Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Telegraaf: dit is het geheim van ‘supermens’ Georginio Wijnaldum

Laatste update:

Het Nederlands elftal heeft de afgelopen jaren geen enkele voetballer gehad die zo sterk en fit was als Georginio Wijnaldum. De Telegraaf omschrijft de dertigjarige middenvelder van Liverpool en de captain van Oranje als ‘een supermens’ en wijst erop dat hij de laatste jaren wel meer dan zestig duels per seizoen speelt. De teller gaat sinds de zomer van 2015 nu al richting de driehonderd wedstrijden. “Wat is zijn geheim?”, vraagt het dagblad zich af.

Het is niet makkelijk om jaar in jaar uit heel te blijven, blessures te voorkomen en altijd beschikbaar te zijn voor een topclub én het nationale elftal. Zelfs zaakwaarnemer Humphry Nijman heeft grote bewondering voor zijn levensstijl. “Hij is een jongen die heel erg op zijn lichaam past. Daar doet hij heel veel voor. Hij zorgt dat hij ook de juiste mensen om zich heen heeft”, vertelt de belangenbehartiger in het dagblad.

Wijnaldum speelde dit seizoen, dat eind augustus van start ging, al 21 wedstrijden voor club en land. Volgens De Telegraaf doet de middenvelder zijn coaches en medici bij het Nederlands elftal en Liverpool versteld staan. Zeker omdat hij al op zestienjarige leeftijd in het betaald voetbal debuteerde en zodoende al bijna vijftien seizoenen het uiterste van zijn lichaam vraagt.

“Veel spelers hebben de neiging, als ze ouder worden, om er iets bij te gaan doen. De een gaat rappen, de ander heeft nevenactiviteiten. Gini heeft die behoefte altijd kunnen onderdrukken. Hij houdt zich alleen met voetbal bezig. Het is een kwestie van keuzes maken”, verzekert Nijman. De Telegraaf wijst erop dat Wijnaldum geen stapper is, niet rookt en ook nauwelijks drinkt. Een voetballer die dag en nacht voor zijn sport leeft en geen andere bezigheden in zijn leven nodig heeft.

Ervaren collega’s als Memphis Depay, Virgil van Dijk en Daley Blind merkten in de afgelopen anderhalf jaar om uiteenlopende redenen dat een ongeluk soms in een klein hoekje zit. Depay stond maandenlang aan de kant met zwaar blessureleed en dat overkomt Van Dijk nu ook. Blind had de pech dat het hart een tijd niet meewerkte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat het natuurlijk belangrijk is dat je je lichaam goed onderhouden. Het kan misschien ook wel in de genen zitten dat de een minder vaak geblesseerd is. En ik denk niet dat als je rapt je dan vaker geblesseerd bent. Sommige voetballers hebben er misschien wel baat bij om een beetje afleiding te hebben en niet de hele tijd met voetbal bezig te zijn.

20 november 2020 om 08:16

Precies. Het is deels aanleg en deels pech. Jongens als bv Wilshere hadden/hebben enorm veel pech met hun lichaam, bij jongens als Depay/van Dijk is het gewoon pure pech.
Natuurlijk hoort fitheid erbij, maar alle voetballers in de top zijn op en topfit.

20 november 2020 om 08:38

Grappig dat je Wilshere noemt, want die jongen leeft nu juist weer niet voor de sport. Die jongen is zo vaak al rokend en drinkend in de tabloids verschenen. Misschien ook wel pech met zijn lijf, maar ook zeker deels mentaliteit

20 november 2020 om 08:45

Neem dan een voorbeeld aan Robben . Die leeft denk ik wel voor de sport , dat is de man van glas. Of zou die misschien ook aan het rappen zijn in zijn vrije tijd

20 november 2020 om 08:50

Ik mag toch hopen dat Robben ook iets doet in zijn vrije tijd. Je bent een mens en 24/7 thuis de bal gaan staan hooghouden en live voetbalwedstrijden gaan zitten kijken lijkt me niet gezond

20 november 2020 om 09:00

Dat hoop ik met je mee. Maar volgens dit bericht moet je je helemaal richten tot alleen het voetbal. Doe je er wat anders naast dan is de kans op blessures groter. En dan worden de namen van Depay en van Dijk genoemd. Maar Robben daar hebben ze het bv niet over

20 november 2020 om 14:33

@japie, klopt al hoop je bij jongens als Robben wel heel erg dat ze een hele rustige hobby kiezen en niet zoals Rooney een potje gaat boksen in zijn keuken

23 november 2020 om 13:04

Dat sporadisch roken/drinken heeft weinig te maken zijn enorme blessuregevoeligheid. Daar doelde ik vooral op, puur lichamelijk heeft hij gewoon pech.

23 november 2020 om 13:05

Robben heeft pech, maar evengoed wel nog gepresteerd. Een Wilshere heeft 100x meer pech.

20 november 2020 om 13:16

Dat is het ook idd, sommige hebben er de aanleg voor maar het is wel duidelijk dat spelers die naast het voetbal ook gezond bezig zijn, op hun lichaam letten, wat ze eten, goed rusten e.d. dat ze langer door kunnen en minder last ervaren tijdens het voetbal (los van ongelukkige factoren). Opvallend is bijv. dat Dembele vaker geblesseerd raakte, die veel gamed, heeft het lang zitten en minder goed rusten e.d. invloed op je als topsporter? Of neem Aguero, die sukkelt al een lange tijd met zijn blessures maar opvallend is het dat hij super lang en vaak zijn gaming streamt op twitch. Of neem de beste voorbeeld van hoe het wel moet, Ronaldo. Dus ja het helpt uiteindelijk denk ik wel degelijk.

20 november 2020 om 16:56

Natuurlijk helpt het , maar niet voor iedereen. Messi is toch ook iemand die voor het voetbal leeft , ook regelmatig geblesseerd . Of neem Robben , de man van glas, ook iemand die voor het voetballen leeft. Als ik dan verder lees dat ze over rappen beginnen , dan moet ik wel.lachen . Je namelijk ook spelers die baat hebben bij een uitlaat klep . En daarnaast is een goede begeleiding ook van belang

20 november 2020 om 17:35

Daarom geef ik aan, los van ongelukkige factoren, die mee kunnen spelen.

Wijnaldum is wel een gave voetballer hoor. Die is qua basistechniek, kracht, timing, gevoel voor ruimte en longinhoud zo ongelofelijk uitgebalanceerd en ik vind hem met de jaren ook steeds beter geworden. Hij doet me denken aan Clarence Seedorf (behalve in Oranje dan...), die werd ook alleen maar beter, maar was ook heel zuinig met zijn lichaam.

20 november 2020 om 10:54

Ik vond Seedorf wel anders. Betere trap en technischer. Wat minder longinhoud.
Gini is al sinds zn Feyenoord tijd mn favoriete speler. Ontwapenend en professioneel. Geweldige jongen naast zn sport ambities.
Leuke techniek, kan een doelpunt maken en neemt zijn taken zeer serieus. Soms iets te.

20 november 2020 om 12:18

Wijnaldum is een speler die enorm compleet is. Hij kan eigenlijk alles goed. Daarom begrijp ik het ook waarom een coach zoals Klopp met hem wegloopt. Heerlijk om zo'n allrounder in je team te hebben. Daarnaast vind ik hem in Oranje de laatste 2 a 3 jaren echt wel heel goed spelen.

21 wedstrijden in 11 weken, dat is twee wedstrijden per week. Tsjonge jonge dat is zwaar.

20 november 2020 om 10:51

Ja triatleten die 40-uur per week individueel trainen ( tegen een jaarloon wat Wijnaldum in een week verdiend) zijn er niets tegen.

20 november 2020 om 17:12

Voetballers hebben veel verplichtingen naast het voetbal. Triatleten hebben ook geen elke week 2 wedstrijden. Zure Vz'ers die salarissen gaan vergelijken zodat ze zich blijkbaar beter voelen door zulke dingen constant te roepen: Chapeau hoor! Wist je ook dat de best betaalde voetballers elke jaar, week in week uit, meedoen om 5 a 6 competities? Wist je ook dat dezelfde voetballers in de zomer op tour gaan en met een vliegafstand van 12+ uur, puur om fans blij te maken terwijl ze overbelast zijn van het zware seizoen? Dus ja voetballers hebben terecht een hogere salaris dan triatleten.

Echt mensen benoemen alleen dingen op wat in hun eigen straatje past tegenwoordig.

Het geheim is God, kijk maar hoe gelovig Wijnaldum is, altijd een cross teken maken als bedankje aan Jesus Christus na elke zijn goal. Toevallig Messi, Ronaldo,Christiano Ronaldo,Neymar,Kaka, Ronaldinho, alle die succesvolle voetballer is in God geloven.

20 november 2020 om 09:48

Zijn ook nog wel wat ongelovigen die een leuke carrière hebben gehad hoor.

20 november 2020 om 09:59

Dit kun je werkelijk niet menen toch..? Gaan we echt beweren alsof geloof in God (of Allah, of het spaghetti monster) een grotere kans biedt om een topspeler te worden. Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op.

20 november 2020 om 10:09

Haha en bedoel je dan dat god ze zo goed heeft gemaakt, of dat ze door middel van geloof een uitgebalanceerder en gedisciplineerder leven leiden en daardoor meer uit hun carriere halen dan mensen zonder geloof? Ben erg benieuwd.

20 november 2020 om 17:15

Hij heeft een punt. Je kan het zwart op wit lezen maar je kan er ook een creatieve twist aan geven: Wat ik zelf hiervan uithaal, is dat als je in iets gelooft (maakt niet uit wat, al is het het 3e been van lakunku) en je haalt je kracht daar vandaan, je ook beter zal presteren dan iemand die niets gelooft en geen energie kan creëren door in iets te geloven.

20 november 2020 om 10:56

Van basten, Cruijff, george best. Allemaal heidenen. Neuer heb ik ook nooit een kruisje zien slaan.

20 november 2020 om 12:27

Kijk uit dat je God niet koppelt aan succes in het leven. Nergens in de bijbel staat dat als je gelooft in God het altijd voorspoedig zal gaan..... Sterker nog, Christenen worden in de bijbel erop gewezen dat Jezus volgen betekent dat je offers moet brengen. Kijk bijvoorbeeld naar de miljoenen Christenen in Afrika en Azie die vervolgd, gemarteld en gedood worden maar ondanks dat wel Jezus blijven volgen. God is geen toverdrankje en garantie voor succes. Wat ik wel denk is dat het geloof rust en balans brengt in ieders leven. Je kunt of leert beter omgaan met tegenslagen en zit goed in je vel, omdat je weet dat er iemand is (god) die voor je zorgt.

Ik heb het bericht twee keer gelezen, maar ik snap nou nog steeds niet wat er zo bijzonder is aan wat Wijnaldum doet. Het is een professional die voor zijn sport leeft. Maar dat geldt voor heel veel voetballers natuurlijk. Toch lukt het Wijnaldum maar niet om geblesseerd of overbelast te raken, zelfs als hij het bewust zou proberen, dus er is meer aan de hand dan wat er in het artikel wordt vermeld. Ik heb, zoals iemand al eerder zei, het vermoeden dat het iets genetisch is waardoor zijn botten, gewrichten en spieren minder snel beschadigen of overbelast raken. Dat er in Wijnaldums lichaam een bepaalde stof of combinatie van stoffen meer aangemaakt wordt dan normaal waardoor zijn lichaam minder snel overbelast raakt of iets dergelijks. Misschien is het ook wel iets mentaals, dat Wijnaldum zoveel innerlijke rust heeft dat zijn lichaam ook minder kwetsbaar is. Dat idee dat ik bij Seedorf aan het einde van zijn carrière ook altijd. Er zijn namelijk genoeg voetballers die ook 100 procent voor de sport leven en goed voor hun lichaam zorgen, maar er toch regelmatig naast staan door fysieke klachten. Dat zit denk ik of tussen de oren, of in iets dat dieper in het lichaam zit. Iets wat we nog niet helemaal kunnen begrijpen met de huidige wetenschappelijke inzichten.

20 november 2020 om 10:54

Heeft vooral met de genen te maken. Er zijn mensen die van natuur gewoon veel meer fysieke arbeid aankunnen en als je dat combineert met een gezonde levensstijl dan zal je weinig blessures krijgen en altijd kunnen blijven gaan. Lukaku is ook zo iemand: leeft 200% voor het voetbal, verzorgd zich supergoed, rust veel, niet roken of drinken,... en die is ook zelden of nooit geblesseerd.

20 november 2020 om 11:03

Zo is dat. Wijnaldum zou in de atletiek waarschijnlijk ook niet hebben misstaan. Hij inderdaad een topatleet. Voeg dat bij een goede medische begeleiding en het verklaart waarom hij nog steeds zo fit is. Want het spel van Klopp vereist wel heel veel fysieke arbeid. Zijn teamgenoten hebben daar meer last van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren