3 voor de rode kaart in de FA cup tegen Everton. Die ene voor 5 gele kaarten is er een die verder niet meegenomen moet worden, dat is een schorsing die al heel veel spelers gehad hebben. Blijven er dus 6 serieuze over.

Maar Dembele verdient hier serieus wel meer dan 6 wedstrijden. In rugby lachen ze om de schorsingen bij het voetbal.

3 mei 2016 om 00:00

Het ontgaat me wat rugby hier mee te maken heeft, maar ik denk dat het 3 wedstrijden worden aangezien Costa die straf ook 2x gekregen heeft.

3 mei 2016 om 00:04

Geert, in Rugby krijg je minimaal 12 wedstrijden voor iemand in het oog krabben, en afhankelijk van hoe erg het is kunnen het ook 18 of 24 wedstrijden zijn, en in het meest extreme geval een schorsing van 3 jaar. Voor bijten krijg je 80 weken schorsing, anderhalf jaar dus, dat is wat meer dan die paar maanden voor Suarez.

En Costa heeft van alles gedaan, maar voor zover ik weet niet iemand in zijn oog gekrabd. Daar kun je iemand serieus mee verwonden, en het zou me nog niet eens verbazen als Dembele hiervoor strafrechtelijk vervolgd kan worden. Dat zal waarschijnlijk niet gebeuren, maar het kan wel volgens mij.

3 mei 2016 om 00:16

Nou leuk dat het zo werkt in rugby. Maar als iemand daar een ander in het oog krabt dan wijzen ze toch ook niet naar de straffen in het voetbal?

Ik houd niet bij wat Costa gedaan heeft, maar Dembélé heeft Costa geen schade berokkend. Het kwam alleen eng dichtbij, en dat moet zeker bestraft worden. En je kan alles toch strafrechtelijk vervolgen? Waarom zou de rechter geen invloed hebben op sommige misdaden?

3 mei 2016 om 00:32

Ik zou het meer vergelijken met de bijtincidenten, ondanks dat dit nog erger is. Je kunt iemand hiermee blind maken aan een oog, echt walgelijk. Minstens 5-10 wedstrijden als de FA zichzelf niet belachelijk wil maken

3 mei 2016 om 00:35

Een elleboog is in principe ook strafbaar, maar spelers en clubs gaan daar met een reden niet achteraan. Voor hetzelfde geld raak je de week erna iemand met je elleboog en heb je zelf een zaak aan de broek. Dat is een risico wat niet veel mensen willen nemen. En bij veel gevallen is het moeilijk om de opzet te bewijzen.

En ik vind dat het voetbal in veel opzichten kan leren van rugby. Kijk alleen al naar hoe er omgegaan wordt met de ref. Bij Rugby heb je twee beren waarbij Huth en Morgan niet echt opvallen staan die de beslissingen van de ref gewoon accepteren, in voetbal gebeurt dat helaas niet. Om het niet over de videoassistentie te hebben, en het feit dat op tv te horen is wat de ref zegt tegen zijn collega's en de spelers. Voetbal loopt echt jaren achter op heel veel sporten.

3 mei 2016 om 00:38

De video-ref moest al lang ingevoerd worden, en niet alleen bij incidenten maar bij alle beslissingen. De waarheid is het belangrijkst, en iedereen accepteert dat. Nu praat men een week na over een schandalige beslissing. De "charme" van het voetbal....

3 mei 2016 om 00:41

Tsja, in iedere sport kan het behalve voetbal zeggen de mensen bij de Fifa, dat klinkt gewoon alleen al vreemd. En het zou zo enorm veel discussies helpen voorkomen. Dan zou Costa er tegen Arsenal al heel snel afgestuurd zijn bijvoorbeeld. En dan zou de handsbal van Henry tegen Ierland wel gespot zijn, net zoals de goal van Lampard tegen Duitsland. En zo veel meer andere dingen. Maar het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat het zover is. Voetbal loopt gewoon 10 tot 15 jaar achter. Kijk ook naar de dopingcontroles: in het voetbal is dat veel minder dan in andere sporten.

3 mei 2016 om 06:48

Ga jij anders even naar een rugby site om daar lekker te reageren man. Voetbal is voetbal. Echt zinloos om het met andere sporten te vergelijken.

3 mei 2016 om 08:24

Hoezo? In het voetbal kan er flink wat geleerd worden van andere sporten. Dat de Fifa dat niet wil is een serieus probleem. En ik had net zo goed tennis, hockey of wielrennen kunnen noemen.

3 mei 2016 om 09:27

Zou het wel eens goed vinden dat voetballers naar ander sporten gaan kijken.
Als ik zie hoe sommige voetballer zich gedragen en menen te keer te kunnen gaan tegen de scheids zouden ze daar veel van kunnen leren.als je bij andere sporten zo te keer gaat tegen de scheids kun je gelijk ophoepelen.

Dat sloeg nergens op en hij zal een verdiende schorsing krijgen. De Spurs waren de weg kwijt vlak voor het fluitsignaal. Ik snap trouwens niet waarom Hazard na zo'n zwak seizoen zo overdreven moest provoceren voor het uitvak van Tottenham. Dat vond ik ook erg laag.

2 mei 2016 om 23:28

Omdat juist de Spurs supporters hem belachelijk maakten en uitgerekend de speler die zij belachelijk maakte verpest hun kampioenschap vlak voor het einde. Dus een beetje wraak was het.

2 mei 2016 om 23:28

Hij had iets in de Media geroepen waardoor ze beiden niet goed met elkaar overweg kunne.

2 mei 2016 om 23:29

Mee eens, het zit niet helemaal fris in het hoofd van Hazard. Je als Belg zo druk maken om de strijd tussen Londenaren begrijp ik niet. Goede voetballer maar een heel naar ventje.

3 mei 2016 om 07:17

Dan toont een speler zich eens betrokken bij wat er bij de supporters leeft, dan is het weer niet goed...

2 mei 2016 om 23:30

Typisch Hazard, scoort en wil dat even laten weten. Zal de komende dagen ook wel met de nodige uitspraken komen.

2 mei 2016 om 23:30

Dat is niet sportief maar wel menselijk. De mensen/club die hem het hele jaar bashen krijgen nu geen kampioenschap door zijn prachtgoal. Dat moet voelen als een soort payback. Al kan hij het beter niet doen natuurlijk.

2 mei 2016 om 23:37

Dat kampioenschap hadden ze sowieso al niet meer gehaald

2 mei 2016 om 23:40

Precies dit, natuurlijk is het niet goed watbhij deed, maar begrijpelijk dat deze reactie kwam

2 mei 2016 om 23:32

Omdat Chelsea en Spurs elkaars grootste rivalen zijn. En Hazard ongetwijfeld weer een beetje goodwill wilt kweken bij de Chelsea supporters.

2 mei 2016 om 23:56

Ik dacht dat Arsenal de grootste rivaal was van Tottenham?

2 mei 2016 om 23:47

Spurs maakte er een K1 wedstrijden van, waren het spoor volledig bijster.

3 mei 2016 om 00:18

Ik vond vooral de andere Chelsea spelers provoceren met handgebaren richting de tottenham fans, Hazard gleed gewoon richting de hoofdtribune hoor

Dit geld voor meerdere spelers aan de kant van Spurs, wat een wanvertoning het laatste kwartier. Ik zou mij op dit moment echt schamen als ik Spurs-fan was, wat een slechte verliezers zijn het toch en een verschrikkelijke aftocht is dit. Waarschijnlijk zullen er een paar overtredingen zijn uitgelokt door de spelers van Chelsea maar om dan zo te reageren? Schaam je diep aub, ook nog krabben in het oog Echt voor schut sta je dan, het kon ook erg aflopen.

Hoop dat er op basis van beeldmateriaal een paar schorsingen volgen.

2 mei 2016 om 23:32

Volgens mij zaten de rode kaarten in een andere wedstrijdoutfit, Tottenham komt hier heel goed weg. Wat een slechte verliezers, zeker van Moussa valt dit me tegen.

Alli vorige wedstrijd ook al met een vuistslag, gefrustreerde bende daar zeg. Ze mogen er trots op zijn, mocht ik niet beter weten zou ik denken dat Mourinho er coach was.

2 mei 2016 om 23:41

Dit herrinert me aan iets wat ik laatst dacjt te lezen op Twitter. (kan ook fout zitten) Tottenham heeft nog geen enkele rode kaart gehad dit seizoen

2 mei 2016 om 23:54

Volgens mij was Clattenburg vergeten dat hij überhaupt een rode kaart mocht geven tijdens de wedstrijd. Ik vind het echt ronduit schandalig dat hij het gewoon is vergeten om Dier zijn tweede geel te geven, inderdaad slechte verliezers zijn het. Ze hebben zich wel erg laten kennen nu, ik had het ook totaal niet van Dembélé verwacht hoor.

Alli heeft daar inderdaad ook wel z'n handje van maar hij is nog een jonge gozer, daar valt nog aan te schaven al moet het wel snel gebeuren voordat hij weer de fout in gaat. Het is inderdaad maar een gefrustreerde bende daar in het minder mooie deel van Noord-London , Mourinho past er nu prima bij!

2 mei 2016 om 23:58

Stan, dat klopt, Spurs heeft nog geen enkele rode kaart gehad dit seizoen, maar vanavond hadden ze er toch wel een paar moeten hebben, en ook eerder in het seizoen moesten ze niet klagen. Coquelin werd erafgestuurd in de North London Derby met een tweede gele kaart terwijl Dier voor eenzelfde overtreding met al geel op zak mocht blijven staan. Nee, Spurs heeft niet te klagen gehad wat betreft kaarten.

3 mei 2016 om 00:06

Klopt, kan ik me nog herrineren! Het leek wel of Spurs alle frustratie nu helemaal liet gaan op Chelsea, er hadden er wel drie afgestuurd kunnen worden

niet alleen dembele zal een uitnodiging ontvangen door de review commissie , ook lamela zal het kunnen uitleggen over zijn bewuste trap op de hand van fabregas...

de spurs spelen een uitstekend seizoen maar deze wedstrijd maakten ze er een ware schoppartij van , een echte schande was het !

Snap de frustratie wel, maar dit is wel erg onnodig. Toch niet verwacht dat Spurs en Chelsea zo een erge rivaliteit hadden.

2 mei 2016 om 23:32

Het was vandaag vooral van de kant van Spurs. Chelsea heeft er gewoon een plezante gewoonte van gemaakt om Spurs dwars te zitten (vernederingen door Drogba, de 4e CL plek onschadelijk gemaakt in 2012 toen Spurs net 4e werden en nu het kampioenschap ontnomen) en Tottenham kan dit niet zo goed hebben. Is ook terug te zien aan wie het meeste aantal kaarten heeft gepakt.

2 mei 2016 om 23:35

De harde kernen van Chelsea en Spurs hebben jarenlang op voet van oorlog met elkaar gestaan. Net als die andere twee volksclubs uit Londen die elkaar niet kunnen zien of luchten, West Ham en Millwall.

2 mei 2016 om 23:48

Chelsea vs Spurs valt mee vergeleken bij Millwall vs West Ham. Dat is als Ajax - Feyenoord vergelijken met Ajax - Psv.

3 mei 2016 om 00:34

Dan ben je niet goed op de hoogte...

3 mei 2016 om 00:38

Toch vreemd dat wij nog altijd de aartsrivaal zijn van Spurs. En niet goed op de hoogte? Ik kom uit North-London. En ik blijf erbij dat Millwall vs West Ham erger is dan Chelsea vs Spurs. Ga alleen al eens af op de reputatie die Millwall heeft. Het "no one likes us we don't care" is niet voor niets het anthem van Millwall.

3 mei 2016 om 00:50

volkomen mee eens dat millwall en west ham een veel hardere reputatie hebben en en nog meer uitgesproken indien ze tegen elkaar moesten spelen .... niet normaal die toestanden daar maar veel mensen zullen hierover weinig weten op deze site ....

2 mei 2016 om 23:49

Frustratie of niet. Iemand in zijn ogen krabben is ziek...

Schandalige vertoning van Spurs. Het is een schopploeg als ze verliezen. Ik hoop dat Clattenburg zijn rode kaart thuis was vergeten. Niet alleen Dembele moest rood hebben, maar ook Walker, Dier en Lamela moeten zich schamen. Wat een slechte verliezers zijn het ook.

Tijdens de rust valt er een kleine belg in die tottenham kapot speelt. Dan komen de frustaties en zie je gestoorde fouten van Dier, Dembele en Lamela. Die zien we samen met Alli niet meer terug dit seizoen. Ik begrijp de frustratie maar dit was echt ziek. Alderweireld valt dan ook es genlesseerd uit, echt een kutmatch dit.

2 mei 2016 om 23:43

Dier zelfs tweemaal en Mason op het einde.. Ja zo gunt iedereen Leicester City de titel. Heerlijke derby wel.

2 mei 2016 om 23:47

In de 1e helft liep het al uit de hand hoor. Maar Hazard speelde idd geweldig.

Hoe erg is de blessure van Alderweireld? Het EK komt toch niet in gevaar? Al heeft België genoeg centrale verdedigers. Maar Alderweireld speelt rechtsback zeker?

Beste reactie die ik gevonden heb: Disgusting from Diego Costa. Headbutting Dembele's fingers...

Maar even serieus: dit zal wel worden afgedaan met 3 wedstrijden. Ter vergelijking: Bij rugby kun je serieus 12, 18 of 24 wedstrijden schorsing krijgen voor wat Dembele hier doet, en als je het daar echt fout doet kun je serieus voor 3 jaar (!) geschorst worden.

Maar de straffen bij Rugby zijn sowieso strenger, bijten kan je 12 tot 80 weken schorsing opleveren, dan moet Suarez niet klagen over zijn paar maanden.

Het is alsof de scheidsrechter niemand van the Spurs eruit wilde sturen, hij had hier makkelijk 3 rode kaarten kunnen geven aan the Spurs.

3 mei 2016 om 00:53

inderdaad de ref ging in deze wedstrijd volledig de mist in .... of hij had misschien een ander idee omtrent de afloop van het kampioenschap ..... maar toch wel een zeer vreemde leiding en beslissingen van deze ref .

Meerdere spelers van de spurs draaide even helemaal door. Weet niet wat er aan de hand was, maar ze waren erg gefrustreerd.

Chelsea had de boel al op scherp gezet voor de match en dan kunnen frustraties boven komen drijven, zelfs bij schoolvoorbeelden van een nette voetballer als Dembele. Dit is totaal niet wie deze jongen is, jammer dat hij dit dan doet.

Als je niet normaal kan doen moet je op de blaren zitten. Ze mogen er van mij nog 5 schorsen gezien die laatste 10 minuten. Ze hebben daarin alleen maar blind om zich heen lopen trappen. Plek nummer 2 onwaardig. Neem je verlies als een man of zo.

Ben totaal geen fan van costa, want die kan ook zeer geniepig zijn. maar dit is niet goed te praten. Zeker staat er veel op het spel, maar zoiets doe je niet.

Je zag vanaf minuut één dat Tottenham enorm nerveus was voor deze derby. Daarmee hebben ze ook zichzelf in de voet geschoten. Als ze na die 2-0 de kalmte hadden kunnen bewaren, hadden ze hier volgens mij gewonnen. Dat toont toch wel dat de Spurs mentaal (nog) niet klaar zijn om kampioen te spelen.

Dembélé waarschijnlijk lang geschorst, Fellaini ook, Alderweireld misschien zwaar geblesseerd... Geen goed weekend voor de Rode Duivels met oog op het EK.

Waarom zou Dembele hier zo onwijs lang voor geschorst worden?

Diego Costa krijgt het voor elkaar om structureel in situaties terecht te komen waar hij allang aangeklaagd had moeten worden voor mishandeling. Voor zover ik weet is hij nog nooit een seizoen geschorst geweest. In dat rare Engeland wordt het blijkbaar gedoogd als je een stel mongolen in je selectie hebt rondlopen.

En wij in Nederland maar schrikken van een irritante Kramer...

Scheidsrechter Clattenburg leidde vorig wek Atl Madrid tegen Bayern Munchen. Ook daar trad hij niet genoeg op tegen bepaalde overtredingen wat vooral in het voordeel was van Atl.m dat hij dus gisteren bij Chelsea tegen Tottenham ook zo floot is dus geen incident. Denk dat de beste man even op non actief gezet moet worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren