Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'De fans van Bayern München hebben het beste van mij nog niet gezien'

Laatste update:
/

Met 17 treffers in 31 competitieduels kan niet worden gesproken van een slecht jaar, maar Robert Lewandowski wil meer. De Pool, die een jaar geleden transfervrij de overstap maakte van Borussia Dortmund naar Bayern München, denkt nog veel beter te kunnen. "De fans hebben het beste van mij nog niet gezien", bezweert hij op de website van zijn club.

"Ik kan beter en zal het beter doen", belooft Lewandowski, die in zijn beste seizoen in Dortmund (2012/13) 24 keer scoorde. "Het is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk, want ik ben afhankelijk van meerdere omstandigheden waar ik zelf geen invloed op heb. Het is vitaal dat we goed spelen als team. Daar valt of staat alles mee."

De Pools international stelt dan ook dat het teambelang uiteindelijk moet prevaleren boven dat van hemzelf. "Ik kan wel topscorer worden, maar als we dan als tweede eindigen in de Bundesliga en vroegtijdig uit de Champions League vliegen, is dat zinloos", vindt Lewandowski, die ook kort ter sprake komt over aanwinst Arturo Vidal. "Ik ben blij met zijn komst. Zo'n jongen heb je liever in je team, dan tegenover je. Zeker als spits."

Gaat Robert Lewandowski komend seizoen meer scoren, denk jij?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

17 doelpunten in 31 wedstrijden is ook gewoon te weinig voor als je bij een club als bayern speelt

31 juli 2015 om 14:24

Voor een 1e jaar is dat niet slecht. Het kan uiteraard beter. Dat zullen we aankomend seizoen ongetwijfeld wel zien.

31 juli 2015 om 14:36

Het gaat niet alleen om statistieken. Maar zoals die enorme kans op 0-1 in camp nou. Een topspits in vorm ramt hem erin. Lewandowski in dortmund vorm bijvoorbeeld.

31 juli 2015 om 14:48

Klopt was een grote kans, maar om nou een gemiste kans meteen te koppelen aan vorm vind ik veel te ver gaan. Lewa heeft gewoon een uitstekend seizoen gedraaid in een systeem dat totaal niet voor hem gemaakt is. Onder Heycknes zou Lewa er met gemak meer dan 30 in schieten.

31 juli 2015 om 14:55

Uitstekend vind ik niet. Naar behoren gepresteerd misschien, maar lang niet naar zijn toppen.

31 juli 2015 om 15:20

Dan verschillen wij van mening. Ik vind 17 goals in een totaal ander systeem bij een nieuwe club wel goed. En wat is zijn top? De spitsen in het systeem van Pep scoren nou eenmaal geen 30 goals. Door het systeem komen juist de buitenspelers vaker in de 16 omdat Lewa uit de spits zakt. Dat ik ook de reden dat Robben afgelopen jaar zo veel scoorde.

Dus als jij verwacht dat Lewa 30 goals of meer maakt, dan ben ik bang dat je wordt teleurgesteld. Misschien als Bayern weer gaat voetballen als vanouds, dan is het wel reëel

31 juli 2015 om 16:24

Dat masker niet alleen maar zijn blessure aan zijn hoofd speelde een grote rol in beide wedstriiden in de wedstrijd tegen barca. Begreep sowieso niet waarom hij speelde. Verder is lewa zeer belangrijk voor het spel, vooral als je ziet hoeveel ruimte een robben krijgt doordat lewy de verdedigers met zich meeneemt als naar het middenveld of flanken gaat. Verder geloof ik best dat hij het beter gaat doen, en ervan uitgaande dat hij nog meer van zijn kansen gwbruik gaat maken.

31 juli 2015 om 14:46

Dat valt reuze mee, Mandzukic scoorde in zijn eerste seizoen 15 goals. Juist bij Bayern onder Pep maken spitsen weinig goals, dat heeft met de speelstijl te maken van Pep. Hierdoor maken de buitenspeler bijvoorbeeld meer doelpunten dan voorheen, zie Robben.

Lewa onder Heycknes zou met gemak veel meer goals maken. Vergeet niet dat Lewa in het diepe gegooid is met een speelstijl die totaal anders is dan dat hij bij Dortmund gewend was. Bij Dortmund lag de nadruk op counteren, nu moet Lewa veel meer werken.

31 juli 2015 om 15:04

Hij moet blij zijn dat Robben en Ribéry er zo weinig waren. Anders had hij er nog minder.

31 juli 2015 om 15:25

Dat Mandzukic er bijna hetzelfde inschoot bewijst toch juist zijn punt? Lewandovski is veel beter dan Mandzukic. Of hij onder Heynckes meer zou scoren is ook je reinste speculatie.

31 juli 2015 om 14:46

17 doelpunten voor Lewa in zijn eerste jaar is echt niet slecht, vooral als je daarbij optelt dat er vanaf rechts niet al te veel bruikbare voorzetten komen (robben die naar binnen komt & Rafinha die te kort komt voor Bayern) en vanaf links was Bayern dit jaar ook verzwakt vanwege blessures van Ribery & Alaba. Lewa scoorde zoveel bij Dortmund, omdat hij daar van zowel Kuba als Piszczek goede voorzetten kreeg. Volgend seizoen staat Alaba (hopelijk) weer linksback en Ribery op linksvoor waardoor Lewa naar mijn verwachting minstens 20 goals gaat maken

31 juli 2015 om 14:47

het is ook lastig als je bij zo'n club als bayern speelt met zoveel kwaliteit in de ploeg.
robben, ribery, götze, thiago, müller en vorig seizoen schweinsteiger kunnen allemaal goals maken.
en ze spelen echt als een ploeg, ze zijn niet afhankelijk van lewandowski.
het zou makkelijker voor hem zijn om te spelen in een ploeg die afhankelijk van hem is, dan scoort hij automatisch meer.
17 goals is prima denk ik, al kan hij zeker nog beter.

31 juli 2015 om 17:22

17 goals is gewoon prima, zeker als je naar de speelstijl kijkt van Bayern en naar het aantal medespelers op het veld die ook goals kunnen maken. Hem puur op die 17 goals beoordelen is overigens ook echt scorebordjournalistiek, misschien eens een keer wat meer wedstrijden van Bayern kijken en dan pas een oordeel vellen.

31 juli 2015 om 17:40

Hij moet er gewoon 25 maken maar dan moet hij alle wedstrijden spelen en dan moet Robben ook alles spelen.

Ik denk dat als Douglas Costa vaker op de flanken speelt, dat Lewa ook meer ballen krijgt in de 16 dan vorig seizoen, en dus meer kansen tot scoren.

Zijn prestaties zijn niet slecht, maar je verwacht natuurlijk meer van Lewandowski. Daarbij gaan de flankspelers ook vaak voor eigen succes dus van veel voorzetten kunnen we ook niet spreken.

Lewandowski is een uitstekende spits maar hij is afhankelijk van goede assists.
Robben is normaal de man van de voorzetten.
Blijft Robben gezond dan is het geen probleem.
Is Robben veel geblesseerd dan is Lewandowski verschoond van voorzetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren