Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Mos twijfelt na zege op Ajax: ‘Dat wordt zeker geen basiskracht voor PSV’

Laatste update:

Aad de Mos en Rik Elfrink zijn nog niet onder de indruk van de prestaties van Ki-Jana Hoever. De rechtsback van PSV, die dit seizoen wordt gehuurd van Wolverhampton Wanderers, had het volgens de analytici moeilijk in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. Omdat PSV-trainer Ruud van Nistelrooij in de tweede helft de voorkeur gaf aan Jordan Teze op rechtsback, is het nog maar de vraag wie er dinsdagavond tegen AS Monaco in de basis zal staan.

"Ik vond Ki-Jana Hoever niet heel sterk spelen aan de rechterkant achterin", vertelt PSV-watcher Elfrink in een video-item van het Eindhovens Dagblad. De Mos had al voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal weinig vertrouwen in Hoever als rechtsback. "Hoever is geen rechtsback. Dat wordt zeker geen rechtsback voor PSV. Hij is kwetsbaar aan de binnenkant, dat is geen back." De omzetting met Ramalho en Teze in het veld kon De Mos daarentegen wél bekoren. "Ik denk dat dat de beste opstelling is."

De Mos roemt het spel van PSV, maar probeert tegelijkertijd de verwachtingen te temperen. "Als je de twee blunders van de keeper (Jay Gorter, red.) eraf trekt is het 3-3. Ik kan me voorstellen dat het fijn is voor de groep, de trainer en de supporters om Ajax te verslaan. Dat leeft natuurlijk enorm. Maar we kennen de geschiedenis van vorig jaar. Voor mij zijn de wedstrijden van dinsdag en volgende week tegen Monaco belangrijker. Het is zaak dat ze die twee wedstrijden goed doorkomen en naar de volgende ronde gaan."

Rik Elfrink zag PSV op knappe wijze terug in de wedstrijd komen. "PSV stond zwaar onder druk rond de eerste goal van Ajax. De wedstrijd kantelde na de 1-1 van Guus Til, die het heel goed afmaakte." Vooruitblikkend op de wedstrijd tegen AS Monaco denkt De Mos dat het goede spel van de Eindhovenaren een valkuil kan zijn. "Het grootste gevaar is misschien wel dat je een gratis scoutingsrapport hebt laten maken. Dat was vorig jaar tegen Benfica ook. Philippe Clement zal 'dank je wel' zeggen. Hij kan de beelden laten zien: de goals én de tegengoals. Voor een hoofdtrainer is dat ideaal: een tegenstander die een galawedstrijd speelt. Als laatste wedstrijd voor jouw wedstrijd. Daar kun je spelers alleen maar mee motiveren."

PSV zal hoe dan ook opties hebben in Monaco. Zo kunnen Phillipp Mwene en Érick Gutiérrez minuten maken, al zou De Mos weinig sleutelen aan de basisformatie. Wel zou de oud-trainer Jordan Teze opstellen op de rechtsback-positie. "Ibrahim Sangaré, Guus Til en Joey Veerman zijn ideaal om in je ploeg te hebben. Ze zijn allemaal specialisten op hun positie. Daar streef je naar: buitencategorie. Sangaré als balafpakker, Veerman in de passing en slimheid, en Til in het bijsluiten bij Luuk de Jong. Met de voeten en met het hoofd is Til meedogenloos."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onbegrijpelijk dat ze hem gehuurd hebben. Ken er werkelijk geen kut van.

1 augustus 2022 om 19:54

Ik moet zeggen dat ik ook ontzettend nieuwsgierig ben naar de scoutingrapporten omtrent Hoever. Wat we tot zo ver gezien hebben is echt niet best..

Aadje heeft het alweer gezien hoor. En gelijk heeft ie. Die Hoever is bagger en Mauro is 10x zo goed. Maar ook Teze op rechts kan. Who cares ook eigenlijk.

1 augustus 2022 om 19:47

Liever Mwene dan Teze op rechts. Teze gewoon centraal laten staan.

Ach je weet hoe het gaat, als Aad de Mos zegt dat Hoever geen basisklant is voor PSV dan wordt hij de vaste rechtsback van het Nederlands elftal en wordt hij aan het einde van het seizoen uitgeroepen tot voetballer van het jaar. Als Aad zegt dat PSV een wereldspeler heeft aangetrokken dan zit die speler na anderhalf jaar de rest van zijn carrière op de bank bij FC Eindhoven

1 augustus 2022 om 20:00

En Obispo, Aad zijn favoriet een aantal jaar geleden, stond nu ook gewoon basis... Nee, Aad heeft het vaak mis maar met hoever is nu 90% met hem eens neem ik aan

1 augustus 2022 om 21:41

Obispo speelde een indrukwekkende wedstrijd off topic

Hoever komt op dit moment nog tekort, maar geef hem even de tijd.
Voor nu zou ik met Teze op rechts en Ramalho/Obispo centraal spelen.
Wanneer komt Sambo eigenlijk terug? Dat lijkt me de man voor de toekomst op rechtsachter.

1 augustus 2022 om 20:36

Ik zou Teze echt niet als back gebruiken, ten eerste vind ik hem onze beste CV, ten tweede komt hij als back in mijn ogen echt tekort. Hij heeft geen passeerbeweging of goede voorzet en ik zie snelheid nu ook niet direct als zijn sterke punt. Hoever zal inderdaad nog even de tijd moeten krijgen maar ik hoop echt dat dit niet tegen Monaco gaat gebeuren, kan ook tegen de kleintjes in de Eredivisie. Ik hoop dat Mwene voorlopig in de basis staat.

1 augustus 2022 om 22:15

Ik zou Teze ook niet op rechtsback zetten, tenzij je geen intenties hebt om aan te vallen.



Hoe komt deze Hoever uit een koker rollen? het is niet de eerste keer dat ik maar 2 wedstrijden nodig had om te zien dat een speler het gewoonweg niet heeft. Hoever is er ook eentje, ik geef toe dat ik geen 100 score haal, over al mijn inschattingen de afgelopen jaren als psv fan maar het lijkt er inmiddels wel op dat ik het sneller zie dan (sommige) scouts van psv.waanzinnig. Ik heb ietsje meer duels nodig om Simons te bepalen, maar daar zet ik ook nog grote vraagtekens bij.

1 augustus 2022 om 19:22

Hoever en Simons hebben een leuke naam maar komen allebei tekort voor het niveau dat PSV moet nastreven, goed gezien.

1 augustus 2022 om 19:38

Simons te kort? Hoever denk ik wel fundamenteel. Simons imo ff de kans geven. Tegen Villareal een assist,een goal tegen Ajax. Kan slechter. Is er net een paar weken. En nog erg jong.

1 augustus 2022 om 21:38

Xavi Simons is nog maar 19 jaar en doet al leuk mee bij PSV. Ik vind hem ook best een goede indruk achterlaten en z'n inzicht is meer dan uitstekend. Sommige aspecten moeten alleen nog verbeterd worden, wil hij ook structureel belangrijk zijn voor PSV. Toch zou het mij niet verbazen als hij volgend jaar al belangrijk voor PSV kan zijn. Dit seizoen moet hij vlieguren maken en naarmate het seizoen vordert steeds ietsje consistenter worden.

1 augustus 2022 om 19:32

Cruijff had bij Bergkamp maar één aanname nodig om te zien dat het een wereldtopper zou worden. Eigenlijk geldt bij deze Hoever precies het omgekeerde: het non-talent spat er vanaf.

Simons vind ik op zich wel een leuk spelertje, maar eigenlijk hebben we met Ledezma een betere in huis. Wat ik wel voor Simons vind spreken is dat hij zo lekker fel is en verdedigend tot nu toe nooit verzaakt.

1 augustus 2022 om 19:53

Haha. Dat gevoel had ik dus ook. Na 20 minuten Hoever tegen Villareal gezien te hebben, dacht ik al dat het een enorm zwakke speler was. Na zijn optredens tegen Betis en Ajax is het compleet duidelijk. Heel slechte verdediger. Over Simons verschillen we van mening.

1 augustus 2022 om 22:44



20 minuten Haha, nou dan moet ik m’n meerdere erkennen. Maar idd. Defensief vind ik het niks bijzonders, maar aan de bal is het zelfs ondermaats. Aannames en eerste aanraking, onder druk keuze maken…pfff

Die Ramalho vind ik ook flink overschat. Die gast heeft praatjes en loopt over het veld alsof hij Beckenbauer is maar ondertussen is hij heel erg traag en laat verdedigend regelmatig een steek vallen.

1 augustus 2022 om 19:36

Hoezo heeft hij praatjes? Is hij arrogant in interviews of wat geeft je dat idee? Voor mij komt ie altijd degelijk over, ook al is het geen internationale topverdediger. Hij is wel met ietwat bombarie binnengehaald en werd veel gehypet in het begin na een paar goede wedstrijden, maar dat ie praatjes heeft en arrogant over het veld loopt kan ik me niet in vinden.

1 augustus 2022 om 21:19

Hier stip je een paar goede punten aan

1 augustus 2022 om 23:12

Ik vind ramalho geen topper, lijkt wel een speler te zijn die belangrijk is in coaching. Maar behalve goed door de lucht en in het doordekken, vind ik dat hij nogal makkelijk wordt geklopt op snelheid en over de grond is het soms ook wat traag.

Maar arrogant? Nee, verre van dat lijkt me.

2 augustus 2022 om 08:12

Aan het begin van vorig seizoen was er een interview met hem op ESPN. Het ging over hem en Trauner, die overkwamen uit dezelfde competitie. Trauner werd de laatste 2 jaar verkozen tot beste verdediger maar daar was Ramalho het totaal niet mee eens. Het kwam er op neer dat hij de beste verdediger was en de mensen die over die prijzen gingen er totaal geen kijk op hebben. Na een jaar eredivisie weten we volgens mij allemaal wel beter toch?

1 augustus 2022 om 19:52

Welke praatjes dan? Sinjoor_Azijn

1 augustus 2022 om 20:29

Ik vind Ramalho degelijk, maar ook niet meer dan dat. Ik vind hem ook nergens in uitblinken zoals bijvoorbeeld Mauro met zijn felheid of Boscagli met zijn passes. Ik denk dat PSV hoger moet mikken als ze Europees potten willen breken maar in de Eredivisie een prima speler.

1 augustus 2022 om 22:12

Ik kan me wel vinden in wat je zegt. De hele tijd lopen wijzen, coachen, extra aanwezig zijn terwijl hij trager is dan een voetballer met een been. Het lijkt alsof hij altijd zo extra doet.

Zelden een speler met zo weinig talent al zoveel wedstrijden in PSV 1 zien spelen. Zelfs Derrick Luckassen heeft tenminste nog een paar kwaliteiten. Hoever heeft gewoon niets dat voor hem spreekt. Goed voorbeeld van een speler die op tijd naar het buitenland is vertrokken om toch nog een beetje te cashen. Met Liverpool achter zijn naam kwam hij toch nog bij Wolves. En nu bij PSV. Er zullen vast meer clubs zijn die erin trappen. Als hij bij Ajax was gebleven was hij onderhand al lang afgetest en had hij nu hooguit in de KKD gespeeld.

M.a.w. ik vind hem niet zo goed.

Als je Bergwijn verdedigt op zijn rechterbeen en Antony op zijn linkerbeen kun je twee goals van Ajax er ook aftrekken, staat het weer 1-3.
Wat een flauwekul weer zeg van ons Aad.

deze hoever werd bij wolves al op zijn plek gezet door de trainert om dat ie de kantjes er af liep.
is niks, wordt niks (voor top niveau)

Is er iemand nog geïnteresseerd in de mening van Aad de Mos. “ Als Ajax 1-0 voorkomt tegen PSV kan het zomaar 5-0 worden” . Dat kan ja, maar het kan ook 3-5 worden :-)

Ik vind het te snel oordelen over hem. Maar Aad zal het wel weten. Iedereen heeft nog maar weinig gespeeld

Ik had Mwene opgesteld. Verder heeft men t over de blunders van Gorter jl zondag. Aad zegt dat deze blunders beslissend waren. Maar ik vond de goal van Antony ook niet best gekeept en houdbaar. En bij de goal van Kudus stompt Benitez de bal ook halfgebakken weg in de voeten vd zelfde Kudus die m geweldig binnen pegelt. Waren imo geen grote blunders maar wel zwakke momenten die beter kunnen en moeten.

1 augustus 2022 om 19:57

Cody ging het luchtduel ook niet aan bij de goal van Kudus.

1 augustus 2022 om 20:06

Zou kunnen. Hoofd bij morgen misschien en geen zin in een elleboog 😉

1 augustus 2022 om 23:14

Die stapte idd zowat opzij om m te laten aannemen.

Aad heeft altijd gelijk en zo ook nu weer. Waardeloze speler, hoop dat hij snel weggestuurd wordt

Daar hoef je geen verstand van voetbal voor te hebben om te constateren dat hoever enorm te kort komt.

Hij is net in Nederland. Bovendien moest hij tegen de beste ploeg van Nederland. Geef hem even en wie weet hoe goed hij wel niet is. Maar tegen Monaco zou ik ook geen risico nemen

Van de huur van Hoever snap ik niets. Verdedigend en positioneel is hij heel zwak. Die gaat morgen echt niet spelen.

1 augustus 2022 om 21:37

Als die speelt is het dag hoogste Europese voetbal

Dit zijn van die spelers die toevallig onder contract hebben gestaan bij Europese grootmachten, maar ze kunnen er in feite geen reet van omdat de Nederlandse jeugdopleiding gemiddeld beter is.

Hoever, Chong, Bruma, Redan... ze kunnen er allemaal vrij weinig van. Ondanks hun vele jaren in 2e elftallen en op de bank bij topclubs. Trainen met de absolute top wordt je beter van zeggen ze dan. Ik denk het niet. Die Bruma kon er verdedigend toch vrij weinig van vond ik, ondanks wekelijks trainen met spelers als Alex, Terry, Carvalho of wie er ook zaten in die tijd. Was hij daardoor beter dan Van Dijk, De Vrij, De Ligt die gewoon de Eredivisie hebben doorlopen? Ake vind ik ook weer zo eentje, dan zie ik meer potentie in een Malacia of Timber ofzo.

Misschien is het een beetje vroeg om te oordelen maar tot nu toe ben ik inderdaad alles behalve onder de indruk en hoop ik (bij gebrek aan beter) dat Mwene hem snel vervangt. Ik snap ook niet waarom ze hem gescout hebben, wat heeft hij laten zien waardoor Brands, de Jong en van Nistelrooy dachten "die moeten we hebben" de rechtsback positie was al een zorgenkindje en is dat nu nog steeds.

Natuurlijk gaat het voor PSV om de wedstrijden tegen Monaco. Daarmee kan het financiele gat met Ajax een beetje gedicht worden en niet met de Johan Cruijff schaal. Ben benieuwd of PSV tegen Monaco ook het geluk heeft om tegen een wat mindere keeper en verdediging te spelen, zodat de toch middelmatige Til en de Jong tot hun recht kennen komen.

1 augustus 2022 om 20:48

Och het is maar de Johan Druiff schaal zeggen ze in 040 de jankerds einde van het seizoen heeft 020 de echte schaal.

1 augustus 2022 om 21:22

Nee nee, ze noemen het de Johan Fruitschaal

Psv was gewoon net zo zwak als Ajax alleen Rensch en Gorter dachten van wij kunnen het nog slechter doen

1 augustus 2022 om 22:17

Oke ze waren net zo zwak, alleen waren Gorter en Rensch nog zwakker. Maar die spelen toch bij Ajax of niet? Dus dan was Ajax toch iets zwakker dan PSV neem ik aan?

2 augustus 2022 om 00:33

Nee hoor hoever en die centrale verdediger waren net zo zwak de trainer van psv dee het slimmer die haalde de zwakkeling er uit

Denk dat PSV zich door een gewiekste zaakwaarnemer in de luren heeft laten leggen. Hoever heeft nog nooit iets laten zien. Bij Wolves door de mand gevallen en bovendien meerdere keren aangetoond een slechte mentaliteit te hebben. Loopt er ook bij alsof ie het al gemaakt heeft. Hier gaat PSV geen plezier aan beleven vrees ik.

Wat als PSV van Monaco verliest over 2 wedstrijden? Spelen ze dan een voorronde voor de EL? Ik heb het ff niet helder. On: Ik had ook meer van Hoever verwacht maar goed dat kan nog komen. Ik heb het, net zoals Gorter, zeker nog niet afgeschreven.

2 augustus 2022 om 07:08

Volgens mij direct groepsfase EL. Laten we hopen dat t niet zover komt en we 2x winnen voor PSV en t Nederlandse voetbal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren