Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer verklaart: ‘Of het Ajax-niveau is, daar twijfelen we over’

Laatste update:

Ajax heeft na dit seizoen geen plaats voor onder meer Ruben Ligeon, Lerin Duarte en Lesly de Sa. Het drietal speelt dit seizoen elders op huurbasis, maar het een heeft volgens Frank de Boer niet met het ander te maken. “Of dat een slecht signaal is? Dat zou best kunnen, maar het hoeft anderzijds niet heel slecht te zijn”, zo stelt de oefenmeester van Ajax.

/

“Je wordt als speler ook niet voor niets verhuurd. Soms is dat omdat een speler nog heel jeugdig kan zijn. Maar als je heel goed bent, blijf je bij de selectie”, verzekerde De Boer vrijdag tijdens de persconferentie. Het is vervolgens aan jou om dan het signaal af te geven om daar de beste te zijn. Zo simpel is het gewoon.”

Duarte kwam in het tenue van sc Heerenveen maar weinig in actie, terwijl De Sa bij Go Ahead Eagles werd gehinderd door blessureleed. Ligeon doet het bij NAC Breda allerminst onverdienstelijk. “Hij heeft een goed seizoen gedraaid, maar of het Ajax-niveau is, daar twijfelen we over”, zo erkent De Boer.

Ruben Ligeon is goed genoeg voor Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

'Twijfel...' Zal ik jullie duidelijkheid geven dan?

Het echte probleem is dat de verschillen te klein zijn. Als je twijfelt of Ligeon kan uitgroeien tot een concurrent van van Rhijn ben je op een verkeerd niveau bezig. De echt vraag moet zijn hoe kom ik aan een speler die twee keer zo goed is als van Rhijn. Het is nu gerommel in de marge.

Cillesen, Klaassen, Bazoer, El Ghazi, dat moet de standaard zijn. En prutsers als Boilesen moeten niet onbeperkt krediet krijgen, dat zijn afwegingen, Duarte en co moet je niet eens van wakker liggen: gewogen en te licht bevonden.

Ik snap dat het niet leuk is om de schifting te maken maar het hoort erbij. Een geruststelling: je doet het nooit goed. Als je er een laat gaan die ergens anders opbloeit zoals Ozbiliz dan weet iedereen je te vinden. Andersom als je er een laat gaan die in de vergetelheid raakt zoals Ebicilio zal er echt niemand zijn die zegt goh dat heb je goed gedaan.

16 mei 2015 om 08:03

Moet je tegenwoordig ook al schouderklopjes krijgen voor het opleiden van middelmatige talenten dan? Ebicilio heeft echt helemaal niks wat hem ooit tot een topspeler zou kunnen maken.net als veel ste veel talenten die laatste tijd uit de ajax stal zijn gekomen.

16 mei 2015 om 08:14

Nee, maar als je die vraag stelt begrijp je me duidelijk niet.

16 mei 2015 om 10:59

@manodedios
Ik begrijp je stukje direct en sluit me er ook voor 100% bij aan Goed verwoord. Vooral het gerommel in de marge.
Ik vraag me zelf wel vaker af waar de ambities van Overmars en Co liggen

16 mei 2015 om 11:38

Het is denk ik allemaal niet zo makkelijk maar, wat moet er nou precies gebeuren zodat Ajax weer mooi voetbal gaat spelen, en dan kijk ik vooral even naar het middenveld, daar staan Klaassen, Bazoer en Serero wat mij betreft zijn dat 3 statische spelers die geen echte spel makers zijn, als voorbeeld gebruik ik Eriksen dan even, die constant bezig is om de bal te krijgen en had ook de ideeen en het vermogen om het uit te voeren, nu missen we zo'n type speler, alleen Sinkgraven en Andersen zouden dat op termijn kunnen in mijn opinie, maar wat het punt dus is FdB die kiest er dus voor om met Serero, Klaassen en Bazoer te voetballen, en dan vind ik het vreemd dat hij verwacht dat Ajax mooi voetbal gaat spelen, dat is denk ik onmogelijk op deze manier.

16 mei 2015 om 12:43

Voor mijn gevoel is het ook fout gegaan na het vertrek van Eriksen. Ajax heeft daar niet op geanticipeerd. Ik had gehoopt dat ze vorige zomer Zyech zouden halen om weer creativiteit terug te brengen. Een speler die zelf veel creëert en oplossingen bedenkt wat we nu missen. Met Sinkgraven hebben we denk ik ook wel een creatieve speler gehaald. Het is alleen nog even afwachten hoe rendabel hij is. Daar twijfel ik nog weleens aan.
Andersen vind ik in zijn handelen te traag. Maar ik zag zelf in eerste instantie veel potentie bij die jongen, maar twijfel ook of dat wat wordt. Maar goed....die twijfels had ik ook lang bij Eriksen.
Serero voegt voetballend helemaal niets toe. Tegen Heerenveen speelde Ajax met Sinkgraven in plaats van hem (klaassen op de plek van Serero) en toen zag je dat het wel wat beter ging. Maar het blijft allemaal zo statisch en voorspelbaar.

Hoe los je het op?
Ja moeilijk. Denk vooral dat we dit systeem eens onder de loep moeten leggen en hier gewoon eens vanaf stappen. Wat de boer wil, lukt met dit materiaal kennelijk niet.

16 mei 2015 om 14:58

We gaan eindelijk weer met een 10 spelen, met de punt naar voren dus! Frank is wakker geworden..

16 mei 2015 om 15:20

Ja ik hoop het echt!

16 mei 2015 om 11:59

Betere spelers komen niet naar Ajax. En als een jeugdspeler een groot talent is dan haalt ie het eerste niet omdat hij voor die tijd al vertrokken is. Dan hou je de middelmaat over, en dat is precies wat nu bij Ajax rondloopt. Meer en beter zal het niet meer worden.

16 mei 2015 om 13:08

@raymond1972

Betere spelers zijn nooit naar Ajax gekomen. Betere spelers komen uit de jeugd voort. Er is geen wereldtopper meer voortgekomen sinds Sneijder.

Hoe het ook zij, 'ze' zeggen dat 5 jaar geleden de zaken anders neer zijn gezet. Daar zal de komende 5 jaar uit gaan blijken of de huidige a1/b1 spelers wel wereldtoppers worden... Alle contracten zijn verlengd, dus grote talenten lopen in ieder geval niet meer weg. Mocht dit hele project niet lukken dan heb je gelijk en gaat het niet meer beter dan Europese middelmaat worden.

16 mei 2015 om 13:29

Hoe kom ik aan een speler die twee keer zo goed is als Van Rhijn: simpelweg door het geluk dat het talent bij je binnen komt wandelen of door te scouten in de wieg. Exceptionele talenten maak je niet met een opleiding. Je opleiding moet er voor zorgen dat deze uiteindelijk zo aantrekkelijk is dat ook de exceptionele talenten bij je aan komen kloppen en de gehele opleiding willen doorlopen.

Dat is de juiste filosofie van opleiden: als je bij ons binnenkomt en de opleiding kan voltooien, heb je een zeer grote kans op een succesvolle baan in je professie. Voor de exceptionele talenten mss makkelijker om de opleiding te doorlopen, maar geen garantie dat men een wereldster wordt.
En als je spelers dan aan het eind van de opleiding door je eigen supporters bij het grofvuil worden gezet, dan weet je als opleider: er is nog werk aan de winkel, want dat schaadt onze naam en moeten we niet willen.

Dus als men 15-jarig talent kan kiezen tussen opleidingen in eigen land, Nederland, Duitsland, Spanje en Engeland, dan moet je opleiding er uit blijven springen. Niet door een incidentele wereldster, maar door een goed algeheel nivo van de opgeleide mensen.
Anders is de Ajax-opleiding straks alleen nog maar een naam uit het verleden en is Ajax City een dependance van Coca Cola NY City of Qatar United. De geldstromen bepalen al sinds jaar en dag waar de mensen naar toe stromen en dat is sedert de gouden eeuw steeds minder naar Amsterdam.

Alsof wat nu in de ajax selectie wel van dat niveau is. De boer heeft vaak stomme redeneringen. Hij is zelf niet van ajax niveau of ajax wil niks presteren in Europa. En na 4 jaar nog geen stabiel team kunnen bouwen toont toch aan dat hij niet zo goed is als mensen doen geloven cocu heeft na 2 jaar een herkenbaar team neer gezet.

16 mei 2015 om 08:12

Wellicht ben je jong of kort van geheugen, maar wat Cocu gepresteerd heeft staat nog in geen verhouding tot wat de Boer in de puinhopen van Ajax heeft neergezet. Zonder investeringen, met een steeds meer uitgeklede selectie, in een omgeving waar iedereen met elkaar overhoop lag 4x op rij ( !! ) de beste zijn... Hij heeft er zijn nek voor uitgestoken, oud spelers overgehaald ook te komen helpen en gedaan wat voorgangers met mega investeringen 7 jaar lang niet lukte. Ook heeft hij, ik snap dat je dit na het dramatische seizoen niet voor de geest kan halen, de supporters veel herkenbaarheid teruggegeven op gebied van verzorgd voetbal, kans voor talent, lef, trots.

Tuurlijk hij heeft fouten gemaakt, onder meer door niet harder aan de bel te trekken voor versterkingen. Met vertrek Eriksen, Vertonghen, Alderweireld, Blind etc. is steeds een jasje uitgedaan. Nu is de selectie uitgesproken zwak gebleken maar toont hij de ballen om loyaal te sijn Els als eerste te roepen dat hij komend jaar blijft.

Een echte kapitein, de Boer verdient een standbeeld voor de Arena en het is niet te accepteren dat er kortzichtigen zijn die alles wat hij voor de club gedaan heeft alweer vergeten het falen van dit Ajax volledig aan hem wijten.

16 mei 2015 om 09:48

Helemaal mee eens! Frank is het beste wat ons is overkomen eindelijk continuiteit, nu kunnen we leren van onze fouten.

16 mei 2015 om 08:12

Jullie moeten eens stoppen om ajax van nu te vergelijken met ajax van toen, ook zeg je dat niet. Maar dat bedoelen veen supporters wel. Het is niet eerlijk tegenover de spelers van nu, die doen echt wel hun best en daar moeten we op concentreren en achter blijven staan. Nu is het misselijk seizoen geworden voor ons, maar het kan altijd weer omdraaien.

16 mei 2015 om 08:24

Haha standbeeld laat me niet lachen bij ajax gaan er maar 1 of 2 redelijk goede spelers weg per seizoen dat is makkelijk op te vangen. Dat ze 4 keer kampioen waren wil niet zeggen dat ze goed waren of herkenbaar voetbal speelde zowiezo was de rest van de clubs veel te zwak om kampioen te worden. Ajax werd kampioen met het minimaal aantal punten dit seizoen heeft psv gewoon veel punten gepakt anders was ajax zelfs nog kampioen geworden met het aantal punten wat ze nu hebben. En bijvoorbeeld een Martin jol liet ajax in een korte tijd goed en herkenbaar voetbal spelen alleen kreeg hij de kans niet om zich te bewijzen zoals de boer. En het eerste seizoen was het kampioenschap van jol die hoort het krediet te krijgen. Je praat net alsof ajax degradatie kandidaat was en de boer ze gered heeft.

16 mei 2015 om 08:36

Psv heeft nu 85 punten en ajax 71. Vorig seizoen werd ajax kampioen met 71 punten in die 4 jaar hebben ze nooit meer dan 80 punten behaald.

16 mei 2015 om 08:56

ben het niet helemaal eens met jol, ja ze speelde in het eerste tijd onder hem goed, maar ging ook bergaf en vooral met mehke erbij, die veel eiste en wou. Ook hadden ze toen suarez die veel goals maakte en daat heeft de boer maar een halve seizoen gebruik van kunnen maken. Is zeker op te vangen wanneer er maar 2 weg gaan. Maar waren wel altijd die het beste waren en dan moeten de andere op staan maar ook de tijd voor krijgen. Ik vindt dat men soms te kort door de bocht gaan en de teams van toen en nu blijven vergelijken en de tijd is ook in het voetbal veranderd.

16 mei 2015 om 09:12

Sorry maar "mehke"?

16 mei 2015 om 09:46

moinier el hamdaoui

16 mei 2015 om 09:51

Suarez, van der Wiel, Stekelenburg, Blind, Eriksen, Verthonghen, Alderweirld, Anita, Siem de Jong, Vermeer. Allemaal weggekocht, belangrijke spelers! Hebben we daar veel voor terug gehaald? Nee!

16 mei 2015 om 10:28

En de boer blijft omdat hij ajax wil gebruiken om ervaring op te doen niet om ajax een plezier te doen want hij weet dat als hij naar een andere club gaat hij keihard op zijn bek gaat want rond de 70 punten halen met ajax is niks bijzonders. En trouwens de boer had een probleem met el Hamdaoui en niet andersom hij scoorde aan de lopende band wereld doelpunten en was aan het eind van het seizoen nog steeds topscorer van ajax. Hij had el Hamdaoui gewoon vies opzij gezet. Elke speler zou zich gedragen zoals el Hamdaoui had gedaan van persie en van nistelrooy zijn en waren ook niet de makkelijkste maar ze scoorde doelpunten en daar ging het uiteindelijk om. Maar bij el Hamdaoui lag alles onder een vergrootglas.

16 mei 2015 om 10:42

@bassir

Onzin meer kan ik er niet van maken, gewoon domme suggesties. Ja hij had een probleem omdat Mounir het teamprocess schaade, goede ingreep en werd toen kampioen! Lekker voor Mounir maar die ging buiten zijn boekje. Maargoed jij hebt een afkeer van Frank sinds Mounir zeker? In dat geval heeft een objectieve discussie met jou geen zin.

16 mei 2015 om 10:56

bassir84, de boer had maar 1 fout gemaakt met moinier en dat is dat hij niet zelf heeft gezegd dat hij die wedstrijd van de CL niet speelde. En de rest was toch echt wel moinier zelf en de eisen van hem zelf. Scoren deed hij wel, maar waar is hij nu, nergens, had ook problemen bij die andere clubs met de trainer, dus aan wie ligt het dan, ook aan de trainers en niet aan hem.

16 mei 2015 om 10:58

klopt als een bus wat je zegt, afcanats

16 mei 2015 om 11:30

Klopt helemaal. Die zijn in de marge kampioen geworden. Met heel veel geluk. De boer is gewoon een haantje en duld geen tegenspraak. Dat is zijn probleem. Snap ook niet waarom sommige spelers veel meer krediet krijgen dan anderen, terwijl deze significant minder presteren. Lijkt mij een soort vriendjespolitiek. Dat hoort niet. De beste moet altijd spelen!!

16 mei 2015 om 11:36

Het eerste seizoen het kampioenschap van Jol? Ze stonden elf punten achter toen De Boer het stokje overnam en gingen daarna compleet anders spelen. Dat lijkt me toch wel op naam De Boer gezet te mogen worden.

16 mei 2015 om 11:59

Zonder geluk vaart niemand wel, plus dat je geluk afdwingt. Dat ajax van Twente wint op de laatste speeldag, was weinig geluk aan, zelf afgedwongen in een directe confrontatie.

16 mei 2015 om 13:04

Je kan niet afdwingen dat de concurrenten punten verspillen. Frank de boer is gewoon een dictator. En dat ga niet werken bij een buitenlandse club

16 mei 2015 om 13:50

bassir84,jongen ga toch weg met je haat jegens de boer, kan je er niet tegen dat hij 4 kampioenschappen heeft gebracht, de eerste was ook van hem en niet door jol, als deze aan de macht was gebleven, hadden ze 2de of 3de gebleven.

16 mei 2015 om 14:07

Volgend jaar praten we verder of als hij naar het buitenland gaat.

16 mei 2015 om 14:20

Frank de Boer heeft Ajax wel degelijk veel goeds gebracht. Herkenbaar voetbal (helaas lang niet altijd goed) en 4 kampioenschappen. Onder Jol werden vooral veel net niet-spelers gekocht. (denk aan Atouba ...) en waren we afhankelijk van de ingevingen van Suarez en El Hamlap ... Als alle goede spelers de afgelopen jaren bij Ajax waren gebleven (ik weet dat het niet realistisch is), dan hadden we nu een kandidaat voor winst van de CL !!! (zie opstelling)

Cillessen
v.d. Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Emanuelson
Klaassen
De Jong
Sneijder
Suarez
Huntelaar
Eriksen
16 mei 2015 om 15:04

Bassir, je blaat onzin! Onder Jol was het alle ballen op Suarez, herkenbaar spel? Waar heb je het over kerel..

Of ligeon Ajax niveau is daar twijfelen ze aan. Je kan ook denken hoe krijgen we hem op Ajax niveau en verder want hij was 1 van de uitblinkers bij NAC. Wat is er nodig voor die jongen om bij Ajax wel verder te komen. Die gast wordt (mits zijn volgende club een goede keuze is) straks 1 van de betere aanvallende verdedigers van Nederland.

16 mei 2015 om 10:03

1van de beteren van de nummer 16 van nl........een ecbte topper

16 mei 2015 om 16:35

gelijkspelen tegen bijna elke club in de eredivisie, met een degradatiekandidaat, zo kun je het dan toch ook zien?

16 mei 2015 om 17:02

volgens mij worden er geen prijzen uitgereikt aan ploegen die het vaakst gelijkspelen

16 mei 2015 om 17:17

helaas is er ook geen prijs voor meest blinde aanname anders had ik m je gegeven.

18 mei 2015 om 09:56

Sterke reactie........

Dat wat ze bij Ajax doen heet dat net als elders in de wereld voetbal? Of is er een andere benaming voor?

16 mei 2015 om 08:42

Een andere benaming. Natuurkunde en wiskunde denk ik.

16 mei 2015 om 09:13

Echt hé. Hij heeft een goed seizoen gedraaid op eredivise niveau. Wellicht kunnen ze hem dan in Jong laten spelen om hem te laten wennen aan het ajax spel

Boilesen en Sightorsson zijn wel Ajax-niveau? En zoals Van Rhijn t laatste paar maanden speelt is ook geen Ajax-niveau...

Andersen is nog geen Ajax-niveau, maar krijgt genoeg kansen, waarom Ligeon dan niet? Ik heb De Boer hoog zitten, ben m dankbaar voor 4 titels op rij, maar zijn redenaties (en opstellingen) stroken niet altijd met eerder gedane uitspraken...

16 mei 2015 om 09:23

Ligeon is nu 22 of 23 dacht ik en nog geen serieuze concurentie voor Van Rhijn. Pak daarbij de ontwikkeling van Tete en je kunt toch wel indenken dat Ligeon tekort komt. Andersen krijgt ook zijn laatste kans aankomend seizoen denk ik.

16 mei 2015 om 09:36

omdat Andersen puur voetbal in zich heeft , Ja die jongen is fysiek nog wat te licht maar al die gasten die hem afkraken kijken niet verder dan hun neus lang is ? Andersen is een prachtige voetballer wordt alleen verkeerd gebruikt , Men noemt hem in Denemarken niet voor niks een potentiele nieuwe laudrup ? Ajax maakt echter een grote fout met hem , ze moeten hem het krachthonk in sturen en eens wat spiermassa laten kweken ! zou voor die jongen een groot pluspunt zijn !

16 mei 2015 om 10:11

Andersen kan zeker voetballen en hoort in mijn ogen op t middenveld en niet linksbuiten. Ajax zal m best t krachthonk insturen, maar op een gegeven moment moet n speler dat uit zichzelf doen en aan zichzelf werken.

16 mei 2015 om 12:02

Schone, Andersen, Klaassen zijn allemaal een nummer 10 en worden allemaal verkeerd gebruikt.

16 mei 2015 om 15:05

Curta, Ligeon kan alleen rennen. En nog minder verdedigen dan Van Rhijn, echt helemaal niet dus! Die jongen komt tekort voor Ajax.

16 mei 2015 om 19:03

Snel is ie idd, maar als ik Van Rhijn zie prutsen, denk ik weleens:"is die Ligeon nou echt zo veel minder?". Net als Boilesen en Dijks...

Goed dat Tete nu in Van Rhijn zn nek hijgt!

17 mei 2015 om 15:10

Precies! Van Rhijn is ook onbetrouwbaar, hoop dat Tete beter wordt..

Ajax moet eens goed in de spiegel kijken en accepteren wat hun niveau is.... Aldoor maar dat gejank over Ajax niveau en Ajax waardige spelers..
In eigen land een goede club, daar buiten tellen ze niet mee.
Dus het niveau is niet zo hoog als dat ze denken dat het is, of moet zijn...

16 mei 2015 om 09:53

Nummer 25 van europa. Ah het gaat alleen om de eerste 24 schijnbaar.

16 mei 2015 om 10:31

Schijnbaar wel en als je door clubs uitgeschakeld wordt die lager in de ranking staan, zal je ook niet lang meer 25ste zijn.

16 mei 2015 om 10:46

Net zoals een Napoli? We staan nu op de 31ste plek, nog voor Liverpool, Olympiakos, Besiktas, Sporting, Tottenham, Feyenoord, Cska, Benfica, Gladbach. Dnjepr staat overigens 16de nu net achter Dortmund, dus je beredenering klopt niet helemaal.

16 mei 2015 om 11:54

Nou geweldig..... Ja clubs in Europa beven als ze tegen Ajax moeten spelen.... De nummer 25 van Europa...
Sorry hoor maar of je nu 25e of 45e van Europa bent, dat maakt vrij weinig verschil...!

16 mei 2015 om 12:01

Inderdaad, die tellen ook niet mee, volgens jou. Des te onverwachtser winnen we weer europese prijzen, je wordt nog een keer baden in het zweet wakker henky!

Harde maar ook terrecht conclusie, deze jongens moet gewoon doorgeselecteerd worden. Denk dat ze goed terrecht komen.

18 mei 2015 om 10:16

Duarte ook? Poeh, die sjokt er bij ons lusteloos bij met zijn buikje en zijn dikke billen...

Feitelijk zijn de coaching skills van Frank de Boer niet van het Ajax niveau.
Hij maakt Ajax super saai en risicoloos en voorspelbaar.
Met 10 spelers langzaam naar voren schuifelen.
En als je dan de bal kwijt bent in paniek proberen een tegengoal te vermijden terwijl alles open ligt voor de tegenstander.
Makkelijker kan je het de tegenstander niet maken.
Elke kleine club maakt zo kans tegen Ajax
Komend seizoen...geen verandering.
Dit doet hij namelijk al een aantal seizoenen op rij.
Ook al belooft hij verbetering.
Dit is het enige wat hij kan en waar hij zelf in gelooft
Dus waarom een andere manier van spelen verwachten

16 mei 2015 om 11:35

Mee eens.

16 mei 2015 om 12:15

Valt niks meer an toe te voegen.

Ligeon is een goede voetballer, maar niet waar ajax heen wil. Nu is er echt wel een jeugdspeler die ligeon kan opvangen als we praten over een gemis.

Ligeon heeft de pech dat er betere backs uit de jeugdopleiding gaan komen. Nu Tete doorbreekt wordt daar terecht in geinvesteerd. Er zijn ook nog een paar andere. Dus logisch dat hij niet meer gecontracteerd wordt. Hij is wel goed genoeg voor lagere eredivisieclubs. Zelfde geldt voor de Sa. El Ghazi en Muric zijn beter. Duarte bleek te kort te komen, dus ook logisch dat Ajax hem laat gaan. Die was gehaald als stand-in voor de blessuregevoelige Serrero. Maar zelfs die gaat het niet meer halen. Ook niet erg, er zijn genoeg clubs die ze willen hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren