Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Jong: ‘Als we die hadden gewonnen, stonden we nu voor op Ajax’

Laatste update:

Voor Luuk de Jong is 8 mei 2016 een van de mooiste dagen uit zijn bestaan als profvoetballer. PSV veroverde destijds alsnog de landstitel, doordat toenmalig koploper Ajax tot ieders verrassing in toom werd gehouden door De Graafschap (1-1). Drie jaar later sluit de Amsterdamse club het seizoen opnieuw af in Doetinchem en De Jong droomt hardop over een nieuwe stunt van de Superboeren.

“Ik heb het vaak aangegeven: je moet erin blijven geloven tot het laatste moment”, citeert de NOS de topscorer van de Eredivisie. Ajax heeft een beter doelsaldo en treedt zondag aan tegen FC Utrecht. PSV heeft de op papier lastige uitwedstrijd tegen AZ op het programma staan. De Jong blijft echter positief en hoopt op hulp vanuit Utrecht of Doetinchem. “Het maakt niet uit wie het doet, als een van de twee het maar doet.”

PSV kwam ruim twee weken geleden voor het laatst in actie. Ajax stond tweemaal tegenover Tottenham Hotspur en miste op een haar na de finale van de Champions League. Desondanks kijkt de PSV-spits met bewondering naar de prestaties van de rivaal uit Amsterdam. “Ik heb veel respect voor de wijze waarop Ajax die wedstrijden heeft gespeeld. Ajax is echt gegroeid gedurende het seizoen. Helaas voor ons doen ze het ook in de competitie heel goed.”

De Eindhovenaren hadden Ajax enkele maanden geleden op acht punten kunnen zetten. “Oh ja, Utrecht-uit”, verwijst De Jong naar het 2-2 gelijkspel in de Domstad. “Natuurlijk denk je daar soms aan. Als we die hadden gewonnen, stonden we nu voor op Ajax. Maar we hadden toen ook kunnen verliezen.“ Intussen zijn de rollen omgedraaid en is PSV afhankelijk van resultaten elders. “Het is moeilijk om te zeggen dat we het in bepaalde periodes hebben vergooid. Er zijn soms moeilijke fases in de competitie en daar moet je zo goed mogelijk doorheen proberen te komen. Normaal sta je met tachtig punten bovenaan, nu moet je nog strijden.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Tja, en als Ajax nou eens een seizoen gelijk scherp begint stonden we al 9 punten voor. Zo kan ik er nog wel een paar opnoemen...

12 mei 2019 om 10:18

Ook al pakt PSV slinks die schaal,dit seizoen blijft toch het seizoen van Ajax. ik wed zelfs dat het feestje in Eindhoven een feestje zal blijven. relatief klein en ingetogen, wetende dat er een ploeg is die op alle fronten beter was.

12 mei 2019 om 10:27

Een kampioenschap wordt bepaald in 9 maanden. Gedurende die 9 maanden heeft PSV grotendeels op de eerste plaats gestaan. Alle fronten beter is dus zeker niet het geval. Ajax speelt vooral in de cl de pannen van het dak.
Daarnaast, Brabanders vieren feestjes niet klein en ingetogen.

12 mei 2019 om 11:25

@barca1: Houd toch op zeg. Als Psv kampioen wordt verdienen ze het net zoveel, wat een berg onzin kraam je uit. Zeker dat het niet klein en ingetogen gevierd wordt hahaha, dan ken je de Eindhovenaren nog niet goed.

Ja, Ajax heeft een goed seizoen gehad, ja, ze speelde bij vlagen prachtig voetbal...
Maar laten we niet gaan doen alsof Ajax voorbestemd is, punten verspelen en geen kampioen worden is gewoon een mislukt seizoen.

Beker gepakt, wat een erg mooie prijs is. Echter vinden de meeste Ajacieden dit een "troostprijs".

12 mei 2019 om 10:19

"Maar we hadden toen ook kunnen verliezen." Heb je dit toevallig ook gelezen? Iedereen wou wel eens dat ze het verleden konden veranderen. Hij zrgt hier niks geks.

12 mei 2019 om 10:34

Nee, hij zegt idd niets vreemds en ik denk dat als psv daar gewonnen had en op 8 punten voorsprong was gekomen dat de competitie dan beslist was. Dus idd een cruciale wedstrijd die het verloop van de competitie flink heeft beïnvloed. Ook ajax psv was cruciaal, daar had psv het kunnen en eigenlijk ook moeten beslissen.

12 mei 2019 om 11:24

PSV had het daar kunnen beslissen ja, maar ze hebben het toch echt aan zichzelf te danken dat dat niet is gebeurd. Hebben geen moment in de wedstrijd gezeten.

12 mei 2019 om 12:16

PSV heeft het denk ik met name bij Ajax laten liggen doorregen tien man te proberen de 1-1 over de streep te trekken in plaats van de aanval te zoeken.
Maar eerst nog maar verder zien hoe het afloopt

12 mei 2019 om 10:30

Hij zegt toch niks verkeerds? Je kan ook moeilijk doen om niks. Beter dan Schone die de laatste 5 jaar vanaf de winterstop tot het einde van het seizoen verkondigd kampioen te gaan worden en toch steeds ongelijk krijgt.

12 mei 2019 om 10:38

Je hebt wel in de gaten dat die wedstrijd hem in het geheugen gebracht wordt door de journalist he...
Hij heeft dan aan als reactie: ja, als we die gewonnen hadden, hadden we nu bovenaan gestaan. Verder helemaal geen raar interview van Luuk zijn kant. De journalist had ook Heerenveen PSV kunnen noemen, waar het in blessuretijd 2-2 werd. In ieder geval begrijp ik zijn hoop om eenzelfde scenario als in 2016...

12 mei 2019 om 11:26

PSV heeft de titel laten liggen uit bij Ajax en nergens anders. Mocht PSV geen kampioen worden dit jaar

En als mijn oom een vrouw was, dan was ze mijn tante geweest.

Deze vlieger gaat natuurlijk voor zowel Ajax als PSV op. Beide ploegen hebben in wedstrijden onnodig punten laten liggen. Persoonlijk ben ik van mening, als je toch een moment in het seizoen wilt aanwijzen, dat PSV het met name in het laatste half uur in Amsterdam tegen tien Ajacieden heeft laten liggen.

12 mei 2019 om 10:25

Daar heeft Van Bommel het al laten liggen vanaf minuut 1 met zijn idiote opstelling. Mochten PSV en Ajax daadwerkelijk op een gelijk puntenaantal eindigen, dan zou ik zonder twijfel Emmen-uit als de wedstrijd aanwijzen waarin het meest onnodig punten zijn verspeeld.

12 mei 2019 om 10:34

Tuurlijk niet Emmen-uit. Het is toch logisch dat ze het idd duidelijk in Amsterdam, waar je tegen 10 man speelt en meteen gelijkmaakt maar alsnog hard eraf gaat, het hebt laten liggen. Daar hadden ze het gat in een onderlinge confrontatis kunnen vergroten naar 8 (!!!!!) punten. In plaats daarvan werden het er 2 en dat werkte ook weer door naar Vitesse uit.

12 mei 2019 om 10:39

De wanprestatie tegen Emmen, waarin je een 2-0 voorsprong verspeelt in de laatste 10 minuten(!), is in mijn ogen van een totaal andere orde. Tegen Ajax was het een combinatie van een bizar slechte opstelling en pech, qua XG had je daar alsnog moeten winnen.

12 mei 2019 om 10:48

PSV heeft het zowel bij Utrecht als bij Ajax laten liggen. Dat waren 2 kansen om Ajax op 8 punten te zetten en de titelrace op slot te gooien. Ik vind niet dat de ene kans groter was dan de andere, want in Utrecht haalt PSV doorgaans ook altijd goede resultaten

Als PSV twee keer wint en op doelsaldo twee wordt dan hebben ze het gewoon goed gedaan. Helaas geen kampioenschap, maar genoeg om op voort te borduren. Talenten zijn doorgebroken en beter geworden. John de Jong kan aan de bak en hopelijk staat er volgend jaar een team dat weer tot de laatste dag meedoet om de titel.

Er wordt nu over 1 zinnetje gevallen, maar het is toch logisch dat hij daar aan terugdenkt? Voor de rest een realistisch interview met complimenten voor Ajax.

12 mei 2019 om 10:23

Ik ben het helemaal met je eens. Mocht PSV 2e worden ondanks 2x winst dan hebben ze 86 punten. Dat zou dan het hoogste aantal punten voor een nummer 2 ooit zijn. Ik had aan het begin van het seizoen lage verwachten van psv (met name door het centrum achterin) maar ze hebben het heel knap gedaan, waar ze ook eindigen.

12 mei 2019 om 11:34

Wat dacht je van Liverpool die straks met 97ptn niks heeft

Beetje rare uitspraak dit. Als als. Psv is vaak zat door het oog van de naald gekropen , dus wat dat betreft mogen ze al blij zijn dat ze gwn op gelijke hoogte staan.

12 mei 2019 om 10:38

Hoezo een rare uitspraak? De titel van het artikel wellicht, maar in het interview is DJ toch heel realistisch? En dat het gaat om een wedstrijd, juist tegen Utrecht die vandaag ook een sleutelrol zou kunnen spelen, op het moment dat PSV de voorsprong in de competitie naar een maximale afstand kan tillen, maakt een verwijzing naar deze wedstrijd alleen maar logisch.

Ik heb veel zeurderige, klagende interviews gelezen van DJ, maar dit vind ik er geen.

En over het oog van de naald: zonder VAR in de competitie hadden ze bovenaan los gestaan, het is maar net welke naald je bedoeld.

Als je daar in de laatste minuut de penalty tegen had gekregen was Ajax dit weekend kampioen geworden. Als Robben die bal over Casillas wipte in 2010 waren we waarschijnlijk wereldkampioen. Als mijn tante een piemel had gehad was het mijn oom geweest. Met “als” kom je nergens.

12 mei 2019 om 10:19

Ach die jankmans als Ajax niet verloren had bij Heracles had dan had Ajax bovenaan gestaan altijd dat als als als zou hij weten dat als als komt dat hebben te laat is .

12 mei 2019 om 10:39

Grootste deel van de competitie stond PSV gewoon bovenaan hoor, ajax heeft geluk dat PSV het liet liggen.

12 mei 2019 om 10:57

Of PSV had het geluk dat Ajax het liet liggen in de eerste seizoenshelft, je kan niks met dit soort uitspraken.

12 mei 2019 om 11:06

Tuurlijk, Ajax staat bovenaan en het komt door geluk. Ook wel logisch want van kwaliteit moet Ajax het dit seizoen niet hebben hè? Niveau van de selectie valt wat tegen dit jaar.

12 mei 2019 om 12:45

Ja maar dat kun je toch ook over Ajax zeggen dat die het hebben laten liggen , plus dat van Bommel te laf was om er tegen 10 Ajacieden een spits bij te gooien omdat hij dacht een gelijkspel is ook goed , dus gewoon het loon van de angst gekregen

Ik snap dat geneuzel van erin blijven geloven echt totaal niet. Als zij tegen Ajax spelen. Ze hebben geen enkel invloed op hoe Ajax speelt deze 2 wedstrijden.

12 mei 2019 om 10:33

Dat noemen ze winnaarsmentaliteit

12 mei 2019 om 10:40

Ene Lasse S heeft afgelopen jaren niet anders gedaan. Tegen het onrealistische aan.

Maar ik ben het wel met je eens.

12 mei 2019 om 10:56

Moeten ze het dan maar opgeven? Het blijft immers voetbal toch?

12 mei 2019 om 11:03

Zolang er een theoretische kans is moet je blijven geloven en 110% geven totdat die kans er niet meer is of dat je het hebt waargemaakt

Was dit die wedstrijd dat Dumfries een 100% penalty veroorzaakt in de 90ste minuut die niet gegeven wordt omdat het de tackle 'per ongeluk' ging?

Daar hadden jullie vrij veel mazzel mee Luuk!

12 mei 2019 om 10:41

Selectief geheugen heb je, ook de wedstrijd waar PSV een penal moest krijgen voor overduidelijk vasthoude

12 mei 2019 om 10:57

Zonder de var konden we vandaag kampioen worden volgens de NOS.

12 mei 2019 om 11:07

Zonder blessuretijd waren wij al weken kampioen.

12 mei 2019 om 11:12

Dat zijn niets zeggende cijfers, want er wordt enkel gekeken naar de kwantiteit en er worden geen vraagtekens gesteld bij de kwaliteit van de beslissing.

Vragen als:
Heeft de var alle situaties bekeken?
Zijn alle situaties door de var goed beoordeeld?
Heeft de var ten onrechte ingegrepen?

Zonder antwoordt hierop kun je van alles stellen, bijvoorbeeld dat Ajax zonder gebruik van de VAR een kampioenschap door de neus is geboord, of dat Ajax door de var kampioen wordt.

12 mei 2019 om 11:29

Zonder psv was Ajax nu al kampioen.

12 mei 2019 om 11:33

Daar heb je zeker een punt BartBertus. En dan zaten we nu al rond de 5 sterren op het shirt.

Ik zie de discussies ajax op alle fronten beter en psv grote gedeelte van het seizoen op kop. Het gaat om de laatste speeldag wie dan bovenaan staat zodra de wedstrijd is afgelopen. Dat is gewoon de terechte kampioen en klaar. Die discussies over als als als of de gehanteerde tactiek maakt dan helemaal niks meer uit.

In iedere sport heeft "als" vaak meegedaan maar nog nooit gewonnen.

Als, als, als ... als ik koning was pff. Ajax staat nu gewoon bovenaan waar het hoort. Vandaag winnen en we worden kampioen. We zullen dit mooi seizoen vieren met ons kampioenschap. We verdienen dit. Alle psv-ers het was een mooie strijd dit jaar. Maar dit jaar zal van ons zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren