Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De transferwaarde van El Ghazi en Bazoer daalt sneller dan het pond’

Laatste update:

Jong Oranje kwam donderdagavond niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten van Turkije (0-0) en moet daardoor alle zeilen bijzetten om het EK in Polen te kunnen halen. Henk Spaan bekeek de wedstrijd en vond met name Anwar El Ghazi en Riechedly Bazoer bijzonder tegenvallen.

/

Bazoer schoot in zijn eentje net zo vaak op doel als alle spelers van Jong Turkije samen (9 keer), maar had volgens Spaan best wat kunnen minderen. “Bazoer heeft een ernstig probleem. Als je geen zelfvertrouwen hebt, moet je niet schieten. Bazoer deed het wel en zo verbeten dat hij na negen minuten El Ghazi de bal van zijn voeten schoot. Hoog over.”

De columnist van Het Parool voegt eraan toe dat ook El Ghazi ‘geen enkel vertrouwen’ meer heeft en dat het veelzeggend was dat zowel de rechtsbuiten als Bazoer een aantal goede kansen miste. “Hun transferwaarde daalt sneller dan het Engelse pond.”

Wie is een groter talent?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zijn allebei ook een tikkeltje overschat. Met name el Ghazi is toch een vrij beperkte speler als je het mij vraagt. Kwam tegen de Turken ook amper zijn man voorbij als buitenspeler zijn, terwijl de tegenstander nu geen beste indruk maakte. Bazoer is een leuk talent, maar ook bij hem werd erg overdreven. Ik vond hem tegen de Turken vrij slordig spelen.

8 oktober 2016 om 14:02

Vorig jaar vond ik hem bij vlagen goed spelen.

8 oktober 2016 om 14:13

Jaja, achteraf weten we het allemaal zo goed en weten we altijd spelers keihard af te schrijven. Morgen is een ander weer het talent en dan kan je over een jaar weer roepen dat hij overschat is. Ik zou zeggen doe wat met je voorspellende talenten en go get you some moneyyyy!

8 oktober 2016 om 14:29

Hij voorspelt helemaal niets, hij beoordeeld op wat hij gezien heeft, helemaal niets mis mee. In Nederland wordt iemand als die anderhalve wedstrijd goed heeft gespeeld gelijk de hemel in geprezen, als dan blijkt dat het vooral internationaal gezien allemaal wel wat meevalt kan dat voor diegene die hem de hemel in prezen wel wat teleurstellend zijn. We moeten niet vergeten dat een voetballer niet echt een heel groot talent hoeft te wezen om in de eredivisie er boven uit te steken.

8 oktober 2016 om 14:47

Oke voorspellen misschien niet, maar wel afschrijven op een manier zoals ik die veel vaker zie. En door te zeggen dat bijv El Ghazi overschat is sluit je al heel wat uit voor de toekomst.

8 oktober 2016 om 14:26

El Ghazi is inderdaad geen wereldtalent, maar dat hoeft ook niet. Ik vind wel dat je Bazoer tekort doet hier. Hij is pas 19 jaar nota bene, mag hij even. Hij speel voor zijn leeftijd al ongelooflijk volwassen en heeft zelfs al een tijd de kar op het middenveld getrokken bij Ajax, dat is ongekend voor een jongen van zijn leeftijd. Iemand die op zijn 19e al zo compleet is doe je tekort door hem een leuk talent te noemen. El Ghazi gaat niet veel stappen meer zetten denk ik maar Bazoer zie je op zijn 24e gewoon bij een Europese topclub, daar kan je de klok op gelijk zetten: sterke, moderne middenvelder met een goede longinhoud en sterke balcontrole. Beheerst eigenlijk alles maar moet ook in alles nog een fractie beter worden, en daar heeft hij alle tijd voor.

8 oktober 2016 om 14:33

Zo compleeet? Hij heeft zijn verschijning mee. Voor de rest tikke breed ballen. Voetbalt haast nooit vooruit en lijkt ook nog eens vaak na 70 minuten erdoor heeen te zitten. Ook al ben je 19, als je zo een dip hebt in een competitie als de eredivisie, dan zou ik er echt niet van zeker zijn dat hij de top haalt.

8 oktober 2016 om 14:37

Strootman had een slecht half seizoen, De Vrij heeft een paar maanden lopen schutteren, Ibrahimovic had een verschrikkelijk slecht eerste seizoen, Milik heeft een behoorlijke dip gehad. Zeker bij jonge jongens is het hebben van een dip normaal, je kan niet verwachten dat je vanaf je debuut constant presteert, ook niet in de Eredivisie.

8 oktober 2016 om 14:43

Maar de vrij en milik hebben de wereldtop niet gehaald. Of is napoli al wereldtop?

8 oktober 2016 om 15:03

Die jongens zijn 24 en 22. Doe eens normaal.

8 oktober 2016 om 15:06

Voor De Vrij wordt het wachten tot de grote clubs komen, die houdt zich prima staande in Italie. Milik heeft een tussenstap gezet bij Napoli en is pas 22 jaar en manifsteert zich daar prima. Hij heeft veel internationaal appeal en ik twijfel er niet aan dat hij nog een stap gaat zetten naar een club van het kaliber Dortmund/arsenal. Maar dat is niet waar het om gaat. Mijn punt is, en dat weet je prima, dat het enorm normaal is voor spelers die de kwaliteiten hebben om in de Europese (sub)top te spelen om een dip te krijgen op jonge leeftijd, ook als dat in de Eredivisie is. Ik ken weinig spelers die geen dip hebben gehad, wellicht Alderweireld, die eigenlijk altijd goed was bij Ajax. Ik snap daarom niet zo goed waarom je daar zoveel conclusies aan verbindt: na een uitstekend eerste seizoen op achttienjarige leeftijd mag Bazoer het best even iets minder doen. De manier waarop hij zich over de dip heen zit gaat juist vormend zijn voor het verloop van zijn carriere, niet de dip zelf.

8 oktober 2016 om 15:19

Grappige is dat mensen de Vrij geen wereltop noemen (terecht), maar vanaf het moment dat een grotere club hem haalt hij wel op alle lijstjes der groten staat. Zelfs Blind kan ik daarvan beschuldigen, laat staan onze VZers. Zie van Dijk, nooit opgeroepen, maar hij heeft nog niet gespeeld bij Southampton en hij mag er opeens wel bij horen (Oranje).

8 oktober 2016 om 15:56

Dat is juist het punt. Het gaat mij niet om zijn dip. Ook in zijn "topdagen" heeft hij bij mij niet de indruk achtergelaten een supertalent, of laten we zeggen , een groot talent te zijn

8 oktober 2016 om 21:26

Daar komt nog bij dat hij nog nooit een goed niveau heeft aangetikt.Buiten de wedstrijden tegen de mindere ploegen waar hij alle tijden ruimte krijgt, blinkt hij uit in balverlies, slechte passen en foute beslissingen.

8 oktober 2016 om 20:32

Welnee, ze zijn gewoon erg jong en mogen een terugslag hebben. Men is helemaal gek geworden in Nederland. Een 18 jarige moet hier wekelijks spelen als een routinier. Gasten zoals jij heb ik de afgelopen jaren vele malen voorbij zien komen. Een Christiaan Eriksen kon er ook weinig van volgens jullie toen hij nog bij Ajax speelde, terwijl hij nog niet eens haar op zijn kin had.

Het komt allemaal goed met deze twee kids. Ze komen sterker uit deze moeilijke periode, dat geef ik je (en Henkie) op een briefje.

Bazoer het wereldtalent. Volgens velen dan. Ik zie het in ieder geval niet. Het kan best wel zo zijn hoor anders had ik wel een baan als scout gehad. Zijn vorm kan een dipje zijn, vertrouwen kwijt of hij is gewoon geen top talent. Wat is eigenlijk een top talent? Dat vond ik Neymar bij Santos en Pogba bij Juventus in zijn 1e seizoen. Bazoer is niet meer dan een speler die uiteindelijk vast en zeker bij een ploeg in Engeland gaat spelen maar niet bij Chelsea of Manchester City. Als hij echt zo goed was dan hadden we nu wel meer van hem gezien. Dan was hij een meerwaarde in dit Ajax. Nu zit hij op de bank. We moeten eens stoppen met onderhand elke speler een top talent te noemen. Top talenten zie je niet vaak en komen tegenwoordig ook niet meer uit Nederland.

8 oktober 2016 om 14:19

Bij El Ghazi zie ik het ook niet. Gebrek aan actie, overzicht en inmiddels ook vertrouwen. Bij Bazoer heb ik het gevoel dat hij je nog gaat verrassen. Moet nu even plaats maken voor ervaring, maar je ziet aan alles dat hij veel in zich heeft, geef hem alleen de tijd

Beide spelers zijn helaas omhoog gepraat door "kenners". In vorm zijn het aardige spelers, maar die onzin dat ze de potentie hebben voor de wereldtop, wat met name over bazoer werd gezegd is de grootste onzin.

8 oktober 2016 om 14:06

Of ze worden nu allebei omlaag gepraat door "kenners". Ze hebben allebei het talent om de echte top te halen en een vormdip is voor spelers van hun leeftijd normaal. Of ze echt de top gaan halen hangt van diverse zaken af, maar dit soort journalist is wel heel gemakkelijk.

8 oktober 2016 om 14:12

Ook toen ze omhoog werden gepraat had ik van beide mannen niet een hele hoge pet hoor. Zo een bazoer bijvoorbeeld speelde prima in de eredivisie, maar wat zegt dat nog? En daarbij kijk je naar de kwaliteiten van een bazoer. Hij heeft zijn fysiek aardig mee en tikt lekker rond , maar verder?

Leuk dat Henk Spaan een vergelijk maakt, maar de daling van de Britse pond had een 'fat finger' en geautomatiseerde orders van hedgefunds als oorzaak, niet een gebrek aan vertrouwen door beleggers. Het vergelijk trekt dus scheef, dhr. Spaan.

Overigens denk ik niet dat de slechte vorm van Bazoer volledig terug te brengen is op een gebrek aan vertrouwen, maar ook op het feit dat hij vorig seizoen is overbelast en gewoon de frisheid in z'n hoofd mist om stappen te zetten in z'n ontwikkeling.

8 oktober 2016 om 14:31

Je zegt met ongelooflijke zekerheid dat het niet aan belggersvertrouwen ligt maar zelfs de best ingelezen belegger/beurseconoom kan niet met 100 zekerheid zeggen waar het aan ligt. Als je het een beetje volgt weet je dat er twee verklaringen zijn voor de val van de pond die ongeveer evenveel geloofwaardigheid genieten: de ene oorzaak is degene die jij aangeeft ('fat finger speculatie'/automatische hedgeorders), de andere is wel degelijk beleggersonzekerheid rondom de Brexit. Beide oorzaken genieten geloofwaardigheid onder economen. Hier zonder enige argumentatie gaan claimen dat het de eerste oorzaak is, slaat nergens op, dus doe dat alsjeblieft niet. De waarheid ligt zoals altijd waarschijnlijk ergens in het midden

Je kan tevens de klok er gewoon op gelijk zetten dat de pond nog flink wat waarde verliest door de onzekerheid rondom de Brexit, dat is zeker geen scheve vergelijking. Kijk je geschiedenis/economieboeken er maar op na: elke periode van onzekerheid wordt gevolgd door een daling van de waarde van de valuta, dat is de manier waarop het systeem functioneert.

8 oktober 2016 om 16:17

We kunnen wel degelijk met grote zekerheid zeggen dat dit de twee oorzaken waren voor de daling van meer dan zes procent van eergisteren. De algehele dalende trend van de pond is zeer zeker te wijten aan de economische ontwikkelingen, onder andere de Brexit. Zou er graag dieper op in willen gaan (en misschien doe ik dat nog wel even via mijn laptop), maar via mijn telefoon wordt het lastig om heel uitgebreid erop in te gaan.

Vraag is alleen welke van de twee Spaan bedoelde; de trend op lange termijn of die zes procent daling eergisteren op de Aziatische beurzen.

8 oktober 2016 om 21:41

Oké, nu even wat uitgebreider. Weet niet of je op de hoogte bent van de fikse daling van de pond eergisternacht op de Aziatische beurzen, maar dat is waar ik op doelde. Daar waren de zogenoemde 'fat finger' en de getriggerde orders van hedgefunds de oorzaken van. Voor de langere trend zijn uiteraard de Brexit en andere economische ontwikkelingen de oorzaken.

Overigens kijken de Britten met plezier naar de dalende pond (behalve als ze op vakantie gaan). De index loopt flink op vanwege het feit dat buitenlandse investeerders relatief goedkoop Britse aandelen kunnen kopen en de concurrentiepositie op exportgebied behoorlijk is verbeterd.

Maar goed, voor zover de beurzen. Heb daar wel genoeg van gezien door de week!

8 oktober 2016 om 14:34

Guaporta je hebt helemaal gelijk. Spaan probeert een stoere oneliner te maken maar het is alleen maar een natte scheet. Vergelijking slaat helemaal nergens op. Beide spelers zitten gewoon in een dip. Bij jeugdspelers is de groei nooit een mooie liniaire lijn omhoog maar een groei met pieken en dalen. Over twee jaar kan je veel beter een oordeel over beide spelers geven. Nu is het populistische prietpraat.

8 oktober 2016 om 21:24

Ik ben het helemaal eens met jouw verhaal, maar ik wil nog wel een punt toevoegen over Bazoer. Dat is dat hij zichzelf niet meer is sinds het hoge bod van Napoli. Hij kreeg daardoor het idee dat hij meer goals moest maken en sindsdien schiet hij uit alle hoeken en gaten, ook kansloze, op het doel. Hierbij ziet hij regelmatig medespelers over het hoofd. Uit de verhalen over Jong Oranje begrijp ik dat hij dat daar ook deed. Als hij dat eens kon afleren....
Het zal allemaal wel goed komen denk ik. Dit komt vaker voor. Bij Manchester United zie je dat ook bij Pogba, hoewel die zijn laatste wedstrijd beter speelt.
Henk Spaan heeft tegenwoordig de neiging allerlei zaken bij Ajax zwart in te kleuren. Regelmatig bleek hij ongelijk te hebben.

Dat is lijkt me waar maar dat is ook zo geweest met het stijgen.
Zo gaat dat gewoon.
Ze komen er heus wel.
Vooral wat bazoer betreft , maar ze zullen toch echt meer moeten spelen desnoods niet bij ajax.
Vindt het overigens wel terecht dat ze op het moment niet echt in aanmerking komen voor echt basis.
Dat is ook een nadeel voor een club als ajax die zoveel opleidt.
Soms zijn plekken gewoon al te erg bezet en dan moeten er helaas bepaalde keuzen gemaakt worden. Maar heb wel goede hoop dat hun er echt wel komen.
Ze zijn imo veel verder dan de meeste van hun leeftijds genootjes.

Ach ja, de transferwaarde van Bazoer kan ook snel weer omhoog schieten. Hij heeft de laatste tijd gewoon een mindere periode. En dat hoort erbij als je zo snel en zo jong gebracht bent. Als hij normaal blijft doen en hard blijft werken gaat dat ook weer gewoon over..
El Ghazi is een goed voorbeeld van het laatste. Je hoort hem nooit zeiken. Doet altijd zijn best en is zelfkritisch, in plaats van het bij anderen te zoeken.
Helaas heeft hij gewoon niet zo veel talent als dat hijzelf en sommige anderen dachten. Maar hij is altijd nog goed genoeg om bij een Europese subtopper terecht te komen..

8 oktober 2016 om 14:18

Precies, Vilhena zat eerst ook in een vormdip bijvoorbeeld en is daar ook uitgekomen. Gaat ook wel goed komen met Bazoer.

Best opportunistisch. Bij Bazoer heb ik het idee dat hij in een vormdip zit wat alle talenten wel tegenkomen. Om hem dan overschat of overhypt te noemen is nog te prematuur. Misschien gaat het over een tijdje weer bij hem lopen en dat wordt hij weer een wereldtalent genoemd.
Bij El Ghazi heb ik het idee dat hij kwaliteit tekort komt als rechtsbuiten, misschien komt hij veel beter tot zijn recht als spits of linksbuiten.

8 oktober 2016 om 14:19

Waarom zien wij dat wel en professionele trainers niet? Dat el ghazi beter tot zijn recht komt in de spits of nog liever eigenlijk linksbuiten.

8 oktober 2016 om 14:21

Ze zien het wellicht wel maar moeten waarschijnlijk rekening houden met de belangen van Younes en andere spitsen.

8 oktober 2016 om 14:25

Ja dat snap ik. Younes hoort basis. Maar let el ghazi dan tenminste op linksbuiten invallen en niet steeds op rechtsbuiten. Kan je daar als back up van traore cerny gebruiken. En voor de spits dolberg en cassiera afwisselen.

8 oktober 2016 om 14:31

Ben ik met je eens. Snap ook niet waarom Bosz dat niet doet.

Eigenlijk moet de Rvc Bosz op de vingers tikken zo van 'hey je zit ons kapitaal te vernietigen'!. Tete, Riedewald en Bazoer moeten zo snel mogelijk weer in de basis.
Ondanks dat Viergever en Schone het boven verwachting goed doen moeten eigenlijk Riedewald en Bazoer op hun posities spelen. Want hun vertegenwoordigen de meeste transferwaarde voor Ajax.
En dan is het nog te hopen dat Veltman, Klaassen, El Ghazi na dit seizoen verkocht worden en dat Tete zijn contract nog wilt verlengen.
Ajax moet nu eigenlijk zo gaan spelen, met spelers die de meeste transferwaarde hebben:

Onana
Tete Sanchez Riedewald Sinkgraven
Klaassen Bazoer Ziyech
Traore Dolberg Younes

Overschat of niet overschat. Wat verwacht je als een trainer geen vertrouwen in je heeft, je speelt geen wedstrijden niks. Die jongens wanneer ze dan in het veld staan willen ze zich dan juist bewijzen en dan gaat het juist fout. Als ze een kans krijgen moeten ze gewoon hun zelf blijven en gewoon relaxed, en niet bij elke balcontact wil je wat doen. Ik vind het wel heel erg voor ze al ben ik een Feyenoorder zoiets gun ik spelers niet, dan was je vorig jaar zo de beste van de eredivisie, je hoort Barcelona zelfs vallen en vandaag ben je weer gewoon een iemand die van nul moet beginnen. Ajax pakt het wel erg slecht aan want er zitten ook nadelen bij, zoals transferwaarde zakt zwaar maar goed.

8 oktober 2016 om 14:50

Het is een lastige situatie. Bazoer zit in een vormdip en dan pakt de concurrent ook nog eens zijn kans. Bazoer moet nu even geduld hebben tot zijn kansen weer komen en dan weer laten zien dat hij weer van veel waarde kan zijn voor Ajax.

8 oktober 2016 om 15:06

Ja ok maar het is niet alleen bazoer. El gazi tete ook, maar gelukkig zijn ze nog heel jong

Riedewalt, Tete, Veltman en Van Rhijn zijn zo nog een paar overschatte spelers die er mede gekomen zijn omdat ze bij ajax speelden. Nu ik dit lijstje type valt me ook nog op dat het allemaal ook letterlijk lichtgewichten zijn. Dat lijkt me niet geheel toevallig

Wat een idioot die spaan! De transferwaarde daalt omdat ze niet in de basis staan bij hun club niet omdat ze een keer in de ogen van Spaan tegenvallen. Ik vond die twee trouwens best aardig voetballen maar je kunt wel zien dat ze vertrouwen missen. Uiteindelijk zullen ze van deze tegenslagen alleen maar een beter voetballer worden. Ik zie deze twee heel ver komen verder dan een klaasen bijvoorbeeld die door iedereen wordt geroemd.

Bazaar mist inzicht en speelt te weinig vooruit.

Daar gaan we weer. Dit is dus echt voorspelbaar.

Ik zei het vorig jaar nog toen zij de hemel in werden geprezen.

Alle fans online en de analisten zeiden ongeveer zulke dingen: ''el Ghazi is een geweldige speler. Een ruwe diamant die ontzettend veel talent heeft! Hij doet mij soms zelfs aan C.ronaldo denken! Een speler voor de toekomst! Bazoer is echt een geweldenaar! Dit gaat zeker een topper worden! Clubs als Arsenal zouden een Bazoer nu al kunnen oppikken als Ajax niet uitkijkt!''

Dan zei ik zoiets als: ''hou toch op. Dit zijn jonge spelers die altijd een terugval zullen krijgen. Dit gebeurt altijd. Dat hebben wij bij talloze 'talenten' gezien. Kijk naar Depay! Die doet het op dit moment niet echt geweldig in Manchester! Kijk naar een Drenthe. Die werd ook een grote toekomst voorspeld! Kijk naar Siem de Jong of een Bruno Martins Indi... Talentjes krijgen altijd een terugval en dan kraken jullie ze weer helemaal compleet af en vergeten jullie ineens dat jullie ze een tijdje terug nog de hemel in aan het prijzen waren. Volgend jaar kraken jullie El Ghazi vast ook af''.

Ik heb serieus zulke discussies gevoerd online en in real life. Het is altijd hetzelfde verhaaltje. Nu wordt een Ziyech momenteel helemaal opgehyped. Totdat het hem even tegenzit en iedereen tegen hem keert. Sinkgraven werd ook gelijk de hemel in geprezen na een paar wedstrijdjes. Dat gebeurt nu niet meer. Veltman zou ook de volgende topverdediger worden. Ik herinner mij ook avondjes studio voetbal waar een hugo borst eventjes het land vertelde dat er een Bruma was bij Chelsea die Zeker de nieuwe Jaap Stam zou worden.

Lachwekkend allemaal.

Wacht nou eens even af. Jonge spelers hebben altijd een periode dat het top gaat in Nederland en dan komt er altijd een terugval. Dat is logisch omdat zij het niet gewend zijn om op zo'n niveau iedere week constant te spelen. Vroeger werden zij langzamer gebracht omdat clubs als Ajax, Psv, Feyenoord etc. oudere spelers hadden. De jonge spelers debuteerden dan middels een invalbeurt en mochten de gedurende het seizoen hier en daar spelen. Rustig werden zij gebracht en speelden zij ook meer constant.

Maar goed, dit gezeik gaan wij blijkbaar altijd houden. Want het gebeurt keer op keer en niemand leert ervan. Victor Fisher speelt momenteel bij Real Madrid en is een wereldtopper geworden. Net zoals iedereen zei een paar seizoenen geleden! Hoe gaat het met Lucas Andersen trouwens?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren