Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Roon: ‘Het is nog een beetje onwerkelijk dat ik hier nu weer ben’

Laatste update:

Marten de Roon heeft voet gezet op Italiaanse bodem. De middenvelder kwam donderdag aan in Italië en staat op het punt om terug te keren bij Atalanta, dat veertien miljoen euro voor hem neertelt. Hij ondergaat donderdag mogelijk nog de medische keuring. Een jaar geleden verliet De Roon de Serie A-club nog voor 10,5 miljoen euro voor een avontuur bij Middlesbrough.

Atalanta werd vorig seizoen vierde en plaatste zich voor de groepsfase van de Europa League. De Roon ziet ernaar uit om zijn bijdrage te leveren. "Het voelt fantastisch om hier weer terug te zijn. Ik kijk er enorm naar uit om hier weer aan de slag te gaan en weer in Italië te wonen", vertelt de Nederlander aan Sky Italia. "Het is de afgelopen dagen allemaal heel snel gegaan, dus het is nog een beetje onwerkelijk dat ik hier nu weer ben."

Wie hebben we daar? Marten de Roon is in Italië om zijn terugkeer bij Atalanta af te ronden! #boro #atalanta #seriea #deroon

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

De Roon sprak met voorzitter Antonio Percassi en kreeg van hem te horen dat trainer Gian Piero Gasperini erg blij is met zijn komst, zo laat hij weten. "Mijn ex-teamgenoten heb ik via de telefoon al gesproken. Ik hoop ze vandaag allemaal weer te zien en een knuffel te geven." De Roon zegt bovendien dat hij Atalanta is blijven volgen in het 'beste seizoen in de clubhistorie'. "Ik kijk er erg naar uit om in de Europa League te spelen."

Indien er tijdens die medische keuring niks aan het licht komt, tekent De Roon een meerjarig contract bij Atalanta. De middenvelder wordt, als het genoemde bedrag klopt, de duurste aankoop in de clubgeschiedenis van Atalanta. Tot nu toe is Luca Cigarini de duurste aankoop ooit. Hij maakte in 2008 voor 10,5 miljoen de overstap van Parma naar Atalanta. Met Hans Hateboer heeft de Italiaanse club al een Nederlander onder contract staan.

Maakt Marten de Roon de juiste keuze?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En wat hebben we hier van geleerd? Niet altijd voor het geld kiezen, soms zit je goed waar je zit. Atalanta is een prima club die het momenteel fantastisch doet en een sterke selectie heeft. Mooi ook hoe ze De Roon direct willen terughalen nu de gelegenheid zich aanbied. Hopelijk kan hij zich hier minstens twee, drie jaar profileren om uiteindelijk nog een stapje hoger te maken in Italie.

10 augustus 2017 om 14:22

Wie zegt dat hij voor het geld gekozen heeft, ik zou ook wel in BPL willen spelen.

10 augustus 2017 om 14:41

Dit hoor ik dus veel, begrijpelijk dat hij in de BPL wilt spelen. Hetzelfde met Richarlison, die voor Watford kiest. Je kiest voor een club die nooit zeker is van BPL, kijk naar de Roon. Je wilt voor prijzen spelen neem ik aan. Waarom doe je dat niet lekker bij Ajax en in dit geval bij Atalanta(al spelen die niet om de prijzen maar doen het nu al 2-3 jaar erg goed in de Serie A en groeien als club zijnde). Ik kan niet zo goed begrijpen dat je dan voor een laagvlieger in Engeland kiest, alleen maar zodat je in Engeland speelt. Zonde

10 augustus 2017 om 14:42

Hoezo? De Roon heeft een prima seizoen gedraaid bij Middlesbrough en heeft zich ontwikkeld.

10 augustus 2017 om 14:59

'niet altijd voor het geld kiezen'. Dat mag hij toch lekker zelf weten? Zo makkelijk praten altijd voor mensen die geen profvoetballer zijn. De Roon is geen voetballer die na zijn korte carrière tientallen miljoenen op zijn bankrekening heeft staan hoor. Alsof je bij Atalanta voor de prijzen speelt? Als er dan een aanbieding komt waar je minstens twee keer zo veel gaat verdienen, waar bovenop komt dat het een enorme uitdaging in je leven is om in een ander land te gaan wonen en daar te spelen, wat is daar dan mis mee om er op in te gaan. Het is hartstikke logisch dat voetballers voor het geld kiezen in zo'n korte carrière waar je veel voor hebt gelaten. Dat wij daar als fans niet altijd even blij mee zijn oké, maar de keuzes zijn zo gek nog niet hoor. Toen Kishna naar Lazio ging dacht ik ook, wat doe je? Tot ik een documentaire zag hoe mooi hij daar ging leven en hoeveel hij ging verdienen. Ineens woon je in Rome, leer je allemaal nieuwe mensen kennen en verdien je twee keer zo veel.

10 augustus 2017 om 16:33

@kajbolmers

Dus jij speelt liever bij Cambuur omdat je dan meedoet om de prijzen in de JL dan dat je met NAC strijdt om lijfsbehoud in de ED? Het financiële plaatje daargelaten zou ik het wel weten hoor!

11 augustus 2017 om 11:51

Jespervv dat dus. Ik zie dat "om de prijzen spelen" argument vaak, toch zou ik zelf liever voor, bijv, Everton spelen, dan voor de gedoodverfde kampioen van Bulgarije, wie dat ook zijn mag...

Bijzondere move ook wel van Atlanta. Voor verlies weer terugkopen... Of ja, inflatie e.d. niet meegenomen.

Verder snap ik enerzijds ook wel dat hij vertrok bij Atlanta als een club M'brough zich aandient. Toch de PL. Een geweldige competitie wat voor heel veel spelers een jongensdroom is. Maar nu koppie bij de les houden en alles geven voor Atlanta. Daar belangrijk worden, of blijven, en het goed doen Europees als in de competitie!

Succes jong. Prachtcarriere heb je sowieso al en weinigen van ons hadden dat zien aankomen.

Toch wel apart dit hoor, Had beter verwacht van Atalanta qua prijs etc. Maar goed ze hebben weer leuke aankopen gedaan deze zomer en zullen komen seizoen weer stabiel presteren. Ben overigens wel blij voor Atalanta, Waren een aantal seizoenen geleden altijd degradatie kandidaat en hebben zich met goed beleid in de middenmoot gevestigd

Als je in je eerste seizoen al door de supporters als beste speler wordt gekozen snap ik dat Atalanta je terug haalt.

En nu deze speler in de gaten blijven houden bij de KNVB, want ik heb echt genoten van zijn spel afgelopen seizoen. Een echte kartrekker, nog meer dan strootman en wijnaldum al zijn die dan weer kwalitatief beter. Desalniettemin een goede speler om erbij te hebben voor het Nederlands elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren