Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Ligt moet vrezen voor zeer geduchte concurrent: Bayern informeert bij Barça

Laatste update:

Bayern München is in de zoektocht naar een nieuwe centrumverdediger uitgekomen bij Ronald Araújo, zo schrijft Florian Plettenberg, journalist van de Duitse tak van Sky Sports, op social media. Araújo zelf ziet een overstap naar de Duitse kampioen volgens de berichtgeving wel zitten.

Bayern maakt er geen geheim van dat de club in de winterse transferperiode een nieuwe centrumverdediger wil toevoegen aan de selectie. Met enkel Matthijs de Ligt, Kim Min-jae en Dayot Upamecano is de spoeling volgens trainer Thomas Tuchel te dun. De Ligt is daarnaast ook veelvuldig geblesseerd geweest dit seizoen.

Plettenberg schrijft dan ook dat Bayern ‘zeer geïnteresseerd' is in de Uruguayaanse verdediger en zelfs al heeft geïnformeerd naar zijn diensten bij FC Barcelona. Een overstap lijkt echter onwaarschijnlijk, daar Araújo nog tot medio 2026 vastligt bij zijn club. Daarnaast willen de Catalanen hem absoluut niet kwijt en zetten zij in op een contractverlenging.

Der Rekordmeister staart echter niet blind op de komst van Araújo. De club houdt ook de situaties van Raphaël Varane en Takehiro Tomiyashu in de gaten. De eerstgenoemde is zijn basisplaats bij Manchester United kwijt, maar heeft een te hoog salaris. Verder lijkt het onaannemelijk dat Arsenal Tomiyashu laat gaan.

Araújo is de volgende op het lijstje van Bayern. De 24-jarige mandekker kan onder Xavi rekenen op een vaste basisplaats bij zijn club en wordt gezien als een van de beste verdedigers van Spanje.

Hij kwam in totaal al 124 keer uit voor Barça. Hij wist acht doelpunten te maken en drie assists af te leveren. Araújo kan ook als rechtsachter prima uit de voeten en droeg al meermaals de aanvoerdersband van zijn club.

Mocht Bayern een bod op de zestienvoudig international van Uruguay willen uitbrengen, zal het diep in de buidel moeten tasten. Volgens het gerenommeerde Transfermarkt vertegenwoordigt hij namelijk een waarde van zeventig miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

waarde van 70 miljoen zegt niets over of ze hem ook kunnen krijgen voor dat geld.

Araujo gaat natuurlijk echt niet naar Bayern, en al helemaal niet voor een karige 70m

Ik breng hem er op de fiets heen!

De Ligt kan beter naar Barcelona gaan. Daar missen ze ijzersterke verdediger.

27 november 2023 om 20:34

Nee Thanks. Barca mist helemaal geen verdedigers. Met Araujo, Kounde en Christensen heb je al 3 top verdedigers.

27 november 2023 om 20:53

@barcalover123

Klopt, en we hebben Inigo Martinez nog achter de hand wat ook een topspeler is en ook linksvoettig is wat we wel missen als we met 3 centrale achterin spelen.

De Ligt had in de zomer 2019 gewoon naar Barca moeten gaan, maar hij verkoos Juventus boven Barca helaas.

27 november 2023 om 20:55

Ja maar Araujo gaat dus misschien naar Bayern volgens dit artikel dus dan heb je er nog maar 2.

27 november 2023 om 21:05

@Kwark

Hahaha, Araujo gaat nergens heen hoor, die heeft afgelopen seizoen nog zijn contract verlengd met Barca tot medio 2028 geloof ik. En hij is na Ter Stegen de 2e aanvoerder.

27 november 2023 om 21:22

Inigo Martinez is de afgelopen wedstrijden ook ontzettend sterk, en heeft nog als voordeel dat die linksvoetig is.
Nee, de Ligt is niet eens nodig, en dat is iets positiefs omdat het echt wel een goede speler is.

Overigens is dit gerucht natuurlijk complete onzin lijkt me haha

Barca heeft De Ligt niet nodig, hij zal Araujo of Kounde er absoluut niet uitspelen, tenslotte hebben we nog Christensen alhoewel De Ligt wel beter is verwacht ik dat Xavi eerder Christensen verkiest boven De Ligt want hij houdt van verdedigers die goed zijn aan de bal, en dat is de Ligt niet.

27 november 2023 om 21:08

Je hebt het artikel verkeerd gelezen bro.

Alsof Barcelona hem laat gaan.

27 november 2023 om 21:12

Voor het juiste bedrag gaat hij gewoon weg hoor. Die La Liga clubs zijn een stuk armetieriger geworden dan een aantal jaren geleden.

27 november 2023 om 21:13

Wat zie jij als een juist bedrag?

27 november 2023 om 21:14

80-90 miljoen is ie weg

27 november 2023 om 21:15

Dan moet je wel heel veel bieden want Barcelona gaat Araujo echt niet laten gaan. Daarnaast wil Araujo persoonlijk denk ik ook niet. Die zit echt enorm op zijn plek daar.

27 november 2023 om 21:22

@alckmariaaz Jij weet toch ook dat bayern bijna nooit zoveel geld uitgeeft en zeker niet aan een verdediger. Hun duurste aankoop ooit bedroeg 95 miljoen en dat was voor Kane en dan denk jij dat ze 80-90 miljoen gaan uitgeven aan araujo. Nou ik denk het niet.

27 november 2023 om 21:29

Geven toch ook wel steeds meer uit. Kane inderdaad 100 miljoen. Maar ook De Ligt en Hernandez voor 70 en 80 miljoen. Kan je dan ook wel voor Aurajo neertikken

27 november 2023 om 21:35

Heb je gelijk in. Ze kochten de ligt toen der tijd voor 66 of 67 miljoen als het goed is en hernandez voor 80 miljoen. Die 80 miljoen voor hernandez begreep ik sowieso al niet, maar denk dat bayern nu twee keer na gaat denken voor zij weer zoveel geld uitgeven voor een verdediger, want zij zijn voorzichtig met dat soort bedragen. Maar ze hebben ook Kim gehaald voor 50 miljoen btw, maar dat valt deze tijd wel mee.

27 november 2023 om 22:07

Araujo heeft contract tot 2028 ik denk dat Bayeren met minimaal 120 mil mag komen willen ze Araujo krijgen. Voor 80/90 mil ga je niet zelfde kwaliteit terug kopen.

27 november 2023 om 22:35

@barcalover123

Dat gaat Barca nooit doen, en ik wil het ook niet Araujo is voor mij veel beter en completer als speler dan De Ligt, ook is Araujo ontzettend snel en aan de bal is ie afgelopen seizoen enorm aan verbeterd.

Voor mij de beste verdediger ter wereld.

Araujo is hoogstwaarschijnlijk onhaalbaar. Barcelona laat hem echt niet zomaar gaan en daarnaast zit Araujo enorm op zijn plek bij Barcelona. Dat Bayern een nieuwe centrale verdediger nodig heeft is natuurlijk logisch. Want Upamecano maar vooral De Ligt zijn er wel voor weken uit geweest. Met 3 centrale redt je het sowieso amper. Logisch dat je Mazraoui en Goretzka centraal hebt zien spelen dit seizoen. Kim speelt wel bijna alles maar ook die moet aan zijn rust komen.

Dit is volgens mij al het vierde bericht met vrijwel exact dezelfde titel: De Ligt moet vrezen… puntje bij paaltje heeft Bayern intussen nog geen enkele verdediger aangetrokken…

Elk half jaar , sinds de Ligt weg is bij Ajax, moet hij vrezen. Dat hij nog niet is doorgedraaid met zoveel vrees in zijn leven...

Het is echt jammer dat de Ligt zo vaak geblesseerd is, zo kan je niet echt inschatten waar zijn top ligt. Dit gaat hem nu ook nog tegenwerken in de vorm van nieuwe concurrentie. Weet iemand of de Ligt vaak dezelfde blessure heeft of steeds een andere? Veel spier blessures toch? Dat zou ergens aan moeten liggen…

Ik denk dat Barcelona hem op 1 voorwaarde zou laten gaan. Dat is als ze geen andere optie hebben dan een bod van 100+ miljoen te aanvaarden. Ik zie Bayern niet hoger gaan dan 60-70, dus het lijkt een kansloze operatie. Araujo is overigens van top tot teen Culer en ademt FCB. Kan zomaar een legende als pakweg Puyol worden als die aanblijft en succesvol is.

Echter zitten we nog met de financiële situatie, ik heb begrepen dat het al een stuk beter gaat financiëel maar dat is geen garantie voor de toekomst. Stel dat Barcelona op een gegeven moment verplicht is om spelers te moeten verkopen, dan zie ik ze wel een torenhoog bod voor Araujo accepteren.

28 november 2023 om 22:43

Probleempje; als barca op een gegeven moment verplicht is te verkopen, dan gaat dat torenhoge bod echt niet meer komen hoor.

29 november 2023 om 09:40

@paok4religion

Genoeg spelers die eerst verkocht kunnen worden voor ze aan Araujo mogen komen, dus wat dat betreft vind ik wel dat ze nog hoog van de toren mogen blazen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren