Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Jong laat contract ontbinden en is transfervrij op te halen

Laatste update:

Nigel de Jong is weg bij Galatasaray. De Turkse grootmacht heeft vrijdag het contract van de ervaren middenvelder ontbonden, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. Het is vooralsnog onbekend waar De Jong zijn loopbaan voorzet. Het contract van De Jong liep door tot aan de zomer.

De Jong speelde sinds medio 2016 voor Galatasaray. Hij kwam transfervrij over van Los Angeles Galaxy. De samenwerking tussen de 81-voudig Oranje-international en de Turkse topclub is uitgelopen op een teleurstelling. In zijn eerste seizoen kwam hij niet verder dan achttien competitiewedstrijden. Dit seizoen speelde hij geen minuut.

Met een salaris van 2,5 miljoen euro per jaar drukte hij zwaar op de begroting. Daarom heeft de club besloten, met wederzijds goedvinden, het contract van De Jong te verscheuren. Diverse Turkse media meldden vrijdag dat hij terugkeert naar Nederland om voor Ajax te gaan spelen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb geen idee wat nu zijn niveau nog is. Vond hem de laatste paar keer in Oranje echt heel beroerd spelen, en ik vrees dat die periode zonder speeltijd hem weinig goed zal hebben gedaan. Misschien iets voor Sparta? Die zijn lekker bezig op de transfermarkt. Maar voor Ajax komt deze man denk ik heel veel te kort, bovendien lijkt dat middenveld me wel in orde op dit moment.

5 januari 2018 om 16:06

Sparta kan hem never betalen, tenzij hij enorme concessies doet. Zou wel een stunt zijn natuurlijk mocht Dickie hem weten binnen te slepen. Ajax heeft hem inderdaad niet nodig, al kan hij zeker nog van waarde zijn. Vraag me alleen af op welk niveau hij nu zit omdat hij vrij lang al niet meer gespeeld heeft.

5 januari 2018 om 16:12

Hahahaha ja dat zou zeker geniaal zijn als Dickie hem naar Spangen haalt!

5 januari 2018 om 16:33

Dan mag Dickie zelf wel een paar van die Zenit-rolexjes verkopen want dat zie ik echt niet gebeuren

5 januari 2018 om 16:41

"sparta kan hem never betalen, tenzij hij enorme concessies doet"

Tja, dat zeiden 9 van de 10 mensen ook over Advocaat en kijk eens wie er nu aan de zijlijn staat

De hoogtijdagen heeft deze man al jaren geleden vaarwel gezegd en hij wordt al jaren achtervolgd door blessures. Meneer mag misschien wel een paar noten op zijn zang hebben maar ik denk dat hij in zijn handen mag knijpen zijn als een mooie club als Sparta hem hebben wil. Ik lees ook verhalen dat Ajax al rond met hem is maar eerlijk gezegd lijkt me dat toch echt te hoog voor hem gegrepen.

5 januari 2018 om 16:53

"ik denk dat hij in zijn handen mag knijpen zijn als een mooie club als Sparta hem hebben wil."

Seriously.. Ik denk eerder dat Sparta in de handjes mag knijpen als hij voor hun salaris wil komen spelen.

Daarnaast is Dick oud-speler van Sparta en Nigel niet. Dan is het logisch dat je wil inleveren voor een "oude liefde".

5 januari 2018 om 16:11

Hij zou wel de enige in hun groep zijn die een bal af kan pakken. Misschien geen overbodige luxe tussen al die creativelingen. Denk idd niet dat hij daar veel aan spelen toe komt, maar aan de andere kant dachten ze dat toen ook over poulsen, die heeft het ook best aardig gedaan. Of Davids, die speelde ook vrij weinig maar heeft toen volgens mij best aardig gedaan als die fit was. Zou De Jong misschien ook kunnen. Europees spelen ze natuurlijk niet maar tegen ons, psv en utrecht waar ze het vaak lastig hebben met fysiek kan hij net datgene zijn wat ze nodig hebben.

Al wordt het wel een warboel met al die "de Jong's" in hun selectie. Hahaha

5 januari 2018 om 16:14

Wat Ajax dus niet heeft is een echte *6*. Ik durf te beweren dat als je N. De Jong erin had gegooid tegen Twente dat je die pot over de streep had getrokken.

5 januari 2018 om 16:45

Ajax heeft geen echte cvm, maar zonder Europees voetbal en geen beker hou je wel weinig potjes over met een prima bezet middenveld. Bovendien zal hij wel tegen het salarisplafond aanzitten. Geen goedkoop halfjaar voor Ajax dan.

5 januari 2018 om 16:51

Voor 1,5 jaar is hij m.i. wel welkom, maar dan moet je hem wel vastleggen voor een half jaar met een optie van nog 1 jaar. Als het een Heitinga blijkt dan zeg je gedag. Blijkt hij zoals Klaas-Jan nog van waarde dan houd je hem erbij voor 18/19.

5 januari 2018 om 17:00

Vanochtend bij van persie zei je nog dat het een prima stand-in was die PL kampioen is geworden en WK finalist is geweest en die ervaring kan overbrengen aan de jonge spelers. Zelfde geldt toch ook voor Nigel? Beide hebben ze in de top gespeeld om vervolgens in Turkije op de bank te belanden en gratis weg te mogen door hun te hoge salaris.

Las op facebook dat hij rond zou zijn met ajax, maar hoewel ik zeer gecharmeerd ben van de speler Nigel de Jong hoop ik niet dat hij komt. Het middenveld is al overvol en hij zou grote talenten als Eiting alleen maar in de weg staan.

Daar komt ook bij dat het waarschijnlijk maanden duurt voordat hij wedstrijdfit is, aangezien die al lang geen wedstrijden meer heeft gespeeld. Als ik hem was (en er is interesse) zou ik lekker teruggaan naar Amerika, beetje ballen in een mooi land en geen last van die kritische Europeanen.

5 januari 2018 om 16:12

Nigel heeft in het verleden als rechtsback gespeeld, dus als backup voor Veltman is het geen gek idee. Orejuela verdient gewoon alle tijd van de wereld...

5 januari 2018 om 16:23

Je gaat hem toch niet halen voor en positie waar hij al ruim 10 jaar niet meer heeft gespeeld?

Daar komt ook bij dat hij nu waarschijnlijk snelheid mist, en wedstrijdritme (voor een team dat met aanvallende backs speelt geen overbodige luxe lijkt me).

Wat betreft orejuela, Zoals het nu gaat is het toch perfect voor een jongen voetballer in een nieuw land. Af en toe minuten maken, vaak bij de selectie zitten en elke wedstrijdbespreking meemaken. Daar heeft zo'n kerel meer aan dan als derde keus te fungeren en alleen maar op de tribune te zitten.

5 januari 2018 om 16:49

Op de rechtsback positie zie Nigel in een soort Zabaleta rol. De backs van City gaan er ook nauwelijks overheen, maar staan vaak meer in het centrum om zo de defensieve taken van Silva en De Bruyne over te nemen.

5 januari 2018 om 16:26

Je hebt gewoon de harde nodig Europees gezien en eiting is sowieso nog niet vh gewenste niveau. Met alleen voetballende spelers red je het niet. Iemand als Nigel kan echt wel van waarde zijn. Wil je Europees spelen met Frenkie, Donny en hakim? We redden eventuele voorrondes dan waarschijnlijk weer niet. Indien fit niet twijfelen en halen die vent. Overigens vind ik het middenveld helemaal niet overvol. Gewoon dubbel bezet zoals het hoort.

5 januari 2018 om 16:58

Ik ben het met je eens dat je voor Europees voetbal een bepaalde hardheid en ervaring nodig hebt, maar het is nog maar de vraag of de jong dat kan. Het is sowieso niet eens zeker dat hij op dit moment beter is als bijvoorbeeld een Eiting. Hij heeft immers al lang niet meer gespeeld. Wat dat betreft vind ik 'ervarenheid' echt totaal overschat. Als hij het niet meer kan belopen of de bal constant naar de verkeerde kleur schiet dan heb je niks aan al die ervaring.

Begrijp me niet verkeerd. Ik was echt een enorme fan van de jong, en zonder dit type voetballers kan gaan team goed draaien, maar ik vraag me oprecht af of hij het niveau nog aankan. Velen hier denken aan de Nigel van zijn vorige periode bij ajax, en dan ook meteen aan zijn beste wedstrijden. Dat doe ik ook graag, maar het schept een realistischer beeld als we kijken naar zijn wedstrijden bij Gala, en dat waren er niet zo veel...

Nigel de Jong is bij zijn laatste paar clubs gigantisch mislukt en Ajax heeft een redelijk goed bezet middenveld. Van mij mag hij komen. Met zijn ervaring kan hij zeker iets toevoegen, maar wel zoals Poulsen en Ooijer; in bepaalde wedstrijden en op bepaalde momenten. Niet als basisspeler.

5 januari 2018 om 15:52

Ja en hij kan altijd nog spelen als verdediger, laten we niet vergeten op welke positie het ooit allemaal begonnen is voor deze held!

5 januari 2018 om 16:03

Ik weet niet of hij dat nu nog aan zou kunnen. Stel je voor dat je hem rechtsback (er van uitgaande dat je die plek bedoelt) zet tegen een pijlsnelle linksbuiten, dan kan alvast een bedje reserveren bij orthopedie, want dan gaat Nigel hakken en schaven. Of denk aan de training, als Kluivert bij de partijvorm op Nigel de Jong staat. Ik denk niet dat dat nog kan.

5 januari 2018 om 16:05

Denk dat hij daarvoor echt snelheid te kort komt, zeker omdat Ajax uitgaat van balbezit en daardoor vaak ver van de eigen goal speelt.

Dit zijn wel echt spelers waardoor ik weer met weemoed terugkijk naar de tijden met Sneijder, Vd Vaart, zlatan, trabelsi en noem ze allemaal maar op. Ik hou altijd wel van de types Nigel de jong. Steevast worden ze ondergewaardeerd maar voor elke ploeg zijn ze onmisbaar.

Ajax heeft eigenlijk voldoende middenvelders, maar zal zeker een toevoeging zijn qua ervaring. Ik zou zo'n speler altijd aantrekken als Ajax zijnde als het past qua salaris. De Jong weet zelf ook wel dat hij niet op teveel speeltijd hoeft te rekenen mocht hij naar Ajax komen.

Mooi middenveld: de Jong, de Jong en... je raadt het niet.. de Jong. Prachtig zou ten Hag sowieso een keer mee moeten spelen gewoon omdat het kan.

5 januari 2018 om 15:59

Volgens mij is er een Eufa regel dat er maximaal 2 spelers met dezelfde naam in 1 linie mogen spelen

Dit ter bescherming van de scheidsrechters

5 januari 2018 om 16:03

Daar hebben ze juist de rugnummers voor uitgevonden toch?

5 januari 2018 om 16:40

Dit is werkelijk de grootste onzin die ik in 10 jaar vz heb gelezen. dadelijk ga je nog beweren dat een team maar 3 Aziaten mag opstellen ter bescherming van de scheids

5 januari 2018 om 16:03

Goed idee, misschien in de kampioenswedstrijd tegen PSV tegen de Jong!

Toch opvallend hoe vaak Turkse clubs tussentijds contracten ontbinden met spelers. Tuurlijk gebeurd dit in overleg, maar toch geef je als club aan dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt.

Geloof niks van de geruchten over Ajax. Mike Verweij geeft ook aan dat er geen sprake is van een overgang naar Ajax. Zou ook niet weten waar hij zou moeten spelen gezien de bezetting van Ajax op het middenveld.

5 januari 2018 om 16:01

Als Ajax nog Europees zou spelen dan zou hij zeker wel een toevoeging zijn, maar zonder Europees voetbal heb je hem denk ik inderdaad niet nodig. In de Eredivisie kun je het wel af met een "voetballende" 6. Europees gezien niet.

Hij gaat niet naar Ajax. Is een verhaal die bij zijn zaakwaarnemer vandaan komt in de hoop wat los te maken Insiders ontkrachten zijn komst en leek mij ook een slecht plan. Gaat niets toevoegen in de huidige selectie.

Ik begreep dat er toch al vanuit de Serie A interesse wordt getoond in van de Beek? Dan zou ik het niet verkeerd vinden als ze daarvoor een ervaren speler als de Jong terughalen. De beste man kan uitstekend mee in de Eredivisie en zal met zijn ervaring in deze kleedkamer een grotere rol kunnen spelen dan bijv. een Siem de Jong kan of een Klaas-Jan Huntelaar.

Ik denk dat Nigel het wel mooi vind geweest in al die landen te hebben gespeeld en nu graag terug wilt naar Nederland met/voor zijn gezin. Als ze in Amsterdam hem geen contract aanbieden zou het mij niets verbazen dat hij wel van een andere club in Nederland een contract krijgt.

5 januari 2018 om 16:36

Van de Beek heeft net zijn contract verlengd tot 2022. Ik zou niet zo goed weten welke andere Nederlandse club aan zijn eisen zou kunnen voldoen, zie hem eerder naar het verdere buitenland vertrekken of een rechterrijtje club in een grotere competitie.

Ik zou hem graag bij Ajax zien maar Ajax speelt geen Europees, dus er zijn niet bepaald veel wedstrijden waar hij als extra geschut ingezet zou kunnen worden.. Het middenveld is immers al goed bezet en de bankzitters zouden van mij persoonlijk voorrang krijgen in de eredivisie. Maar wie weet, als hij niet teveel eisen heeft is het een goede toevoeging.

Nou, Ajax, sla je slag!
Dan kunnen we een middenveld opstellen met de Jong, de Jong en de Jong!
Maar ff serieus, we hebben al vrij veel middenvelders met Donny, Lasse, Ziyech, Frenkie, Siem en Eiting. Weet niet of Nigel echt een toevoeging zou zijn, in Europese wedstrijden misschien wel, dan heb je wat meer power nodig, maar in de Eredivisie hebben we toch altijd de bal en kan je denk ik beter Schöne of Frenkie de Jong met de punt naar achter hebben dan breker Nigel de Jong. En we spelen dit seizoen geen Europees meer, dus ik zou hem er niet bij halen.

3 jaar geleden kon de Jong nog bij Ajax terg komen maar nu is hij overbodig geworden.

Nu moet niet iedereen gaan zeggen ''iets voor ajax of feyenoord of psv'' want dat is hij simpelweg niet, misschien als een of ander rotsblok op het middenveld maar goed, veel en veel te hard voor de eredivisie.

Overbodig pfff verkoop die veltman asjeblieft die denkt echt dat ie goed is !! Zet de jong daar maar neer alles beter dan die veltman !!!

5 januari 2018 om 16:35

En daar hebben we weer een Veltman hater. Dit artikel gaat niet over Veltman. De Jong heeft al heel lang niet meer op rechtsback gespeeld, dus het is bepaald niet logisch om hem voor die positie aan te trekken en zeker niet als eerste keus, dat is een volledig onverantwoord risico. Dus het slaat werkelijk nergens op om dan met zo'n reactie te komen.

Buiten dat is Veltman ook statistisch al jaren één van de beste verdedigers van de eredivisie, wordt ie door verschillende coaches en bondscoaches steeds basis gezet, dus tenzij je het beter denkt te weten dan alle professionals en statistieken, kan die onzin van "alles beter dan Veltman" weer terug de prullenbak in.

5 januari 2018 om 16:54

Veltman vervangen is opzich een goed idee maar als ik als rechtsback zou moeten kiezen tussen veltman en De Jong zou ik toch kiezen voor Veltman. De Jong was een harde en goede verdedigende middenvelder die vroeger ooit eens rechtsback heeft gespeeld maar hij is nu al 3 jaar over datum.

Ziyech verkopen. Dan de jong met de punt naar achter. De jong en van der beek ervoor.

Of zou ten hag 41212 gaan spelen.
De jong
De jong van de beek
Ziyech

Neres en Dolberg

Ziyeg verkopen en een vermoeide oude man terug halen ??! Dat zou net zo dom zijn als dat Feijenoord Van Persie weer zou inlijven. Zó veel fouten gun ik PSV nu ook weer niet

5 januari 2018 om 16:49

Kramer verkopen en Van Persie halen zou echt geen fout zijn hoor. Denk dat Van Persie minstens net zo belangrijk kan zijn als Huntelaar voor Ajax is.

5 januari 2018 om 19:06

Naar mijn idee is Van Persie te veel opgebrand (net als Nigel, Wesley enz.).
Allemaal komen ze loopvermogen te kort.
Huntelaar heeft nog wel voldoende gretigheid. Die vergelijk ik liever met Dirk Kuyt.

Was ooit bikkelhard en onpasseerbaar op het middenveld maar ben bang dat er nu niet meer van over is. Als je bij Galaxy en Gala niet weet te slagen weet ik ook niet wat Ajax aan hem heeft als spelers zijnde.

Als veteraan is het wel leuk maar wilt hij dat wel? En wilt ten Hagen dat wel? En om daar zon belachelijk salaris voor neer te leggen? Nope. Dus mwah, hoeft niet .

Ben geen veltman hater maar vind t gewoon een zwakke voetballer ! En nog aanvoerder ook ? A is t geen rechtsback en ja Tete was dat wel !!!! En b in de as komt ie voetballend tekort dus mij een raadsel dat hij nog bij Ajax speelt ??? Wijst wel naar andere maar maakt zelf kapitale fouten daar komt bij een rechtsback als aanvoerder ??? Schone hoort dat te zijn !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren