Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Speld steekt de draak met complottheorieën Wout Weghorst

Laatste update:

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor een bericht van De Speld waarin de draak wordt gestoken met Wout Weghorst.

De Speld heeft via Instagram de draak gestoken met Wout Weghorst. Het account, dat satirische krantenkoppen maakt, plaatst op hun sportpagina de tekst: “Wout Weghorst verspreidt gerucht in kleedkamer over mogelijke chip in wedstrijdbal."

De Speld doelt hiermee op uitspraken die de spits deed tijdens de coronapandemie. “Stel je voor dat er een vaccin is dat zo veilig is dat je bedreigd moet worden om het te nemen, tegen een ziekte die zo dodelijk is dat je getest moet worden om te weten dat je het hebt”, zo zei Weghorst in 2021 op Instagram.

Weghorst kwam weinig in actie afgelopen interlandperiode. De spits viel in tegen zowel Schotland (4-0 winst) en Duitsland (2-1 verlies) en maakte tegen de Schotten via een hoekschop een doelpunt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Speld onwaardige grap dit.

27 maart 2024 om 16:00

Haha ik vind m best leuk.

Ik volg wout niet op social media maar de quote in dit artikel heeft niks met een complot te maken.

27 maart 2024 om 17:15

Tuurlijk wel. Zeker dat tweede stukje over dat een ziekte zo gevaarlijk is dat je getest moet worden om te weten dat je hebt. Dat slaat echt nergens op. Even een simpel voorbeeld: er zijn gigantisch veel mensen die k anker hebben en geen idee hebben dat ze het hebben tot ze er bij een check up toevallig achter komen. En dan blijkt dat het helemaal uitgezaaid is.

29 maart 2024 om 13:58

Dat klopt Bij-zonder. Weghorst heeft ook nooit een complot benoemd. Weghorst is gewoon geframed door de media.
Weghorst heeft die zin gezegd, én de woorden 'dit dus' (retweet van zijn zus of een vriendin)
Daar past een leuke qoute bij: 'de leugen wordt de waarheid als je het continue herhaald'

En zijn uitspraak destijds heeft hem niet ingehaald en als je er goed over nadenkt heeft hij nog gelijk ook.

27 maart 2024 om 15:32

Nee, dat is het niet. Er is heel veel ruis op de lijn als het over Corona gaat. Corona is nooit een ziekte geweest die de gehele bevolking bedreigde. Maar wel 1 die erg gevaarlijk was voor bepaalde zwakke groeperingen in de samenleving. Groepen die ook onevenredig zwaar zijn getroffen door Corona.

Het vaccin heeft nooit als bedoeling gehad om te voorkomen dat iemand Corona krijgt. Het heeft als doel gehad om de verspreiding tegen te gaan, door iedereen net wat extra weerstand te geven. Dat gebeurde met het MrnA vaccin. Een vaccintechnologie die tot in den treure werd getest en heeft geholpen bij het voorkomen van een grotere uitbraak.

Gevaccineerde populaties hebben ook feitelijk minder last gehad van Corona dan ongevaccineerde/slecht gevaccineerde populaties.

Dan heb je nog de fabel dat het hartproblemen veroorzaakte. Dat is een zeer minieme bijwerking van het vaccin, dat echt heel zeldzaam is. Corona zelf heeft overigens ook als bijwerking dat het hartproblemen veroorzaakt. En is bij besmette mensen veel meer voorkomend dan bij niet-besmette mensen.

De desinformatie campagne heeft echt heel veel succes opgeleverd en heeft nu zelfs als uitwerking dat een deel van de bevolking overige vaccinaties is gaan wantrouwen.

Dan laat ik overigens long-covid nog even buiten beschouwing.

27 maart 2024 om 15:42

De reden dat mensen nu vaccinaties als geheel wantrouwen is omdat tijdens de covid periode de politici/ffarmaceutische sector enorm dwingend en bedreigend waren.
Tel daarbij op dat men wel degelijk zeiden dat je door het vaccin te nemen je het minder snel kan krijgen (wat niet waar is) dan zorg je er wel zelf voor dat men het niet meer vertrouwd.

Het enigste wat ze moesten doen was het beschikbaar stellen voor diegene die het wilden, en de mensen die het niet wilden met rust laten.
In plaats daarvan gingen ze dreigen en mensen schuld in de schoenen schuiven (door jou gaat oma ziek worden).
Nee enorm slecht gedaan, en dan nu desinformatie de schuld geven toont werkelijk geen enkele vorm van zelfreflectie.
Ik denk dat je weer wat vertrouwen terug kan winnen door toe te geven dat het verkeerd is aangepakt.

27 maart 2024 om 15:44

@feye_88 - Met betrekking tot de bestrijding was er inderdaad ook niets mis met dat vaccin. Het was nou eenmaal snel nodig en zoiets komt nou eenmaal met bijwerkingen.

Echter is de uitspraak in de tekst er wel degelijk 1 die hout snijdt. Je werd wel daadwerkelijk bedreigd hem te nemen, ongeacht of je bij de kwetsbare groepen behoorden. Ze wouden je zelfs isoleren van de samenleving als je 'm niet nam. Dat vind ik wel zeer kwalijk, vooral ook omdat het gewoon heel slecht en abrupt gecommuniceerd werd.

De regering die veel twijfel heeft gecreeerd door als een olifant in een porseleinkast tekeer te gaan. Dat ze dan ook nog even miljarden zijn kwijtgeraakt, dat een avondklok meer schade heeft toegebracht dan het heeft opgeleverd en dat modellen keer op keer verre van klopten hielpen daarin ook niet mee.

Dus nee, er was niets mis met het vaccin. Ik heb 'm gehad en voel me nog altijd kiplekker. Het heeft effect gehad en mede daardoor kunnen we nu weer de dingen doen die we willen doen. Organisatorisch was het echter een regelrechte schande die z'n weerga niet kent. Het is me nog altijd een raadsel hoe het mogelijk is dat er niemand verantwoordelijk is gehouden voor kapitale blunders die enorme schade hebben aangericht.

27 maart 2024 om 15:49

Jeetje, wat een hoop micro-biologen, medische experts en andere deskundigen hier zeg. Achteraf makkelijk praten. Misschien had de overheid idd niets moeten doen en de natuur gewoon zijn werk moeten laten doen. Ben benieuwd wat de uitkomst dan zou zijn geweest.

27 maart 2024 om 15:51

@ Sirius

Je zegt:
"echter is de uitspraak in de tekst er wel degelijk 1 die hout snijdt. Je werd wel daadwerkelijk bedreigd hem te nemen, ongeacht of je bij de kwetsbare groepen behoorden. Ze wouden je zelfs isoleren van de samenleving als je 'm niet nam. Dat vind ik wel zeer kwalijk, vooral ook omdat het gewoon heel slecht en abrupt gecommuniceerd werd."

Dat er belabberd gecommuniceerd bent ben ik helemaal met je eens. Maar als je niet gevaccineerd bent loop je een groter risico om verspreider te zijn van het virus. Dan ontstaat er feitelijk de volgende situatie:

OF de niet-gevaccineerden kunnen de straat niet op;

OF risicogroepen kunnen de straat niet op.

Want als de ene groep met de andere in aanraking komt (en je bent niet altijd bewust van het feit dat je een verspreider bent) dan kan het fout aflopen.

Dat kun je een dreigement noemen. Maar het is gewoon een vorm van het beteugelen van een virus dat hoe meer het zich verspreidt, steeds gevaarlijker wordt voor risicogroepen.

Ook moet je beseffen dat je met een scenario werkt dat dagelijks verandert. Daarin ben je vooral bezig met risico beheersing. En soms heeft dat als gevolg dat je te streng bent omdat er te veel onzekere factoren zijn. Als je dan ook nog slecht communiceert gaat dat onbegrip opleveren.

27 maart 2024 om 16:00

Het is meer dan alleen de communicatie.
Als je met een hele persconferentie 'maatregelen' gaat aankondigen en je komt met het idee dat de supermarkt 1 uur eerder dicht komt, dan snap je wel dat een gemiddelde denkende persoon zo'n hele coronabeleid niet meer serieus neemt.
Of een avondklok, ook zo'n fantastische middel. Welke genie is er daar mee gekomen?

En dan heb je mensen als Illmaestro21 hier die leuk iemand een wap gaat noemen en de simpele zielen gaan hem nog belonen met een duimpje.
Die mensen zijn het probleem geweest.

Ik ben zelf niet een radicaal geweest tijdens covid, niet gevaccineerd en ook geen masker maar ook zeker niet in die vreemde complotten geloofd.
Maar ik ken wel mensen die helemaal de verkeerde kant op gingen met complotten. En geloof mij zij waren stuk voor stuk hele gewone mensen.
Wat veranderde was de buitengewone aggresieve toon vanuit de 'experts' en de simpele zielen die hen gingen uitlachen vanwegen het feit dat zij een andere mening hadden.

Dus communicatie was dramatisch, veel maatregelen maakte ze ongeloofwaardig en dan krijg je een groep wat gewoon van de maatschappij afstand gaat nemen. Dit zei ik overigens ook tijdens de crisis, dus men moet niet zeggen dat dit achteraf gelul is.

27 maart 2024 om 17:44

@lionpa76,

Waardoor velen hun reuk en smaak vermogen zijn beschadigd? Door een staafje in je neus? Haha en dan verwijten maken naar de regering.. Kom maar eens met een bron waaruit dat blijkt dat velen daar last van hebben gekregen doordat er een staafje in hun neus moest. Heb je vast niet.
Maar praat vooral na wat je op facebook hebt gelezen, over kudde schapen gesproken..

27 maart 2024 om 22:18

Erg gedetailleerd en duidelijk uitgelegd mede-kameraad. Erg fijn te lezen dat (o.b.v. het aantal duinpjes) veel mensen juist zijn geïnformeerd over een complex probleem👏

27 maart 2024 om 23:22

Haha wat jammer dat ik dit artikel zo laat ontdek. Popcorn en cola is hier op z'n plaats. Ik zie het zo: een vrij complex probleem vraagt een vrij complexe aanpak. Simpel gezegd: Een deel van de samenleving heeft moeite met complexiteit. Zij gaan dan hele rare dingen roepen en doen. Kunnen ze niks aan doen, maar vaak roepen zij het hardst. Hierboven een aantal uitstekende bewijzen.

"Den dommen begrijpen elkaar het best", zei een wijs man ooit.

28 maart 2024 om 07:38

Hahahahah wauw!!!!

Dit mrna medicijn is alles behalve tot in den treure getest.
Een medicijn heeft jaren aan onderzoek nodig, haha echt niet gebeurd hoor. Je verspreidt nu pure leugens.

Dat het mrna iets zou hebben voorkomen is 0.o bewezen.
Daarentegen, sinds het medicijn is genomen is er een flinke toenname in oversterfte, toename hartfalen en andere onverklaarbare ziektes. Leg het maar uit...
Nee nog steeds geen link naar dit medicijn? Ok.... ik denk dan: hou de oogjes vooral dicht.

Er worden flink wat onderzoeken gehouden, nog steeds die niet veel goeds zeggen over het mrna...integendeel.

Zoek anders de onderzoeken van Spaans wetenschapper eens op: Ricardo Delgado, van het project la quinta.

Echt waar de mensheid wordt zo hard voorgelogen en iig dom gehouden. Ministers, belangrijke betrokkenen en (sociale) media hebben bijgedragen aan beinvloeding, manipulatie, angst zaaing, ja ook leugens en bedrog. Zie wob documenten corona.

Tja, we zijn goed te grazen genomen en iedereen die daar iets over zegt of vind wordt de afgelopen jaren monddood gemaakt en vooral ook veel belachelijk gemaakt. Een aantal kritische wetenschappers zijn oo onverklaarbare wijze met de dood getroffen.
Iemand belachelijk maken, de ultieme manier om iemand buiten spel te zetten. Dat stond Wout dan toch al geregeld op het veld

Op het moment dat je zo'n krachtige energie aanwezig is waarin iets belachelijk wordt gemaakt, of een angst wordt verspreidt, etc. Dan is dit alles behalve liefdevol en zit er vaak een duistere kracht of agenda achter!!

Zie dit lieve mensen, laat je niet voor de gek houden. Blijf iig vrij en laat de ander ook vrij. Oordeel niet, want wie weet hoe het leven werkelijk in elkaar zit. Rutte en het rivm of de volkskrant iig niet hoor!! Of net zo min
Geloof in jezelf, in je eigen kracht. Dit is ons gegeven, we hebben niks nodig, wij kunnen zelf alles oplossen, zo is het altijd geweest en zo zal het zijn.

28 maart 2024 om 09:13

Ha Toss, ik kreeg een notificatie over dit artikel en kwam je reactie tegen. Kan me toch niet bedwingen om op je te reageren. Deze keer ga ik niet tegen je in, maar stel ik maar gewoon wat vragen.

1. Wat is hartfalen? Welke vorm van hartfalen is toegenomen?
2. Welke onverklaarbare ziektes precies?
3. Ricardo Delgado met zijn 'onderzoek' over grafeenoxide in MRNA vaccins neem ik aan. Dezelfde Ricardo Delgado van wie later afstand is genomen door zijn eigen universiteit. Heb je het onderzoek zelf gelezen?
4. Welke kritische wetenschappers zijn op onverklaarbare wijze dood aangetroffen?

Allemaal eenvoudig te beantwoorden vragen voor iemand zoals jij die dit soort claims doet. Ik wacht af!

28 maart 2024 om 10:10

@toss
mRNA is geen medicijn. mRNA is een manier van vaccineren. het staat voor messenger rna. RNA is simpel gezegd een boodschapper die instructies van DNA doorgeeft aan je cellen. mRNA vaccins zijn dus eigenlijk een soort boodschappers die naar je cellen willen om instructies te geven hoe ze met een virus om moeten gaan. Het is niet meer nodig om een verzwakt virus zelf in te spuiten voor een vaccinatie. Maar je vaccineert met de genetische code van het virus (de boodschap van het Rna), waardoor je lichaam een eiwit van het virus aanmaakt. Tegen dit eiwit worden vervolgens antistoffen gemaakt door je cellen. Eerder was het probleem dat de mRNA niet opgenomen kon worden in cellen, omdat het te snel verteerd werd door het lichaam.

Ik ben geen expert verder, maar zo heb ik het begrepen. Het is ongetwijfeld niet helemaal kloppend, maar de strekking klopt volgens mij wel.

In 2013 werd er door een techniek om een soort vettig envelopje om het mRNA te doen (dat heet een lipide nanopartikel) al succesvol het mRNA-vaccin ingezet tegen Ebola. Dat vettige envelopje zorgt er namelijk voor dat de boodschapper niet afgebroken wordt door het lichaam voor het bij een cel terecht komt.

De mRNA techniek was dus allang ontwikkeld. Voor het corona vaccin moest er alleen nog het juiste stukje genetische code ontwikkeld worden, waar het lichaam goede antistoffen tegen maakt. En omdat een virus constant aan verandering onderhevig is, werden er boostershots gemaakt, zodat mutaties niet voor veel gevaar konden zorgen.

En het hartfalen is toegenomen omdat hartfalen een symptoom is van het Coronavirus. Het is ook een symptoom van het vaccin, maar dat symptoom is echt ontzettend zeldzaam. Met andere woorden: het coronavirus geeft je een veel grotere kans op hartfalen dan het vaccin.

Op de rest van je complotverhaaltje ga ik maar niet in. Je begrijpt de beginselen van een vaccin al niet (en dat is vrij simpel te googlen met 'eigen onderzoek' )

Hadden we trouwens geen polio vaccin nodig? Of denk je dat dat uit zichzelf verdwenen is?

29 maart 2024 om 14:01

Mooi dat op VZ genoeg mensen zijn die kritisch kunnen nadenken.
Over Weghorst gesproken, hij is duidelijk geframed als een "gekkie" maar heeft weinig geks gezegd.

27 maart 2024 om 15:33

Kan je mij uitleggen op welke manier Wout gelijkt heeft gekregen met zijn uitspraak?

27 maart 2024 om 15:40

Hahaha hij heeft helemaal nergens gelijk over gekregen hou toch op

27 maart 2024 om 16:37

Prima dat je kritisch probeert te denken, maar zonder kennis van zaken moet je dat soort onzin niet gaan verkondigen. Ook hieronder lees je weer een aantal reacties, waar de domheid vanaf druipt.

27 maart 2024 om 23:50

Euhm...nee? Nou weet ik dat er mensen zijn die altijd roepen "denk na..doe je eigen onderzoek", maar dat zijn over het algemeen wel de mensen die geestelijk echt totaal niet capabel zijn om zelf logisch na te denken dus laat staan dat ze in staat zijn om zelf onderzoek te doen

Misschien dacht Wout ook dat Messi een chip in de bal had gedaan, daarom kwam hij na de wedstrijd boos verhaal halen. De aap komt uit de mauw nu!

Zoals Feye_88 hierboven al mooi aangeeft (laat die reactie vooral staan), is dit eigenlijk helemaal niet grappig. Dit soort idiote uitspraken van mensen die werkelijk niets weten van vaccins en (de werking van) het menselijk lichaam hebben zoveel schade tot gevolg. Nu perfect zichtbaar door het wantrouwen dat een te groot deel van de samenleving heeft richting vaccineren. Oneindig zonde en absoluut ook deels te voorkomen geweest, maar ja. Daar hoef je bij onze overheid helaas niet mee aan te komen. Dit tijdperk van influencers en andere kneuzen die ongeïnformeerd schadelijke onzin vertellen, gaat nog wel meer ellende aanrichten. Hopelijk komt een groot deel van het wantrouwende deel van de samenleving snel tot inkeer. Jammer dat er waarschijnlijk wel eerst wat uitbraken van verscheidene kinderziektes aan vooraf zullen gaan. Reeds begonnen. Stop met social media en al helemaal met het geloven van influencers.

27 maart 2024 om 17:10

De mensen die op Twitter hun geld verdienen met vaccin onzin verspreiden ( en dan bedoel ik met name de vaccins die ervoor zorgen dat er geen kinderen doodgaan aan kinkhoest) zounje wat mij betreft echt mogen vervolgen. Is heel lastig, want dingen roepen moet kunnen, maar het feit dat we door dit soort kwaadaardige gekken weer met ziektes gaan kampen die we hadden verslagen is echt verschrikkelijk.

Want het ergste is, die aandachtswellustelingen op Twitter weten best dat ze onzin verkondigen, maar ze weten ook dat er markt voor is.

27 maart 2024 om 17:24

Ik denk dat vervolging op den duur ook gaat gebeuren. Terecht ook, liever vandaag dan morgen. We kunnen doen alsof het allemaal niet zo erg is en zeggen dat de vrijheid van meningsuiting het allerbelangrijkste is in dit land, maar er zijn grenzen. Een Willem Engel, om een walgelijk voorbeeld te noemen, is puur vergif voor dit land. Ik walg van dergelijke types. Het is schrijnend om te zien dat influencers ongestraft en ongecontroleerd volledige onzin mogen en kunnen verspreiden. "mijn onderbuikgevoel zegt dat *achterlijke quote*" en vele (kwetsbare) mensen trappen er met open ogen in.
Z.s.m. strafbaar stellen, medische onzin vertellen. Ik vind het absurd dat het gewoon wordt toegestaan onder het mom van 'meningen verschillen'. De mening van een gemiddelde influencer over medische zaken is net zoveel waard als het geschreeuw van een willekeurige kinderboerderijgeit.

Deze mensen belachelijk maken op deze manier is ook het enige wat je kan doen, vooral niet serieus nemen of in discussie gaan. Als er nog mensen in deze onzin geloven is het puur omdat ze hun eigen ongelijk nooit gaan toegeven of gebrek aan intelligentie.

Die quote is zo intens dom. Exemplarisch voor vrijwel alle maatschappelijke discours tegenwoordig. Klinkt leuk, als je kop en kont niet van elkaar weet te scheiden.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren