Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Vrij vereerd met bijnaam en vergelijking: ‘In Nederland had ik dat nooit'

Laatste update:

De kans is aanwezig dat er dit jaar sinds lange tijd weer een Italiaanse landstitel naar Milaan gaat, nu AC Milan koploper is en op de hielen wordt gezeten door stadgenoot Internazionale. De ploeg van Stefan de Vrij volgt op één punt en moet volgens de verdediger openlijk over de Scudetto durven te praten. Helemaal nu de focus door de uitschakeling in Europa volledig op de Serie A en de Italiaanse beker kan.

De Vrij, die afgelopen seizoen werd verkozen tot beste verdediger in de Serie A, heeft inmiddels de bijnaam ‘De Muur’ gekregen in Milaan. Daarmee wordt de Nederlander vergeleken met Walter Samuel, die als spijkerharde verdediger negen seizoenen het shirt van Inter droeg. “Dat is leuk”, vertelt De Vrij in gesprek met La Gazzetta dello Sport. “In Nederland had ik nooit een bijnaam. Tijdens mijn presentatievideo heb ik voor de grap een muur gebouwd. Ik heb Samuel een paar keer gesproken tijdens een evenement. Hij is een goed mens en een sterke verdediger.”

Inter eindigde als vierde in een Champions League-groep achter Real Madrid, Borussia Mönchengladbach en Shakhtar Donetsk. “Er ontbrak duidelijk iets in de Champions League. Het was niet voldoende”, gaat de international van het Nederlands elftal verder. “We waren graag doorgegaan in Europa, maar gaan het nu proberen goed de doen in de Coppa Italia en de Serie A. Het feit dat we ons hier volledig op kunnen concentreren, kan een voordeel zijn. We hebben het zelf in de hand.” De uitschakeling in de Champions League was een nieuwe Europese dreun, nadat Inter in augustus de finale van de Europa League verloren zag gaan tegen het Sevilla van Luuk de Jong: 3-2.

De Vrij denkt nog af en toe terug aan de avond waarop zijn landgenoot aan Spaanse zijde twee keer doel trof. “Soms denk ik erover na, maar ik krijg dan gelijk het gevoel dat het geen zin heeft om eraan terug te denken. Wat geweest is, is geweest. We moeten hiervan leren”, aldus De Vrij, die vindt dat Inter stappen heeft gemaakt. “We zijn compacter gaan spelen als team en dat maakt het verdedigend makkelijker. Het team is hechter geworden.”

In de strijd om de Italiaanse landstitel neemt De Vrij het met Inter op tegen zijn voormalige oefenmeester en AC Milan-trainer Stefano Pioli, met wie hij samenwerkte bij Lazio. “Hij is echt een winnaar. Hij heeft het beste met zijn team voor en probeert het maximale uit zijn spelers te halen.” Ook zijn huidige trainer, Antonio Conte, wordt geprezen door De Vrij. “Hij brengt passie en mentaliteit. Hij zegt dat ik te goed ben en soms harder zou moeten zijn. Dankzij hem heb ik stappen gemaakt. Negativiteit komt niet binnen omdat we één team zijn, gericht op het doel. We vergeten wat er over ons gezegd wordt.”

Verdient Stefan de Vrij een basisplek in Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar in Nederland was het ook nog echt een naïeve verdediger. Die opeens juist er extreem hard in ging, omdat niemand hem een harde verdediger vond. Of bij een ingooi de bal aan de tegenstander geven, waardoor hij uit zijn positie stond en de bal over hem heen werd gegooid.

30 december 2020 om 14:30

Hij was ook bij Feyenoord in het begin geen harde verdediger wat blijkt dat hij in een seizoen geen enkele gele kaart heeft gepakt...

30 december 2020 om 18:27

Dat komt ook doordat de vrij heel intelligent is en met positionering en inzicht heel veel oplost. In Italië is hij fysiek sterker geworden, maar hij was in Nederland in zijn laatste seizoenen echt heel goed. Ook beste verdediger van t wk.
Ik ben wel een beetje klaar met die meningen die gebaseerd zijn op gebakken lucht en vage herinneringen.

30 december 2020 om 14:54

Misschien helemaal in het begin, maar daarna ontwikkelde hij zich bij Feyenoord gewoon tot een prima verdediger. Hij haalde niet voor niks het Nederlands elftal. (Daarvoor moest je toen nog behoorlijk presenteren, een goede voorbereiding was niet voldoende) Dat hij niet veel geel pakte lijkt me eerder een compliment dan een teken dat hij niet hard was.

30 december 2020 om 15:27

Klopt hij vormde met Vlaar echt een goed duo. Maar was niet heel hard, hij was juist de voetballende kracht en Vlaar de man uit schakelaar. Was zeker al zeer ondergewaardeerd en kreeg pas op het WK terecht het krediet.
Maar juist bij Lazio is hij echt bikkel hard geworden en bleek een hele slim en verstandige stap voor hem!

Zou leuk zijn hem ook nog eens in Engeland te zien. Vind het nog steeds iets voor Man U waar hij direct de beste verdediger zou zijn. En in mijn ogen nog goed te betalen ook

30 december 2020 om 15:38

Precies, goede carrièreplanning. Man utd zou inderdaad een leuke club voor hem zijn, maar Barcelona zou ook kunnen. Beide clubs zijn verdedigend erg zwak op dit moment.

30 december 2020 om 15:45

Hoef de Vrij niet bij United te zien, nee dankje. Bij Oranje en ook recentelijk Inter is het niet zo bijzonder. Ik zie liever een snelle (niet de Vrij) en atletische verdediger komen die voetballend adequaat is. Pau Torres, Upamecano, Kounde, Koulibaly vallen hieronder. Bailly zou ook goed zijn, maar altijd geblesseerd. AWB kent een verschrikkelijk seizoen tot nu toe

30 december 2020 om 15:52

Dan laat jij je ook al leiden door twee wedstrijden die je gezien hebt. Hij is de afgelopen jaren juist constant, hij is behoorlijk snel en voetballend goed. Ik kijk regelmatig wedstrijden van Inter, hij heeft het wat moeilijker gehad toen andere sterkhouders in de verdediging wegvielen, maar dat is logisch. In Italië waarderen ze hem terecht wel en eren hem juist om de zaken die jij in een verdediger wil zien.

30 december 2020 om 16:06

Nee hoor, Inter is verdedigend helemaal niet zo sterk dit seizoen en ook laat vorig seizoen en dat komt ook deels door de Vrij, ookal zijn de sterkhouders weggevallen. Voetballend is hij best goed, maar snel voor de PL zeker niet. Staat dit seizoen ook gewoon als de 19e beste CB volgens whoscored in de Serie A, niet dat dit definitief bewijs is. Maar hij is echt geen van Dijk 2.0 en heeft zijn mankementen. Dat ze hem in Italië waarderen is leuk, ik heb liever de Ligt bijvoorbeeld.

30 december 2020 om 16:15

@jeroenf222, de Vrij snel? Ja als je hem naast Blind zet is ie best snel. Ik vind de Vrij vooral een voetballend goede speler maar atletisch en snel zou ik hem echt niet noemen.

30 december 2020 om 16:24

Ik begrijp dat je liever de Ligt hebt, qua potentie is hij beter dan De Vrij. Op dit moment is hij echter nog niet beter en constanter. Voor United is De Ligt echter onhaalbaar en dan kan je prima voor De Vrij gaan. Hij is beter dan wat er nu rondloopt.

30 december 2020 om 16:24

@ajaxcunian:
Pau Torres kan lang niet zo verdedigen als de Vrij. Upa zou een topper zijn met oog op de toekomst. Kounde heeft nog lang niet laten zien wat de Vrij doet en Kouli vind ik ook een geweldenaar maar zeker ook niet atletisch.

Bij Oranje was het niks en bij Inter ook niet! Ooit 1 wedstrijd van Inter gezien dan?
Of toevallig mee gekregen dat ze uit de EL liggen dus zal het wel niet veel zijn. Inter draait verder geweldig en juist de Vrij is meer sterkhouder dan ooit. Is omdat Skirinar er lang uit lag en Godin weg is nu d egrote man achterin.

Staan 9 punten voor op Juve. Maar heey daar doet de Ligt het zeker wel geweldig heh?

30 december 2020 om 16:26

@primetime:
Snel wat is snel voor een verdediger? Het is geen van Dijk nee. Maar zeker niet langzamer dan een de Ligt of zelfs een Ramos.

Atletisch is hij zeker wel geworden daar! Niet voor niks dat ze hem een muur noemen en vergelijken met Samuel.....

30 december 2020 om 16:55

Uitgeroepen tot beste verdediger van Italie maar bij Manu hoeft hij niet te komen haha..

30 december 2020 om 16:58

Nee de Vrij is niet sneller dan de Ligt, absoluut niet. De Ligt was verder ook geblesseerd en Juventus krijgt veel minder goals tegen dan Inter, ik heb niet echt een idee waar je het over hebt Primetime. Ze zijn nieteens gekwalificeerd voor de EL, en werden links rechts voorbijgelopen door werkelijk iedereen, ook Stefan van Dijk.

30 december 2020 om 16:59

Ook toen vond ik die uitverkiezing nergens op slaan Peperbus038. Maargoed, ik vind het verder een goede verdediger maar niet wat United nodig heeft, zou bijvoorbeeld prima bij Chelsea, Liverpool, Spurs passen.

30 december 2020 om 16:59

Niet langzamer dan een Ramos? Je bedoelt neem ik aan de Ramos die over een paar maanden 35 wordt? Prime Ramos was echt wel sneller.

Bij snelle atletische verdedigers denk ik bv aan dat duo van Leipzig. Konate en Upamacano.

30 december 2020 om 17:02

@ajaxcunian,''nee de Vrij is niet sneller dan de Ligt, absoluut niet. De Ligt was verder ook geblesseerd en Juventus krijgt veel minder goals tegen dan Inter, ik heb niet echt een idee waar je het over hebt Primetime.''

ik denk dat je op de verkeerde persoon reageert. Ik geef je juist gelijk

30 december 2020 om 17:06

Oké, Ajaxcunian, waarom sloeg die uitverkiezing nergens op? Wie was er dan over een heel seizoen beter? Serieuze vraag, want hij was geweldig dat seizoen en als je het "nergens op vindt slaan" vond jij er dus meerdere veel beter dan de Vrij.

30 december 2020 om 17:21

Misschien is nergens op slaan wel overdreven, maar het klinkt gek maar Smalling speelde echt een uitstekend seizoen bij Roma. Al kwamen ze niet heel hoog, Acerbi vond ik ook heel sterk, die is dat jarenlang. Maar de Vrij heeft veel krediet oogebouwd al jarenlang in Italië, doet het erg goed daar dus is enigzins te begrijpen. Of hij geweldig was.. tsja.

30 december 2020 om 19:13

@AjaxCunian
Op zich ben ik het wel met je eens wat betreft de Ligt, zeker gezien zijn leeftijd is die heel ber totdat je over Smalling begon, best aardige verdediger maar komt niet in de buurt van de Vrij. Denk dat Man Utd heel blij zou zijn met de Vrij want die houthakker die ze voor veel te veel geld hebben gehaald kan er helemaal niks van en dat ze ik zelfs nu Utd tweede staat.

30 december 2020 om 15:47

Jeetje, dat laatste is een keer gebeurd en zo'n kleine 10 jaar geleden. Waar heb jij het over?

30 december 2020 om 16:19

Dat hij in het begin gewoon een hele naïeve verdediger was. Beetje als Schuurs op dit moment is. Hij heeft zich in Italië inderdaad ontwikkeld, maar dat hij geen bijnaam in Nederland heeft gehad als 'de muur' vind ik meer dan logisch.

30 december 2020 om 16:54

Hij had in een van zijn eerste wedstrijden in de basis Suarez in zijn zak. Suarez was by far de beste aanvaller in de NL competitie. Dan kan je niet naief zijn, maar blijkbaar wil jij dat heel graag.

In het Nederlands elftal presteert hij niet zo als bij Inter. Dit seizoen is hij sowieso minder dan vorig jaar. Vooral Euopees en bij Oranje. In de trage serie A houdt hij zich nog wel staande. Wel zou ik de Vrij in de basis zetten op het Ek. En Van Dijk pas brengen in de knock out fase, zodat hij meer tijd heeft om te herstellen van zijn zware blessure.

30 december 2020 om 14:16

Omdat het bij oranje niet loopt betekend het niet dat hij minder presteert. Hoort bij de beste verdedigers van de serie A. En serie A traag noemen is onzin. Betekend dat je duidelijk geen Italiaans voetbal kijkt.

30 december 2020 om 14:21

Haha trage Serie A? Jij kijkt overduidelijk geen Serie A voetbal. Iedereen probeert te voetballen in de Serie A. Enige die gas terugnemen zijn Hellas (spelen heel controlerend), Benevento, Spezia, Crutone en Genoa. De rest proberen gewoon te voetballen en in de Serie A wordt er belachelijk veel gescoord.

30 december 2020 om 15:22

haha mooi heh Inter gaat er uit in de EL dus presteert de Vrij minder...
Als je geen Inter of Serie A volgt reageer dan gewoon niet. Hij is juist dit jaar belangrijker dan ooit bij Inter.
Skirinar was lang weg en een Godin die vertrokken is. de Vrij stond lang met alleen Bastoni een talent maar nog niet geweldig in de verdediging.

Oranje draait in zijn geheel niet onder de boer. Maar is nou niet dat hij grote fouten maakt wat tot verlies heeft geleden.

De Vrij zien z ein de Serie A og steeds als 1 van de beste 5 verdedigers in die competitie, als het niet 1 van de beste 3 is zelfs. Wat gewoon een mega compliment is en veel zegt over zijn kwaliteiten.

30 december 2020 om 15:36

Oranje draait in z’n geheel niet onder De Boer? Die heeft ook met blessures te maken gehad hè en heeft gewoon prima voetbal laten zien. Wat een onzin.

30 december 2020 om 16:19

Prima voetbal laten zien.. Dit heb ik dan toch echt even in zijn geheel gemist!
Dus de blessures zijn wel een excuus voor de Boer maar niet voor de Vrij?

Is wat lekkerder met de Ligt of van Dijk naast je dan Blind centraal op Europees hoogste niveau.

30 december 2020 om 15:35

Goed idee, ik zou Virgil wel in de 3de pot laten spelen anders kom je zo zonder ritme tegen Frankrijk te spelen of zo

Walter Samuel, wat een held was dat. Zijn uitstraling was echt angstaanjagend. Hij zag eruit als een Argentijnse crimineel die een jaartje of 20 had vastgezeten.

30 december 2020 om 15:33

Samuel, Recoba, Lucio en Matterazzi (watertandennnn)
Maicon, Chivu, Zanetti en dan Cesar er achter..

Nostalgie is toch prachtig, begin denk ik oud te worden. Maar vind de teams van nu een Psg, Real, City, Liverpool zo veel minder mooi dan die teams van toen!

30 december 2020 om 15:38

Je bedoelt denk ik Cordoba? Wat een geweldig team had Inter toen. Met verder nog Cambiasso, Sneijder, pandev, etoo en Milito. Mooie tijden

30 december 2020 om 16:18

Ja klopt helemaal!
Motta en Stankovic ook nog op het middenveld, voorin nog Forlan....
Was genieten in Italië toen en zeker bij Inter ook.

De Vrij heeft de kans gekregen in Oranje bij afwezigheid van de Ligt en van Dijk

Dat is niet helemaal goed gegaan, hij moest nu in plaats van naast een van die twee de leiding van de verdediging op zich nemen

En dat was niet zo'n succes.. Het zag er niet solide uit

Dus de Vrij hoogstens naast een van die twee, maar als ze fit zijn dan zie ik geen vaste plaats voor hem

De Ligt en van Dijk zijn een klasse beter en sterker, die pech moet je maar hebben

30 december 2020 om 15:30

Daarom staat de Vrij hoger aangeschreven in de Serie A dan de Ligt.....
De Ligt heeft heel veel potentie, maar is op het moment niet aantoonbaar beter dan de Vrij. van Dijk is buiten categorie dat is duidelijk.

Maar is ook wel een verschil dat als je lekker met een van Dijk of de Ligt staat of zonder die 2 en gelijk met een stuk mindere spelers.

Bij Inter geeft juist hij ook leiding aan de verdediging dus dat zal het probleem niet zijn.

30 december 2020 om 15:41

De Ligt had ook niks klaargespeeld met Hateboer en de Blind in de huidige vorm. Daarnaast heeft De Ligt regelmatig geschutterd bij zowel oranje (met van dijk naast hem) als Juventus, maar wordt de vrij als een klasse minder beschreven door een mindere wedstrijd? Heel Italië zal het wel verkeerd zien

De verkiezing ging over vorig seizoen, toen was de Ligt nog aan het wennen

Ik vind de Ligt nu al beter

Maar goed, je hebt gelijk, hij moest het bij Oranje met mindere spelers om zich heen doen

Laten we hopen dat Virgil op tijd fit is, zo niet, zijn de Vrij en de Ligt natuurlijk een heel mooi koppel!

Dat is je goed recht. Gelukkig denken de kenners in Italië daar anders over, maar onze bonscoach lijkt het wel met je eens te zijn ook.

Ben vooral heel blij dat we eens 3 verdedigers hebben van het hoogste niveau! Normaal was dit altijd onze zorgenkindje, nu is dat precies de aanval helaas.

De muur ja. In Nederland was je ook vooral ‘het Zandkasteel’, Stefan. Je laatste wedstrijden in Oranje deden me daar ook aan denken. Natuurlijk, hij rendeert in een driemanscentrum goed en doet het uitstekend bij Milan, maar van ‘de beste verdediger van de Serie A’ verwacht ik meer.

30 december 2020 om 17:03

Hij rendeert ook prima in een tweemansverdediging, dat heeft hij ook meerdere jaren bewezen, maar vooral alleen naar zijn wedstrijden in oranje kijken en hem daarop afrekenen, waar nog 0 vastigheid is ingeslepen en waar hij totaal in de steek werd gelaten door zijn collega's in de verdediging.

30 december 2020 om 18:23

Waar halen mensen dit vandaan? Hij was in Nederland ontzettend goed. Zeker zijn laatste twee seizoenen. Gewoon de beste verdediger van de competitie en de beste verdediger van het wk. Met je zandkasteel. Je hebt nogal last van een selectief geheugen of niet?

Nooit gedacht dat De Vrij de beste van Italië zou worden. Was in het begin in Nederland een naive verdediger, met zeker aardig wat foutjes. Maar wat is deze man een beest geworden in Italië. In Italië waar ze verdedigen hebben uitgevonden de beste worden is pure klasse. Respect

30 december 2020 om 18:20

In zijn laatste seizoen in Nederland was hij echt veruit de beste verdediger. Werd toen ook verdediger van het toernooi op t wk

Feye,
Klopt werd alle 3
Bij feyenoord beste verdediger dat jaar
verdediger van het toernooi
en vorig jaar verdediger van de serie A

Wat hebben al die 3 elftallen met elkaar gemeen juist een 5 mans verdediging en 1-2 controleurs ervoor
En dus hoeft de vrij in die elftallen verdedigend misschein 4 5 duells per wedstrijd aan te gaan (die die dan wint) en voetballen kan i wel dus dat is niet het probleem.

Waarom hebben mensen liever van dijk en de ligt die renderen veel beter ni een 4 mans verdediging veotballen net zo goed (minimaal) en kunnen wel 10 15 duells aangeen per helft en winnen het grootste gedeelte ervan.

De vrij moest dus in nl elftal (ook 15 duells per helft aangaan en dan zie je gleijk dat hij i.v.t. van dijk ende Ligt een lager % duells wint in die gevallen)

Dus met een 5 mans verdediging juist de vrij erbij in een 4 mans verdediging AUB niet doen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren