Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De transfersom is monsterlijk, dat is voor Liverpool geen habbekrats’

Laatste update:

De hoogte van de transfersom legt veel druk op Roberto Firmino. Dat zegt Markus Babbel, die als verdediger tussen 2000 en 2004 voor Liverpool speelde. De 23-jarige middenvelder Firmino kostte de roodhemden een initiële transfersom van bijna 31 miljoen euro en de transfersom kan oplopen tot een kleine 41 miljoen. Dat meldden de BBC en Sky Sports.

/

“De transfersom is monsterlijk. Toen ik dat hoorde, kromp ik toch wel even ineen, want dat bedrag is zelfs voor een club als Liverpool geen habbekrats. Hierdoor ligt er toch een zekere druk op de schouders van Firmino. Het was aan hem wel te merken dat hij klaar was voor een stap hogerop. Daar heeft hij in ieder geval absoluut de mentaliteit voor”, aldus voormalig TSG Hoffenheim-trainer Babbel in BILD.

“Firmino is een atypische Braziliaan, hij is zelfs Duitser dan veel Duitsers. Roberto is gedisciplineerd en zelfverzekerd. Hij klaagt ook niet wanneer er een overtreding op hem wordt begaan. Hij is geen acteur, staat niet nog een keer op. Dat is misschien voordelig voor Roberto, want die houding is wat de fans in Engeland graag zien”, aldus Babbel.

Betaalt Liverpool te veel voor Roberto Firmino?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede speler maar moet zich nog waarmaken in de top vind ik. Maar denk wel dat het goed gaat komen, isghet dit seizoen niet dab de volgende wel

Poll;

Ik zie mensen op ja stemmen, hoe in hemelsnaam is 21,5 miljoen pond te veel voor een topspelers als Firmino in deze voetbalmarkt? Oja het is Liverpool.

Mensen hier op VZ zouden 10 miljoen voor messi nog te veel vinden als het Liverpool betreft.

26 juni 2015 om 22:36

Lol een Liverpool fan met een calimero complex. Ik heb gestemd dat ik het teveel vind, ik trek mij immers geen drol aan van de huidige markt. 2-3 miljoen had ik meer dan zat gevonden. Ik snap dat dit niet realistisch is met de absurde bedragen die tegenwoordig betaald worden, maar de poll ging over wat IK vind!!! 42milj... daar kan je 200 chirurgen een jaar levens mee laten redden. Absurd ook voor Liverpool ja.

27 juni 2015 om 01:11

Het is maar geld man. Het moet ergens aan uitgegeven worden. Jij en ik weten allebei even goed dat dat geld niet naar chirurgen gaat dusss.... Who cares het zijn niet je eigen centen

27 juni 2015 om 11:47

2-3 miljoen? Met een transferbudget van 100 miljoen kan je dus 50-30 topspelers kopen per seizoen. Dan kan je heel Real, Barca en Bayern praktisch omkopen qua spelers en dan nog City, United en Chelsea erbij. Je moet de situatie zo bekijken zoals hij is.

Liverpool krijgt een transferbudget van ongeveer 80-100 miljoen en die maken ze graag op aan versterkingen. Dan krijg je een spelletje van hoe goed is deze speler, hoe oud en hoe lang is zijn contract nog. 2-3 miljoen slaat nergens op. Maarja, wij Nederlanders zijn een bij elkaar geraapt jaloerse zeikerds. We lopen overal op te zeiken.

26 juni 2015 om 22:37

Echt he.. maar Ozil(50), Shaw(40), Di Maria(75), Oscar(35), Depay(30) waren natuurlijk allemaal "koopjes"

26 juni 2015 om 22:44

Ozil en Di Maria hadden beide al genoeg bewezen bij een topclub. Zij kwamen dus ook als wereldtoppers aan bij hun nieuwe clubs. Shaw is Engels dus daar betaal je sowieso al meer voor, maar ja 40 miljoen is inderdaad aan de dure kant. Oscar en Depay vallen opzich wel mee qua prijs, al wordt er ook genoeg over de transfersom van Depay gezeikt hoor.

Dat allemaal terzijde, vind ik wel dat Liverpool hele goede zaken heeft gedaan met Firmino en 29 miljoen is gewoon een 'normale' prijs tegenwoordig. Het kan nog oplopen tot 41 miljoen, hangt af aan zijn prestaties maar als hij het gewoon heel erg goed gaat doen zoals Coutinho bijvoorbeeld, dan heeft hij ook gewoon zijn uiteindelijke transfersom waargemaakt.

26 juni 2015 om 23:03

Laten we de staat van dienst van Dí Maria en Özil er maar eens bijpakken. Zij kwamen van top teams en behoren simpelweg tot de absolute top. Daar betaal je voor.

Firminho is een speler van Hoffenheim, aan het eind zit er misschien maar 9 miljoen verschil tussen Özil en Firminho. Maar wacht, het was een aankoop van Liverpool. Dan is het in jou ogen al snel goed

26 juni 2015 om 23:19

Eigenlijk hebben ze beide een buitengewoon goed seizoen en voor de rest viel 't mee (dit geldt vooral voor Di Maria). Daarnaast heeft Firmino zich ook echt bewezen in de bundesliga en kon hij zich meten met de beste spelers daar.

26 juni 2015 om 23:30

Di Maria bakt er voorlopig vrijwel niets van bij United en Ozil heeft het de laatste paar maanden aardig gedaan maar bleek in zijn eerste 18 maanden ook niet de verlosser en/of beste nummer 10 in Europa te wezen dat Arsenal fans beweerden.

Di Maria is tot dusver een flop en Ozil is half niet zo goed als David Silva dat is. 50 en 75 miljoen is achteraf veelte veel voor deze gasten gebleken. Van Firminho kunnen we nog geen conclussies trekken. Wie weet ontpopt hij zich wel tot een top-5 speler in de Premier League en weet hij te presteren op de Hazard/Silva/Aguero etc niveau, dan zal zijn transfersom nog mee te vallen hebben gebleken. Zo kun je het dus ook bekijken.

27 juni 2015 om 00:03

Zeg je nou dat Özil maar één seizoen goed heeft gespeeld? Ga toch weg. Wat een zwak gelul Kopite, werkelijk waar. Firmino was afgelopen seizoen ook niet bijster goed, wellicht dat je dat niet wist.

27 juni 2015 om 00:04

@gereed44

Half niet zo goed als David Silva maar toch betere stats per gespeelde minuten. Beetje jammer knul.

27 juni 2015 om 01:25

Maar laten we wel eerlijk zijn, Ozil heeft tot nu toe nog niet gebracht wat van hem werd verwacht.
Te vaak teleurgesteld.

27 juni 2015 om 03:45

Dat is echt zo hoor, hij begon bij real met een absoluut topseizoen, het jaaf erop was hij ook echt veel minder wat naar mijn mening gedeeltelijk een inleiding was voor zijn vertrek.

27 juni 2015 om 15:06

Mensen kijken altijd extra slecht naar özil. Sinds Özil fit was dit seizoen verloor Arsenal bijna niks meer.

29 juni 2015 om 23:47

Özil behoort niet tot de absolute top, waarom niet? omdat hij nooit 100% inzet toont, en zijn mentaliteit niet goed is. Özil is een speler van wereldklasse alleen laat hij het niet constant zien.
Bij vlagen geniaal, maar vaker afwezig dan aanwezig in de grote wedstrijden.
Di Maria heeft het aardig gedaan in de PD, maar goed, als je met zulke grootheden in 1 team zit gaat het vaak allemaal goed.

26 juni 2015 om 22:38

31 miljoen is een redelijk bedrag, maar als je er nog tien miljoen bij doet is het wel te veel

26 juni 2015 om 22:38

Sorry maar ik vind 41 miljoen ook teveel voor Firmino die zich alleen nog maar bij Hoffenheim bewezen heeft.

26 juni 2015 om 22:51

Wat heeft hij bewezen daar dan? Ik heb hem nog niets zien bewijzen.

26 juni 2015 om 23:04

Dat hij kan scoren en een bepaald niveau haalt.

26 juni 2015 om 22:51

Ligt eerdee aan de context van de tekst. Lezers (hier) zijn makkelijk beïnvloedbaar. Praat iemand over een koopje zullen mensen dat hier ook eerder vinden. Ook vise versa.

Dit hebben Liverpool en al die andere Britse topclubs zelf gecreeerd. De markt is totaal over de kop gegaan in Engeland. Een of ander genie daar kwam op het lumineuze idee om 40 miljoen neer te tellen voor Newcastle's Andy Carroll. Een absurd bedrag voor zo'n voor iedereen zichtbaar beperkte voetballer, net als de 19 miljoen die de club trok voor Ryan 'heupschot' Babel. Geen wonder dat clubs bloed ruiken als Liverpool weer de transfermarkt afstruint.

En overigens niet alleen Liverpool. Wanneer de TV-gelden vrolijk in het rond worden gesmeten, lijkt het me niet meer dan logisch dat heel Europa een stuk van de taart wil. Wetende dat voor binnenlandse transfers in de Premier League de meest belachelijke bedragen op tafel komen om de waan van de dag maar voor te zijn, vind ik het zelfs aan de lage kant dat Manchester met 30 miljoen Memphis Depay in de gelederen heeft.

26 juni 2015 om 22:44

Hoezo de Britse topclubs? Real en Barca nog meer en niet zo lang geleden deden de Italianen het ook.

26 juni 2015 om 23:55

het begon in italie. Met de transfers van Vieri, Mendieta enz toen ging het naar Real met Figo en Zidane en de komst van Roman bij Chelsea was de druppel die de emmer deed overlopen.

27 juni 2015 om 01:12

Wie zegt dat ik met 'de Britse topclubs' zeg dat de Spaanse er niet toe hebben bijgedragen? Ik focus gewoon op de Britse omdat het hier om Liverpool gaat en ik een vergeljik trek met de binnenlandse transfers in Engeland. Maar dat wil toch niet zeggen dat ik Real Madrid en Barcelona niet schuldig vind aan de huidige gekte op de markt?

Het is niet zo zeer liverpool die te veel betaalt voor deze speler.
Word elke keer door veel clubs geld uitgegeven alsof het niks is.

Sinds wanneer is Babbel trainer van Hoffenheim? Is volgens mijn toch Gisdol!!!

27 juni 2015 om 00:02

Ik hoop dat hij de 41 miljoen aantikt! Dat houd in dat ze top 4 halen. Liverpool moest wel diep gaan,maar hierdoor komt wel een clayne en hebben coutinho sturridge en Henderson miss wel zoiets van. Ja nu gaan we weer meedoen. Sakho mareno can kunnen prima mee. Let maar op dat ze onder rodgers weer gaan shinen

Ach, valt wel mee. Carroll hebben ze meer voor betaald.

Naja met de bakken aan geld die zijn vrijgekomen door TV-rechten die zijn verkocht aan BT Sport en Sky en de gegroeide krachtsverschil in de munteenheid tussen de pond en euro gaan er langzaamaan wel minder mensen opkijken van zulke bedragen hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren