Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer legt jawoord aan Inter uit: 'Ik wist direct dat ik daar heen wilde'

Laatste update:
/

Frank de Boer erkent dat hij 'enigszins verrast' was toen Internazionale interesse toonde. De voormalig hoofdtrainer van Ajax had eerder verwacht dat zijn toekomst ergens anders zou liggen. Zo had De Boer naar eigen zeggen 'veel contact' met clubs uit Engeland en hadden ook Anderlecht en Olympiacos belangstelling. "Op het moment dat Inter doorpakte, wist ik direct dat ik daar heen wilde", zo benadrukt hij.

De Boer was in de veronderstelling dat Italiaanse clubs vaak voor een Italiaan als trainer kiezen. De oud-verdediger is inderdaad pas de tweede Nederlandse hoofdtrainer in de Serie A, na het fiasco van Clarence Seedorf bij stadsgenoot AC Milan. De Boer twijfelde geen moment. "Internazionale is een club met een rijke historie, die zes jaar geleden nog de Champions League won. De leiding heeft de ambitie om weer in die Champions League te spelen, is hongerig. En dat sluit aan bij mijn ambitie."

/

De Boer denkt dat hij met zijn voetbalvisie, door-selecteren en het inpassen van jeugd een herkenbaar spelend elftal kan neerzetten. "Daar zie ik een mooie uitdaging in", zo stelt de oefenmeester in gesprek met De Telegraaf. De Boer neemt Orlando Trustfull, Michel Kreek, Michele Santoni en Alessandro Schoenmaker mee. Laatstgenoemden gaan aan de slag als respectievelijk video-analist en performance coach.

De Boer spreekt tegen dat hij als liefhebber van de Hollandse school niet thuishoort in het land van de verdedigers. Hij wijst op de manier van spelen van Juventus en AS Roma. "Een speelstijl die succesvol is, maar ook mooi om te zien. Italië is inmiddels veel meer dan verdedigen alleen. Bovendien denk ik dat ik met mijn visie en filosofie Internazionale zo kan laten spelen dat we in de Serie A slagen."

Een juiste keuze van Internazionale

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met Ajax speelde de Boer ook niet echt bepaalt aanvallend. Er was een periode waarin de numner 18 van de eredivisie meer kansen creeerde als Ajax. Kortom hij past daar perfect.

9 augustus 2016 om 07:49

Inter en haar fans willen winnen, hoe maakt niet zo erg uit... Mooi als het kan maar winnen staat centraal

Inter is ambitieus.. Is de boer dan wel geschikt? Eerste indruk zegt nee

9 augustus 2016 om 07:53

Dat is niet echt zijn visie. De boer had de intentie im aanvallend te spelen, maar kreeg dat helaas niet altijd voor elkaar. Misschien lukt het hem bij inter wel.

9 augustus 2016 om 07:58

Waar komt toch deze mythe vandaan? De Boer speelde met Ajax heel erg aanvallend en eiste dat van z'n spelers. Nooit stonden er minder dan drie aanvallers op het veld. Het grote manco van z'n ploeg was altijd dat de buitenspelers geen echte acties konden maken waardoor het hele team niet kan doorschakelen. Dat heeft meer met niveau dan tactiek te maken.

9 augustus 2016 om 08:07

@joostfan: mythe? Kijj de statistieken er nog eens op na, Cilessen had doorgaans meer balcontacten dan de midmid. Afgrijselijk getik en geschuif van de bal achterin om maar geen balverlies te leiden zijn overduidelijk opdrachten van de coach.

9 augustus 2016 om 08:09

Helemaal eens joostfan. De intentie was er, de kwaliteit om het uit te voeren niet. De Boer heeft ervoor gekozen om niet te zeiken om nieuwe spelers (zoals Martin Jol), maar te roeien met de beschikbare riemen - de aanval te zoeken vanuit een solide verdediging. Dat de kudde in koor roept dat hij alleen maar wil verdedigen is even kortzichtig als roepen dat in de serie A nog altijd uitsluitend verdedigt wordt. Kuddedieren.

9 augustus 2016 om 08:18

@Reuser5: dat had niet per se te maken met dat ajax verdedigend speelde, maar dat ze van achteruit stapsgewijs wilden opbouwen en vaak te schijterig waren om door te drukken

9 augustus 2016 om 08:39

Manodedios, helemaal met jou en joostfan eens, mooi gesproken/geschreven. Kon het niet beter verwoorden. Hopelijk doet hij het daar net zo goed als bij Ajax en laat hij de kritische eens een poepje ruiken.

9 augustus 2016 om 08:55

Haha pcs, er zit totaal geen voetballend vermogen in het middenveld bij Ajax, Blind was de laatste die nog een beetje goed kon voetballen, Gudelj Klaassen en Bazoer zijn allemaal lopers en hebben 0 % creativiteit echter zijn dit spelers die FdB gekocht of gevormd heeft dus ik denk dat hij daar de plank heeft mis geslagen, ik hoop dat Frank het goed gaat doen in Italie en denk ook dat hij daar op zijn plek zit.

9 augustus 2016 om 10:17

Haha verdedigend spelen is wat Sparta deed, zoals Klaassen zei 5-5-0 een handbalopstelling.. Onder de Boer was het misschien niet altijd sprankelend maar wel dominant en op de helft van de tegenstander met veel ruimte in de rug.. Dat is per definitie aanvallend!! Dat het niet goed werd uitgevoerd heeft ook met kwaliteit te maken..

9 augustus 2016 om 10:32

Haha daar heb je et weer 1, met z'n 'dominant'. Het Ajax in '95, dat speelde dominant voetbal. Elke wedstrijd de tegenstandet volledig je wil opleggen. Oeverloos geschuif van de bal naar de linksback naar de keeper naar de rechtsback en weer terug is geen dominantie; de bal liever breed en terug willen spelen. Zelfs 'controle' is nog een verkeerde typering. Wel eens met jullie allemaal dat het voort komt uit angst, angst van de trainer die het gebrek aan kwaliteit van zijn ploeg erkent.

9 augustus 2016 om 10:44

En toch kreeg Ajax afgelopen seizoen de minste kansen tegen van alle clubs. (Opta) namelijk maar 3 schoten per wedstrijd.

9 augustus 2016 om 11:14

Dussss jawel het spel is er op gebaseerd om geen kansen weg te geven ( verdedigend spel ) en dus niet aanvallend spel.

9 augustus 2016 om 09:18

Dat was dan zeker een hele korte periode. Onderbouw je zogenaamde statistiek eens?
Hij speelde juist aanvallend. Met 3 aanvallers en op het middenveld met de punt naar voren. Hiervoor kreeg hij zelfs kritiek van Cruijff, die vond dat je beter met de punt naar achter kon spelen. Misschien pakte het niet altijd goed uit, de aanvallende intenties waren er altijd.

9 augustus 2016 om 09:32

Dus bij Inter is het materiaal zoveel beter dan bij ajax dat beseffen sommige mensen hier gewoon echt niet. Ipv el ghazi, younes, klaassen enz heb je nu Candreva, Perisic en Banega die zijn toch wel een stuk beter

9 augustus 2016 om 10:21

Reageer je nu op mij? Het lijkt mij nogal logisch dat Inter een stuk beter spelersmateriaal heeft dan Ajax. Heeft toch weinig te maken met aanvallend spelen?

Ja zo kan je het ook bekijken de Boer maar Juve speelt echt niet zo verdedigend hoor en Roma ook niet , maar Inter heeft het catenaccio uitgevonden hoor , en daar zal de Boer zich prima thuisvoelen denk ik want Inter is nooit een aanvallende ploeg geweest

Ik heb de trainers carriere van seedorf nog vers in het geheugen en ben sindsdien erg sceptisch over dit soort transfers naar Italie. Waarschijnlijk is dat wel erg kort door de bocht. Zijn er hier mensen die de Serie A volgen en die in kunnen schatten hoe er (anno nu) wordt omgegaan met een trainer die even een paar wedstrijden niet presteert?

9 augustus 2016 om 07:57

Het klinkt allemaal mooi: jeugd inpassen. Maar je wordt gewoon op straat gegooid als je niet presteert.

9 augustus 2016 om 08:12

Het zit 'm inmiddels niet meer zo zeer in het land waar een coach werkzaam is, maar wel onder welke verwende rijke eigenaar men werkt. Raakt deze verveelt (geen resultaten) dan zoekt ie een andere trekpop voor zn speeltje.

9 augustus 2016 om 08:14

Ik snap ook niet waarom in dit artikel zijn tijd als trainer in Milan als fiasco wordt omschreven. Het was eerder een fiasco hoe de clubleiding met Seedorf omging. Zo slecht deed hij het niet, maar kreeg simpelweg te weinig tijd en te weinig goed spelersmateriaal om echt wat neer te zetten.

9 augustus 2016 om 08:34

@Jazznazz dat klopt helemaal maar hierdoor is de carrière van Seedorf wel om zeep geholpen. Daarmee is het toch wel een groot fiasco, ook voor hem.

Als de boer 1 ding heeft laten zien, is het dat ie niet kan ongaan met vedettes met n attitude. Bij inter komt ie n selectie vol van dit soort spelers tegen. Lijkt me van de 2 broertjes ook niet degene die zich vanuit Monnickendam het makkelijkste aanpast aan de Latijnse manier van leven. Ik wens m veel succes, maar verwacht er daarom niks van.

9 augustus 2016 om 09:42

Maar het is wel een feit dan de Boer zich al eens eerder heeft aangepast aan de Latijnse manier van leven (spanje) en daar deed hij het als weliswaar als voetballer toch best goed.
Hij laten zien dat hij niet om kon gaan met El Hamdoui, maar bij wie heeft hij dat nog meer laten zien? Naar mijn mening heeft hij laten zien dat hij jongens die in zijn ogen het groepsproces verstoren buitensluit.

9 augustus 2016 om 13:00

Clarkkent, houd toch op met die mythe. Frank kan prima met iedereen omgaan, hij accepteert alleen terecht geen bullshit van niemand. Overal mag je laten zien dat je de baas bent, moet trouwens.

Inter zit in een soortgelijke fase als Ajax toen de boer daar kwam. Al lang geen titel gehaald, interne onrust, weinig financiële mogelijkheden. Ben heel benieuwd hoe hij het bij Intern gaat doen. Als hij met Intern punten pakt, zal hij iig niet bekritiseert worden om de speel stijl.

Profiat Frank, hopelijk ga je net zo goed beginnen als bij Ajax, ik gun het je en het is nog altijd raar om jou niet meer naast de lijn te zien, wanneer Ajax speelt.

Ik hoop zo dat hij de tijd krijgt én dat hij mag investeren, en dan ook goede investeringen graag. M'n Italiaanse schoonfamilie zijn allemaal inter fan, dus zal leuk zijn als ik het kampioenschap met ze kan vieren :D

@joostfan. Het is geen mythe. Hoe kom je daar bij?

Ajax speelde echt geen aanvallende voetbal onder de Boer. Het was spelen vanuit een gesloten defensie, het was geduldig, het was afwachtend, het was een tsunami van breedtepasses die niet horen bij aanvallende ploeg, het was hinken op twee gedachten.

Er was niet eens intentie om aanvallend te spelen. Kom nou, dit is geschiedenisvervalsing als je beweert dat de Boer aanvallend speelde.

De Boer kreeg bij Ajax weinig goals tegen en dat vinden die Italianen nou net het belangrijkste. Hij zou het hier best wel eens goed kunnen gaan doen. Gun het hem wel in ieder geval.

Als hij zelfde als bij Ajax, veel balbezit, en altijd wel een x scoren, al dan niet door individuele kwaliteiten en weinig tegen krijgt kan het best een succes zijn. Italie is sowieso resultaat gericht, winnen is belangrijk, of dat nou lelijk is of niet boeit veel minder.

Ik zie De Boer wel iets goeds brengen naar Inter. Veel succes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren