Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De vloek die rust op de nummers tien in dienst van Real Madrid

Laatste update:

Aan kwaliteit geen gebrek, maar de laatste jaren lijkt er een vloek te rusten op de voetballers die bij Real Madrid het nummer tien om de schouders dragen. Sinds het afscheid van Luis Figo in 2005 is geen enkele número diez erin geslaagd om het Santiago Bernabéu door de voordeur te verlaten. Ook James Rodriguez, die de afgelopen drie seizoenen de eigenaar van het rugnummer tien was, kwam niet volledig tot wasdom bij de Koninklijke. De Colombiaanse aankoop van 75 miljoen euro hoopt op huurbasis bij Bayern München weer de speler te worden die hij in zijn eerste seizoen bij Real Madrid was, onder leiding van goede bekende Carlo Ancelotti.

Door Daniel Cabot Kerkdijk

Robinho werd gezien als ‘de nieuwe Pelé’ en oogste bewondering in zijn officieuze debuut voor Real Madrid, in een oefenduel met Cádiz op 28 augustus 2005. De Braziliaan kwam in de 65e minuut, bij een stand van 1-1, in het veld voor Thomas Gravesen. Hij instrueerde Zinédine Zidane en Ronaldo, haalde meteen een sombrero uit de trukendoos en stond aan de basis van veel gevaarlijke momenten, die uiteindelijk de basis voor een 1-2 zege waren. Iedereen dacht dat Robinho tot een van de beste voetballers ter wereld zou uitgroeien, maar de ruwe diamant uit São Vicente werd nimmer een kroonjuweel. Na drie jaar met pieken en dalen, met het kampioensjaar onder Bernd Schuster als hoogtepunt, werd hij aan Manchester City verkocht, de enige club die bereid was om een exorbitant bedrag van 43 miljoen euro te betalen.

Een andere getalenteerde voetballer, Mesut Özil, nam vervolgens de honneurs waar. De Duitser maakte indruk met zijn techniek, spelinzicht en assists. De socios van Real Madrid denken nog steeds met weemoed terug aan de passes die hij met zijn linker verzond. Een seizoen zonder prijzen, het vertrek van José Mourinho en een financieel aantrekkelijke aanbieding uit Engeland zorgden ervoor dat club en speler na drie jaar al uit elkaar gingen. Het contractvoorstel van Arsenal was té mooi om te laten liggen en ook los Merengues twijfelden geen moment over een bod van vijftig miljoen euro.

James Rodríguez is gepresenteerd bij Bayern München! Hij wordt voor twee jaar gehuurd van Real Madrid. #bayern #realmadrid #jamesrodriguez #transfer #bundesliga

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el


Wesley Sneijder beleefde in 2009/10, in dienst van Internazionale, het beste seizoen uit zijn loopbaan, maar ook zijn eerste voetbaljaargang bij Real Madrid mocht er zijn. Doelpunten, assists, fysieke strijd... el centrocampista total. Een seizoen later vroeg iedereen zich af wat er met de Nederlander was gebeurd. Hij leed gewichtsverlies, werd veelvuldig in het Madrileense nachtleven gesignaleerd en maakte uiteindelijk de overstap naar Milaan, waar Mourinho ervoor zorgde dat hij zijn niveau terugkreeg.

Het verhaal over James verschilt niet veel ten opzichte dat van zijn voorgangers. Een voetballer die ervoor zorgde dat het Bernabéu één grote vlag van Colombia was, zijn debuut opluisterde met een doelpunt in de Spaanse Super Cup, veel ballen in de kruising schoot, maar ook een voetballer die de confrontatie met Rafael Benítez zocht, op weg naar het trainingscomplex achtervolgd werd door de politie, op de trainingen niet altijd zijn best deed en uiteindelijk de Champions League-finale in Cardiff vanaf de tribune moest bekijken. Een exceptioneel eerste seizoen, gevolgd door twee matige seizoenen.

De relatie met Benítez stond steevast onder spanning. De opvolger van Ancelotti vroeg de Colombiaan om eerder aan te sluiten na zijn deelname aan de Copa América, maar daar had de aanvaller geen trek in. In de eerste competitiewedstrijd was hij reserve en tijdens zijn interlandverplichtingen raakte hij geblesseerd. Hij viel terug in de pikorde van Benítez, al verscheen de Colombiaan in de basiself voor het thuisduel met Barcelona. De 0-4 nederlaag was een dieptepunt in de carrière van James, maar de achtervolging door de politie op weg naar Valdebebas spande de kroon. Voorzitter Florentino Pérez was woedend over de imagoschade. Benítez liet de Zuid-Amerikaan buiten de selectie voor het daaropvolgende duel in Valencia. Dat was tevens zijn laatste duel als coach.

De komst van Zidane leek goed nieuws voor James, maar de Fransman hecht veel waarde aan inzet op de trainingen en verbaasde zich dan ook over de afwezigheid van hartstocht bij een 24-jarige voetballer. James beweerde dat speelminuten en de steun van de fans voor hem vitaal waren. De supporters en Zidane zelf zagen echter al snel in dat Benítez gelijk had: James verscheen en verdween in wedstrijden en gaf nimmer thuis. Hij ontbrak in de belangrijkste wedstrijden op weg naar de elfde Champions League-beker, de overwinning in en tegen Barcelona, de ommekeer tegen VfL Wolfsburg, het heenduel met Manchester City en de eindstrijd in het Milanese San Siro.

Een jaar geleden leek James al door de achterdeur van het Bernabéu te vertrekken, zeker toen hij tijdens de Copa América aangaf dat hij zich gelukkig voelde bij Colombia en zelfs speelde als hij mank liep. Real Madrid wilde echter niet al na één matig seizoen van James af en had hoop op een goede afloop. De inkomsten uit de portretrechten en de massale verkoop van zijn shirts speelden ook een belangrijke rol. De moordende concurrentie was vorig seizoen echter te machtig voor James, die daarbij als basiskracht ook niet kon overtuigen. Na de finale van het WK voor clubteams, waarin hij niet speelde, explodeerde hij: hij dreigde met een vertrek en vervuilde daarmee de zege in Japan.

De uitlatingen ten spijt, James maakte het seizoen bij Real Madrid af. Hij maakte officieus deel uit van het 'B-team' van Zidane en was met zijn doelpunten en assists relatief belangrijk in de laatste competitiewedstrijden van het seizoen. Tegelijkertijd wist hij dat het allemaal niets uitmaakte voor zijn speeltijd op het aller, allerhoogste niveau. Hij mocht zeven minuten meedoen in de eerste kwartfinale tegen Bayern München, maar in de return, in de halves finales tegen Atlético Madrid en in de eindstrijd tegen Juventus kwam hij niet één seconde binnen de lijnen. Het verhaal van een aangekondigd afscheid, na drie seizoenen met 110 duels, 39 assists en 36 doelpunten.

Ancelotti drong er bij Bayern op aan om actie te ondernemen. "Ik ben erg blij dat James hier is, we hebben goed samengewerkt in Madrid. Het is een speciaal moment voor mij. Zijn kwaliteiten zullen ons alleen maar beter maken”, vertelde de Italiaan woensdag tijdens een persconferentie. De topclub uit Beieren betaalt tien miljoen euro voor zijn tijdelijke aanwezigheid tot 30 juni 2019. Over de hoogte van de optie tot koop verschillen de media in Duitsland en Spanje. Volgens BILD gaat het om een bedrag van 35,2 miljoen euro en Marca claimt dat het bedrag vijf miljoen euro hoger ligt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geef hem het vertrouwen en ik ben ervan overtuigt dat hij het terugbetaald. Die inzet op trainingen vind ik zon drogreden. Als iemand het maar laat zien op de momenten dat het er toe doet. Een Romario was op de training ook niet vooruit te branden maar stond er wel als het moest!

13 juli 2017 om 11:41

James is dan ook geen Romario!

13 juli 2017 om 12:09

Dat zeg ik ook niet. Maar geef aan dat het moment van presteren tijdens de wedstrijd dient te liggen. Niet tijdens de training waar de punten niet verdeeld worden. Romario was simpelweg een voorbeeld.

14 juli 2017 om 08:02

@Robert
Je hebt gelijk. Sommige spelers weten van zichzelf wat ze tijdens de training moeten doen om voor de wedstrijd wel volledig fit en geconcentreerd te zijn.

Al geloof ik wel dat het voetbal van tot 10-15 jaar geleden dat meer toeliet dan het huidige voetbal. Conditioneel, explosief en fysiek wordt tegenwoordig gewoon veel meer gevraagd, waardoor discipline en inzet meer gewaardeerd worden dan puur talent.

@getJ
Je zou eens het interview van Kromkamp van zijn tijd bij Villarreal moeten opzoeken. Riquelme zijn trainingsethiek.. (gewoon niet) dat had Kromkamp nooit eerder gezien.

13 juli 2017 om 17:04

Je bedoelt die luie, ruziënde topvoetballer, die nooit het maximale uit zijn carriere heeft kunnen halen? Hij had jarenlang op wereldniveau kunnen spelen, maar het bleef bij 2 seizoenen Barca, waarna hij aan een missie begon om zijn 1000 doelpunten te maken, tegen strandvoetballers in Brazilië.

Prima voorbeeld inderdaad, je kan maar beter een goede indruk maken op de training.

14 juli 2017 om 08:24

@GunneRo
Ik ben het niet met jou eens.

Hij bedoelt 1 van de beste spitsen allertijden. Heb jij weleens zijn close control en zijn afronding gezien. Als hij op de keeper afging.. is het altijd een doelpunt. Je moet eens nagaan wat hij de voetbalwereld heeft gegeven dat hij na zijn relatief weinige jaren bij PSV en Barca toch in menig top 100 lijsten terug te vinden is als 1 van de beste voetballers ooit. Lijsten waarin je geen enkele hardwerkende spits terug zult vinden. Man man man.. natuurlijk moet er binnen een team hard gewerkt worden. Maar het is niet of het een of het ander. Je hebt spelers nodig waarop je fysiek en conditioneel moet kunnen bouwen, en je hebt spelers nodig die kunnen verrassen en uit het niets iets kunnen creeeren.

Beide wegen kunnen tot de top leiden. Maat voor de absolute top heb je meer dan alleen hard werken nodig. Trainers moeten het balans zien te herkennen. Er is absolute talent, deze verdient een andere behandeling / motivatie, dan een harde werker. Ik wed dat er wereldwijd veel meer mensen een Romario zullen blijven herinneren boven een Dirk Kuyt (die een langdurig en fantastisch carriere heeft gehad). Dus lijkt mij jouw laatste zin niet per se waar.

Hoevaak moet dat nog gezegd worden todat mensen gaan zien dat een echte Nr10 niet meer bestaat, de laatste naar mijn mening was toch Juan Roman Riquelme. Spelers die bal lieten rennen/lopen, tegenwooed is het spel fysieker en meer dynamisch. Er moet totale synergie heersen zowel defensief als offensief, met een echte nummer 10 die niet zoveel rent, en mee verdedigd bestaat er geen ruimte meer. Een James is dan een aanvallende middenvelder, maar hij moet wel mee verdedigen als een gek, hij moet duels aangaan tegen de ren beesten van vandaag. Dat is moeilijk dus daarom spelen veel teams dan met 3 centrale middenvelders, het liefst 3 onvermoeidbare machines die overal zijn, laat de wingers maar creatief zijn, daarom zie je ook tegenwoordig veel wingers die naar binnen gaan en een soort van nr10 worden. Het rasechte nr 10 bestaat niet meer en zal denk ik ook niet meer bestaan, mischien een Ozil komt in de buurt maar kijk hoeveel kritiek die krijgt om gebrek aan continuieit.

13 juli 2017 om 13:39

Oh Roman Riquelme...dat was tango aan de bal, bloedmooi kon die man voetballen zeg. Marcelo Gallardo was ook een prachtige 10, voetballers die al wisten waar de bal neergelegd moest worden voor ze hem gaven. Dat was het echte voetbal...

De rasechte nr 10 bestaat nog wel degelijk, alleen wordt die aan zijn lot overgelaten.

14 juli 2017 om 02:34

Juan Pablo aimar ook een topper helaas blessures speelden hem parten

Robinho was geen echte 10, James is dat ook niet in mijn ogen. Sneijder en Ozil zijn dat wel, en Ozil zelfs nog meer dan Sneijder.

Waar ik me aan stoor in het moderne voetbal, is dat spelers die echt gevoel hebben voor de bal gewoon niet meer gewaardeerd worden. Omdat trainers meer kiezen voor werkpaarden, spelers die fysiek 'sterker' zijn blijkbaar. Daarom erger ik me vaak tijdens zogenaamde topwedstrijden, want er is geen bal meer aan. Iemand als James had echt wel knappe statistieken. Natuurlijk zegt dat niet alles, maar er zit toch wel iets niet goed meer in de voetballerij.

Wel een leuk artikel om te lezen.

13 juli 2017 om 22:32

Sneijder is ook geen 10, meer linkshalf en heel af en toe duiken naar de positie linie tussen linkshalf en aanvallende middenvelder.

Je ziet hem vrijwel nooit steevast op de positie 10 staan ook wijkt hij nooit naar rechts...

Achja op basis van dit artikel lijkt het alsof James Rodriguez een flop was, dat was gewoon niet zo. Elke nummer 10 genoemd in dit artikel was géén flop. Tja, er wordt misschien meer verwacht maar dat is bij Real Madrid normaal.

Robinho is geen nr. 10 speler, droeg wel het nummer, zijn creativiteit zou in combinatie met Ronaldo bizar zijn geweest om mee te maken, zeker als je bedenkt dat Robben er toen ook was als ik me niet vergis. Het was een gedwongen vertrek. Na Robinho, in tegenstelling tot het artikel volgde niet Ozil maar Sneijder. Hij nam het nummer over van Robinho, daarvoor droeg hij een ander nummer. Na het vertrek van Sneijder kwam Ozil. Zowel Sneijder als Robben hadden niet gefaald. Het was echter Florentino Perez die graag grote namen wilde aantrekken en daar waren de namen van onze Nederlanders niet groot genoeg voor. In zijn tweede galactico periode trok hij dan ook meteen spelers aan zoals Ronaldo, Kaka, Benzema, Alonso in 1 transferwindow aangevuld met noodzakelijke jeugdspelers die teruggekocht werden.

Ozil deed het ook niet slecht maar zag het niet zitten om te concurreren met James Rodriguez. Tja, het zou vast het transfersom zijn geweest en wellicht een invloed van Perez om te vertrekken. Het is nu de vraag wie het nummer zal overnemen. Ceballos zou ik dit nummer zeker nog niet geven. Wél zou het of gereserveerd kunnen worden voor het aantrekken van Mbappé of Bale of Isco nemen dit nummer over.

Zelf zie ik heel graag dat Bale vertrekt. Daar heb je verdeeld over de jaren tot nu toe niet veel aan gehad.

14 juli 2017 om 02:36

James kwam 2014 ozil weg 2013, bedoel je isco

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren