Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Del Bosque erkent: ‘We kijken of hij voor Spanje mag uitkomen’

Laatste update:

Vicente del Bosque maakt vrijdag bekend op welke spelers hij beroep zal doen voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden van Spanje tegen Wit-Rusland en Georgië, respectievelijk op 11 en 15 oktober. De bondscoach weet dat het in voetbalminnend Spanje momenteel maar over één onderwerp gaat: het wel of niet selecteren van Diego Costa, spits van Braziliaanse komaf.

/

Hoewel Diego Costa het levenlicht in Brazilië zag, beschikt hij over een dubbele nationaliteit. Dit omdat hij al meer dan vijf jaar in Spanje woonachtig is en hij zodoende ook de kleuren van de regerend wereldkampioen mag verdedigen. “Ik kan nog niks zeggen”, verzekerde Del Bosque maandag. “We kijken of hij voor Spanje mag uitkomen, het is een proces. Vrijdag weten jullie meer.”

Del Bosque begrijpt dat iedereen al graag wil weten of Diego Costa in zijn plannen voorkomt. “Ik weet dat iedereen het over Diego Costa heeft, maar dit vergt tijd.” De 24-jarige Diego Costa brak vorig seizoen door als aanvalspartner van Radamel Falcao bij Atlético Madrid en is dit seizoen niet te stoppen, met acht goals na zeven competitieduels. De bonkige Braziliaan, die het regelmatig aan de stok heeft met zijn opponenten, speelde twee duels voor zijn vaderland, maar het ging om vriendschappelijke interlands.

Diego Costa zou een goede aanvaller voor het Spaanse elftal zijn

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haalt zijn tegenstander als geen ander uit zijn spel.

30 september 2013 om 16:26

Het is een geweldige speler, maar weet iemand hoe hij er zelf over denkt? Veel Brazilianen kiezen alleen voor andere Nationale teams als ze kansloos zijn voor het grote Brazilie, maar Diego is gewoon geselecteerd voor Brazilie en maakt zeker een kans, want afgezien van Fred hebben ze zeker geen andere spitsen en Fred is zeker geen wereldtopper. Neymar en Hulk zie ik niet als echte spitsen.

30 september 2013 om 16:29

Want Pato en Damiao zijn natuurlijk ook geen spitsen...

30 september 2013 om 16:31

Wat dacht jij van Leonardo Damiao, Pato, Jô, Luís Fabiano en Wellington. Concurrenten genoeg, al zou Diego Costa zeker in aanmerking komen voor een basisplaats in zijn huidige vorm. Fred is ook niet mijn favoriete spits maar hij blijft ook gewoon een topspits dan hebben we gezien bij de confed cup.

30 september 2013 om 19:58

Pato, Damiao,jo zijn toch niet van het kaliber Diego Costa man! Diego Costa is ook een hele andere type spits, dat ontbreekt zowel als bij Spanje en Brazilie.

30 september 2013 om 21:16

Ohh Spanje heeft geen type Diego Costa? Nou Llorente is (in mindere mate) toch wel een type Diego Costa of zie ik dat verkeerd

Ik vind dit zo een onzin... Gewoon spelen voor het land waar je geboren bent en dus je eerste paspoort heb gekregen.

30 september 2013 om 16:26

En als een geweldenaar als Douglas alle spitsen van de tegenpartij in Brazilië uitschakelt, vind je het zeker weer geweldig.

30 september 2013 om 16:45

Alsof Douglas mee gaat naar Brazilië!

30 september 2013 om 16:48

Nee bij mij niet. De kwaliteiten van een speler staan hier helemaal los van. Passanten zoals sporters als Kalou of Douglas hoeven voor mij absoluut geen onderdeel uit te maken van welk Nederlands team dan ook. Zelfs niet als het wereldtoppers zijn.

Dat betekent helemaal niet voor mij dat spelers per se in het land geboren moeten zijn. Maar ze moeten voor mij Nederland wel zien als hun nieuwe thuisland en er alles aan doen om zich aan te passen. Zolang iemand dat over een langere periode doet is hij van harte welkom bij het Nederlands elftal. Douglas spreekt na 5 jaar hier gewoond te hebben nog altijd niet echt Nederlands. Nou, je kan best moeite hebben met het leren van vreemde talen, maar iedereen met echte interesse en de financiele mogelijkheden van Douglas was in die tijd absoluut wel in staat geweest mensen in het Nederlands te woord te staan. Voor mij is dat een duidelijke indicatie dat Douglas Nederland helemaal niet als zijn nieuwe thuisland ziet en zich wil aanpassen. Het lijkt me daarom een keuze die helemaal niet op gevoel is geweest, maar puur op economische en financiele gronden. Hij is voor mij van harte welkom in ons land. Maar zo iemand hoef ik niet als volksvertegenwoordiger op een EK of WK.

30 september 2013 om 16:49

Douglas is honderd procent beter dan De Vrij, Martins Indi, Mathijsen, Bruma, Rekik, Nuytinck en Van der Hoorn. Misschien ook zelfs beter dan Virgil van Dijk en Johnny Heitinga. Hij MOET mee naar Brazilie.

30 september 2013 om 16:57

Nee. Daar hebben we club voetbal voor.

30 september 2013 om 17:19

Helemaal mee eens alleen is het lastig voor deze kwestie om een lijn te trekken wanneer je wel mag en waneer niet

30 september 2013 om 17:37

Los van of je het er eens of oneens mee bent, goed onderbouwd verhaal. Zou ik vaker willen zien of VZ!

30 september 2013 om 17:39

Amen.

30 september 2013 om 16:59

@thefathom gelijk heb je, wat zou er gebeuren als iedereen dat zou doen, dan zou Messi nooit voor Argentinië zijn uitgekomen maar voor Spanje en dan zal Spanje al bijna niet meer te stoppen zijn, met ook nog eens naast als die sterren de beste speler van de wereld.

30 september 2013 om 17:48

Geboren is niet het beste criterium. Dan had John van 't Schip voor Canada moeten uitkomen en Siem en Luuk de Jong voor Zwitserland. Daarnaast zijn er maar weinig landen in de wereld waar je de nationaliteit krijgt puur door in dat land te worden geboren. Als een vrouw op een toeristenvisum in Nederland is en ze bevalt is dat kind nog niet automatisch Nederlands. En bij sommige landen kan je later ook je nationaliteit verliezen doordat je een andere nationaliteit aanneemt. Bijvoorbeeld als een Surinamer de Nederlandse nationaliteit aanneemt verliest hij automatisch de Surinaamse nationaliteit. Dat is trouwens ook de reden waarom er nooit Nederlandse Surinamers voor het echte Surinaamse elftal kunnen uitkomen (en daarom spelen ze samen in het officieuze Suriprofs elftal). Daarnaast zijn veel kinderen van profvoetballers (gemiddeld vaak grote kans om zelf ook voetbaltalent te hebben) dan ook pineut want dan moeten ze voor een vreemd land spelen omdat hun vader toevallig twee jaar voor Celtic of een club op Cyprus heeft gespeeld, landen waar zij alleen als baby hebben geleefd.
Mij lijkt het logisch om te eisen dat een speler alleen mag uitkomen voor een land waarover hij de nationaliteit al bezat op zijn 18de verjaardag. Dus dan kunnen Marokkaanse Nederlanders nog steeds kiezen, maar niet spelers die later puur door hun voetbalcarrière in een ander land terecht zijn gekomen en daar zijn genaturaliseerd zoals een Mehmet Aurélio en een Douglas.

30 september 2013 om 20:02

@jachtmeester

Ik heb nog nooit zoveel onzin bij elkaar gelezen man!

30 september 2013 om 23:40

Ahahhaa geweldige reactie

2 oktober 2013 om 11:45

Sorry? Wat is er onzin in mijn reactie?

Zou zeker goed zijn voor Spanje. Hoop dus ook niet dat hij voor Spanje uit gaat komen, want dan zou Spanje nog een stuk sterker worden.

zou wel een goede speler erbij zijn voor Spanje, hij maakt zn tegenstanders horendol.

Zou dit echt dom vinden. Hij kan makkelijk voor brazilie uitkomen. Ze hebben daar alleen Fred, Damiao, Pato en Jo.. Bij Spanje heb je veel meer concurrentie en daarnaast spelen ze soms met middenvelders in de spits

Treurige ontwikkeling, eerst interlands spelen voor Brazilie en dan voor Spanje. Haalt de glans van interlandvoetbal af. Ik snap echt niet dat er wel een voorbehoud voor vriendschappelijke interlands bestaat, je maakt gewoon 1 keuze.

Gewoon Niet doen. Hij is niet Spaans, dus moet gewoon niet uitkomen voor het Spaanse elftal, hoe goed ie ook moge zijn. Dit is geen clubvoetbal.

Ik denk dat hij gewoon beter is dan Fred hoor, maar hij zou ook gewoon slagen bij het Spaanse elftal. Die misten toch wel wat gif tegen Brazilie in de ConFed-finale, misschien dat Costa voor hen een revelatie kan zijn. Hij is heel compleet; afmaken, snelheid, sluwheid, fysiek, positie kiezen, een dribbel in huis. En nog vrij jong.

Dit moet Diego Costa zelf ook niet willen. Momenteel is hij de beste centrumspits van Brazilië en gaat hij zeker mee naar het WK in zijn eigen land! Voor Spanje uitkomen is carriere technisch misschien wel aardig, maar ik geloof niet dat hij oprecht blij is als hij wereldkampioen zou worden met Spanje.

Maar goed, dat weet ik natuurlijk ook niet zeker. Kan niet in zijn hoofd kijken

Wat wordt hij nu enorm overschat, een walgelijke speler is het trouwens ook. Al bij al doet hij het wel goed dit seizoen, dus wie ben ik om hem overschat te noemen.

30 september 2013 om 16:54

Wat een grap ben jij, door hem overschat te noemen.. Ramos, Pepe wisten geen raad met Costa, het is met dank aan Costa dat Atletico Madrid won.

30 september 2013 om 17:05

Je zegt het zelf al: 'wie ben ik om hem overschat te noemen'.

Costa is enorm compleet. Hij is enorm sterk, behoorlijk snel, technisch, heel slim en redelijk dodelijk. Ondanks zijn acht treffers kan dit beter. Daarnaast is hij een echte vechter.

Natuurlijk is het een enorme eikel in het veld, maar dat is ook een kwaliteit.

30 september 2013 om 17:32

Haha inderdaad, wie ben jij?

30 september 2013 om 23:43

Een nationalistische belg is hij, als iemand niet van België komt is ie slecht.

Met Torres, Villa, Soldado, Negredo, Llorente, Pedro heeft Spanje geen waardige wereldspits, maar wel voldoende spitsen waarvan er maar 5 tot 10 beter zijn. Als Diego Costa zich dit seizoen kan ontwikkelen tot een topspits met meer dan 20 doelpunten op zijn naam, is het zeker wel een versterking voor Spanje.

Casillas
Carvajal
Sergio Ramos
Pique/Puyol
Jordi Alba
Xabi Alonso
Busquets
Xavi
Iniest/Silva
Cazorla/Mata
Diego Costa
30 september 2013 om 16:43

Hahaha, "geen waardige wereldspits".

Man man man, hef je account op voor het te laat is. Alle spitsen die je noemt zijn wereldspitsen en absoluut WK-waardig. Vooral Soldado, Torres en Negredo zijn geweldige spelers.

30 september 2013 om 16:57

WK waardig als spits van wereldkampioen Spanje zeg je dan...

Drie spitsen die allemaal wissels zouden zijn bij een club als Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Bayrn Munchen, Borussia Dortmund, Paris Saint Germain, Monaco, Ac Milan, Juventus, Palermo, Galatsaray.

Waar ze wel nummer 1 spits zouden zijn: Ajax. ;p

30 september 2013 om 17:26

torres speelt bij chelsea (op het moment niet altijd maar vorig jaar wel)
villa bij atletico (jaar geleden nog bij barca)
negredo bij city (speelt regelmatig)
pedro is geen spits (maar speelt gewoon harstikke goed bij barca neymar-messi-pedro is toch hun beste voorhoede
soldado speelt bij het goed spelende tottenham
llorent speelt 2 voorlaatste wedstrijden gewoon basis bij juventus

tuurlijk dit zijn geen cavani's falcao ibrahimoviv messi's

maar bovenstaande 6 spelers spelen hele aardige clubs

dus wat dat betreft ben ik het met Plopgeit eens

Meent Del Bosque dit? Met wat is Costa in godsnaam beter dan David Villa? Kom op man, costa schiet er leuk 8 in maar die goals die hij maakt kan Villa ook.. Nee ik zou Costa echt niet bij Spanje willen zien, puur omdat hij geen Spanjaard is en ook omdat hij niet beter is dan Villa of Fabregas ( vals spits )

30 september 2013 om 16:46

Sommige goals die Diego Costa maakt kan ik ook maken. Maakt mij dat een even goede of zelfs een betere spits? Nee.

Hij is trouwens nog altijd minder dan Soldado, Torres en Negredo.

30 september 2013 om 20:30

Del Bosque gebruikt Villa nog steeds als een linksbuiten bij Spanje met een zeer vrije rol: hij mag dus eigenlijk over het hele veld rondlopen. Villa en Costa hebben een geweldige samenwerking en voelen elkaar nu al blindelings aan bij Atletico. Costa is echt enorm sterk en technisch zeer vaardig. Ik wil die twee wel eens samen zien spelen bij Spanje.

Hoop niet dat het doorgaat! Spanje heeft genoeg spitsen van formaat en Costa maakt echt wel kans om voor Brazilie uit te komen. Brazilie heeft volgens mij niet echt een topspits op dit moment!

30 september 2013 om 17:26

Moet Spanje dan echt perse een spits uit andere land halen? Echt grote onzin want ze hebben al een geweldig team. Het is gwn een wk voor landenteams uit eigenland en je moet je verbonden voelen met je land punt als dit gebeurd zou ik het echt oneerlijk vinden.

Zo een speler misten we Zaterdag, hij maakte Ramos en Pepe helemaal gek prachtig om te zien dat hij deze overschatte verdedigers op hun plek heeft gezet.

Met costa heeft spanje de missing link voorin gevonden. Namelijk stootkracht en fysiek

Ik denk dat Diego Costa niet eens past in het Spaanse systeem. Bij Atletico spelen ze op de counter en moet hij ook veel meeverdedigen terwijl Spanje natuurlijk bekend staat om het tiki-taka.

Verder heeft Brazilië Fredje in de spits en heeft Spanje met Soldado, Negredo, Torres, Villa, Llorente grotere namen om mee te concurreren. Dat is, als ze al met een spits spelen want het 4-6-0 systeem waar ze in 2012 Europees Kampioen mee werden liep erg goed.

Diego Costa, is niet zo goed als hij werkelijk lijkt, laat hij dit maar eens volhouden, elke wedstrijd scoren en zijn team op sleeptouw nemen

Als Falcao dat niet lukt, dan zal Costa dat ook niet lukken, want ik schatte Falcao puur als afmaker en voetballer veel beter!

En sinds dat hij wordt geprezen om zijn spel en goals, is het een naar vervelend mannetje geworden, zijn gedrag in de Derby wedstrijd vond ik afschuwelijk, dan kan Ronaldo ook soms wat irritaties opwekken, maar hij zal zich nooit zo waardeloos gedragen! Altijd top en professioneel!!

Respect voor Messi, hij heeft niet voor spanje gekozen hij is naar zijn Vaderland gegaan ondanks zijn spaanse paspoort!

hala madrid

Tja ik vind dat je jezelf voor schut zet als je als voetballand een Braziliaan moet naturaliseren die daarr helemaal niet is opgegroeid. En ja hetzelfde heb ik bij Douglas. Dat genaturaliseer ook altijd.

Zou een aanwinst zijn voor de Spanjaarden, deze man is een geweldenaar..

Waarom niet Michu een keer opstellen i.p.v. Costa erbij te nemen?

Zou wel iets geinigs hebben, gezien hij Pepe heeft uitgemaakt voor een kutportugees, omdat deze zich heeft laten naturaliseren.

Hij moet gewoon zijn hart volgen. Of hij voor Brazilië kiest of Spanje, met Costa heb je goud in handen. Als groot fan geniet ik van deze speler! Ook als sympathiesant van Atletico Madrid ben ik blij dat Costa voor Atletico speelt.

Heeft hij nog niet voor Brazillie gespeeld dan? Anders mag t toch zoiezo al niet?

Nog nooit van gehoord van deze speler! Ben benieuwd of hij voor spanje mag uitkomen!

Ik dacht spontaan aan dat Marokkaans toptalent van Barcelona. Oeps ? Btw waarom heeft Spanje hem nodig ? Met Soldado en Negredo heb je toch ook echte afmakers ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren