Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De Keuken Kampioen Divisie trekt meer bezoekers dan Cristiano Ronaldo’

Laatste update:

Sjoerd Mossou zet zijn vraagtekens bij de toekenning van het WK 2034 aan Saudi-Arabië. De journalist weigert zich echter uitsluitend boos te maken over de beslissing van de FIFA. Mossou probeert er tegelijkertijd ook de grappige kant van in te zien.

Mossou haalt aan dat Georginio Wijnaldum onlangs met zijn club Al-Ettifaq een uitwedstrijd tegen Al-Riyadh in de Saudische Pro League speelde. “Dat was een duel tussen twee middenmoters en er kwamen 696 mensen kijken”, schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad. “Dat is vrij weinig. Op een doorsnee zaterdagmiddag trekt zowel Barendrecht als de IKEA in Barendrecht méér publiek.”

Saudi-Arabië was al langer bezig om het WK naar zich toe te halen en trekt daar miljoenen euro's voor uit. Zo plaatsten onder anderen Riyad Mahrez, Karim Benzema en Steven Gerrard - die de scepter zwaait bij Al-Ettifaq - onlangs positieve berichten over het mogelijke WK in Saoedi-Arabië op sociale media. Bekend is dat Neymar tonnen krijgt overgemaakt voor elk positief bericht dat hij over het land op sociale media plaatst.

Voor Mossou komt het niet als een verrassing dat het WK 2034 aan Saudi-Arabië is toegekend. De columnist benadrukt dat het voetbal zijn ziel ‘al lang en breed heeft verkocht’ en noemt enkele gevolgen.

“Topspelers die voor lege tribunes spelen, puur voor het geld. De Premier League die gedomineerd wordt door clubs in handen van oliestaten. De onstuitbare geldzucht van voetballers en hun entourage, als gevolg daarvan. De steeds vollere speelkalender. Eindtoernooien die slinks verpatst worden aan de hoogste bieder, zonder oog voor moraal.”

De columnist weigert er desondanks enkel boos om te worden en probeert het voetbal ook weer klein, leuk en beheersbaar te maken met een vergelijking. “Ze hebben het WK én vele sterspelers binnengehaald. Dat heeft miljarden gekost, een meerjarige sportswashing-strategie en talloze uren van sluwe diplomatie en beïnvloeding.”

“Toch trekt onze Keuken Kampioen Divisie wekelijks méér mensen dan die Saudi Pro League. FC Groningen trekt net zo veel publiek als Cristiano Ronaldo. Naar Martijn Kaars van Helmond Sport komen méér mensen kijken dan naar Henderson en Wijnaldum. Dat is niet alleen grappig, het betekent ook dat er nog hoop is”, besluit Mossou.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een verschrikkelijk slecht stuk zeg van die Mossou. Een beetje proberen te scoren zonder te kijken. Dat Wijnaldum en Henderson geen publiekstrekkers zijn oké. Maar Ronaldo, de stadions zitten vol waar hij komt. Daarnaast komt het puur door Ronaldo dat zoveel andere sterren ook die kant op zijn gegaan. Altijd zo makkelijk om via Ronaldo proberen te scoren omdat hij ijdel is. De man is bloedfanatiek, nog altijd topfit en schiet ze er nog in alsof hij niet ouder wordt. Ipv over zijn rug proberen te scoren zouden columnisten een ode moeten schrijven over deze speler.

1 november 2023 om 08:45

Ja zal inderdaad puur door Ronaldo komen dat iedereen daar heen trekt, het feit dat ze een flinke som geld krijgen om daar te spelen zal echt niet meespelen. Verder dat ze ook bijna aan het einde van hun carrière staan, zal echt niet meespelen dat ze nog een keer flink kunnen cashen. Nee dat is niet van belang, ze zijn daar puur voor Ronaldo.

1 november 2023 om 08:53

Het is wel een feit dat die clubs daar al fors betaalde vóórdat Ronaldo kwam. Dus het lijkt erop dat Ronaldo wel degelijk invloed heeft gehad… (ik zeg het niet graag)

1 november 2023 om 08:54

Sorry, deze clubs betalen nu 15 tot zelfs 200 miljoen per jaar. Wat denk je dat ze ervoor max betaalden. Edit: even opgezocht. Banega was de grootverdiener met 9 miljoen per jaar. Voor de rest gemiddeld rond de 1-1.5 miljoen. Edit2: Al Nassr gaf ervoor max 30 miljoen uit per jaar. Nu alleen aan Ronaldo al bijna het zevenvoudige!

1 november 2023 om 09:03

Oh ik zeg niet dat hij invloed heeft gehad, dat heeft hij uiteraard wel, bedoel de focus kwam er ineens wel heel erg op te liggen en hij heeft een groot bereik, maar dat het puur door hem komt is natuurlijk complete onzin. Verder leeft het bij mij totaal niet om wedstrijden uit die competitie te kijken. Vind het leuk voor Ronaldo dat hij het daar nog goed doet, maar het blijft natuurlijk een bejaarde competitie.

1 november 2023 om 10:23

Tuurlijk heeft hij enige invloed. Maar het komt natuurlijk door de introductie van het Public Investment Fund daar binnen de voetballerij.

1 november 2023 om 08:51

Denk inderdaad dat Wijnaldum naar SA is getrokken omdat ie ondanks het betalen van contributie, wel tegen Cristiano kan spelen.

1 november 2023 om 09:25

Maar sinds Ronaldo is gegaan betalen clubs er meer om ook (gevallen) sterren binnen te halen.
Ronaldo heeft wel degelijk iets in gang gezet

1 november 2023 om 10:03

Heeft hij iets in gang gezet of was hij gewoon de eerste die gehaald werd nadat er iets in gang gezet werd?

1 november 2023 om 10:35

Nee het geld wat ze uitgeven heeft wat uitgemaakt. Denk je dat gini voor 1.5 miljoen per jaar daar zou voetballen om tegen cr te spelen?

1 november 2023 om 10:44

Het is best triest hoe men hem schijnt te moeten verdedigen. Dat heeft hij echt niet nodig hoor. Alsof zijn missie naar Saudi Arabië iets nobels is in plaats van ordinair geld binnen harken. Niet dat daar iets mis mee is hoor, maar best treurig als dat dan opgehemeld moet worden.

1 november 2023 om 11:57

@woenselaar

Messi verdient bij zijn club in Amerika meer dan Ronaldo. Is dat ook een probleem?

1 november 2023 om 12:34

Haha het standaard reflex, wie heeft het over Messi? Die vult zijn zakken toch ook gewoon en daar gaat het hier helemaal niet over.

Er gaan terecht genoeg kanttekeningen plaatst worden bij deze toewijzing. Ook ik vind het discutabel. Alleen een punt dat Saudi Arabië en Qatar doorvoeren zou ik bij elk toernooi wel willen doorvoeren. Het verbieden van alcohol. Alles kwam gestructureerd en geordend over, geen chaos met dronken idioten; dat is toch een heel erg klein pluspuntje.

1 november 2023 om 08:49

Tsja, het leefde dan ook totaal niet, vond ik. Zowel supporters die daar heengingen als supporters thuis, het was imo niet veel. Ik weet het niet, maar het lijkt mij dat dit soort toewijzingen afbreuk doet op de wk beleving. Meer poppenkast en geld, minder sport zeg maar.

1 november 2023 om 11:59

@harecles

Hoe weet jij dat er minder beleving was zowel daar als hier?

Daarbij krijg je minder beleving als men al 2 jaar lang voor het toernooi dwangmatig mensen afgeven op het toernooi.

Velen waren nooit van plan het een kans te geven.

1 november 2023 om 08:57

Je kan beter gewoon idioten weren. Als ik naar het stadion ga, heb ik ook altijd 10 halve liters op, maar ik word daar gewoon nog grappiger en gezelliger van. Wat Harecles zegt is ook wel zo, bijvoorbeeld bij die wedstrijd Qatar Nederland. Heb je allemaal van dat publiek dat vrij duidelijk geen barst om voetbal geeft en niet eens tot het einde blijft. Later in het toernooi toen het werd overgenomen door Argentijnen was het wel beter, want die zijn wel gewoon compleet leip, maar ik vond het matig.

1 november 2023 om 09:18

Maar Migi, hoe weet je bij de kaartverkoop wie er wel of niet olijk wordt van 10 halve liters 😉

1 november 2023 om 09:30

Nou bij de kaartverkoop is het een beetje vroeg meestal om 10 halve liters op te hebben 🙃 Ik denk het probleem ook niet is alcohol tijdens de wedstrijd maar in de uren voor de wedstrijd.

1 november 2023 om 09:58

Hmm, een soort alternatieve alcohol test waarbij je pas kaarten mag kopen als je er aardig om kan vragen na 10 bier?

1 november 2023 om 09:25

Was het dat? Of was het het risico dat in dat soort landen een zero tolerance beleid geldt en je daar liever niet in de handjes van de politie/in de gevangenis terecht komt? Want in hotels kan je gewoon drinken hoor. Jezelf vol laten lopen en daarna ladderzat naar het stadion gaan is gewoon een optie.

1 november 2023 om 09:32

Dit inderdaad. Je gaat echt niet een biertje drinken op straat of in het stadion of bv rellen als dat de gevolgen heeft dat je hard en lang gestraft wordt. Bovendien zijn de reizen en verblijven daar heel duur, zodat de gemiddelde kansloze hooligan daar ook echt niet naar toe gaat.

1 november 2023 om 09:44

Ja, laten we alcohol weren bij ieder toernooi omdat er wat mafkezen zijn die in eerdere toernooien met elkaar op de vuist gingen. Ik was vorige maand in Parijs bij het WK rugby, een groot spektakel, mensen genieten van biertjes en beleven het als een groot mondiaal feest. Je moet de idioten weren, niet alle geneugten eromheen maar verbieden.

1 november 2023 om 10:03

Als er genoeg kanttekeningen geplaatst gaan worden dan moesten maar meer landen zich aanbieden als organisatie. Als SA de enige serieuze kandidaat was/is dan heeft de FIFA ook weinig keuze.

1 november 2023 om 10:10

Suarez7, wat een ondoordacht statement. Ik begrijp niet waarom dit soort dingen maar blijven sluimeren. Een alcoholverbod? Hoe zie je het voor je? alle horeca mogen geen alcohol verkopen tijdens een eindtoernooi in een niet moslim land? Ik zou haast vragen of je dronken bent.

Laten we ons lekker druk maken over alcohol ipv de overige zaken die spelen in landen zoals dit.

1 november 2023 om 12:04

@grasnaaier

Alcohol is puur vergif en dat het extreem genormaliseerd is, is hersenspoeling door bedrijven die alcohol verkopen.

Dat is geen ondoordachte statement. Alcohol zorgt al sinds mensenheugenis voor enorm veel problemen.

Wat je als laatst zegt is whatabouttism.

1 november 2023 om 10:37

Ja laten we overal het plezier uithalen. Ook een zitverplichting invoeren? Niet meer lopen tijdens de wedstrijd? Stel je voor dat je buurman daar last van heeft. Voetbal in oliestaten is gewoonweg verschrikkelijk. Het is er te warm, de stadions komen na het toernooi leeg te staan wat onzinnig is en het leeft er totaal niet. Enkel het prestige leeft. Verschrikkelijke ontwikkeling.

1 november 2023 om 10:41

Ze hebben geld zat dus geven er niets om als ze leeg komen te staan.

1 november 2023 om 10:48

Het is maar goed dat wij ons druk maken dat we niet genoeg bomen hebben om die broodnodige woningen te bouwen voor ons overvolle landje. Dan kunnen ze elders in de wereld inderdaad gewoon lekker hun gang gaan

1 november 2023 om 18:55

@woenselaar: in een woestijn is stikstof niet zo n probleem,dus ik snap de vergelijking niet echt

1 november 2023 om 19:08

Sorry was even vergeten dat daar een grote koepel overheen hangt. Maakt de airco’s in de stadions ook wat logischer.

Hahhaha die topspelers spelen zeker niet in lege stadions..

1 november 2023 om 08:55

Waar spelen ze dan in? Bundesliga-sfeer? In de Saudi Pro League spelen 14 vd 18 clubs in stadions met minder dan 10.000 bezoekers. Het rechterrijtje komt niet eens 5.000 man op af… De top 4 speelt voor 20-30.000 bezoekers. Ik durf met droge ogen te beweren dat de 3e Bundesliga nog hogere bezoekersaantallen heeft dan de Saudi Pro League.

1 november 2023 om 09:00

Oftewel het klopt wat Moussou zegt, er komen meer mensen kijken naar Fc Groningen dan naar Ronaldo.

1 november 2023 om 09:04

20-30.000 is gewoon veel hoor. Hoef je totaal niet zo denigrerend over te doen vind ik.

1 november 2023 om 09:21

20-30.000 bezoekers gemiddeld in stadions met 60-70.000 plekken zijn nog altijd lege stadions, en dan heb je het over de topclubs uit de grote steden. Daar is niks denigrerend aan toch, voetbal leeft gewoon (nog) niet zo in Saoudi Arabie als in verschillende Europese en Zuid-Amerikaanse landen.

1 november 2023 om 09:24

Gemiddeld aantal toeschouwers is 8.405. En bezettingspercentage van Al Tawoun is 98 procent. Met een capaciteit van 5.961. Dan Al Nassr (Ronaldo) van ruim 80 procent. Voor de rest is de bezettingsgraad rond de 30 procent. Leeft t dan? In de meeste competities binnen Europa zou dat vreselijk zijn.

1 november 2023 om 09:30

Het is gewoon onzin te doen alsof er geen kat kijkt. Niemand in de kkd haalt die cijfers op jaarbasis en toch kijken er zogenaamd meer mensen naar de kkd dan naar Ronaldo, wat denigrerende onzin is. Ik kan er serieus met mijn hoofd niet bij dat je zegt dat het daar niet leeft als er vorig jaar gemiddeld 40.000 mensen naar Al-Ittihad gaan kijken. Dat is meer dan naar PSV en alles in België.

Dat de stadia te groot zijn, is een feit maar daar zitten ze gewoon mee. Bouw in Nederland 3 stadia van 70.000 plaatsen en die zitten ook 99% van de tijd niet vol hoor (wel voller, dat geloof ik zeker).

1 november 2023 om 09:32

Als ik naar transfermarkt kijk is dit seizoen het gemiddelde toeschouwers aantal meer dan 10.000. Dat is ongeveer op hetzelfde niveau als België. In de KKD is dat nog geen 6.300. Daar moet je gewoon naar kijken, niet naar de te grote stadia die ze hebben.

1 november 2023 om 09:34

Lierse, stadia is een ander meervoud 😉. Maar als in de KKD spelers als Ronaldo, Benzema, Kante, Mane etc kwamen spelen, zaten de stadions gemiddeld echt een stuk voller dan daar 😉. En nu in een ander perspectief: SA heeft 36 miljoen inwoners. En de stadions zijn gemiddeld gevuld met net iets meer dan 8000 man. Met alle grote wereldsterren. Kies maar: voetbalcultuur of niet? Ik ga toch voor de nee.

1 november 2023 om 09:47

Dat is het niet. Toevallig is het meervoud van het Griekse stadion hetzelfde als het meervoud van het Latijnse stadium, maar dat is niet mijn schuld.

En er zijn daar clubs die makkelijk boven de 20.000 supporters zitten. En dat dus al voor de grote sterren. Nu ga je mij toch niet wijsmaken dat je zegt dat daar geen voetbalcultuur is?

1 november 2023 om 10:14

Het verschil is dat ze het hier niet kunnen betalen. En zolang ze daar de free money glitch hebben van de sancties op Rusland zullen ze zoveel blijven betalen. En niet alleen aan spelers maar ook aan de staff. Voetbal zit daar nog in de beginfase. Zodra ze daar beginnen met alle talenten opkopen en er hier alleen nog maar middelmaat gaan die kijkcijfers vanzelf omhoog.

1 november 2023 om 10:59

Lierse,

De vier clubs die in handen zijn van de staat (Al-Ittihad, Al-Hilal, Al-Ahli en Al-Nassr) trekken gemiddeld meer dan 10.000 bezoekers. Direct uit een analyse van VI. Ik vraag me sterk af waar jij jouw cijfers vandaan haalt? Gemiddeld 40.000 kijkers? Meer dan PSV en alles in België? Dat is gewoon liegen.

Daar tegenover trok de openingswedstrijd van Wijnaldum tegen Al-Riyadh slechts 696 toeschouwers. Nogal pijnlijk voor een land dat een WK mag organiseren, niet?

Dat er een ontwikkeling gaande is zal niemand ontkennen. Maar voor een land met dusdanig veel inwoners zijn dat best trieste cijfers en tekent het wel degelijk dat er weinig voetbalcultuur heerst.

1 november 2023 om 11:02

In het Grieks is Ïæ’ã¯â€žã®â¬ã®â´ã®â¹ã®â± inderdaad het meervoud van Ïæ’ã¯â€žã®â¬ã®â´ã®â¹ã®â¿, maar in het Nederlands is het toch nog altijd stadions zover ik weet. Je ziet stadia wel steeds vaker gebruikt worden dus zou me niet verbazen als het straks geaccepteerd wordt maar vooralsnog geeft o.a. Van Dale slechts 1 meervouw voor stadion: stadions. Edit: wauw, ik ben verrast. Klinkers met accenten, hoofdletters in afkortingen en witregels werken altijd maar half maar de Griekse letters worden zowaar normaal weergegeven hahahah. Edit2: Ik was te vroeg met juichen - het werkt toch niet! (:

1 november 2023 om 11:06

Liegen nog wel. Doe zelf eens onderzoek voordat je mensen van liegen beticht. Transfermarkt heeft daar een mooi overzicht van.

Al-Ittihad had in 22/23 gewoon een gemiddelde van meer dan 40.000 toeschouwers. Dat is meer dan PSV (en alle andere Nederlandse teams buiten Ajax en Feyenoord) en meer dan alle Belgische clubs.

Dit seizoen zitten de 4 topclubs allemaal rond of boven de 20.000 supporters gemiddeld trouwens.

1 november 2023 om 11:08

Taalarmoede vind ik geen excuus eerlijk gezegd. Als je een Grieks standaardwoord volledig overneemt (ook nog eens een heel frequente afstandseenheid in de oudheid) dan mag je daar wel gewoon de oorspronkelijke uitgang achterplakken vind ik.

1 november 2023 om 11:24

Ik kan je onderbouwing wel volgen opzich hoor, maar om nou iedereen die geen gymnasium heeft gedaan (of anderszins Grieks heeft geleerd) af te schilderen als taalarmoedig gaat me wel wat ver haha. Mensen die gewoon Nederlands hebben geleerd en verder geen Latijn of Grieks kennen (lees: vrijwel iedereen) hebben gewoon op school geleerd: stadium - stadia en stadion - stadions.

1 november 2023 om 11:49

Ik heb het ook niet over de personen zelf. Ik heb het over de Nederlandse taal. Die is op dat vlak nogal armoedig vind ik zelf. Zie je ook bij polyglot bijvoorbeeld, zou eigenlijk gewoon polygloot moeten zijn. Verder is het volledig futiel natuurlijk haha.

1 november 2023 om 11:52

Volgens de Dikke van Dale is het meervoud van stadion nog altijd stadions. Het feit dat steeds meer mensen dit fout gebruiken heeft meer met de verloedering van de taal te maken dan met het feit dat ze toevallig dezelfde meervoudsvorm zouden hebben.

1 november 2023 om 12:22

Het is gewoon taalverloedering vanaf het begin. Juiste dingen doen is net het tegenovergestelde.

Natuurlijk zal er een groep mensen zijn die het onbewust juist doen, maar dat neemt niet weg dat het met de juiste intentie het tegendeel van taalverloedering is.

1 november 2023 om 12:29

@lierse, liegen was niet de juiste term waarvoor excuses. Er is volgende de VI een heel ander gemiddelde waarop ik mijn mening baseerde. De cijfers op Transfermarkt bevestigen jouw beeld voor deze club. Jij pakt echter het gemiddelde van één seizoen waarin de ploeg kampioen werd en zet dat tegenover PSV, dat niet eens een stadion heeft dat die aantallen aan kan (belgische clubs geloof ik ook niet).

Het land heeft overigens 36 miljoen inwoners, meer dan België en Nederland bij elkaar. Als je dan de gemiddelde toeschouwersaantallen competitiebreed bekijkt is dat op zijn zachtst gezegd triest.

Dat stadion is in 2014 gebouwd.
De bezoekersaantallen sinds 2014 in totaal: 239.276
/11 inclusief gemiddelde huidig seizoen = 21752.
Dat schetst al een heel ander beeld dan het cherry picken van één seizoen om een punt te maken.

1 november 2023 om 12:45

Ik zeg niet dat ze meer voetbalcultuur hebben dan België of Nederland, maar wel dat ze er eentje hebben. 90% van de competities in de wereld komt niet aan zo een gemiddeldes in hun voetbalstadion.

Dus ik snap niet waarom er door sommigen zo denigrerend over die aantallen gedaan wordt.

1 november 2023 om 13:11

Denk niet dat je kan ontkennen dat er nogal wat sportswashing gaande is daar en dat er daarom een afkeer is. Als je kijkt naar Saudi-Arabië op Wk's en de support kan je inderdaad niet ontkennen dat er wel degelijk een voetbalcultuur is. Maar die cultuur is wel heel sterk beperkt tot enkel de grote 4 clubs en het land. De rest daar omheen is opvulling.

1 november 2023 om 13:29

Ben ik het zeker mee eens.

1 november 2023 om 08:57

Jij beweert dat die liegt? Zo’n 3000 man trekt een wedstrijd van Barendrecht ook. Dat is inderdaad geen leeg stadion.

Denk dat het voor geen enkele Ikea moeilijk is om meer supporters te trekken. Met 21 miljoen bezoekers over twaalf verstigingen. Dan heb je er wel een paar duizend per dag, ja.

Ach, geen verrassing. Er zullen daar echt wel mensen zijn die van voetbal houden. Maar het heeft helemaal geen voetbalcultuur, joh.

1 november 2023 om 09:28

En die voorzitter van de SA voetbalbond in zijn interview zeggen: ‘wij zijn een echt voetbal land’ 😂

1 november 2023 om 10:45

Dan moet je die 21 miljien delen door 365. De clubs kunnen hun totaal delen door 17 of minder afhankelijk van hoeveel clubs er zijn.

Huh, die lege stadions zijn in Qatar dacht ik. Volgens mij zit het in SA altijd behoorlijk vol

1 november 2023 om 09:06

Volgens de data die ik kan vinden zit het zeker niet altijd vol. Er zijn 3 clubs met een indrukwekkend stadion (meer dan 60.000 zitplaatsen) - namelijk Al-Hilal, Al-Ittihad en Al-Ahli. Bij die drie clubs zitten er dit seizoen gemiddeld resp. 27k, 25k en 19k mensen op de tribunes - minder dan de helft dus. Enige club die het stadion redelijk vult is Al-Nassr (niet geheel toevallig de club van Ronaldo) met dik 20k bezoers gemiddeld in een stadion van 25k. Alles onder de top-4 komt niet aan de 10.000 en de helft van de competitie niet eens aan de 5.000.

Nu is het door de vele sterren al ietsje beter geworden want als je naar vorig seizoen kijkt weet je helemaal niet wat je ziet. Zo zat er bij Al-Hilal vorig jaar gemiddeld nog geen 10.000 man in een stadion van bijna 70.000. Geen idee hoe accuraat die cijfers van transfermarkt zijn maar het zal de orde grootte aardig benaderen denk ik. De stadions in Saoudi Arabie zitten nooit (bijna) vol, het gros van de clubs haalt het merendeel van de tijd de helft van hun capaciteit niet eens.

1 november 2023 om 10:01

Pfoe, oke dat valt niet mee dan inderdaad. Nouja, dan zou er tijdens het WK wellicht genoeg plek zijn voor de buitenlandse fans

1 november 2023 om 12:10

@sanderr

Als Nederland even grote stadions had, zouden ze ook nooit vol zitten.

Ik vind het ook wel logisch. Ik zou ook de wedstrijd thuiskijken in plaats van ik de brandende zon.

1 november 2023 om 12:32

Als Nederland net zoveel inwoners zou hebben als Saudi-Arabië echter weer wel.

1 november 2023 om 09:10

in SA is het alleen de top3/4 die veel bezoekers trekt. worden ook gesubsidieerd door de overheid daar (de clubs, misschien ook de supporters :P ).
de overige clubs hebben geen of weinig aanhang.

Het is overduidelijk dat Saudi Arabie het WK 2034 heeft gekocht van de Fifa. Ik ben daarnaast vooral ook benieuwd wat er aan Australie is aangeboden om zich als laatste concurrent terug te trekken. En natuurlijk is het verdelen van het WK van 2030 over drie continenten niets anders dan een slimme zet om aansluitend te kunnen roepen "zo, en daarna is het midden oosten weer aan de beurt." Het is zo verschrikkelijk doorzichtig allemaal. Straks komen er weer een paar voetballers die willen dat we weer wekelijks met zijn allen gaan knielen voor mensenrechten. Ik ga er lachend naar zitten kijken, want het is een grote boter op je hoofd show.

1 november 2023 om 10:48

Waarom viel australie af? Als sa de enige kandidaat is is het logisch dat zij het kregen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren