Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'De KNVB heeft niet het recht om Hiddink na drie duels te ontslaan'

Laatste update:

De EK-kwalificatiereeks is pas net begonnen, maar Guus Hiddink staat nu al behoorlijk onder druk. Onder leiding van de opvolger van Louis van Gaal haalde het Nederlands elftal pas drie punten uit drie kwalificatiewedstrijden en ook werd de oefenwedstrijd tegen Italië verloren. Critici pleiten voor het ontslag van Hiddink, maar Bert van Marwijk vindt dat de KNVB dat niet kan maken.

/

Volgens Van Marwijk heeft de bond geen recht van spreken. "Ze hebben twee jaar de tijd gehad om een nieuwe bondscoach te zoeken, maar ze zijn voorbijgegaan aan de jonge coach Ronald Koeman, die graag wilde", zei de voormalig bondscoach bij Studio Voetbal. "Guus heeft een grote staat van dienst en als je zo'n man aanstelt, heb je niet het recht om hem na drie duels te ontslaan."

Van Marwijk denkt dat er ook niet teveel paniek moet zijn. "Oranje heeft maar één punt minder dan Duitsland in de kwalificatiereeks", weet hij. "Slechts één iemand kan Hiddink ontslaan: Hiddink zelf. Als hij in de spiegel kijkt en denkt 'ik heb er geen zin meer in', moet hij ontslag nemen."

Guus Hiddink is niet de juiste man voor het Nederlands elftal

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En gelijk heeft ie! Wat n hype landje zijn we geworden? Bah lijken wel Engelsen.... Ik was het niet eens met de aanstelling van Guus en zeker Blind, maar niemand had het beter gedaan dan hem nu. Oranje heeft een mwa mwa ploeg met middelmatige verdediging. Als ze dan ook nog door van gaal 2 jaar zijn uitgeperst en boven hun kunnen gepresteerd hebben op n wk, dan kan er een dip komen. Dat wil niemand maar nu geen paniek. Doorzetten, punten pakken en gewoon plaatsen in deze zwakke poule! Met Guus!

20 oktober 2014 om 00:36

Je zegt dat niemand het beter zou hebben gedaan dan Hiddink, en een paar zinnen later zeg je dat van Gaal er wel het maximale uit wist te krijgen. En dat klopt ook gewoon, van Gaal kon het maximale uit deze groep halen, en Hiddink haalt er ongeveer het minimale uit. Daarnaast heeft hij zich bedroevend geprofileerd in de pers en qua tactieken, dus wat mij betreft mogen we hem al ontslaan hoor na niet 3 maar 4 belabberde wedstrijden.

20 oktober 2014 om 01:02

Clarkkent, lees je eigen bericht nog eens want je kraamt de grootst mogelijke onzin uit. Hiddink werkt met dezelfde selectie als Van Gaal en ging compleet voor schut tegen twee zwakkere tegenstanders. Onder Hiddink krijgt Huntelaar weer vedette neigingen en is er wel degelijk sprake van paniek.

20 oktober 2014 om 03:20

En diezelfde selectie was onder Van Gaal ook al te zwak. We hebben gewoon optimaal gepiekt op het WK en een flinke dosis geluk gehad. Natuurlijk zijn de huidige resultaten niet acceptabel, maar je kan Hiddink toch moeilijk kwalijk nemen dat hij een selectie heeft geërfd die voor Nederlandse begrippen matig is ? Hij valt binnen in een transitiefase, Robben, Van Persie en Sneijder zijn op weg naar hun laatste eindronde en de generatie spelers die na deze jongens komt is gewoon matig. Er komt wel een talentvolle generatie aan, maar die zijn nu allemaal begin 20.

Je mag absoluut meer verwachten aan resultaten dan die van de afgelopen wedstrijden, maar je kan geen trainers ontslaan op basis van 4 wedstrijden in de korte periode dat Hiddink met die jongens heeft gewerkt. Geef hem de tijd, ik heb een bloed hekel aan de opofferen van trainers. Het is meestal gebaseerd op de waan van de dag, vanuit paniek en emotie. Meestal pakken dit soort ingrepen daarom ook niet erg positief uit.

Ik zie overigens totaal geen vedette neigingen bij Huntelaar, eerder frustraties. Zijn woede aanval tegen Kazachstan duurde ook naar mijn mening wat aan de lange kant, maar tegelijk had hij in essentie wel gelijk. Het was egotripper Van Persie die de bal had moeten afgeven. Hoe Van Persie vervolgens reageert getuigd eerder van vedette neigingen, zoals hij eerder al schandalig met de pers omging. Hij is geen teamspeler en daarom geen geschikte aanvoerder, die band moet hij zo snel mogelijk inleveren.

20 oktober 2014 om 00:31

Van Marwijk heeft wel een beetje gelijk, vind ik.

Overigens vind ik Hiddinks gezeik dat de jeugdopleidingen niet goed zijn echt te belachelijk voor woorden. Als dat de reden is van de slechte spelers, dan was de opleiding tien jaar geleden niet goed.

20 oktober 2014 om 00:55

De beste man is tegen Italië het schip in gegaan door een rode kaart binnen tien minuten, tegen Tsjechië door een ongelofelijke blunder van Janmaat en een Ijsland in bloedvorm. Als jij zegt dat de Knvb hem nu al moet ontslaan ben je echt op je achterhoofd gevallen. De spelers zijn de aanleiding, niet de coach.

20 oktober 2014 om 01:09

Vitesse, laat me niet lachen. Hiddink werkt met dezelfde selectie als Van Gaal. De coach is de aanleiding en niet de spelers.

20 oktober 2014 om 01:12

Alleen wat iedereen verkeerd ziet is dat dit de standaard is van een heleboel spelers en dat het WK een ongelofelijke uitschieter was door vorm, geluk, vertrouwen en systeem. Dat Van Gaal door die omstandigheden boven verwachting heeft gepresteerd met die spelers betekent niet dat dat de standaard is.

20 oktober 2014 om 01:45

Vitesse, je probeert recht te praten wat krom is. Van Gaal wist maximaal te presteren met dezelfde selectie waar Hiddink het mee mag doen en gaf zijn spelers vertrouwen door zijn systeem. Hiddink heeft zich compleet belachelijk gemaakt door zijn stuitende arrogantie richting Van Gaal en dacht het beter te doen met vertrouwen, geluk en zijn goede naam. Leg mij eens uit waarom Oranje onder Hiddink als een natte krant presteert en Oranje onder Van Gaal door omstandigheden boven verwachting wist te presteren.

20 oktober 2014 om 02:41

Omdat: 1. De verwachtingen van op het WK van Oranje niet noemenswaardig waren. Een hoop mensen verwachtten dat het einde al in de groepsfase zou zijn. Dat maakt het voetbal makkelijker.
2. Het vertrouwen enorm groot werd na een wedstrijd tegen Spanje waarin Spanje alles of niets ging spelen na de 1-1 en dat genadeloos werd afgestraft en de wedstrijd tegen Chili waarin je 90 minuten minder bent en toch wint.
3. Het 5-3-2 systeem werkte, omdat we op het WK tegenstanders hadden die graag wilde aanvallen en we konden counteren.
4. We mazzel hebben gehad met een onterechte penalty tegen Mexico en een gewonnen strafschopreeks tegen Costa Rica.
5. We tegen een wanhopig slecht Brazilië stonden in de troostfinale.
6. Er zijn meerdere teams die moeite hebben na het WK, door de verwachtingen en de gemakzucht. Duitsland, Spanje, Bosnië en Zwitserland zijn beneden verwachting begonnen.
7. Robben heeft twee wedstrijden gemist en Vlaar, als beste verdediger heeft alles gemist. Eerste rechtsback Janmaat heeft twee potjes gemist, eerste linksbuiten Depay heeft er twee gemist.
8. Veel spelers hebben een mooie transfer gemaakt, waardoor het in het koppie misschien allemaal net wat anders zit dan normaal.
9. Spelers zijn persoonlijk gewoon uit vorm, gezien de fouten die er gemaakt zijn. Op het WK zag je niet zoiets als BMI tegen Italië of Janmaat tegen Tsjechië.

Moet ik nog meer redenen aandragen of is dit genoeg?

20 oktober 2014 om 07:53

Vittessenl,je kan alle redenen opzeggen wat je wilt en daar ook nog gelijk in hebben, maar van gaal had de teugel veel strakker staan en guusje geeft de spelers meer eigen verantwoording en dit wekt zoals je ziet niet.

20 oktober 2014 om 08:24

Wat een onzin man. Ga je mey bowlen bezig houden ofzo, want je snapt er werkelijk niks van!

Oranje zal zich best kwalificeren, tenslotte gaat meer dan de helft van de nrs 3 ook nog naar de eindronde. Punt is dat ik me afvraag of over 2 jaar, volgens mij is Hiddink dan 70, er n iet teveel generaties zitten fussen de coach en jonge spelers.
Blijft maar aanmodderen met de verdediging, daar begint het mee.v Gaal vluchtte in 532, armoedig. En Hiddink geeft de indruk niet (meer) bij de les te zijn; spelers merken dat , figuurlijke, uitbollen van een coach.
Hidd7nk moet de wijste zijn en zelf kappen. En gewoon een relatief jonge eredivisietrainer, van tussen de ,zeg, 42 en 52 benoemen

20 oktober 2014 om 02:20

Over 2 jaar stopt hij
Ook

20 oktober 2014 om 02:52

Generaties zijn totaal niet relevant, ideeën en opvattingen zijn relevant in de relatie tussen coach en spelers. Van Gaal was nota bene praktisch van dezelfde generatie als Hiddink.

Ja ze hebben niet het recht hem te ontslaan nee. Ze moeten eerst zelf opstappen. Dan moeten er capabele mensen aangesteld worden. Die mogen dan Hiddink ontslaan.

Als Guus ouderdomsverschijnselen begint te vertonen en pakweg een spits in de goal zet of zo, ontsla je deze man. In het andere geval ga je gewoon verder.

Ik heb het wel gehad met volk dat nog nooit in zijn leven een voetbal heeft aangeraakt zit te kelen dat ie weg moet, suggererend dat zij het wél allemaal even voor elkaar zouden krijgen.

Er is een reden waarom deze lui geen palmares hebben en Guus de deze op zijn schoorsteen mag bewonderen:

1986-1987Landskampioenschap (PSV)
1987-1988Europacup (PSV)
1987-1988Landskampioenschap (psv)
1987-1988KNVB beker (psv)
1988-1989Landskampioenschap (psv)
1988-1989KNVB beker (psv)
1989-1990KNVB beker (psv)
1998wereldbeker (real Madrid)
1998wk 1998 4e (nederland)
2002wk 2002 4e (Zuid-Korea)
2002-2003Landskampioenschap (psv)
2004-2005Landskampioenschap (psv)
2004-2005KNVB beker (psv)
2004-2005Rinus Michels Award
2005-2006Landskampioenschap (PSV)
2005-2006Rinus Michels Award
2009fa Cup (chelsea)

Voor zo'n man heb je respect, van hem weet je: hij kan het.

Ernst Happel zou zeggen:

" Kein geloel, fussball spielen!"

Nou zo snel is niet slim.. Het gaat inderdaad niet lekker maar weet niet als het door hem komt of spelers van Nederland... Gaal vond de visvijver van nl ook niet beschikken over top spelers.. Dus niet gelijk Hiddink de schuld geven

Natuurlijk wel. Eruit met die man. Hij heeft zichzelf overschat en heeft niet (meer) de kracht om dit om te draaien. Aanmodderen is geen optie. Dus Guus naar huus! En laat hij vooral die Van Oostveen meenemen. Wat een aanfluiting is die man.

Nou, Heer van Marwijk, in sommige dingen heb je gelijk, alleen de Knvb heeft wel de rechte om Guus naar huus te sturen, alleen komt het verkeerd over en over koeman daar heb je wel gelijk in, die hadden ze moeten aanstellen en niet guus.
Guus moet de teugels gaan aantrekken en ze niet te veel eigen verantwoording geven, want dan heb je deze paniek wat er heerst, zeker tussen RVP en de Hunt. Zet ze alle twee op en en geef de aanvoerdersband aan Robben, die zal het beter doen dan Rvp, deze heeft te zeer veel ego, Robben ook, maar die heeft de ego alleen om zelf te scoren, maar niet om persoonlijke vete's uit te vechten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren