Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Telegraaf: de drie oorzaken van de lauwe Oranje-reacties op Van Gaal

Laatste update:

De spelers van het Nederlands elftal zijn in aanloop naar de Nations League-wedstrijden tegen Polen en Italië nog niet laaiend enthousiast overgekomen wat betreft een eventuele aanstelling van Louis van Gaal. De voormalig bondscoach van Oranje wil ‘erover nadenken’ als hij door de KNVB wordt benaderd voor een derde termijn, zo verzekerde hij aan de NOS. De Telegraaf noemt drie mogelijke oorzaken waarom Van Gaal vooralsnog niet automatisch met open armen wordt ontvangen.

Georginio Wijnaldum hield zich eerder deze week op de vlakte over de eventuele rentree van Van Gaal, ‘Ik heb heel goed met meneer Van Gaal samengewerkt, maar ik heb met meer trainers goed samengewerkt’, en dat gold ook voor Virgil van Dijk: ‘Ik heb zijn naam persoonlijk niet genoemd’. Volgens het dagblad hebben bepalende spelers binnen de Oranje-selectie een veel minder hechte band met Van Gaal. Zo is de liefde tussen Memphis Depay en Van Gaal na hun periode bij Manchester United behoorlijk bekoeld.

Van Dijk werd door Van Gaal over het hoofd gezien bij het samenstellen van de WK-selectie voor 2014, al moet gezegd worden dat de verdediger destijds nog niet het niveau én de ervaring had van heden ten dage. Volgens het dagblad staat ook Frenkie de Jong niet te springen voor ‘de lijn-Van Gaal’, ook al zal de middenvelder van Barcelona zich altijd diplomatiek opstellen en netjes uitspreken.

De manier waarop Nederland onder leiding van Koeman de finale van de Nations League haalde én zich plaatste voor het EK beviel de selectie uitermate goed. De lossere aanpak van de oud-verdediger sloeg aan, zo benadrukt De Telegraaf. De suggestie dat er bij het ’gemoedelijke’ Oranje nieuwe prikkels moeten komen, werd door Wijnaldum en interim-bondscoach Dwight Lodeweges eerder deze week afgewezen en kan oorzaak nummer twee zijn waarom de reacties vanuit Oranje op de komst van Van Gaal nogal lauw zijn.

Met Lodeweges is meteen ook de derde oorzaak genoemd voor voor het (huidige) ogenschijnlijk geringe enthousiasme voor Van Gaal in de optiek van De Telegraaf. De spelersgroep is namelijk bijzonder te spreken over de voormalige rechterhand van Koeman én nu interim-bondscoach. Van Gaal staat erom bekend dat hij de technische staf altijd volledig naar zijn hand zet en het is maar de vraag of Lodeweges in zijn plannen zou voorkomen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een Van Gaal is ook niet wat deze groep nodig heeft. Dexe groep heeft een prima zelf-corrigerend vermogen. Laten we het gewoon met Lodeweges proberen.

4 september 2020 om 07:56

Moet er niet aan denken. Doe mij maar Rijkaard of Arsene Wenger. Beetje status mag ook wel.

4 september 2020 om 08:29

De roep om Wenger verbaast mij altijd. Die man straalt in alles "loser" uit.

4 september 2020 om 09:13

Jij hoeft er ook niet mee op pad. Gaat om de spelers. Als die zich er prima bij voelen is het goed. Rest is allemaal bijzaak en onbelangrijk.

4 september 2020 om 08:17

Van Gaal is ook niet wat de KNVB wil. Die willen rust, na de ellendige jaren (voor Koeman) en het hele corona gebeuren. Zie ze eerder Van Marwijk benaderen.

4 september 2020 om 08:44

Van Marwijk? Ik hoop van niet. Goede prestatie op het WK maar een slechte uitstraling (altijd verongelijkt) en voetbal dat niet om aan te zien is

4 september 2020 om 09:38

Niet alleen op het wk. Bert heeft overal waar hij is geweest uitmuntend gepresteerd. Jij is wellicht wat knorrig en niet iemand die uitbundig de media te woods staat. Maar ook dat vind ik eige link wel een pre. Ik heb helemaal geen zin meer in het Van Gaal circus

4 september 2020 om 10:16

Aub geen Van Marwijk. Een goede prestatie op het WK maar daar bleef het ook bij. Verder was het voetbal niet om aan te gluren af en toe.

4 september 2020 om 09:49

De spelers moeten natuurlijk niet gaan denken dat zij even het beleid van Oranje kunnen gaan bepalen. Prima dat de Knvb ze om hun mening vraagt en die moeten ze ook absoluut meenemen in hun overwegingen, maar uiteindelijk gaat het erom dat je kwaliteit aanstelt als bondscoach die het maximale uit de momenteel beschikbare spelers voor Oranje kan halen.

4 september 2020 om 10:03

Ik heb gister de persconferentie gezien en met Lodeweges heb je nou niet een personality er zitten. Kreeg soms het gevoel dat hij niet wist wat voor antwoord hij moest geven op bepaalde vragen. Deze groep heeft meer een people manager nodig als Ten Cate en Gullit.

4 september 2020 om 11:17

Hoe kom jij aan de wijsheid wat deze groep nodig heeft dan? Ik ken deze groep namelijk niet persoonlijk.
Het schijnt dat van Gaal binnen een groep altijd wel goed ligt. Daarbuiten is het idd wel een debiel soms. Maar om successen te halen heb je een goede sfeer nodig. Gezien het palmares van van Gaal zit dat dus wel goed. Gullit lijkt een geschikte vent in de omgang maar dat ben ik ook. Maakt me geen materiaal om bondscoach te zijn. Bovendien heeft deze man overal hopeloos gefaald. Ten Cate teert nog steeds op zijn succes als veldtrainer onder Rijkaard. Lijkt me ook niet de belangrijkste kwaliteit om bondscoach te worden. Van alle beschikbare trainers is van Gaal degene de beste is en de beste cv heeft. Daar moet je volgens mij als bond voor gaan. Wat de spelersgroep wil is leuk maar moet niet bepalend zijn. Als speler moet je gewoon doen wat de trainer wil en het beste lijkt. Krijg je ook goed voor betaald. Het lijkt wel alsof die gasten denken dat ze door de plaatsing EK en finale nations league dat ze wat in de melk te brokkelen hebben. Als je als bond die kant opgaat eindig je zoals Barcelona. Maar goed, met die incompetente lui in Zeist moet je nergens gek van opkijken.

“De Telegraaf speculeert over 3 mogelijke oorzaken...”, zou toch een veel passender titel zijn als ik het stukje hier zo lees. T lijk zo eigenlijk een berichtje voor van Gaal, om m te laten weten dat Telegraaf iig niet zit te wachten op zijn aanstelling.

4 september 2020 om 07:16

De Telegraaf zal inderdaad wel weer belang hebben bij een eigen kandidaat. Dat ze Ten Hag nog niet naar voren schuiven!

4 september 2020 om 07:21

Na de gevoerde hetze van de Telegraaf tegen Ten Hag zou ik het hilarisch vinden als ze die nu ineens als bondscoach zouden pushen

4 september 2020 om 08:18

De Telegraaf zit ook niet te wachten op hem. Althans, Valentijn Driessen niet. Die weet namelijk al precies wat een ellende hij dan weer krijgt om zijn wekelijkse vodje te schrijven.

Alles valt en staat of er chemie is tussen de selectie en de trainer. Als de selectie , of het meredeel het niet zien zitten in een trainer dan gaat het moeilijk worden. Ook zal het er van af hangen wat het resultaat tegen Polen zal zijn. ALs het een smadelijke nederlaag wordt , dan zal er snel een nieuwe coach komen en dan is van Gaal een grote kanshebber denk ik. Mocht het een overwinning worden dan is de kans groter dat Lodewijks aanblijft. Dus zo als Depay al eerder zei de selectie moet zijn verantwoordelijkheid pakken en kan mede beslissen over de coach

4 september 2020 om 09:51

Tja, uiteindelijk is het de bondscoach die de selectie samenstelt. Prima dat spelers mee mogen denken van de Knvb, maar hun mening moet natuurlijk wel een overweging blijven, geen vaststaand feit.

4 september 2020 om 11:05

Daar heb je wel gelijk in . Het zal de komende weken wel duidelijk worden wie het wordt

Tis natuurlijk een wat rare kwiebus, dat was me ook al duidelijk toen ik biografie las van Basta.
Ik ben erg benieuwd naar bepaalde voorkeur van spelers, een trainerskoppel van cocu en F de boer zie ik wel zitten

4 september 2020 om 07:55

Lees dan ook even de biografie van van Gaal, LvG. Vorm daarna een oordeel.

4 september 2020 om 13:55

Nee.

De ene 70 jarige is de andere niet, ga liever met opa Dick op pad. Dan met opa Louis, als je nu op zijn leeftijd weer gaat schreeuwen op pleinen. Kom je op 100% op een gesloten afdeling terecht.

Laten we van Gaal aub niet van stal halen. Zijn tijd is geweest. Je hoort de naam Rijkaard vallen, lijkt mij prima optie, alleen is hij er al even uit. De naam Wenger is ook gevallen. Dat zou wel een stuntje zijn. Zou uitermate geschikt zijn voor 2021 en 2022. Frank de Boer als zijn rechterhand die het dan kan overnemen.

4 september 2020 om 11:28

Serieus? Rijkaard... de man die al 10 jaar niet meer actief is in de voetballerij en meerdere malen heeft laten weten niet meer terug te willen keren. En dan roepen dat vgaal zn tijd is geweest? En dan ook nog eens met het ludieke idee aan komen zetten een assistent de baan als hoofdcoach in het vooruitzicht te stellen... dat wat zo slecht is bevallen in het verleden. Is je weekend al vroeg begonnen met een biertje?

Volgens mij is het vrij duidelijk dat Lodeweges het gewoon mag gaan proberen.. En op een of andere manier zal het me niet verbazen dat hij het er goed van af zal brengen, en ook het komende jaar gewoon bondscoach blijft.. Tenzij ik niet alle informatie heb en hij 1 of ander papiertje mist waardoor het niet zou mogen/kunnen.

Ik zou de groep polsen wie zij graag als vervanger zouden zien. Denk even aan het WK 1990 toen beenhakker door de strot werd geduwd door de KNVB op advies van Michels terwijl de groep Cruijff wilde hebben, we weten hoe dramatisch dat WK is verlopen omdat de groep niet geloofde in Leo, de rest is geschiedenis

4 september 2020 om 08:05

Cuyff stelde destijds zoveel eisen en had al ruzie met iedereen behalve de telegraaf voordat hij bondscoach was. Die man had zichzelf zoals zovaak toen al onmogelijk gemaakt. Alleen schreef de telegraaf dat niet, hij had namenlijk wel vriendjes bij de pers.

Klinkt heel erg dan alsof Hiddink dan de ideale coach is. Die had aangegeven meer van de losse aanpak te zijn. Maar die zal niet meer voor de KNVB willen werken lijkt me, naast het feit dat hij al voor Curacao bezig is.

Het is wel zo dat de media bij van Gaal zijn gaan vragen of hij nog een derde termijn bondscoach zou willen zijn. Als je dat als krant niet wilt moet je zoiets zeker niet eerst gaan vragen aan van Gaal. Want die maakt daar weer meteen zijn eigen show van. Zegt eerst dat hij er over na moet denken, maar ondertussen vindt hij al die aandacht geweldig en als het mee zit gaat de heilige van Gaal nog akkoord ook. Ik zou opteren voor een stel relaxte gasten zoals Rijkaard/gullit en niet van Gaal, die in helemaal niets op Koeman lijkt..

Rijkaard is geen optie. Die is al jaren uit beeld. Van Gaal of Van Basten lijken mij goede opties. Anders zou ik Wenger ook wel een leuke keuze vinden, al heeft hij denk ik geen beeld van de Nederlandse competitie. Ik verbaas me echt over mensen die de naam Rijkaard maar blijven noemen... heeft al 1p jaar geen club geleid.

4 september 2020 om 09:05

Wenger is een goede clubcoach maar is tactisch matig. Die gaat Nederland niet beter maken.

Alsjeblieft geen Van Gaal. Past gewoon niet bij deze spelersgroep. Ik denk echt dat de combinatie van Rijkaard met Ten Cate een gouden greep zal zijn, of anders Gullit en Ten Cate. In beide gevallen wel Ten Cate meer als 'veldtrainer' en Gullit/rijkaard meer voor de pers en wel de uiteindelijke bondscoach.

Ik juichte de eventuele komst van Van Gaal in eerste instantie toe maar begin nu ook te twijfelen. Is Van Gaal wel de juiste man voor deze groep? De lossere aanpak van Koeman werkte bij deze groep en Van Gaal ziet niks in een lossere aanpak. Anderzijds is het de beste optie die nog vrij is en ik denk dat Van Gaal ook wel inziet dat hij de belangrijkste spelers belangrijk moet laten blijven. De plooi met Memphis kan dus ook glad worden gestreken. Dat De Telegraaf hem niet ziet zitten is onbelangrijk. Valentijn Driessen zal alles doen om Van Gaal zwart te maken en Driessen is bang dat Van Gaal hem weer gaat schofferen tijdens persconferenties.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren