Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Ligt, Ziyech en Mazraoui blinken uit in winnen van persoonlijke duels

Laatste update:

Ajax liet in de eerste speelronde van de Eredivisie meteen punten liggen. De Amsterdammers kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo en gaan nu op bezoek bij VVV-Venlo. De club van Maurice Steijn heeft twee punten meer, want vorige week werd er met minimaal verschil gewonnen van Willem II. Opta blikt vooruit op het duel in De Koel, zaterdag vanaf 18.30 uur.

O Ajax won zeventien van de laatste negentien competitiewedstrijden tegen VVV-Venlo en hield in dertien van deze negentien duels de nul.

O De laatste vijf thuisgoals van VVV tegen Ajax in de Eredivisie vielen na de rust. De laatste Venlose thuistreffer tegen de Amsterdammers voor de thee kwam van Jos Luhukay in 1987 (3-1).

O Geen Eredivisieploeg schoot in de eerste speelronde zo weinig tussen de palen als VVV (1), terwijl de Limburgers samen met NAC ook de minste balcontacten in de vijandelijke zestienmeter noteerden (7).

O Van de ploegen die in zowel 2017/18 als 2018/19 in de Eredivisie actief zijn, ondernam VVV in 2018 de minste doelpogingen (184) en schoten op doel (62). Daarnaast scoorden de Venlonaren ook het minst (14).

O Ajax was in de afgelopen twee seizoenen telkens de best presterende ploeg in uitwedstrijden (37 punten in 2016/17 en 36 punten in 2017/18).

O Slechts één keer in de clubhistorie bleef Ajax zonder zege in de eerste twee Eredivisieduels van een seizoen (1958/59), destijds eindigde de ploeg het seizoen als zesde.

O Ajax won in de eerste speelronde zowel absoluut (99) als relatief (62%) de meeste persoonlijke duels; de drie spelers die de meeste persoonlijke duels wonnen zijn Ajacieden: Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech (15) en Noussair Mazraoui (14).

O Dusan Tadic bereidde vijf doelpunten voor in zijn zes Eredivisiewedstrijden tegen VVV-Venlo. Alleen tegen ADO Den Haag gaf de Serviër meer assists in Eredivisieverband (6).

O David Neres speelde tot nu toe slechts 135 minuten tegen VVV-Venlo in de competitie, maar kwam in deze periode wel tot drie goals en één assist.

O Erik ten Hag stond tot dusver bij zeventien Eredivisiewedstrijden van Ajax aan het roer, evenveel als zijn voorganger Marcel Keizer. In die periode pakte hij één punt meer dan Keizer (42 om 41), maar zag hij zijn team vijftien doelpunten minder maken (36 om 51).

Wat verwacht jij van VVV-Venlo - Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi al die statistieken en in principe is het belangrijk om deze goed te analyseren, maar uiteindelijk gaat het om 1 statistiek en dat is het eindresultaat. VVV schiet 1x keer op doel, komt nauwelijks in de 16 van de tegenstander, maar wint van Willem II. Ajax wint meeste duels, en speelt op het nippertje gelijk tegen Heracles. Dat is natuurlijk het mooie en, als het tegen zit, irritante aan voetbal. De bal moet er gewoon in zoals dat afgelopen donderdag bij Feyenoord niet lukte, maar wel 7x had moeten gebeuren. Ook opvallend dat er onder Keizer veel meer doelpunten werden gemaakt dan onder Ten Hag ...deed die Keizer het zo slecht nog niet, zeker als je bedenkt onder welke omstandigheden hij het seizoen moest beginnen.

Ben benieuwd naar de wedstrijd van vanavond. Kan mij de wedstrijd van vorig seizoen nog herinneren: Ajax won weliswaar met 0-2 (dankzij goals van van de Beek en Neres), maar dat kunstgrasveld lag er toen letterlijk echt dramatisch bij.

Overigens heeft VVV Venlo al 6 thuiswedstrijden op rij niet meer gewonnen: 3x gelijkgespeeld en 3x verloren en de laatste thuiswedstrijd die VVV heeft gewonnen, was in februari dit jaar tegen Feyenoord.

Desondanks dat voorspel ik als Ajacied toch wel een lastige wedstrijd voor Ajax. Denk een 1-2 overwinning voor Ajax.

vind statistieken mooi, maar vertel dan ook hoeveel doelpunten Ajax toen tegen had? Dan zijn je statistieken in iedergeval completer.

Gaat om het heden en de laatste wedstrijd van Ajax was de beste tot nu toe, hopelijk houden ze dat ritme vast dan gaan we een mooie voetbaljaargang tegemoet.

Vvv word zo wel heel negatief neergezet. Ipv de minste ballen op doel dit seizoen, kun je ook zeggene meest effectieve ploeg met 1 schot op doel en 1 doelpunt = 100% score

Off topic

16% winst voor vvv en 7% gelijkspel!!!! Moeten zeker de fans van vvv zijn die hierop hebben gestemd. Maar ff alle voeten terug op aarde. Ajax wint dit gewoon. Mag ik zeggen met ruime cijfers zelfs.

19 augustus 2018 om 00:18

Viel tegen he die ruime winstvoorspelling van jou

Ben echt gecharmeerd van die mazraoui of hoe je ze naam ook schrijft.
Hij heeft 1 slechte wedstrijd achter de rug maar doet echt goed zn ding als rechtsback en dat terwijl hij van oorsprong een middenvelder is.
Hij moet nog ervaring opdoen als rechts back maar ik zie in hem een vaste basis speler en in potentie een uitstekende back.

Een ding begrijp ik niet. Ondanks alle stats, heeft ziyech de imago dat hij niet meeverdedigt.

18 augustus 2018 om 13:50

Onzin. Ziyech heeft het imago dat hij veel risico in zijn spel legt en daardoor te veel balverlies lijst. Dat imago van niet meeverdedigen is er al sinds de periode Bosz niet meer.

19 augustus 2018 om 03:08

Dan is het nog steeds raar dat mensen blijkbaar alleen naar zijn "balverlies" kijken i.p.v. het totaal plaatje. Want zo doe je die jongen enorm te kort. Maar goed hij snoert tot nu toe wel iedereen de mond, want je ziet dat hij nu met betere spelers om hem heen gewoon veel minder "balverlies" heeft.

18 augustus 2018 om 17:47

dan let jij niet op. Zyech vervovert al 2 jaar zon beetje de meeste ballen.

19 augustus 2018 om 16:09

Dat was dus ook mn punt rolo

Je kan je ook afvragen waarom je in zoveel duels komt.

19 augustus 2018 om 03:02

mischien omdat je medespelers vaak te kort of juist te strak inspelen?

19 augustus 2018 om 03:03

of gewoon als aanvaller ook je verdedigende taken niet verwaarlozen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren